Forum » Programiranje » [Android] ZXing
[Android] ZXing
Loaded ::
Zdravo!
Nikakor mi ne uspe integrirati ZXing v Android aplikacijo (da se mi na začetku ne bi zagnalo okno, da rabim Barcode Scan aplikacijo ampak bi prišel kar direkt v slikanje). Sledil sem temple.
Poskusil sem z ZXing 2.0, tudi z Zxing 1.7.
Hvala!
Lp,
Nikakor mi ne uspe integrirati ZXing v Android aplikacijo (da se mi na začetku ne bi zagnalo okno, da rabim Barcode Scan aplikacijo ampak bi prišel kar direkt v slikanje). Sledil sem temple.
Poskusil sem z ZXing 2.0, tudi z Zxing 1.7.
Hvala!
Lp,
Loadeed
KernelPanic ::
Ja kje se ti pa zatakne, pri instalaciji in integraciji v Eclipse ali pri programiranju samem?
V eclipsu gre vse normalno... Naredim projekt iz /android folderja, ga označim kot library, importam v svoj projekt, dodam core.jar, ... poskusil sem tudi z IntentIntegratorjem, isti šmorn. Slikat gre, tudi rezultat dobim ven, aplikacija deluje normalno, vse kar me moti je, da hoče met BarcodeScanner naložen, čeprav mam vse potrebne jar fajle pri sebi?!
Loadeed
Saj nisem napisal da je napaka....napisal sem da na vsak način hoče na Androidu zagnati Barcode Scanner aplikacijo (iz Marketa), četudi imam vse potrebno za skeniranje pri sebi v svojem projektu. Ne razumem zakaj jo potrebuje, če nočem da moja aplikacija prosi uporabnika, da si inštalira še eno aplikacijo, s katero bo potem lahko skeniral qr kodo.
Loadeed
Torej sledil sem temple vodiču: LINK
Najprej sem checkoutal Zxing source TUKAJ.
Importal sem projekt /android v Eclipse in jo dal kot library. Z ant-om sem zbuidal /core in core.jar dal v build path od importanega projekta in od mojega projekta. Nato sem dal importan projekt kot library v mojega.
Slikanje kličem s tem intentom:
Tole je config activity-a v manifestu za slikanje:
Dodal sem se persmission za kamero. To je mislim da to.
V vodiču piše da tako integriraš ZXing v svoj projekt, da ne rabiš zunanje aplikacije za scan qr kode. Poskusil sem tudi z IntentIntegratorjem vendar dobim isti rezultat, program na telefonu hoče met Barcode Scanner. ?
Najprej sem checkoutal Zxing source TUKAJ.
Importal sem projekt /android v Eclipse in jo dal kot library. Z ant-om sem zbuidal /core in core.jar dal v build path od importanega projekta in od mojega projekta. Nato sem dal importan projekt kot library v mojega.
Slikanje kličem s tem intentom:
Intent intent = new Intent("com.google.zxing.client.android.SCAN"); intent.putExtra("SCAN_MODE", "QR_CODE_MODE"); startActivityForResult(intent, QR_SCAN_CODE);
Tole je config activity-a v manifestu za slikanje:
<activity android:name="com.google.zxing.client.android.CaptureActivity" android:screenOrientation="landscape" android:configChanges="orientation|keyboardHidden" android:theme="@android:style/Theme.NoTitleBar.Fullscreen" android:windowSoftInputMode="stateAlwaysHidden"> <intent-filter> <action android:name="android.intent.action.MAIN"/> <category android:name="android.intent.category.DEFAULT"/> </intent-filter> <intent-filter> <action android:name="com.google.zxing.client.android.SCAN"/> <category android:name="android.intent.category.DEFAULT"/> </intent-filter> </activity>
Dodal sem se persmission za kamero. To je mislim da to.
V vodiču piše da tako integriraš ZXing v svoj projekt, da ne rabiš zunanje aplikacije za scan qr kode. Poskusil sem tudi z IntentIntegratorjem vendar dobim isti rezultat, program na telefonu hoče met Barcode Scanner. ?
Loadeed
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Android QR reader brez balasta in reklamOddelek: Pomoč in nasveti | 2120 (1646) | 49106 |
» | AndroidStudio/javaOddelek: Programiranje | 1684 (1091) | kunigunda |
» | Android preverjanje cene artiklov (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programska oprema | 19234 (10524) | dacker |
» | [Android] Program se sesuje pri zagonuOddelek: Programiranje | 837 (646) | Xpie |
» | [android] java.lang.RuntimeExceptionOddelek: Programiranje | 1073 (765) | piki12 |