» »

Varčevalni ukrepi vlade

Varčevalni ukrepi vlade

Temo vidijo: vsi
««
8 / 91
»»

Pšenični ::

opeter je izjavil:

Kaj bi se zgodilo, če bi folk naenkrat ostal brez prihodkov (javni sektor brez službe, upokojenci brez penzije)?
Prvo socialni nemiri, v skrajnem primeru vojna?

Najprej garbajo, fejst......Grčija spodaj.....

Matako ::

opeter je izjavil:

Kaj bi se zgodilo, če bi folk naenkrat ostal brez prihodkov (javni sektor brez službe, upokojenci brez penzije)?
Prvo socialni nemiri, v skrajnem primeru vojna?

Hm, zanimivo vprašanje - pojdimo po vrsti.
Upokojenci so bojeviti, ti bi delali štalo. Nekateri so celo oboroženi.

Nekateri javni uslužbenci, predvsem policija tudi premorejo precej osebne iniciative potrebne za nasilen upor.

Uradniki po drugi strani so bolj ehm, nerešitveno usmerjeni in nimajo "auf bix" mentalitete delavca v proizvodnji. Ne-faktor.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

dronyx ::

Pšenični je izjavil:

Ja prjatu, samo moraš policje tudi kaj plačat, da ti pridejo reševat težave. Skrajno neprijetno pa je, če so v prvih vrstah protestnikov pripadniki specialne enote, za njimi pa navadna policija. Takrat bi znalo biti pa vsega konec res prej kot v parih urah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

dronyx je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Ja prjatu, samo moraš policje tudi kaj plačat, da ti pridejo reševat težave. Skrajno neprijetno pa je, če so v prvih vrstah protestnikov pripadnike posebne enote, za njimi pa običajna policija.

Če bo postalo vroče, jim bojo šle plače gor čez noč.....in kdo mal pozna mal motivacijske teorije (Maslow; Herzberg in ostali) ve, da bo nucal, zlo.

dronyx je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Ja prjatu, samo moraš policje tudi kaj plačat, da ti pridejo reševat težave. Skrajno neprijetno pa je, če so v prvih vrstah protestnikov pripadnike posebne enote, za njimi pa običajna policija.

Pač uvedeš dodatek k plači za vsakega pretepenega protestnika in bonificiran delovni staž zaradi solzilca. Po mojem imaš v ekipi najmanj pol policije, imajo radi te fore.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Telebanc, bom kar direktno ustrelil. Si morda tole ti? Psihološki profil povsem ustreza, match je kot kaže čez 90%! In Udbe ne podcenjuj, ker s temi fanti pa ne bo šale.

Zgodovina sprememb…

Onyx, izgleda da še nisi bil v Borovnici. Tam je večina odštekana.

Ne bo šlo tako zlahka.
/\/\.K.

Matako je izjavil:

Onyx, izgleda da še nisi bil v Borovnici. Tam je večina odštekana. Ne bo šlo tako zlahka.

Jaz sem iz Borovnice! LOL!:))

Ja saj! O tem govorim!!
:D
/\/\.K.

nevone ::

Zato pa Javni zavod izpolni kvoto za neko opremo, zato da lahko popoldan "koncesionar" privatnik računa za storitev, češ plačaj, pa si jutri na mašini, drugače pa čakaj v čakalni vrsti....

Če javni zavod ne more pokriti stroškov in zagotoviti kadra, ki bo tiste kapacitete izkoristil, potem je edino smotrno, da to da nekomu zainteresiranemu v zakup in plačilno sposobnemu v korist njegovega zdravja. Iz teh prihodkov, bi lahko načtrovali razširitev kapacitet in kadra.

To se vi zmente z vodji javnih zavodov, kaj lahko iztržijo, koliko pa gre za dejansko izkoriščanje s pomočjo njih samih.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

V Borovnici je po mojih podatkih stacionirana ena najbolj fanatičnih celilc SDS.:)

Po moje je sedaj pri telebancu zavladala panika, ker si ni mislil, da stara šola tako obvlada tole sceno! Samo če gre res za tega modela mu lahko povem, da ga je SDS med volitvami skoraj zatajil, ker ima celo za njih preveč radikalna stališča.

Zgodovina sprememb…

dronyx je izjavil:

V Borovnici je po mojih podatkih stacionirana ena najbolj fanatičnih celilc SDS.:)

Info Mikstone-razreda ;) Se bomo še pozanimali, kako je s tem. Nič brez navzkrižnega preverjanja!
/\/\.K.

BALAST ::

Pšenični je izjavil:

Na ti nebi znal odgovorit ,napisal pa bi svojo štorijo z T-2.Sem iz Borovnice pri Ljubljani,pred nekaj meseci .sem izpolnil poizvedbo in kmalu nato dobil odgovor ,da sem od centrale odaljen 183m (gradišnikova ulica) pardon bodoče kolokacije, in da bo prikjučitev izvedena predvidoma do konca maja letos.Pred 14 dnevi sem pop.. (ker ni blo ne duha ne sluha o mojem vdslju)in napisal dobesedno naj se ne kibicajo z mano in da naj mi povedo nek nov termin ,ki ga vidim sedaj kot svetlo lučko na koncu predora (konec avgusta)- sm namreč eden tistih siolovih mučenikov oziroma siolova molzna krava k laufa na dial up.Odpisali so mi da sem od centrale odaljen preveč ,da pa bo kolokacija predvidoma končana do prej navedenaga datuma.Komentar ni potreben ,sej sem razočaran ,ampak zakaj fantje ne povejo kaj jih matra ,da ne držijo obljubljene besede.Mogoče bi se dal kej narest.Torej Če kdo s T-2 to bere ,nej kej pove ,Borovničani čakamo.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Keyser Soze ::

Oh, fantje fantje. Lejte, če boste takole pljuvali čez javne servise in pavšalno sekali vsem po plači, potem se morate zavedati, da boste morali vse te servise črtat iz spiska svojih pomočnikov.

Ne boste imeli cajta stat na ulici, ker boste morali doma čuvat otroke in stari mami rit brisat. Če se mal manj zlobno izrazim.

Pač, se je treba zavedat, da bodo tile ukrepi najbolj prizadeli tiste javne uslužbence, ki imajo najbolj neposreden vpliv na državljane. A si to res želimo.
OM, F, G!

Okapi ::

Telebanc, bom kar direktno ustrelil. Si morda tole ti?
Telebanc ima sicer tudi slaven priimek, ampak ne kot najboljši strelec.

O.

Daedalus ::

Pomoje bi v prvi vrsti stala vojska... za njimi pa policija. So trenirani, majo orožje. Brez plače se pa nima smisla borit za elito, proti sodržavljanom. Tistih par specijalnih pripradnikov kakih JJ al pa Pahorjev, pa se hitro popuca. Jih je premalo, ipak.

Če javni zavod ne more pokriti stroškov in zagotoviti kadra, ki bo tiste kapacitete izkoristil, potem je edino smotrno, da to da nekomu zainteresiranemu v zakup in plačilno sposobnemu v korist njegovega zdravja.

Javni zavod tega ne stori, ker mu krasna ZZZS ne krije več kot npr. 10 ultrazvokov na dan. Pol pa se znajdemo v taki situaciji, ko je kljub temu, da oprema je, folk je, imamo plačana vsa zavarovanja in dodatke, ne moremo pravočasno do obravnave.

Razen če še drugič ne plačamo tisto, kar plačujemo že itak. In to nam popoldanski s.p. v prostorih, ki jih itak že plačujemo, na opremi, ki jo itak že plačujemo, na ponovno plačilo, opravi pregled. Takle mamo, ja. In to ni pravilno. Ker se praktično dvakratno ali trikratno "obdavčuje" take storitve. Fakini pa medtem lajajo po TV in se delajo pametne.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

djordjevic ::

To, točno to je, kar je napisal Deadalus. Kar me požene do stropa, ko začne Fakin, komu se bo spet več vzelo. Svinja jedna.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Okapi je izjavil:

Telebanc, bom kar direktno ustrelil. Si morda tole ti?
Telebanc ima sicer tudi slaven priimek, ampak ne kot najboljši strelec.

O.

Gradišnikova ulica v Borovnici so bloki. Tam je pa folk res čuden. Ko so jih zgradili v 70 letih, smo bili kot otroci konstantno v vojni s temi prišleki. Jaz se spomnim, da smo dopoldan delali metke za frače in puščice za loke, popoldne pa šli v napad. Sedaj bodo pa še novih 3000 primerkov naselili. Jaz pa bežim od tu. To bo po moje vse rumeno, kot bi se ptič slabo usral.:)

Sem šel pa naredil še par hitrih poizvedb. Iz Gradišnikove ulice sta na listi SDS kandidirala U.J. In M.Z. Za oba prvič slišim.

Zgodovina sprememb…

nevone ::

Javni zavod tega ne stori, ker mu krasna ZZZS ne krije več kot npr. 10 ultrazvokov na dan. Pol pa se znajdemo v taki situaciji, ko je kljub temu, da oprema je, folk je, imamo plačana vsa zavarovanja in dodatke, ne moremo pravočasno do obravnave.

To je pač temna plat solidarnosti, ki jo vzameš v zakup, če si zares solidaren.

Ali pa si mnenja, da so z zavarovalnimi premijami zares pokriti vsi posegi, na katere čakajo oboleli?

Ne vem. To tudi mene zanima, koliko denarja se "izgubi".

In to, kolikšno plačo bi vi dali zdravniku, če bi o tem odločali in se z njimi pogajali.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

dronyx je izjavil:

Sem šel pa naredil še par hitrih poizvedb. Iz Gradišnikove ulice sta na listi SDS kandidirala U.J. In M.Z. Za oba prvič slišim.

Naj pravi telebanc prosim vstane! :))

EDIT: in nekateri še razmišljajo, da bi zapustili državo. In da zamudiš vso zabavo, LOL!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Iz centrale so mi poslali tudi že sliko najverjetnejšega kandidata, kdo bi bil lahko telebanc. Letnik piše 1982 ali morda 1984 (se ne vidi dobro, ker mi je v faksu tonerja zmanjkalo), preprost, tih dečko, vase zaprt, introvertiran, ne najbolj bister. V SDS verjame, ker misli, da samo ta stranka lahko zagotovi prihodnost slovenije. Ni mu pa čisto nič jasno, ko mu razložiš, da se janša dejansko zavzema za bogate, ker se tam da največ keša pobrat, za vrat bi pa stiskal matere z dojenčki, ostarele in pripadnike Udbe (mimogrede telebanc, jaz sem se šolal še v Sovjetski zvezi pod pretvezo, da študiram tam vpliv polne lune na rusko arhitekturo)!

Aja, pa smeti baje rad pobira na ekoloških akcijah.

Zgodovina sprememb…

Preprost, tih, introvertiran, ne najbolj bister, fanatičen vernik v SDS.. in še smeti je pobiral (sicer ne okoli Velenja, ali pač).

Pa vraga, saj to je Jajo!! :O

Se spomnite, ko smo v 91-94 temi ugotovili, da Jajo posta? Fantje, to niso več heci!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Bova šla s telebancom enkrat v Godca na pir, pa mu bom jaz iz prve roke razložil, kaj je to stara šola. Danes mularija pa namesto da bi se učila, smeti pobira in po forumih piše traparije. :D

janša vas ne bo čisto nič rešil in vam rihtal dobro plačane državne službe. Bo treba rokave zavihat, pa kakšno lopato tudi za keš prijet v roko, ne samo pro bono smeti odnašat! Z matematiko se pa tudi ne da velik denarja služit, to pa verjetno že sam veš?

Zgodovina sprememb…

jype ::

Reven že ne more bit, če ma alfo. Jaz sem mu fouš, k nimam niti za jugota.

jype je izjavil:

Reven že ne more bit, če ma alfo. Jaz sem mu fouš, k nimam niti za jugota.

Ne bluzi. Enkrat si objavil sliko bicikla in že na prvi pogled zgleda več vreden kot jugo 55 - s praznim tankom, seveda.
/\/\.K.

Sploh se mi zdi za današnji čas simptomatično, da se mladi kvazi "intelektualci" lepijo na SDS, ker bodo oni bojda porihtali gospodarstvo, da bodo spet službe in se bo dalo sem ter tja tudi kakšen joint zvit, brez da te takoj zaprejo za 10 let. Samo prjatu telebanc, stare konje boš zelo težko nauču novih trikov. To si zapomni.

Zgodovina sprememb…

Sej on je reku da je NSi ventilator.

Po moje sem telebanca tako zelo prestrašil, da je šel občinski odbor SDS Borovnica sklicat in bodo pozno v noč iskali krta v njihovih vrstah. :))

On po moje res misli, da sem v starih časih cinkal sokrajane, da so jih odpeljali v kletne prostore na Štefanovo in jih z waterboardingom prijateljsko prepričevali, da jim partija hoče samo dobro. Mi je pa skrajno zabavno, kako paranoični znajo biti zlasti mlajši člani SDS, ker so jih tako prestrašili z Udbomafijo. Samo janša to besedo uporablja za demagogijo, oni pa potem res verjamejo v čarovnice. :))

Gladi ::

onyx, kaj vidva z jype bosta šla na iskalno akcijo za partizani v bližjno gmajno al pa hosto:D?Tko, mal za pomoč poprost.

Gladi je izjavil:

onyx, kaj vidva z jype bosta šla na iskalno akcijo za partizani v bližjno gmajno al pa hosto:D?Tko, mal za pomoč poprost.

Tu, v okolici Borovnice, ni treba daleč v gozd rinit, da naletiš na partizane. Samo čez štreko stopiš, pa se jih da že videt v gozdičku. Hodijo pa vsakega petega v mesecu na pošto po borčevske penzije. V te pa baje janša ne bo čisto nič zarezal, ker to se pa baje ne dira, ker bi znal pa res vroče ratat.

dronyx je izjavil:

Bova šla s telebancom enkrat v Godca na pir, pa mu bom jaz iz prve roke razložil, kaj je to stara šola. Danes mularija pa namesto da bi se učila, smeti pobira in po forumih piše traparije. :D

janša vas ne bo čisto nič rešil in vam rihtal dobro plačane državne službe. Bo treba rokave zavihat, pa kakšno lopato tudi za keš prijet v roko, ne samo pro bono smeti odnašat! Z matematiko se pa tudi ne da velik denarja služit, to pa verjetno že sam veš?

Če daš za pir, lah daš tud za dva. Pol ni problema. Bova uskladila stališča. Sicer bi morali borovničani držat skupaj.....

Pač mamo različna stališča, tle se ne da pomagat. Sicer je "vojne" konec, tle v Borovnici, med prišleki v blokih in domačini, pa je bojna sekira zakopana. Bloki (novi) pa bodo kmalu dokončani in prišlo bo 1200 novih stanovalcev....

Heh, partizani da so še pr nas...v Borovnici, bog nam pomagaj, no zdej vsaj vem kdo mi izpred nosa pobere vse gobe..... Sej mosta ni več,da bi ga minirali...., nemci so že davno odšli...Je pa res....Tle lah sam Yipe pomaga.

Zgodovina sprememb…

Gladi je izjavil:

Ne se hecati s hosto! Jype menda obvlada stare partizanske tehnike preživetja v naravi - čeprav dandanes če ješ lubje z dreves se to smatra za načrtno povzročanje škode v gozdu. Pa tudi sicer ni fore.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Telebanc, od politika SDS sem pričakoval, da bom moral jaz pivo plačat, drugače pa po moje nimava kaj uskladit stališča, saj nismo komunisti, da bi morali vsi enako razmišljat.

Ti pa moram direktno povedati, da se jaz politikov izogibam, če se le da, ker oni so nekaj takega kot Hare Krišna. Greš z njimi enkrat na pivo, naslednji dan se pa pobriješ, oblečeš oranžno obleko in pečeš piškotke. Imajo namreč neverjetno sposobnost prepričevanja.

Kar se tiče novih blokov in 1200 stanovalcev sem jaz študiral, zakaj so vsi ti bloki pobarvani na rumeno in sedaj mi je postalo jasno. To bo SDS-ov nov mega kampus, očitno narejen kot nadomestna gradnja za zabaviščni park v Prekmurju in živet v Borovnici bo podobno, kot če bi se preselil v Teheran.

Ti pa moram odkrito povedat, da imate vi v podmladku SDS izjemno srečo, da živite v teh časih, ker pred 50 leti so taki mladi fantje, ki niso razumeli, kako Sistem deluje, čez noč izginili. Ljudje so govorili, da jih je nočka pobrala in nihče več jih ni videl.

Zgodovina sprememb…

Matako> Ne se hecati s hosto! Jype menda obvlada stare partizanske tehnike preživetja v naravi - čeprav dandanes če ješ lubje z dreves se to smatra za načrtno povzročanje škode v gozdu. Pa tudi sicer ni fore.

Ti pa očitno ne poznaš "Zabranjeno pušenje - Dan republike", sicer bi kulturno referenco razumel.

Telebanc, prosim te, če mi razložiš s kmečko logiko še nekaj v luči varčevanja.

Kaj za vraga potrebuje ministrstvo z 200 zaposlenimi PR (public relations) službo, ki ima pet zaposlenih. Enega vodjo službe, tri sekretarje (neto je to plača lahko tudi čez 2000 €) in še enega svetovalca? To je ekipa ljudi skoraj za mali časopis.

To isto ministrstvo je imelo leta 2000 120 zaposlenih in pozor (!) - nobenega PR-ovca, ker so na vse odgovore novinarjev mimogrede odgovarjali kar v kabinetu ministra ob ostalih aktivnostih.

Ampak tole te bo šele šokiralo, sem skoraj prepričan! Veš kdaj so se vsi ti ljudje zaposlili? V času prve vlade janeza janše v letih od 2004 - 2008! Večinoma gre pa za teologe po izobrazbi! :))

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

dronyx je izjavil:

Ampak tole te bo šele šokiralo, sem skoraj prepričan! Veš kdaj so se vsi ti ljudje zaposlili? V času prve vlade janeza janše v letih od 2004 - 2008! Večinoma gre pa za teologe po izobrazbi! :))

Vzeli so v službo ljudi, ki imajo veliko moč prepričevanja. :))
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

detroit ::

mogoče nad komu šibkega "zdravja", takim ki so proti nedavnem zakoniku bli;D
Skero

Zgodovina sprememb…

• spremenil: detroit ()

IgorGrozni ::

Še enkrat:
Varčevalni ukrepi, ki jih je predlagala vlada v paketu, so kot ukrep za izboljšanje gospodarskega stanja neučinkoviti, v veliki meri pa celo škodljivi.

Neučinkoviti so zato, ker bodo prihranki premajhni, ali pa, če bodo dovolj veliki, bodo povzročili socialne nemire, z večjimi stroški od prihrankov.
Da so pa škodljivi, je pa mogoče preveriti v stališčih IMF do reševanja krize v EU in v gibanju (padanju) BDP in zaposlenosti v državah, kjer so se šli varčevanje.
Prav takšna je tudi ugotovitev analize krize 1929 in izhoda iz nje. Varčevanje države povzroča lokalno poglobitev krize.

Predlagano varčevanje je zaradi popularnosti in ozkega, domačijskega obzorja politike, predvsem politike tele vlade, hkrati žal tudi edini predlog ukrepov, vsaj za zdaj, ki jih tale vlada zmore.
Ker gre za kopiranje besednjaka, ideologije, doktrine in tudi interesov konzervativizma v drugih državah, predvsem USA, ne glede na uspešnost in namen, je hkrati tole tudi največji intelektualni in strokovni domet tele vlade.
Intelektualno papagajstvo.

Ker takšni ukrepi ne delujejo, drugih pa tale vlada nima, bomo imeli čez pol do enega leta socialni kaos, družba bo razpadla na posamezne interesne skupine, gospodarstvo pa bo še v večjem razsulu.
V vmesnem času, pa bo vlada izvajala ideološko prevzgojo odvisnih članov te družbe, razdeljevala in ugrabljala bo ˝plen˝, ki si ga je priborila z prevzemom oblasti. Ali bo to z prodajami premoženja države, državnimi službami in privilegiji za zaslužne člane, ali pa ponovno z kakšnimi projekti ala Patria.
Ker je to že počenjala, kot sicer tudi vse druge vlade in ker to že spet počenja, tega ni mogoče spregledati in zanikati.

Tale rebalans ne pomeni samo zmanjšanje plač in benificij zaposlenih v JS, ampak predvsem zmanjševanje socialnih pravic vseh nas. Tistih socialnih pravic, ki smo jih postavili v osnovni dokument naše države, ustavo, in so tako tudi razlog za obstoj te države.
Gospodje iz vlade, Fakini, razne komisije za zdravila, ipd. z odločanjem o varčevalnih ukrepih brez pooblastila tako spreminjajo same temeljne postavke naše družbe. Zasebne skupine z povsem pridobitniškimi, sebičnimi interesi. In ne samo brez poblastila, tudi brez odgovornosti.

Najbolj indikativno za dojem dometa in ravnanja tele vlade, pa je predlog davčne reforme, kjer naj bi z zmanjševanjem davkov predvsem zgornjemu, bogatejšemu sloju zmanjšali davke, kar bi za državno blagajno pomenilo cca. 230 milj € manj prilivov. S tem, da izkušnje, predvsem v USA, govorijo, da je takšno zmanjšanje davkov povsem neučinkovito kot ukrep za izboljšanje gospodarske aktivnosti.
Seveda pa bi potem te miljone nadomestili z zmanjšanjem nivoja zdravstvenega varstva, zmanjšanjem porodniških, pokojnin, socialnih nadomestil, ipd.
Jemljejo revnejšim in celotni družbi, da lahko podarijo bogatim. Še posebej perverzno pa je, da je ta, bogatejši sloj, ker je večinoma tranzicijski, tisti, ki je v spregi s politiko in zaradi lastne nesposobnosti ali slepe želje po premoženju to lokalno poglobitev krize tudi povzročil.

Plačali smo že in plačujemo naj v naprej, tako tale vlada, mi vsi.

Ne želim, da moji otroci živijo v takšni družbi..

Na barikade, na barikade...

Lp.Igor

IgorGrozni je izjavil:

Da so pa škodljivi, je pa mogoče preveriti v stališčih IMF do reševanja krize v EU in v gibanju (padanju) BDP in zaposlenosti v državah, kjer so se šli varčevanje.
Prav takšna je tudi ugotovitev analize krize 1929 in izhoda iz nje. Varčevanje države povzroča lokalno poglobitev krize.

Ampak težava je, da Slovenija nima _več_ možnosti ne-varčevanja. Ta vlak je že odpeljal. Lastnega keša za investicije nimamo več, tujih naložb nočemo, krediti so trenutno predragi in od njih ne bo nobenega učinka. So... neučinkoviti, če te parafraziram.

V bistvu obstaja edina možnost, da ne naredimo nič.

Je definitivno neka varianta, ni pa nek presežek.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Isotropic ::

je prepoved zaposlovanja ze v veljavi? velja za cel js (konkretno tut fakse in institute) ali samo uradniski del JU?

Če informacije držijo, naj bi tako ostre varčevalne ukrepe predlagala "trojka" oziroma neka delegacija iz EU ki pregleduje naš makroekonomski položaj ter javne finance. V to jaz verjamem, saj naši politiki si česa tako drastičnega ne bi upali predlagati, ker jim bo podpora padla pod 0%. Poleg tega pa že sedaj, ko še ni nič dokončno, koalicija praktično razpada.

Če želiš take ukrepe sprejeti, potem mora v vsakem primeru politična vlada odstopit in morajo inštalirati tehnično vlado, ki se bo ljudem upala pogledati v oči in imela morda neko kredibilnost.

EU je očitno postala Nemčija, ki igra tu svojo igro. Leta 1945 so vojno izgubili, tokrat kot kaže zmagujejo. Samo vsi ostali grdo izgubljamo.

Zgodovina sprememb…

Nemčija je tako kot SDS, samo z več kislega zelja in irhastih hlač. Ni to rešitev za nas.

Odločno proti!
/\/\.K.

darkolord ::

Jemljejo revnejšim in celotni družbi, da lahko podarijo bogatim.
To je zdej tko mal čez ku..c povedano.

Dejansko so bogatejši tisti, ki preostalim financirajo socialne transferje, pokojnine, zdravstvo, šolstvo, ...

krneki0001 ::

Leta 1932 so v ameriki kako rešili krizo? Roosevelt-ov zakon o javnih delih. Pač so brezposelni moral delat javna dela, da so dobili malco in nekaj drobiža.

Očitno bomo pri nas vsi na koncu tole delali, da bomo imeli za hrano, položnic in ostalega itak ne bomo mogli plačevat, ko bo enkrat počilo orenk. Pa sedaj še nismo v najglobji krizi. Ta šele prihaja, oziroma bo nastala okoli novega leta, ko bo zmanjkalo denarja za plače JS in ko gospodarstvo ne bo imelo nič več, sedaj se samo teren pripravlja.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Utk ::

Seveda bo varčevanje poglobilo krizo. Nevarčevanje je bi pa slej ko prej še bolj. Ampak dajmo rajši glavo v pesek in čakat da mine...

krneki0001 je izjavil:

Leta 1932 so v ameriki kako rešili krizo? Roosevelt-ov zakon o javnih delih. Pač so brezposelni moral delat javna dela, da so dobili malco in nekaj drobiža.

Ja itak, to bo to. Pozabi. Danes so taka javna dela draga. Jebi ga, taka je struktura gospodarstva - v začetku 20 stoletja je bil povsod strošek dela zelo nizek - poleg tega ZDA takrat sploh niso bile neka bankrotirana država, kot marsikdo nabija danes - zato so si lahko privoščile reševanje zasebnih podjetij in borze na ta način. Imele so ogromne rezerve v raznoraznih oblikah (od zlata do bolj abstraktnih "prestižev"). Težave so bile druge vrste, kot jih ima Slovenija danes zato je primerjava napačna.

Slovenija rezerv in denarja (iz proračuna) za organizacijo javnih del nima. KEŠA NI. In ga ne bo dobila.

Sploh pa se folku ne da več delati v javnih delih in bi delali samo škodo, katere sanacija bi še dodatno stala. Potem je pa že bolje, da so samo brezposelni.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

kmetek ::

A ni zanimivo, ko nas 1% svetovne populacije jebe v glavo? A ničesar ne naredi proti temu. Kaj imajo bogati od tega?

kmetek je izjavil:

A ni zanimivo, ko nas 1% svetovne populacije jebe v glavo? A ničesar ne naredi proti temu. Kaj imajo bogati od tega?

Lulz. V bistvu so ravno bogati največji nematerialisti, saj to očitno počnejo iz ideoloških razlogov! Menda.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

darkolord je izjavil:

Dejansko so bogatejši tisti, ki preostalim financirajo socialne transferje, pokojnine, zdravstvo, šolstvo, ...

Čuj, pa kaj si ti ja nor? Nobeden od bogatih to ni postal s svojimi žulji, ampak zato, ker drugi za njih delajo.

dronyx je izjavil:

darkolord je izjavil:

Čuj, pa kaj si ti ja nor? Nobeden od bogatih to ni postal s svojimi žulji, ampak zato, ker drugi za njih delajo.

Ja saj to je tudi on rekel. Za njih delajo. Za plačo in vse kar izhaja iz tega.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

««
8 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26751652 (45772) dstr17_
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
531145191 (136489) poweroff
»

Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20784807 (80391) lexios

Več podobnih tem