» »

Siol- Zmanjšana hitrost interneta?!

Siol- Zmanjšana hitrost interneta?!

xxxgeekxxx ::

Lep pozdrav. Mene samo zanima če se kdo spozna na dsl povezavo in če mi lahko poda kak nasvet.
Pred časom je siol namreč imel akcijo "pohitrimo slovenijo" in so mi internet dvignili na 15mega. Linija vem da ne prenese toliko zaradi razdalje.
Problem je v tem, da sem nekaj čaza za pohitritvijo imel okoli 8-10 mega hitrost, če pa je bil siol tv prižgan pa je hitrost padla na 6-7 mega. Problem je nastal saj mene ni bilo 3 mesece doma, sedaj pa je povezave 5 mega ko je tv ugasnjen, ko pa je siol tv povezan pa je hitrost max 3 mega.

Sem klical na siol in so mi povedali da ne gre več zaradi razdalje? :| Ne razumem pa, ker sem prej imel več. To sem jim tudi povedal, pa so rekli, da je mogoče tako bilo nastavljeno ker je z manjšo hitrostjo manj motenj. Motenj jaz osebno nisem nikoli opazil...

Komu moram zagnjaviti če lahko nazaj dvignejo na 15, pa bi linija nesla koliko gre?

PS: ne internet ne TV nista imela motenj ko je bil internet hiter
Ke te češ

TehDucky ::

Mogoče so se še kakšne nove stranke priklopili pa mogoč "sharaš" linijo zdej z temi uporabniki. Če ne pa pojdi na webchat pa tam vprašaj mudele, upam da ti bojo znali pomagat.

MOBIKING ::

Dobrodošel v klub. Pri meni v zadnjih letih 30% zmanjšana max sinhronizacija. Nobenega ne briga dosti. Dopisi, klici, testi, vse skupaj boj z mlini na veter. Je pa klub nezadovoljnih vse večji:

http://forumi.siol.net/showthread.php?t...

Mesar ::

Pritisnite na SIOL da vam naredi novo napeljavo, drugače bo hitrost še samo padala, ko se kabli stara oksidirajo, boljše več nebo, bo pa slabše ne, ker kabli dotrajajo.
Your turn to burn!

feryz ::

To me spomni na mojo zgodbo.
Imeli smo v španoviji paket T-2 20/4.
Zaradi več TV, neodvisnosti..., smo se odločili za novo linijo. Žice so že bile, potreben je bil le nov priključek oz. priklop.
Pokličem najprej na Siol. Povem naslov, svoje želje in tetka na šalterju mi strokovno pove, da lahko dobim internet 4/1 brez TV.
Do naše bajte večje brzine ne spravi nihče. Večkrat poudari. Bolj jo prepričujem, da ravnokar vlečem dol z 20M, bolj mi tupi, da ni mogogče.

Takrat mi je užgalo, da sem se itak napak lotil. Pokličem na T-2, v tednu dni se privlečejo, častijo nov priključek, modem, STB, telefon in ostalo kramo, brez stroškov, vezav in ostalih norosti. Milina.

Ja ni tak simple ker si na drugih kablih te.
Your turn to burn!

Sem bral sporočilo iz linka ki je dal MOBIKING in to je točno to kar se je meni zgodilo! Najprej dvignejo, potem pa na pol dajo ;((
Grem po lopato pa si bom sam skopal pa optiko položil :P

EDIT:

Mesar je izjavil:

Pritisnite na SIOL da vam naredi novo napeljavo, drugače bo hitrost še samo padala, ko se kabli stara oksidirajo, boljše več nebo, bo pa slabše ne, ker kabli dotrajajo.

Glede tega. Kabli 100% prenesejo več. Naj še omenim, da na začetku je komaj delalo 1mega in TV, ker je bila "prevelika razdalja". Potem pa je magično šlo 4 mega in potem 10 po istem kablu. Glede tega sem prepričan da so znižali, ker so še nekaj omenjali ko sem klical, da je mogoče zaradi stabilnosti znižano bilo... Smešno je ker se pri siolu o stabilnosti pogovarjajo...

@TehDucky Nihče ni na novo povezan.
Ke te češ

Zgodovina sprememb…

NE gre več, ker je vedno več uporabnikov na istih kablih, ki imajo omejeno kapacitteto, kwa tle ni za razumet? Mislim no.
Your turn to burn!

Evo, je serviser prišel, pa je dvignil hitrost. Zdaj imam spet tako kot prej, kar dokazuje, da mi oni nekaj spreminjajo...

Bom videl kak dolgo bo šlo. Amis je kaj bolj zanesljiv glede teh stvari?
Ke te češ

connel ::

Moje izkušnje z Amisom so dobre, sem na paketu odprta hitrost do 10M, sicer zgornje meje ne dosežem, pač predaleč od centrale, tako da se mi modem sinhronizira nekako na 8.5, včasih na 7.8. Na začetku so nekaj omejevali, par besed in so mi pustili odprto linijo in tako je že kar nekaj let.

Dobro vedeti. Torej, če mi bojo spet spustili hitrost pa kličem amis
Ke te češ

francek1 ::

Toplo priporočam Amis. Sem krepko čez 4km od centrale in mi internet vleče 8 mega. Najboljša stvar je pa preskakovanje reklam na TV...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

kAko pa preskakuješ reklame na poptv?
Your turn to burn!

Če na pop tv reklame preskočiš maš lih 2 uri na dan za gledat :P
Ke te češ

oemdzi ::

xxxgeekxxx je izjavil:

Če na pop tv reklame preskočiš maš lih 2 uri na dan za gledat :P

true :) na RTV so pa reklame tisti boljsi del programa xD

rollbacker ::

poskusi zjutraj resetirat ruter. meni večinoma pomaga, ker še linije niso povsod zasedene.

filip007 ::

Gor si naložite TCPView:
http://technet.microsoft.com/en-us/sysi...

Pa odprite Resource Monitor: Task Manager, Performance...tam se lepo vidi če kaj "je" mrežno.
Trevor Philips Industries

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amis težave (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8213577 (7965) Cowboy6
»

SIOL ali AMIS? (strani: 1 2 3 )

11722859 (16630) Tydek
»

Telekom brezplačno povečuje hitrost DSL dostopa do interneta (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
22256456 (45015) Senitel
»

"Kockanje" na siol TV (strani: 1 2 )

5310407 (8702) rezator
»

na kaj se splača čakati (novi/stari internet ponudniki - nove ponudbe- cene ?)

301745 (1235) bodom

Več podobnih tem