» »

Varčevalni ukrepi vlade

Varčevalni ukrepi vlade

Temo vidijo: vsi
««
13 / 91
»»

Go-ahead ::

Predlagam 2 anketi.

Koliko službenega časa nekoristno zabijete (na internetu in drugje) delavci v javnem sektorju ?
Koliko službenega časa nekoristno zabijete (na internetu in drugje) delavci v privat sektorju ?

Daedalus ::

Zakaj? Zato, ker mi je ene sorte izziv. Ker se s tem kaj novega naučim. Vem pa da je ta koncept težko zagrabit, če si iz privat sektorja. Tam boh ne daj, da bi popoldne morda potegnil čez 8 ur. Al pa da bi delal več kot 8 ur in ne bil plačan za tisto kar gre čez. Moja plača je fiksna. Od doma grem takrat ko moji sosedi, ki so zaposleni v privat sektorju, domov pridem zvečer, ko oni že nafutrajo froce, odšpilajo z njimi kakšen fuzbal ali dva, pa še kakšen krog s kolesom naredijo. Pa me gledajo ko enega debila, češ kdaj hodiš domov, sej itak nimate kej delat tam v javni upravi.

Ali hudo nakladaš, ali pa delaš nekaj hudo narobe - pa brez zamere:) Evo ena iz privat sektorja - moja plača ima fiksni del, ki je vezan na izpolnjevanje minimalnih zahtev (sedeti v službi x ur/dan) in variabilni del, ki je vezan na doseganje ciljev. Za merjenje doseganja ciljev mamo pa določene metrike (glede na delovno mesto) in softversko platformo, s katero se spremlja taske, porabljen čas, ipd... Pol so pa tu še nagrade za presežene cilje in uspešnost pri delu na projektih za stranke. Zdaj, večinoma to vse strpam v ~8ur delavnik. Kdaj grem iz službe prej, kdaj pač malo kasneje. Po potrebi se dela vikende (preteklo soboto sem se ob osmih zvečer vsedel za računalo, ker je pač bilo treba in celo nedeljo dežural, ker je pač bilo treba). Včeraj sem bil pa doma pred četrto in sem do petih odpelal turo z biciklom. Pa plača za vse to ni lih sanjska. Da bi pa delal za flat rate > 8 ur/dan... no way.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

Pšenični ::

-valvoline- je izjavil:

Povprečna plača v gospodarstvu in javnem sektorju mora bit podobna.Od tod naprej ni potrebe razlagat in debatirat.V JS so trenutno povprečne plače višje za 30% in za tolko je potrebno plače znižat.Simple.
Znižanje plač ne bo zadostovalo da se izkopamo z 20 let nabranega dreka.2 milijardnega pufa vsako leto pomeni apokalipsa za drzavo in gospodarstvo. Slej k prej bo najmanj 30% državnih parazitov dobilo delavske knjižice in zahvalo za sodelovanje.Tako mora bit in drugega končnega izhoda ni.

Vidi se dvoličnost tistih, ki so zaposleni v JS.

Oni bi, se pufali, na tuj račun....ne briga jih gospodarstvo......od kje dobiti denar. Opazna je njihova mobilizacija po vseh forumih, kar je na nek način razumljivo. Saj gre za njihovo prživetje.

V glavnem jaz se samo držim za glavo, ko vidim, da mislijo, da bo vse po starem........da se bo jemalo po 2 milijarde kredita.....v neskončnost.

Niso le naivni ampak tudi preračunljivi, radi bi spravili ljudi na cesto. Amapk reskirajo da bojo paradajzi leteli tud po njih. Poleg tega bo užitek gledat, ko se bo JS med sabo deval. Na eni strani policaji, (ki jim bodo verjetno povečali plače, ko ji bodo rabili), na drugi strani osovražen JS, skrclanci, ki ne vedo kaj počnejo.

dronyx ::

Matako je izjavil:

No da testiram teorijo. Onyx, te je strah? In česa najbolj, če da.

Mene je edino strah, da telebanc in somišljeniki dejansko prevzamejo oblast, ker potem pa tu nimamo res kaj več iskati.

Bi se pa vrnil na članek "What really caused the eurozone crisis?", ker se mi zdi v tej bitki pomembno razumet, s kakšnimi nasprotniki oziroma bolje rečeno konkurenti imamo opravka.

Nemčija je kot kaže eden izmed grafov v letih 1999 do 2010 praktično držala konstantno ceno dela, medtem ko se je ta v Franciji, Italiji in Španiji dvignila za prek 20% v istem obdobju. Nemško gospodarstvo je v tem času imelo trgovinske presežke, zaslužke pa veselo investiralo na jug (in vzhod) EU, medtem ko so oni zaradi višanja cene dela postajali čedalje manj konkurenčni.

Nemcem tokrat kapo dol za izvrstno taktiko. Samo bo pa potreba veliko kreditov odpisat, pa še zelo verjetno bo EU razpadla, ko bo večina držav poštudirala, da ta je pa vendarle prehuda za njih in da zadeva "ne pije vodo". :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

-valvoline- ::

jype je izjavil:

oldguy> Austerity measures, kolikor jih kritizirate, so the way. Keynes, sploh po slovenskih specifikah metanja denarja prijateljem in mastodontom, ni.

Zakaj torej ZDA to počnejo?

Ker jim trenutni mednarodni položaj in dolar kot univerzalno plačilno sredstvo to omogoča. Ko bo svet odrekel podporo dolarju se bo fešta končala in bo verjetno dolar zbrisan iz seznama valut.Zdej pa kontra,zakaj se print,print,print ni obneslo v Jugi,Zimbabveju itn?

Pšenični je izjavil:

-valvoline- je izjavil:

Povprečna plača v gospodarstvu in javnem sektorju mora bit podobna.Od tod naprej ni potrebe razlagat in debatirat.V JS so trenutno povprečne plače višje za 30% in za tolko je potrebno plače znižat.Simple.
Znižanje plač ne bo zadostovalo da se izkopamo z 20 let nabranega dreka.2 milijardnega pufa vsako leto pomeni apokalipsa za drzavo in gospodarstvo. Slej k prej bo najmanj 30% državnih parazitov dobilo delavske knjižice in zahvalo za sodelovanje.Tako mora bit in drugega končnega izhoda ni.

Vidi se dvoličnost tistih, ki so zaposleni v JS.

Oni bi, se pufali, na tuj račun....ne briga jih gospodarstvo......od kje dobiti denar. Opazna je njihova mobilizacija po vseh forumih, kar je na nek način razumljivo. Saj gre za njihovo prživetje.

V glavnem jaz se samo držim za glavo, ko vidim, da mislijo, da bo vse po starem........da se bo jemalo po 2 milijarde kredita.....v neskončnost.

Niso le naivni ampak tudi preračunljivi, radi bi spravili ljudi na cesto. Amapk reskirajo da bojo paradajzi leteli tud po njih. Poleg tega bo užitek gledat, ko se bo JS med sabo deval. Na eni strani policaji, (ki jim bodo verjetno povečali plače, ko ji bodo rabili), na drugi strani osovražen JS, skrclanci, ki ne vedo kaj počnejo.

Dejstvo je da brez tujih kreditov trenutno stanje v javnem sektorju ni vzdržljivo.Ali se drzavni paraziti tega zavedajo? Ja. Torej za svoj neupravičen nadstandard so pripravljeni pokopati državo ne samo zase ampak tudi za svoj naraščaj. Paraziti v pravem pomenu besede.

Pšenični ::

"Dejstvo je da brez tujih kreditov trenutno stanje v javnem sektorju ni vzdržljivo.Ali se drzavni paraziti tega zavedajo? Ja. Torej za svoj neupravičen nadstandard so pripravljeni pokopati državo ne samo zase ampak tudi za svoj naraščaj. Paraziti v pravem pomenu besede."

Se mogoče bere grdo, ampak je res.

Nobene solidarnosti do drugih s strani JS. Oni le hočejo svoje pa če vse crkne.

Pa naj potem človek čuti kakšno empatijo do njih ko jih bodo šutirali?

Na eni strani ljudem devajo plombe na nepremičnine, ker dobivajo socialno pomoč, na drugi strani se preseravajo dobesedno.

Zgodovina sprememb…

Matako ::

dronyx je izjavil:

Matako je izjavil:

No da testiram teorijo. Onyx, te je strah? In česa najbolj, če da.

Mene je edino strah, da telebanc in somišljeniki dejansko prevzamejo oblast, ker potem pa tu nimamo res kaj več iskati.

Ok, pošteno. Zdaj vidim, da bi bila to odlična samostojna tema ("Česa se bojite")... tukaj bi žal zašli preveč v OT. Mogoče kdaj drugič.

-valvoline- je izjavil:

Torej za svoj neupravičen nadstandard so pripravljeni pokopati državo ne samo zase ampak tudi za svoj naraščaj. Paraziti v pravem pomenu besede.

Če smo natančni niti ne v najbolj pravem. V naravi parazit ne bo poizkušal tako nespametno pokopati gostitelja, ve se zakaj!

Raje cuza počasi in z užitkom . :))
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Jaz bi predlagal anketo, če bi imeli možnost izbire, kdo vam vlada, ali bi izbrali modele tipa telebanc in -valvoline-, ali parazite tipa Onyx ? Pa prosim direktno povejte, ker ne bom nič užaljen! 8-)

Zgodovina sprememb…

Matako ::

Zvito. Jaz bom zaenkrat kar za valvolina, ker še ni kompromitiran kader kot telebanc in Onyx. Oba slednja sta namreč iz Borovnice in sta zaradi tega totalna ne-varianta.

Upam, da ne bo tako kot pri Zokiju, ki sem ga volil in me je mogoče malo nategnil. Koliko ne vem še.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

IgorGrozni ::

oldguy:
Ja, kljub temu. Niti ni edini nagrajenec, niti sama nagrada ne pove kaj dosti o njegovi vrednosti - jih je nebroj, ki ti trdijo drugače. Včerajšnji videc bo današnji bedak.

Brez problemov pa verjameš temu človeku :

http://www.times.si/gospodarstvo/manj-n...

in temu človeku:

http://www.pengovsky.com/2011/07/30/pat...

Pa veš zakaj se prvi tako rad smeje ?
Ker je zelo prijazen človek.

Lp. Igor

Keyser Soze ::

Daedalus je izjavil:

Ali hudo nakladaš, ali pa delaš nekaj hudo narobe - pa brez zamere:)

Hvala bogu, da imaš fleksibilen del plače. V javni upravi tega na žalost ni. Oz. je, vendar je v izogib izkoriščanju zavit v temo od papirologije. Plus, zadnje čase so raznorazne nagrade v smislu višje osnoven plače, povečanega obsega, nadurnega dela, ipd. rezervirano zgolj za gnado oz. se jih ne sme izplačevati.

Kar se tiče pa dela več kot 8 ur na dan za flat rate. Dobrodošel v JS. Je kar nekaj folka tu, ki se dejansko trgajo veliko bolj, kot bi se v privat sektorju, za manj denarja. Zakaj? Ne vem, ker se jim zdi, da je nekaj treba naredit tudi za druge oz. s tem nekaj dejansko narediš nekaj dobrega. Večini je tale koncept nekaj nemogočega. Ker jih bolj žene egoizem, altruizem pa jim je nekaj uber smešnega. Imam občutek, da imamo kar vleiko takega folka na tem forumu.

Jebi ga. Takle mamo. Ampak ne skrbe, sej tud nas počasi učite, da je treba bit egoist. Se počasi učimo.
OM, F, G!

djordjevic ::

Kolikor se mi zdiš razumen človek, toliko že malo moriš s svojim marija-terezijanstvom. To pa ti moram povedati, žal.
No grave is deep enough to keep us in chains.

thramos ::

Heh. Zakaj potem pritoževanje? Z nižjo plačo bo altruizem še bolj prišel do izraza.

Jaz, kot kaže egoist, bi (če bi stanje v JU res bilo takšno, kot ga slikate, v kar močno dvomim) temu prej rekel mazohizem.

Komot poveš, samo zarad tega ne bom nič bolj mirno požrl vse očitke na račun parazitiranja javnih uslužbencev, nadmočnosti privat sektorja, ki je biser v celi državi, ostalo je pa marija-terezijanstvo.

@thramos
Ker ima vsak svoje meje oz. ker boste s tem svojim milo rečeno infantilnim ukrepanje zjebali Slovenijo do absoluta. Od tega pa žal ni odvisna samo moja usoda, ampak usoda moje cele familije in ljudi, ki mi nekaj pomenijo.

Kako popucat nepotizem v JU pa še noben ni pogruntal, pa čeprav ste vsi tule več kot polni idej in intelekta? Čudno.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze je izjavil:

Kako popucat nepotizem v JU pa še noben ni pogruntal, pa čeprav ste vsi tule več kot polni idej in intelekta? Čudno.

Dejansko večina teh "politično angažiranih" jastrebov potihem upa na neko sekretarsko mesto v državni administraciji. Drugje jih nikjer niti nočejo, ker so samo za zdrahe delat in politiko zganjat. Je pa res, da do sedaj nobena vlada s tem ni počistila in vse do sedaj so pustile tudi na miru tiste, ki so jih inštalirali (kao) politični nasprotniki. Na nekaterih ministrstvih se dobesedno gnoj dela iz raznih sekretarjev.

Je pa res, da če nekemu sekretarju z 2.500 neto plače in še 350 EUR dodatka po 22. členu (preobremenjenost) plačo zmanjšajo za 15% je še vedno car. Za nekatere s tem dodatkom sem slišal, da so ga dobivali celo ko so bili na bolniškah.

Zgodovina sprememb…

Ker slika pove več kot tisoč besed:

JS vs. ZS

JS vs. ZS

vir: www.finance.si

PaX_MaN ::

To se pa tko hitr reš - sam plače v zasebnem sektorju zvišaš!

IgorGrozni ::

Se opravičujem, ampak ali ste opazili, hm, določeno neskladje med naslovom in podnaslovom članka pri prvem človeku( moj prejšnji post): G. Vizjaku ?

Namreč, če brezposelni in matere na porodniški niso ˝šibki˝, kdo pa potem je ?
Tisti z dohodkom nad 20.000,00 € in lastniki velikih podjetij ? Chuck N. ?

Alencica ::

Saj JS, tudi dela.

Kaj boste pa potem rekli, ko bodo šole in bolnice privat? Bo njihov promet štel pod BDP in bomo beležili gospodarsko rast, ker bo neka privat klinika ves biznis skanalizirala k sebi in bote direkt plačevali njihove storitve?

Povsem druga pesem je pa širši javni sektor, npr., pri tržnici Moste imate "Urad za verodostojno listino" ali nekaj takega. Kaj oni počno kar drugje ne bi mogli uslužbenci sprocesirat - pitaj boga.

Je že prav, da imamo nabor javnih storitev (policija, nujna medicinska pomoč, šolstvo ...) z relativno visoko kvaliteto tudi zato, ker imajo delavci v teh službah primerno finačno kompenzacijo.

jype ::

Alencica> Saj JS, tudi dela.

Seveda dela. Brez njihovih storitev bi tudi zasebni sektor imel velike težave.

Alencica> npr., pri tržnici Moste imate "Urad za verodostojno listino" ali nekaj takega.

Ja, da jih ne potrebujemo baje ni problem, če se jim za 15% zniža plače.

Alencica je izjavil:

Je že prav, da imamo nabor javnih storitev (policija, nujna medicinska pomoč, šolstvo ...) z relativno visoko kvaliteto tudi zato, ker imajo delavci v teh službah primerno finačno kompenzacijo.

Mhm, sploh zato, ker jih ravno tako financiramo vsi davkoplačevalci. Ali se to namerno pozablja? There ain't no such thing as a free lunch, suckers. ;((

Alencica ::

Hočem rečt, da je vodenje države zelo kompleksno.

Jype,
v Dzak/HSP temi praviš, da se morajo tisti, ki plačujejo nič/manj v storitve sprijaznit s tem, da so odvisni od tistih, ki plačujejo. Hec je pa v medijski demagogiji, ker pride nek znani sindikalist in vpije TOČNO KONTRA od tega razumevanja in še bolj pritiska na plačnike naj se zadovoljijo z manjšim naborom storitev. Če ZZZS grozi, da bo zmanjšala obseg plačljivih storitev, kaj se ima sploh za sekirat nekdo, ki ne plačuje nič/malo?!?

Djordevic,
jaz ne vidim težave, da JIH plačujemo za to. Socialni kontrakt. Te storitve niso preproste za izvajat in naj kar bodo v javni domeni, vključno z nadzorom. Saj imamo "civili" nadzor nad delom policije v obliki ministra, ombudsmana, parlamentarne komisije, NGO ...

Seveda, jaz mislim, Senko Pličanič pa bi moral to vedeti/dognati čimprej kaj lahko združi in kje lahko, ne varčujemo. ampak ukinemo.

Alencica je izjavil:

Djordevic,
jaz ne vidim težave, da JIH plačujemo za to. Socialni kontrakt. Te storitve niso preproste za izvajat in naj kar bodo v javni domeni, vključno z nadzorom. Saj imamo "civili" nadzor nad delom policije v obliki ministra, ombudsmana, parlamentarne komisije, NGO ...

Jaz načeloma s samim financiranjem tudi nimam težav, imam pa težave, ko se nabor storitev, ki jih za 'svoj denar', prejemam, iz leta v leto bolj oži, denarja, ki bi moral služiti ravno za pokrivanje izvajalcev storitev, se prek raznih obvodov skanalizira ogromno, končni rezultat pa je, da plačujem tisti fiksni nemali znesek plus vedno več iz lastnega žepa, če hočem vsaj približno dostojno obravnavo. E, to pa me žuli. In še bolj vsakič znova jamranje, da je še premalo. Hočejo še več. Veste, kaj? Jaz tudi, pa sem se nekako sprijaznil, da živim v Sloveniji in ne v Švici in da (čeprav mogoče intimno menim, da si to zaslužim) pač ne morem vleči 4 jurje neto. Žal.

nevone ::

da plačujem tisti fiksni nemali znesek plus vedno več iz lastnega žepa, če hočem vsaj približno dostojno obravnavo.

To je pač solidarnost.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Ne moti tisti fiksni znesek, moti vedno večji 'samoprispevek'. To pa ni solidarnost.

Alencica> kaj se ima sploh za sekirat nekdo, ki ne plačuje nič/malo?!?

Ne vem, jaz plačujem ogromno in se sekiram, ker ne plačujem zato, da bi komurkoli karkoli krčili.

Ne moti tisti fiksni znesek, moti vedno večji 'samoprispevek'. To pa ni solidarnost.

Ja je. Le da si ti solidaren s tistimi, ki si niti fiksnega zneska niso zmožni zagovotiti.

Ampak ti vsaj razumeš, kaj pomeni delati na trgu, ko ti prihodkov ne zagotavljajo davkoplačevalci ali krediti iz tujine, s katerim tako radi zagotavljamo socialni mir, je pa vse prej kot to, ker plače si ne pustijo znižat niti tisti, ki socialno niso ogroženi.

o+ nevone

Ponavljam, sama solidarnost me ne moti. Moti me priskledništvo pri pipici, zaradi katere tudi moja solidarnost ne pride do takšnega izraza, kot bi, če bi znali razni Fakini s prejetimi sredstvi bolje upravljati.

Ma, naj krčijo. Oz. naj racionalizirajo. Samo ne, njim ni v interesu krčit oz. racionalizirat tam, kjer je dejansko izguba in nobene dodane vrednosti na plačane davke. Najlažje je pa vseeno šparat pri javnih uslužbencih, ki delajo za svoj denar in ki imajo plače dejansko primerljive ali celo nižje od privat sektorja, za enako zahtevnost dela. In ki ustvarjajo dodano vrednost.

To noben ne zahteva od naših "omiljenih vladarjev". Lažje je ploskat temu, da se pavšalno seka po navadnih delavcih.

Naj mi en pove, zakaj bi kdorkoli v javni upravi karkoli še premaknil, če njegovo delo cenijo enako ali celo manj kot delo nekoga, ki v kabinetu ministra hodi v službo po par ur dnevno ali celo ne. Ker mu ni treba. Dela pa kaj? Jah, mal koordinira. Nekaj.

To plačujete mirne volje. In tudi volite ponovno ljudi, ki vam to delajo že dolgo, dolgo let mirne volje. Za tiste, ki pa dejansko kaj naredijo vam pa dol visi, ker ne marate javne uprave, ker sam piše kazni oz. za vsak kurac hoče met en kup papirologije. Res ste vzor racionalnih ljudi. Res.
OM, F, G!

Kako naj običajni davkoplačevalec in volivec poskrbi, da si zalega od politike ne bo nastavljala folka v kabinet?

In po tvoje je potem rešitev, da dokler ne najdemo mehanizma za omejevanje tega, košer pustit vse ostalo pri miru?

Stari, tole ni diht razmišljanje.

Zgodovina sprememb…

oldguy ::

Evo, nazaj. Za razliko od Keyserja, sem, khm, sej veste, imel nekaj za delat...

Zakaj torej ZDA to počnejo?

Prekleto dvomim, da to počnejo zgolj zato, da JS ne bi bilo treba znižat plač. Poleg tega so nekako finančna supersila z bonusi, ki nam preprosto niso dostopni.

In po tvoje je potem rešitev, da dokler ne najdemo mehanizma za omejevanje tega, košer pustit vse ostalo pri miru?

Stari, tole ni diht razmišljanje.

This. Glavni spor tule je po vaše predlagano znižanje plač v JS za 15% (zaenkrat pustimo predloge o porodniških). Pravite, da je rešitev nedoterana in da je bolje da se bodisi pufamo še bolj in zapravljamo za plače, bodisi odžagamo "nepotrebne" dele JS.

Pufanje za to, da JS ne bodo padli prihodki? A ste na glavo padli? Še za investicije bi zavijal z očmi, tole pa...ojjej...Nobelovec, ki morda trdi kaj takšnega, pove precej o vrednosti nobelove nagrade...

Žaganje "nepotrebnih" delov. Zaradi mene, kar! Podpiram. Ampak potem nočem slišat glaska od raznih kulturnikov in uradov o nujnosti njihovih "storitev". Načeloma namreč točno vem, kako bi to zgledalo - za povedat o žaganju imate vsi dovolj, a ko se bo žagal vaš stolček, boste cvilili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

Sej to zadnje je ena izmed največjih rak ran naše družbe. Vsi tulijo o spremembah in kako so potrebne, ko bi dejansko sprejeli kakšno, ki bi se dotaknila njih, pa takoj vik in krik. Jok, ne moreš tako naprej. Ni variante. Me prav čudi, da smo dogurali, kamor smo.

A to, da vsem rečeš da so za en kurc skozi to, da jim znižaš plače je pa diht?

Dej povej, če bi bil ti šef firme, pa bi mel 200 zaposlenih. 20 bi se ti jih sončilo za bajne znesek, ostali bi se trgal za eno zmerno plačo, ti bi pa zaradi en kurc poslovnih rezultatov rekel, vsem 15% plačo dol. Kaj bi se zgodilo s to firmo?
OM, F, G!

CoolBits ::

20% dol! Tistim, ki se sončijo pa knjižico.

Dej povej, če bi bil ti šef firme, pa bi mel 200 zaposlenih. 20 bi se ti jih sončilo za bajne znesek, ostali bi se trgal za eno zmerno plačo, ti bi pa zaradi en kurc poslovnih rezultatov rekel, vsem 15% plačo dol. Kaj bi se zgodilo s to firmo?

Kolektivisti zagovarjate enakost. Pejt potem pa zrihtaj javno upravo, da bo znala nagrajevat uspešne. Boš videl kako bo reagiral njihov sindikat.

o+ nevone

Naj mi en pove, zakaj bi kdorkoli v javni upravi karkoli še premaknil, če njegovo delo cenijo enako ali celo manj kot delo nekoga, ki v kabinetu ministra hodi v službo po par ur dnevno ali celo ne. Ker mu ni treba. Dela pa kaj? Jah, mal koordinira. Nekaj.

To plačujete mirne volje. In tudi volite ponovno ljudi, ki vam to delajo že dolgo, dolgo let mirne volje. Za tiste, ki pa dejansko kaj naredijo vam pa dol visi, ker ne marate javne uprave, ker sam piše kazni oz. za vsak kurac hoče met en kup papirologije. Res ste vzor racionalnih ljudi. Res.

Trenutno očitno plačujemo tudi tvoje pisanje tule po forumu. A tega se zavedaš? A bo ob znižanju plače za 15% padlo tudi število postov tule gor? Sej veš, zakaj bi karkoli še premaknil...;)

A to, da vsem rečeš da so za en kurc skozi to, da jim znižaš plače je pa diht?

S tem se načeloma celo strinjam. Sistem nagrajevanja sposobnih mi je všeč.

A ti res ni jasno? Plače bi šle 15% dol, kdor tega ne bi sprejel, bi šel. Tako simple je to...

@Keyser Soze: Natanko to je doživel oče v eni privat firmi. Pa ni bilo za 15, ampak bolj na ravni 20-25%. Pa imaš isto modele, ki delajo od petka do svetka, neplačane nadure, med vikendom, jutranje ali popoldanske izmene - beri, moj oče - na drugi strani pa take, ki švinglajo pri pisanju ur, samo gledajo, kam se bodo skrili, da jim ne bo treba česa prijeti v roke ipd. In ja, vsi so fasali isto 'ponižico'. Je pa res, da je šef nedavno zaprl firmo, poslal večino ljudi na zavod, očeta in še enih 30 drugih pa vzel naprej in jim vrnil plače na predkrizno raven. Samo česa takega vam v JU človek niti ne upa omeniti. Bi baje državo fršlok. ;((

In še enkrat (tokrat zadnjič) - ni moj problem, kako imate organizirano vodstvo in/ali je tako nesposobno, da ne zna oceniti, kateri kader je sploh uporaben, če že koristen ni. Kapiš? Not_my_problem. Magari se sami zaposleni zbunite in povejte, da tako in tako ne gre več. A to pa ne? Se bojite za službe? Well ...

BALAST ::

Če bi pravni sistem deloval bi bilo število zaposlenih 50% manj v JS, če bi pa še standardizirali informacijski sistem pa še 20% manj.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

oldguy> Prekleto dvomim, da to počnejo zgolj zato, da JS ne bi bilo treba znižat plač.

Jasno da ne.

oldguy> Pravite, da je rešitev nedoterana in da je bolje da se bodisi pufamo še bolj in zapravljamo za plače

Ne. Pravimo, da je treba _ODPUSTITI LJUDI KI JIH NE POTREBUJEMO_.

Druge možnosti bodo zgolj razmazale drek tudi po zdaj še čistih straniščih.

Ne. Pravimo, da je treba _ODPUSTITI LJUDI KI JIH NE POTREBUJEMO_.

Se strinjam, že večkrat povedal. Kako, pa kaj, not my problem. Dam pa svoj glas. Takoj povem, da sindikati bluzijo in da tistega pa onega urada ne potrebujemo. Ampak če tega pač nis(m)o sposobni, kaj naj? Pustimo vse vkup tako kot je?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

BlaiseM ::

Preprosti koraki k (naj)boljsi drzavi:

1. K trenutnima pogojema (polnoletnost in ne-retardiranost aka opravilna sposobnost) za mesto poslanca se doda se pogoj naravoslovne ali tehnicne izobrazbe.

2. Javno upravo se (formalno) razdeli na zdravstvo, policijo, vojsko, (ipd. koristne veje) ... ter na prelagalce papirjev. Zadnji kategoriji se prav tako doda pogoj naravoslovne ali tehnicne izobrazbe.

3. Do skrajnosti se avtomatizira/poenostavi birokratske postopke in zakonodajo (ta korak je pravzaprav nepotreben, saj kader iz 2. tocke ne zmore ne-optimizirati postopke).

4. Drzimo pesti, da zaradi (nezanemarljivega) deleza papiro-prelagalcev (sodobnih gozdarjev) ne pride do kolapsa druzbe; v skrajnem primeru jih izzenemo iz drzave.

5. Poletimo k zvezdam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BlaiseM ()

oldguy> Ampak če tega pač nis(m)o sposobni, kaj naj? Pustimo vse vkup tako kot je?

Pustimo sposobnejšim, da se lotijo problematike.

Okapi ::

Koliko službenega časa nekoristno zabijete
Jaz sem recimo plačan po učinku in na žalost ne morem nekoristno zabiti niti sekunde službenega časa. Nekoristno zabijam samo svoj prosti čas;((

O.

Pač "Janša mentaliteta" po celi Sloveniji. Pomoje je ponosen kaj mu je uspelo naredit oz. kako globoko mu je uspelo zasadit svoje meme.

Ni vaš problem, bo pa mogoče kaj kmalu ratal, ko boš videl kaj pomeni odsotnost javnega sektorja. IMO se, po domače povedano, userjete v enem tednu, oz. 50% populacije guzne oz. se pobije med sabo.

Naj se že zgodi. Zdej grem pa ven iz te teme, ker se mi res ne ljubi več oz. je to ena sam zguba cajta. ;((
OM, F, G!

BlaiseM je izjavil:

Preprosti koraki k (naj)boljsi drzavi:

1. K trenutnima pogojema (polnoletnost in ne-retardiranost aka opravilna sposobnost) za mesto poslanca se doda se pogoj naravoslovne ali tehnicne izobrazbe.

2. Javno upravo se (formalno) razdeli na zdravstvo, policijo, vojsko, (ipd. koristne veje) ... ter na prelagalce papirjev. Zadnji kategoriji se prav tako doda pogoj naravoslovne ali tehnicne izobrazbe.

3. Do skrajnosti se avtomatizira/poenostavi birokratske postopke in zakonodajo (ta korak je pravzaprav nepotreben, saj kader iz 2. tocke ne zmore ne-optimizirati postopke).

4. Drzimo pesti, da zaradi (nezanemarljivega) deleza papiro-prelagalcev (sodobnih gozdarjev) ne pride do kolapsa druzbe; v skrajnem primeru jih izzenemo iz drzave.

5. Poletimo k zvezdam.

Ker so samo narovoslovci in tehničarji v resnici kaj vredni, kajneda? >:D

Okapi je izjavil:

Koliko službenega časa nekoristno zabijete
Jaz sem recimo plačan po učinku in na žalost ne morem nekoristno zabiti niti sekunde službenega časa. Nekoristno zabijam samo svoj prosti čas;((

O.

+1 >:D

Zgodovina sprememb…

Bom še enkrat napisal za tiste, ki slabo čitajo.

V pravem kapitalizmu z minimalno sociale si vsi tisti, ki pri privatniku zaslužite po 700 € bruto ne morete privoščiti nobene resnejše zdravstvene oskrbe, kakor tudi ne morete na fakultetah šolati svojih otrok.

Samo vi bi radi socialo iz socializma in hkrati naj bi to paraziti delali zastonj.

To, da če ne bi bilo parazitov in javnosektaških prisklednikov, bi pa vi zaslužili toliko kot v nemčiji inženjer pa enostavno ne pije vode, ker je velika večina javnosektaških parazitov že sedaj financirana s tujim zadolževanjem.

Zgodovina sprememb…

Misliš neto? Ker že sama minimalka znese nekje okoli 750. Bruto.

djordjevic je izjavil:

Misliš neto? Ker že sama minimalka znese nekje okoli 750. Bruto.

Se oproščam. Dopuščam pa možnost, da kdo dobi manj kot minimalko. In če sem prav prebral, so morali Grki v zadnjem ultimatu tojke znižati minimalno plačo na 600 € in če je to bruto znesek (kot kaže je neto minimalka v grčiji celo na 350 €), potem so bistveno nižje kot mi.

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze je izjavil:

Pač "Janša mentaliteta" po celi Sloveniji. Pomoje je ponosen kaj mu je uspelo naredit oz. kako globoko mu je uspelo zasadit svoje meme.

Ni vaš problem, bo pa mogoče kaj kmalu ratal, ko boš videl kaj pomeni odsotnost javnega sektorja. IMO se, po domače povedano, userjete v enem tednu, oz. 50% populacije guzne oz. se pobije med sabo.

Naj se že zgodi. Zdej grem pa ven iz te teme, ker se mi res ne ljubi več oz. je to ena sam zguba cajta. ;((

Ne jezi se človek. xD
Zaposleni v javnem sektorju pac niste obcutili kaj pomeni liberalni trg in kapitalizem,in mislim da je skrajni čas da se pravila igre poenotijo.
V privatnem sektorju ce ni denarja se enostavno pove da se znižujejo plače pač za 100,200... evrov brez možnosti pogajanja in pritoževanja,enako velja za odpuščanje. Jemanje kakršnihkoli kreditov za plače -not an option.Stavka? Kaj je že to? Če že pride do stavke to je takrat ko delavci sploh plače več ne dobivajo po par mesecev nimajo česar več zgubiti ali tvegati in dejansko nimajo kruha za jest.
Nihče ne reče da javni sektor ni potreben,ampak pretiravat pa zopet ne bo šlo.Največja svinjarija v javnem sektorju je avtomatsko napredovanje,zarad izobrazbe in časa zaposlitve.Pa nategovanje davkoplačevalcev,češ da za vsako delovno mesto v javnem sektorju je potrebna VŠ,da bi opravičil svojih našpananih plač.Ali je npr za uslužbenke pr okencih na upravnih enotah dovolj srednjesolska izobrazba ali ne? Jaz mislim da je vec kot dovolj. Zakaj se potem za taksno delovno mesto zahteva VŠ in seveda se dodeli temu primerna plača? Takih primerov je ogromno in to je navadni kriminal.

Zgodovina sprememb…

««
13 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26751895 (46015) dstr17_
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
531145467 (136765) poweroff
»

Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20784946 (80530) lexios

Več podobnih tem