» »

Varčevalni ukrepi vlade

Varčevalni ukrepi vlade

Temo vidijo: vsi
««
18 / 91
»»

Buggy ::

pac logika otroskega vrtca, kjer je problem ce nekomu uspe iz istih kock postaviti hisico tebi pa nekako ne ratuje saj se vseh kock ne vidis, ker jih imas za ritjo, kaj sele da bi znal kaj zgraditi. Potem pa podres drugemu postavljeno hisico in se zacnes cmerati in toziti da ti je on kocko vzel, tako da vgojiteljica iz koticka v kot postavi za kazen oba, saj resnicno ne ve kdo je kriv..seveda dokler tega jajckota jokajocega ne spozna da mu je to pac nacin operiranja.

sam takrat je pa ze prepozno.

Pšenični ::

krneki0001 je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Greš v zasebni sektor in ti bota se cedila med in mleko.

Dej nehaj nakladat, tudi v zasebnem sektorju se ne cedita med in mleko in za dobro plačo delaš dolgo v noč. Medtem, ko velika večina že trdno spi, ti prideš šele domov.

Ko vsi vpijejo v JS u, da ne bojo delali za manj keša......nej grejo v realnega.

dronyx ::

krneki0001 je izjavil:

ONYX a slučajno na ajpesu delaš?

Ne, ni ajpes. Pa konec koncev tudi ni važno. Če pa bo telebanc želel in bo janša odobril, mu lahko podrobno pokažem, za kakšen sistem gre in kaj vse moraš vedeti, da lahko to počneš. Poznam primer, ko so nekoga zaposlili na mojem prejšnjem delovnem mestu in je dve leti mene samo spraševal..onyx, kako pa to...onyx, te lahko malo zmotim..onyx, imam pa en problem, če utegneš...:D

Je pa pri tem poslu pač tako, da če zadevo obvladaš, imaš dela za par ur, če ne obvladaš, pa za par dni.

Pšenični je izjavil:

Ko vsi vpijejo v JS u, da ne bojo delali za manj keša......nej grejo v realnega.

Ti očitno delaš v nekem imaginarnem sektorju.:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

djordjevic ::

Meni samo ni jasno, kako si tako sposoben in zaželen človek ne poišče zaposlitve kje, kjer bi ga plačali znanju, sposobnostim in ustvarjenemu primerno. Si mazohist? >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

djordjevic je izjavil:

Meni samo ni jasno, kako si tako sposoben in zaželen človek ne poišče zaposlitve kje, kjer bi ga plačali znanju, sposobnostim in ustvarjenemu primerno. Si mazohist? >:D

Ne. Jaz nikdar v življenju nisem imel pravega šefa, tako da se na to ne bi mogel navaditi. Počnem pač vse, kar je potrebno, da sistem deluje in uporabniki lahko delajo, sodelujem pa tudi pri raznih projektih. So me pa večkrat kolegi iz zasebnega sektorja, s katerimi sodelujemo pri projektih vprašali, kako to, da delamo za tako majhne plače, ko pa ima tako plačo pri njih receptorka na vratih, ki dviga telefone. :)

Sam janša to itak poznam, ker je tud on delal baje v računalniški firmi, dokler ga ni KOS (kontraobveščevalna služba JLA) odkril in zaprl. Samo takrat so ga ljudje pred sodiščem pričakali z rožami, danes ga bodo pa z aplavzom.

Zgodovina sprememb…

Arto ::

Pšenični je izjavil:

In kaj naj počne nek policist v realnem sektorju?

-valvoline- ::

Arto je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Varnostnik

Arto je izjavil:

Saj nekateri so že šli. Baje je služba varnostnika receptorja v Krki bistveno bolje plačana kot policista na terenu, ki ga vsak lahko pošlje k vragu.

djordjevic je izjavil:

Haha,da bi zapustil fajna državno plačo,napredovanja in varnega stolčka do penzje?;((
BTW jaz sem že 5 služb zamenjal,kolk si jih ti Onyx?

Zgodovina sprememb…

Arto ::

In kdo bo ostal policist, če bodo šli vsi za varnostnike? Ali še bolj pomembno vprašanje: kako dobro in pošteno svojo službo opravlja slabo plačan policist?

Policistom še jaz neb znižal plače.Glede na zahtevnost dela,urnik,tveganje si celo zaslužijo precej več. Režiskih diplomiranih lenuhov pr okencih in pisarnah bi dal vseh na zajamčeno plačo,torej manj k minimalc.

Zgodovina sprememb…

-valvoline- je izjavil:

Jaz sem zamenjal 3 1/2 službe. Je pa meni bolj pomemben podatek, kolikokrat so te vrgli na cesto?:))

VelikiTun ::

Javni sektor (še posebno pa JU) potrebuje temeljito reorganizacijo ter nekaj sprememb zakonov glede prisilnega upokojevanja in podobno. Nižanje plač vsem po vrsti je le začasen in populističen ukrep, ki na dolgi rok ne reši nič.

dronyx je izjavil:

-valvoline- je izjavil:

Jaz sem zamenjal 3 1/2 službe. Je pa meni bolj pomemben podatek, kolikokrat so te vrgli na cesto?:))

Aha,študentsko delo included verjetno.
Jaz osebno sem vedno službo zamenjal zarad spreminjanja urnika,ponavadi k se eno ali dvoizmenski siht spremeni v 3 ali 4 izmenski,plača pa enaka in seveda takoj grem dalje.
Nočem spraševat če si keda delal popoldan,ponoči,nedeljo... odgovor itak poznam.

Zgodovina sprememb…

-valvoline- je izjavil:

v mojih časih študentsko delo sploh ni bilo tako razširjeno tako kot danes. Prek napotnice sem delal samo nekaj mesecev, ko sem bil še absolvent.

Mesar ::

dronyx je izjavil:

-valvoline- je izjavil:

v mojih časih študentsko delo sploh ni bilo tako razširjeno tako kot danes. Prek napotnice sem delal samo nekaj mesecev, ko sem bil še absolvent.

Ja leni časi al ka hočeš rečt? Mogoče si bil samo ti tisti, ki so mu starši vse dali ali pa se mu ni dalo delat?
Your turn to burn!

Mesar je izjavil:

Ja leni časi al ka hočeš rečt? Mogoče si bil samo ti tisti, ki so mu starši vse dali ali pa se mu ni dalo delat?

Ne, takrat je bila praksa, da so študenti po par dni čakali na servisu, da so dobili za par ur dela. Ne poznam pa nikogar, ki bi formalno delal faks, hkrati pa delal praktično tako kot zaposleni po osem ur na dan. Ta trik so si izmislili kasneje, sploh pa v računalniških firmah. Samo tega po moje ne pozna nihče na svetu, ker to je nelojalna konkurenca na trgu dela, poleg tega pa bi se v normalni državi nekdo moral vprašat, kakšne za vraga so to fakultete, če se jih da uspešno končati (ob rednem študiju), praktično brez da si prisoten na predavanjih oz. vajah. Mi smo pravi Balkan na vseh področjih.

Zgodovina sprememb…

jrtjtejtt ::

še vedno čakam na odgovor na moje vprašanje, ampak očitno nekateri tukaj samo meglo mešajo.

v stilu:

A: JS je treba vse na minimalc.
B: A policaja tud?
A: No policaja ne, ampak ostali JS pa takoj na 583€ neto.
B: A nevro-kirurga tudi?
A: No ne, ampak ostali JS pa takoj.
B: A profesorja na fakulteti tudi?
A: No ne, ampak ostali JS pa res...
Itd...

Izvzel bi le zdravstvo in policijo,policistom pustiti plače,v zdravstvu znižat za 20-50% in omejit dopust na max 25 dni. Vse ostalo na MINIMALC. Še posebej v šolstvu. In takoj ukinitev brezplačnega visokega šolstva.

Zgodovina sprememb…

Še v gospodarstvu bodo potrebne radikalne spremembe.Za zagon gospodarstva sem prepričan da bo treba krepko znižat minimalno plačo,tk da bo tm okrog 400e,ob tem pa tudi krepko znižat socijalno podoporo(jaz sem za ukinitev). Sindikalni rdečekmerci priznali ali ne,je Slovenijo to da so dvignal minimalno plačo stalo najmanj 20-30.000 delovnih mest. To je dejstvo.

celada ::

-valvoline- je izjavil:

Izvzel bi le zdravstvo in policijo,policistom pustiti plače,v zdravstvu znižat za 20-50% in omejit dopust na max 25 dni. Vse ostalo na MINIMALC. Še posebej v šolstvu. In takoj ukinitev brezplačnega visokega šolstva.

Sej upam, da se zavedaš, da so najbolj konkurenčne države na tem svetu tiste, ki imajo brezplačno visokošolstvo in aktivno spodbujajo high tech industrijo saj ima le ta tisto krvavo potrebno visoko dodatno vrednost in se ne zanašajo na posle, ki temeljijo na minimalcu.

jype ::

-valvoline-> Policistom še jaz neb znižal plače.Glede na zahtevnost dela,urnik,tveganje si celo zaslužijo precej več.

Zdravniki, učitelji, inšpektorji, sodniki in gasilci tudi.

Timurlenk ::

inšpektorjev niti za en pravi direktorat nimamo v sloveniji lol

celada je izjavil:

-valvoline- je izjavil:

Sej upam, da se zavedaš, da so najbolj konkurenčne države na tem svetu tiste, ki imajo brezplačno visokošolstvo in aktivno spodbujajo high tech industrijo saj ima le ta tisto krvavo potrebno visoko dodatno vrednost in se ne zanašajo na posle, ki temeljijo na minimalcu.

Ne vem če bodo diplomirani družboslovni zrakomešalci kaj pomagal Sloveniji do high-tech preboja. Na žalost če se ne motim po podatkih je 80% diplomirancev v Sloveniji neuporabnih družboslovnih kadrov. ZDA je zame vzgled za delovanje visokega šolstva,čeprav so tudi tam napake in pomanjklivosti.

jype je izjavil:

-valvoline-> Policistom še jaz neb znižal plače.Glede na zahtevnost dela,urnik,tveganje si celo zaslužijo precej več.

Nop,najbolj vdarit po izobraževanju,tam je najmanj milijarda prihranka in absolutno največ lenuhov.

Zgodovina sprememb…

-valvoline- je izjavil:

celada je izjavil:

-valvoline- je izjavil:

Ne vem če bodo diplomirani družboslovni zrakomešalci kaj pomagal Sloveniji do high-tech preboja. Na žalost če se ne motim po podatkih je 80% diplomirancev v Sloveniji neuporabnih družboslovnih kadrov. ZDA je zame vzgled za delovanje visokega šolstva,čeprav so tudi tam napake in pomanjklivosti.

jype je izjavil:

Nop,najbolj vdarit po izobraževanju,tam je najmanj milijarda prihranka in absolutno največ lenuhov.

Seveda imaš pri roki kak link za potrditev ne?

In kar se tiče dela v osnovni šoli in učenje mulcov za minimalca? Jah glej je razlog zakaj, ko inštruiram srednješolsko matematiko računam 10€/h+ ;)

Truga ::

Dobro se vidi da je bil valvoline vsaj 10 let ucitelj.

Not.

-valvoline-> Nop,najbolj vdarit po izobraževanju,tam je najmanj milijarda prihranka in absolutno največ lenuhov.

Službe v zasebnem sektorju bodo dobili zgolj tisti, ki so imeli dobre, visoko motivirane učitelje in so odrasli v iznajdljive, strokovne in sposobne ljudi.

Glede na to da po tvojem načrtu ne bo več takih Slovencev, se bo seveda zaposlovalo zgolj tujce. Nesposobnežev ne potrebuje nihče.

amigo_no1 ::

Economy of Slovenia @ Wikipedia
GDP per capita $22,916, €17,286

Economy of Romania @ Wikipedia
GDP per capita $9,789 (nominal)
$13,894 (PPP)

V Romuniji imajo policaji plače med 190-285 E,
http://www.eurofound.europa.eu/eiro/201...

če je slovenski BDP cca 1x večji od Romunskega bi morali biti njihove plače med 380-570E.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

noraguta ::

Glede na to da nobena slovenske univerza ne sodi med top 500, zradirat lete ven iz proračuna.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Tilen ::

Kaj pa v drugo smer, amigo? Naše nižje, to pa ne?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

JS se financira iz gospodarstva, če je le-to na psu je tudi JS.

Nemški BDP je ~$42k na prebivalca, 2k neto je pa plača policista.

Se pravi bi morala biti pri nas 1k neto?

Raje vzami Romunijo za osnovo :D.
Z Nemčijo ima Slovenija skupnega le to, da leži na isti celini.

noraguta je izjavil:

Glede na to da nobena slovenske univerza ne sodi med top 500, zradirat lete ven iz proračuna.

http://www.webometrics.info/top500_euro...

13 80 University of Ljubljana / Univerza v Ljubljani

Pač čisto odvisno katero lestvico gledaš...

amigo_no1> Z Nemčijo ima Slovenija skupnega le to, da leži na isti celini.

Pa da so nam s fremdnimi ausdruki špraho frderbal in so naš največji trg.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

celada je izjavil:

noraguta je izjavil:

http://www.webometrics.info/top500_euro...

13 80 University of Ljubljana / Univerza v Ljubljani

Pač čisto odvisno katero lestvico gledaš...

Zdej pa bodi pridn in poglej world top 500,dominacija fakultet iz ZDA in se vprašaj zakaj je tako.

Prva cifra je Evropa druga je world rank. Veš kako poteka rangiranje teh univerz?

celada je izjavil:

Prva cifra je Evropa druga je world rank. Veš kako poteka rangiranje teh univerz?

Ne,in me sploh ne zanima.Ko bo v Slo plačljivo VŠ,se bo število falkultet zdesetkalo za najmanj 4/5,preživeli bodo pravgotovo šli navzgor pr vseh lestvicah.
http://www.webometrics.info/top12000.asp

-valvoline-> http://www.webometrics.info/top12000.asp

http://www.webometrics.info/top100_cont...

http://www.webometrics.info/top12000.as...

-valvoline-> world top 500,

Univerza v Ljubljani je uvrščena med prvih 100 in je na 80. mestu na svetu oziroma 13. mestu v evropi.

Po vseh metrikah je trenutno med najboljšimi 130 univerzami na svetu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

-valvoline- je izjavil:

celada je izjavil:

Ne,in me sploh ne zanima.Ko bo v Slo plačljivo VŠ,se bo število falkultet zdesetkalo za najmanj 4/5,preživeli bodo pravgotovo šli navzgor pr vseh lestvicah.

Pa kako lahko kaj takega trdiš, če sploh ne veš kako poteka ocenjevanje in rangiranje univerz na teh lestvicah.

mtosev ::

meni je zanimivo kak ljudje non stop jokajo po tvju kak jim bodo znižali plače, kak ne bodo mogli preživeti, kak je slovenija kurac od države, kolk je korupcije v sloveniji,kak je drugje boljše...mam občutek kot da živimo v kaki afriki in ne v evropi in EU,a ljudje znajo še kaj delati kot non stop jamrati?(slovenija ima v evropi eno od najnižjih stopenj revščine)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Predvsem se je zajebal ko je trdil, da poglejmo top 500, kjer je Univerza v Ljubljani precej višje uvrščena kot si je predstavljal.

celada je izjavil:

-valvoline- je izjavil:

celada je izjavil:

Pa kako lahko kaj takega trdiš, če sploh ne veš kako poteka ocenjevanje in rangiranje univerz na teh lestvicah.

Ni potrebe,vsi vedo da ZDA dominira na VŠ področju,pač plačljivost pomeni kakovost in tržna usmerjenost. V ZDA ne boš videl folka da bi zmetal kupe dolarjev za poklic ki na prostem trgu nima nobene prihodnosti.

-valvoline-> V ZDA ne boš videl folka da bi zmetal kupe dolarjev za poklic ki na prostem trgu nima nobene prihodnosti.

Tebi se niti sanja ne, o čem pišeš.

Visoka izobrazba je namenjena razvoju, ustvarjanju novih trgov, ustvarjanju visoke dodane vrednosti na teh trgih ter ustvarjanju novih poklicov in delovnih mest, ne pa zlaganju majhnih škatlic vžigalic v večje škatlice.

jype je izjavil:

Predvsem se je zajebal ko je trdil, da poglejmo top 500, kjer je Univerza v Ljubljani precej višje uvrščena kot si je predstavljal.

Jaz ne,nekdo pred mano je tega napisal. Zdej si pa ti mal zamisli,kolk dodane vrednosti v družbi prnesejo diplomiranci iz top univerz v zda,kolk pa naši domačemu gospodarstvu(pr nas jih gre itak 70-80% v javni sektor torej sama zguba).

jype je izjavil:

-valvoline-> V ZDA ne boš videl folka da bi zmetal kupe dolarjev za poklic ki na prostem trgu nima nobene prihodnosti.

Tebi se niti sanja ne, o čem pišeš.

Visoka izobrazba je namenjena razvoju, ustvarjanju novih trgov, ustvarjanju visoke dodane vrednosti na teh trgih ter ustvarjanju novih poklicov in delovnih mest, ne pa zlaganju majhnih škatlic vžigalic v večje škatlice.

Onyx se bo pravgotovo z tem strinjal.NOT.Se kar drži javnega sektorja k muha na drek.
;((

Zgodovina sprememb…

-valvoline-> Zdej si pa ti mal zamisli,kolk dodane vrednosti v družbi prnesejo diplomiranci iz top univerz v zda,kolk pa naši domačemu gospodarstvu(pr nas jih gre itak 70-80% v javni sektor torej sama zguba).

Pri nas gre manj kot 10% diplomirancev v javni sektor.

kmetek ::

mtosev: z minimalno plačo si dejansko že na pragu revščine, narediva izračun?

585€ neto plača
prevoz kolikor že je, se ga ne upošteva, ker porabiš
malica je nekaj malega prihranka, recimo, da s tem kupiš nekaj za pojest, za popit + kak liter mleka za doma + poceni kruh.
greva naprej? torej ti ostane celih 600€ za:
150-200€ položnice
100-150@ hrana
50€ obutev, obleka, oprema za stanovanje, čistila, higiena itd...
upoštevaj vse optimistično.
bog ne daj, da imaš še kak stanovanje ali avto na kredit, ker si v pm.

Okapi ::

Seveda imaš pri roki kak link za potrditev ne?
Valvoline to po sebi sklepa - je hodil 12 let v šolo in ga niso uspeli nič naučiti.>:D Zdaj ima pa zato nizko plačo in je jezen na ves svet.

O.

mtosev ::

moja babica živi v ZG in ima 360E penzije. v ZG je dražje življenje kot v SLO, plačuje kredit za stanovanje, plača vse položnice, ima kaj za jesti, zebe jo ne, ima crt TV,...in ima še celo prišparan denar z penzijo KATERA ZNAŠA 360EUR!!!!
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

kmetek ::

razumi, da ima penzionist čisto druge prioritete v življenju (preostanek); ne kadijo, ne pijejo, nimajo avta, ne rabijo tehničnih zadev, ne hodijo ven in še in še....karikirano če daš mladostnika, srednjih let in upokojenca z istim denarjem z istimi pogoji, pač mladostnik rabi največ, srednjih let manj, upokojenec najmanj....penzija 500-600€ je že solidna, plača je katastrofa.
««
18 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26754682 (48802) dstr17_
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
531149693 (140991) poweroff
»

Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20786162 (81746) lexios

Več podobnih tem