» »

Varčevalni ukrepi vlade

Varčevalni ukrepi vlade

Temo vidijo: vsi
««
50 / 91
»»

Okapi ::

in seveda ta servis je sedaj tako optimalen (ene 85%, najmanj!), zato ga je treba pustiti pri miru in pogledati najprej druge alternative preden se ga tika.
Ne, sedaj ni optimalen. Ko bodo imeli vsi povprek 15% nižje plače, bo idealen (ene 92%, najmanj!).;((

O.

mikic007 ::

Ob predlaganem znizanju plac v JS bi prihranili nekje do 250 miljonov letno (ce se res ne bi lotili najnizjih in ce bi vzeli regres).

Zagotovo se bi dalo prisparati podobno vsoto se pri stroskih JS, cesar se bo moral lotiti tocno ta sektor, tega ne more vlada. In verjamem, da se bo ucinkovito, saj bi v tem primeru imeli v rokah mocno pogajalsko orozje - ce bodo seveda to znali videt.

Enak problem, kot ga ima ZS z JS ima le-ta tudi s prvim - ne steka, da JS tudi ustvarja in to na zelo visoki ravni. Servisi v Sloveniji so na solidni ravni, ce vzamemo zdravstvo, policijo, solstvo (individualno gledano, kolektivno je precej na psu, cesar pa ne moremo obesiti kar posamezniku, ki v njem dela). Ce tukaj vzamemo, vzame ZS tudi sebi in to bo treba pozreti.

Se vedno pa manjkata kaksni miljardi, ki jih bo potrebno vzeti vsem po vrsti, tudi socialno najsibkejsim (ki jih je zalo tezko dolociti, zaenkrat se socialni prejemki se ne delijo povsem glede na potrebe).

Ima pa JS v rokah tudi skarje in platno, vsaj v dolocenih primerih. Preganjanje dela na crno, ucinkovita poraba subvencij, sodstvo, javno narocanje in miljon ostalega, je v domeni javne uprave. Meni je cudno, da JS jamra o nepobranih davkih, ceprav je to podrocje, ki ga oni nadzorujejo. Enako pri gradbenih baronih, ki so dobivali denar preko javnih razpisov in zelo ocitno lepo sodelovali z delom JS ...

Kakorkoli, treba bo prevzeti odgovornost, tudi na delovnem mestu, ne samo takrat, ko je treba zagotoviti place.

Vajenc ::

V JS se kljub stalnim obljubam, da ne bodo zaposlovali, še vedno objavlja javne razpise. To bi morali rešiti izključno z internimi razpisi, kjer bi prednosti imeli zaposleni v JS s primerno izobrazbo in neproduktivnim delovnim mestom. Ravno včeraj sem bral, da jih na davčni rabijo čez 60 novih zaposlenih, prejšni teden pa, da jih je na ministrstvih preveč zaposlenih. Tuki naj se najprej pospravi, da bo končno realna slika koliko prevelik JS imamo. V zdravstvu smo od 1991 največ nanovo zaposlovali, pa jih je še vedno premalo, ker jaz čakam v čakalnicah vse dalj časa, medicinke pa vse manjkrat vidim nasmejane ob kavici in čiku. Neki v sami organizaciji šepa.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

oldguy ::

in seveda ta servis je sedaj tako optimalen (ene 85%, najmanj!), zato ga je treba pustiti pri miru in pogledati najprej druge alternative preden se ga tika.

Ne, sedaj ni optimalen. Ko bodo imeli vsi povprek 15% nižje plače, bo idealen (ene 92%, najmanj!).


Back to the roots. Glavni problem ni optimalnost JS.

Glavni problem je, da je zadolževanje za 2 miljardi € letno po obrestni stopnji 4-7% nevzdržno. Če tega ne uredimo, najebemo bolj, vsi, tako ali drugače. Doesn't get any simpler...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

Okapi ::

Nisi povedal čisto nič novega, to vsi vemo. Razložiti moraš, zakaj je znižanje plač v javnem sektorju boljše od recimo zvišanja DDV-ja.

O.

lexios ::

CoolBits je izjavil:

Najbolj smešno mi je bilo, ko je nek poslanec govoril da mora JS "ustvarjat dobiček" ne pa minus :))
JS _NE USTVARJA_ nič... troši kar mu da ZS, če ni dovolj pa jamlje kredite.



Stupid! ;(( Če _NE USTVARJA_ nič, pol je nepotreben - let me guess, policije ne rabiš? Šolnikov tudi ne! Vojske še manj... Gasilce bi mel privat? Zdravstvo tudi? Birokrate prekvalificirat, vse ostalo sprivatizirat?!;((

Nekaj pozabljate. JS bo štrajkal. Precej ljudi vas zaradi tega gleda precej postrani. Če želite, da bo imel štrajk razen izsiljevanja kak namen, bo treba z argumenti na plano.

...

Zakaj?


Zakaj? Iz principa?>:D

Če smo že pri argumentih, pogrešam tudi argumente PROTI! Celovito strukturno rešitev oz. ukrepe in plan A, plan B, plan C... "Usklajevanje proračuna" se lepo sliši, "nujno zlo" - kaj pa ko bo usklajen?

Bomo dokler ne pridelamo plusa jedli travo? Vzamemo nov kredit, po nižji obrestni meri? Sorry, imho je čas za "usklajevanje proračuna" že zdavnaj mimo! Potrebno bo še kaj več!

Če kaj za slabo stanje gospodarstva ni kriv "neusklajen proračun", prej napačne politične odločitve, zakonodaja, nekonkurenčnost, birokracija, mentaliteta naroda... Bomo zrihtal tudi to?;((


Anyway, podpiram proračunsko usklajevanje, žal v množici vseh prisklednikov in razno raznih interesnih združenj in skupin vseskup imho nima smisla - na kratki rok...

Na dolgi?:| Ma kaki štrajk! Fantje dokler bomo razdeljeni na leve in desne, JS in ZS, študente in penzioniste, trenirkarje in domorodce itd. bilokaki štrajk nima smisla! Jedrsko prosim!;((

jernejl ::

Okapi je izjavil:

Nisi povedal čisto nič novega, to vsi vemo. Razložiti moraš, zakaj je znižanje plač v javnem sektorju boljše od recimo zvišanja DDV-ja.

O.

Po mojem mnenju bo sicer slej ko prej potrebno oboje.

Znižanje plač prizadene samo tiste zaposlene v JS, ki imajo plače nad določeno višino (npr. nad minimalno) in razmeroma varno zaposlitev (JS). In ki se jim plače v zadnjih letih niso zmanjševale.

Zvišanje DDV prizadene vse (tudi tiste, ki prejemajo socialne pomoči, brezposelne, upokojence, študente, tiste z minimalnimi plačami, tiste, ki so jim plače že znižali za 10 ali 15%...).

Za večino iz JS, ki prejema plače okrog 1000€ ali še čez, je jasno bolj smiselna slednja varianta, kjer bi realno znižanje dohodka za 2% občutili prav vsi, kot pa prva, pri kateri bi se morali sami odreči 8% plače.

Timurlenk ::

letos znižanja plač 15 %


ker se bo poraba znižala, bo 15 % manj denarja v blagajni

drugo leto pa spet isto znižanje za 15 %, da dobimo ta manjko noter
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

Invictus ::

Okapi je izjavil:

Nisi povedal čisto nič novega, to vsi vemo. Razložiti moraš, zakaj je znižanje plač v javnem sektorju boljše od recimo zvišanja DDV-ja.

O.


Zato ker je to najlažje. Medtem ko se bodo delavci v JS bunili zaradi tega, bo vlada na hitro investirala v nove preplačane projekte, ki bodo se bolj izmozgali proračun.

Ampak, sem že večkrat napisal, pa bom še enkrat.

IRONIJA je, da se delavci v JS pritožujejo kako slabo se dela z denarjem. A nimate nobenega vzvoda da bi to preprečili?

Dejstvo je, da je treba javni sektor prevetriti in poslovne procese narediti po uspešnih, ZASEBNIH, podjetjih. Samo s tako miselnostjo ovc (nič se ne da narediti), se pač ne bo naredilo nič. Zato pač zmanjšanje plač ...

Poleg tega bi morali dvigniti DDV na 22%. Tako bi država samo od davkov dobila 10% več. Kako bi jih pa porabila, je pa drugo vprašanje.
Policija, protikorupcijska komisija, novinarji?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

mikic007 ::

@Timurlenk

Daj si malo izracunaj prosim, ker s takimi posti res ne vem, kje si sploh lahko zaposlen.

Timurlenk ::

mikic007 je izjavil:

@Timurlenk

Daj si malo izracunaj prosim, ker s takimi posti res ne vem, kje si sploh lahko zaposlen.

nikjer

IRONIJA je, da se delavci v JS pritožujejo kako slabo se dela z denarjem. A nimate nobenega vzvoda da bi to preprečili?

ne, ker kapitalisti narekujejo politikom, kako morajo stvari laufat
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

Zgodovina sprememb…

mikic007 ::

No, vidim zakaj. Pa malo manj se obesaj na politiko in gnile kapitaliste, pa bolj na zdravo pamet.

Koliko uradnikov je ze zasralo tezke vsote, zaradi katerih smo nato pi*dili nad "kapitalisti", hkrati pa isti uradniki se zmerom opravljajo isto delo? Prakticno vsako sranje, ki sem ga slisal zadnjih dvajset let je imelo korenine v nesposobni javni upravi, pa cetudi niso bili direktno krivi. Kolikor sem delal na MOL in na VDT sem tudi videl, kako se ravna z denarjem kot svinja z mehom, brez sramu. In kolikor vem, je le malo oddelkov takih, ki delajo na tem podrocju dobro.

Kar je res je to, da bo z manj sredstvi JS se slabsi, kot je bil prej, kar bo spet udarilo vse po vrsti, se posebej ZS. Ampak ker je to precej lahka matematika, ni druge resitve, kot da se reze. Kdor ne verjame, naj pogleda, koliko se zadolzujemo in koliko za ta denar nato placujemo. Pa bo hitro jasno, da bo vsako leto samo se drazje ...

Timurlenk ::

Koliko uradnikov je ze zasralo tezke vsote, zaradi katerih smo nato pi*dili nad "kapitalisti


hja, če bi bil jaz referent za 800 € in bi moral loviti težke kapitaliste, ki utajajo milijone, se tudi ne bi ravno potrudil, if you know what i mean

In kolikor vem, je le malo oddelkov takih, ki delajo na tem podrocju dobro.


dobro dela durs, ki pa je najbolj podhranjen (finančno in kadrovsko) od vseh uradov in agencij v rep. slo


Kar je res je to, da bo z manj sredstvi JS se slabsi, kot je bil prej,


da, namesto da bi nesposobneže odpustili, preostali denar pa razdelili med dobre, da bi delali še bolje
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

djordjevic ::

Osebno bi bil več kot zadovoljen že, če se zjebe prakso, da se decembra iz principa pokuri vse 'zaloge' iz tekočega proračuna (name bilokeri zavod) za neumnosti, kot so, denimo, pregrešno dragi računalniki in prenosniki, ki jih v danih ustanovah zaposleni sploh ne potrebujejo, samo zato, da ja ne bi kaj ostalo in bi jim drugo leto morda zmanjšali proračun. Tule bi mogoče celo predlagal rešitev fleksibilnega proračuna v smislu, da se presežek v naslednjem letu 'rezervira' v istem znesku in ob predložitvi načrta za potrebne in upravičene naložbe tudi dopusti črpanje. Ker že tole nas ogromno stane. Ampak, kot poslušamo tule o revežih v JU*, ki s predlaganim znižanjem ne bodo mogli več preživeti sebe in otrok !!!, bo tudi moja zamisel zagotovo naletela na blazen odpor. Bo že padel kak razlog. >:D

*disclaimer: V JU imam mamo, učiteljico, da mi ne bo kdo slučajno očital, da sem kaki 'parazit-hunter'. In ja, z ukrepi se strinja. Pravi sicer, da ni fer, ker jim bodo naložili ogromno dodatnega dela in plače zmanjšali, ampak hej - what must be done, must be done. Njene besede.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Timurlenk ::

Šušteršič: Ljudem je težko razložiti, da so nekatere socialne pravice v Sloveniji visoke.



kakšna gnila država, ha? za ljudi celo hočemo skrbeti in razlika med najrevnejšimi in najbogatejšimi je najnižja v svetu


slaba država, na pravi poti bomo, ko bodo revnejši veliko bolj revni, kot so sedaj, to je pravi kapitalizem 8-)
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

djordjevic ::

Ne drkaj toliko tega kapitalizma. Kdo misliš, da tebi plača študij, bone in vse ostale kur*eve pravice, nego ljudje, ki jim delo daje ta isti osovraženi kapitalizem? Če se boš s takim attitudom zaposlil v JU (drugje se boš glede na študijski program in izkazan mindset sila težko) in če je takih še več, nam res trda prede.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Timurlenk ::

Kdo misliš, da tebi plača študij, bone in vse ostale kur*eve pravice, nego ljudje, ki jim delo daje ta isti osovraženi kapitalizem?



če pa vsi pravijo, da v sloveniji kapitalizma ni? pogledaš malo ta forum in samo o tem pišejo


in kako dolgo še misliš, da bo slovencem to omogočeno? saj, kot pravi šušteršič, je to luksuz, ki ga pozna le slovenija


kje pa še država plačuje študij? mi smo veliki črni madež, ampak kmalu ne bomo več

letos otroški dodatek in porodniška


drugo leto študij in študentski boni


nato pa še zdravstvo

in bomo končno na pravi poti, al kako že pravijo

Če se boš s takim attitudom zaposlil v JU


ne verjemi vsega, kar prebereš na internetu ;)
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

Zgodovina sprememb…

jernejl ::

Timurlenk je izjavil:

in kako dolgo še misliš, da bo slovencem to omogočeno? saj, kot pravi šušteršič, je to luksuz, ki ga pozna le slovenija

Mene bi sicer veselilo, če bi lahko ohranili enak nivo socialnih pravic, kot smo ga imeli do sedaj.
Žal pa nimam 2 milijard eur, ki bi jih vsako leto lahko za te pravice dal. Jih boš dal ti?

Timurlenk ::

torej:

slovenija, ki ima že tako porazno nataliteto, omogoča nosečim ženskam, da še eno leto po rojstvu dobivajo 100 % nadomestilo plače, kar se mi zdi imenitno in odlično, zdaj to vsi prikazujejo kot največje zlo, saj v zda (UK) ja ne poznajo tega

vsem, ki so interesirani, država omogoča zastonj študij; kar se mi zdi imenitno in odlično; zdaj to vsi prikazujejo kot največje zlo v državi

vsi, ki potrebujejo kakšno težje zdravljenje ali operacijo, jo lahko dobijo, brez dodatnih plačil, kar se mi zdi odlično in imenitno; nekateri to prikazujejo kot največje zlo


seveda je pač za te stvari treba plačati prispevke, kaj ne? nekateri zgleda mislijo, da bi si pri 300 € višji plači vseeno lahko privoščili poceni obiske bolnišnic ter razne operacije in terapije
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

mikic007 ::

Timurlenk je izjavil:

Koliko uradnikov je ze zasralo tezke vsote, zaradi katerih smo nato pi*dili nad "kapitalisti


hja, če bi bil jaz referent za 800 € in bi moral loviti težke kapitaliste, ki utajajo milijone, se tudi ne bi ravno potrudil, if you know what i mean

In kolikor vem, je le malo oddelkov takih, ki delajo na tem podrocju dobro.


dobro dela durs, ki pa je najbolj podhranjen (finančno in kadrovsko) od vseh uradov in agencij v rep. slo


Kar je res je to, da bo z manj sredstvi JS se slabsi, kot je bil prej,


da, namesto da bi nesposobneže odpustili, preostali denar pa razdelili med dobre, da bi delali še bolje


Ce je to tvoje delo, ga opravljaj, saj si placan zanj. Ce ti je premalo, pojdi med tezke kapitaliste, ki utajajo miljone. Samo zato, ker ima nekdo vec kot ti, se nimas pravice neopravljati dela, ki ti je nalozeno in si zanj placan.

O dursu sem imel sicer dobro mnenje, dokler me niso zaradi njihove nesposobnosti zaceli za*ebavati, posiljati terjatve za ze placane stvari ipd. Seveda so "uspesni" pri takih, kot sem jaz, ko imam vse urejeno in ne delam mimo zakona, ampak uspesnost davcne uprave se meri v crni in sivi sferi.

Saj ce bi bilo tako preprosto, bi se ze zacelo odpuscati, pa ni. A je ze kdaj kak sef koga oznacil za slabega in skodljivega delavca ter mogoce celo sprozil postopek za odpust iz krivdnih razlogov? Mogoce, a je tega ocitno zelo malo, medtem ko je takih delavcev malo morje.

Matako ::

Timurlenk je izjavil:

torej:

slovenija, ki ima že tako porazno nataliteto, omogoča nosečim ženskam, da še eno leto po rojstvu dobivajo 100 % nadomestilo plače, kar se mi zdi imenitno in odlično, zdaj to vsi prikazujejo kot največje zlo, saj v zda (UK) ja ne poznajo tega


... in imajo bistveno večjo nataliteto po vsem spektru in etničnih skupinah.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Timurlenk ::

jernejl je izjavil:

Timurlenk je izjavil:

in kako dolgo še misliš, da bo slovencem to omogočeno? saj, kot pravi šušteršič, je to luksuz, ki ga pozna le slovenija

Mene bi sicer veselilo, če bi lahko ohranili enak nivo socialnih pravic, kot smo ga imeli do sedaj.
Žal pa nimam 2 milijard eur, ki bi jih vsako leto lahko za te pravice dal. Jih boš dal ti?



ja, kriza je


še hitreje kot s temi smešnimi in absurdnimi ukrepi se bomo iz nje izvili, če znova uvedemo praktično sužnjelastniške odnose, v stilu kitajske, poglejte kako fino njim uspeva s takšno politiko? stavk ne poznajo, delavskih in socialnih pravic ne poznajo, niti osnovnih državljanskih svoboščin ne


china way = the right way potematakem?

Matako je izjavil:

Timurlenk je izjavil:

torej:

slovenija, ki ima že tako porazno nataliteto, omogoča nosečim ženskam, da še eno leto po rojstvu dobivajo 100 % nadomestilo plače, kar se mi zdi imenitno in odlično, zdaj to vsi prikazujejo kot največje zlo, saj v zda (UK) ja ne poznajo tega


... in imajo bistveno večjo nataliteto po vsem spektru in etničnih skupinah.



niso naturščki britanci (švedi, whatever) odgovorni za to, ne skrbi ;)
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

Zgodovina sprememb…

Matako ::

Pa so. Po _vsem_ spektru večjo.
/\/\.K.

Timurlenk ::

mhm, arabci, afričani, vzhodno/južno evropejci niso prav nič odgovorni pri tem :)


pa tudi, če jo imajo

torej ti meniš, da bo z zmanjšanjem porodniških več parov se odločilo za družino?






pa da se ne bomo povsem narobe razumeli


ne motijo me toliko znižanja plač (prav bi bilo ali plače ali regres sicer, ne oboje naenkrat)



ampak zniževanje socialnih pravic, kot je porodniška, otroški dodatek, nadomestilo za bolniško itd.
to je precej bolj zaskrbljujoče

temu pa bodo vsekakor naslednja leta sledili še posegi v zdravstvo in šolstvo
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

Zgodovina sprememb…

Matako ::

Timurlenk je izjavil:


torej ti meniš, da bo z zmanjšanjem porodniških več parov se odločilo za družino?


Ne, moj nadebudni prijatelj.

Menim da je s porodniškimi tako kot z ostalimi "optimalnimi" slovenskimi socialnimi servisi: za dvakratno ceno dobiš le pol kurca več.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

oldguy ::

Nisi povedal čisto nič novega, to vsi vemo. Razložiti moraš, zakaj je znižanje plač v javnem sektorju boljše od recimo zvišanja DDV-ja.


Ne, povedal sem tisto, kar vsi vseskozi pozabljate. Da ne varčujemo ampak se gremo damage control. Da je pufanje nevzdržno in da ga je treba ustavit.

Tudi ne bom jaz razlagal, zakaj je menda povišanje DDV pa toliko bolje od znižanja mase plač v JS. Bodo to kar lepo utemeljili tisti, ki menijo, da je masa plač JS nad evropskim povprečjem potrebna in sicer bodo točno povedali, zakaj naj bi bila potrebna in zakaj naj bi bil jaz na njihovi strani.

Okapi ::

dobro dela durs, ki pa je najbolj podhranjen (finančno in kadrovsko)
No ja, naj za začetek povedo, koliko denarja so vsega skupaj zagonili za svetovalko Vido, in kakšna je bila dejansko njena korist.

O.

darkolord ::

hja, če bi bil jaz referent za 800 € in bi moral loviti težke kapitaliste, ki utajajo milijone, se tudi ne bi ravno potrudil, if you know what i mean
Bi se pa potrudil za tiste, ki utajajo 200 €?

Timurlenk ::

Okapi je izjavil:

dobro dela durs, ki pa je najbolj podhranjen (finančno in kadrovsko)
No ja, naj za začetek povedo, koliko denarja so vsega skupaj zagonili za svetovalko Vido, in kakšna je bila dejansko njena korist.

O.


spet, politika in ne durs

naj še povejo, koliko so zagonili za povsem novi sistem elektronske davčne kartice, ki že 2 dni sploh ne dela, ko pa dela, pa dela slabo in nepregledno

in javnega razpisa ni bilo, saj so to uradno plačali pod "nadgradnja sistema" in ne "nov sistem, napisan z nule, ki pa je za en kurac"
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

CoolBits ::

lexios je izjavil:


Stupid! ;(( Če _NE USTVARJA_ nič, pol je nepotreben - let me guess, policije ne rabiš? Šolnikov tudi ne! Vojske še manj... Gasilce bi mel privat? Zdravstvo tudi? Birokrate prekvalificirat, vse ostalo sprivatizirat?!;((

Aja če pa ustvarjajo boš pa brez problema pokazal podatke velikosti dobička, ki so ga USTVARILI?

Če ima JS sektor presežke to NI in nemore bit dobiček ampak to pomeni, da je bilo več pobranega davka in prispevkov kot so jih porabili. Kar se pa pri nas na žalost ne dogaja.

Truga ::

darkolord je izjavil:

hja, če bi bil jaz referent za 800 € in bi moral loviti težke kapitaliste, ki utajajo milijone, se tudi ne bi ravno potrudil, if you know what i mean
Bi se pa potrudil za tiste, ki utajajo 200 €?

Ne razumes. Un ki utaja 200e si lahko privosci meni dat 100e da sm tiho.

Un ki utaja miljone si lahko privosci meni dat 100ke da sm tiho. Zdej ce mam jst, ki take preiskujem minimalca, kaj mislis da bom naredu?

noraguta ::

Pa kaj sploh ni jsno, v realnem sektorju smo tako leni, butasti in švoh
, da si ne moremo privoščit teh sijajnih uslluug katere nam ponuja javni sektor. Torej dellajte za manj. Ali pa se prekvalifficirajte. Konec koncev ste nas vi izobrazili.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Karaya 52 ::

Okapi je izjavil:

dobro dela durs, ki pa je najbolj podhranjen (finančno in kadrovsko)
No ja, naj za začetek povedo, koliko denarja so vsega skupaj zagonili za svetovalko Vido, in kakšna je bila dejansko njena korist.

O.


To je pravo vprasanje, koliko denarja so zapravili za razne svetovalne pogodbe, koliko za raznorazne raziskave in seveda, kaksni so rezultati vsega tega. Na kratko, kaj imam kot davkloplacevalec od placanih raziskav Mirovnega instituta.

Timurlenk ::

evo, tudi karaya bo enkrat spoznal, kje so pravi problemi in pravi nepotrebni odhodki


ne pa porodniške, lolo
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

Okapi ::

S tem da ne smeš vsega sodit po sebi. Če Karaya nima nič od Mirovnega inštituta, to še ne pomeni, da nima nihče nič.

O.

Timurlenk ::

ja, ampak te reči so potem tisti "luksuz", ki si ga v slabih časih ne moremo privoščit, ne pa porodniška (se že ponavljam rahlo preveč)
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

Okapi ::

ampak te reči so potem tisti "luksuz", ki si ga v slabih časih ne moremo privoščit,
Nekatere so, nekatere pa niso. Ni Karaya merilo, katere stvari potrebujemo in katerim se lahko odrečemo.

O.

Timurlenk ::

ne, tega se mora lotiti vlada


ampak se več kot očitno ne bo
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

djordjevic ::

Se je, pa se vsi 'prizadeti' na vse pretege upirajo, ker da so vsi 'neobhodni'.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Aston_11 ::

Sploh 150% državne uprave je neobhodne.

para! ::

Vprašal bi glede predloga o zvišanju DDV:

ali ni tako, da bi z dvigom DDVja v bistvu sporočili, da "je v naši državi vse tip top urejeno, nič ni neoptimalno, vse institucije delujejo točno tako kot je treba in gospodarstvo je motivirano, pa kljub temu tonemo v dolgove. Ker je naš sistem optimalen, nam drugega kot dvigovanje davkov ne preostane. Takle mamo".

Ker ne verjamem, da smo v kratkem času od obstoja samostojne države, vse zadeve pripeljali do takega optimuma, se mi zdi dvig DDVja čisto neprimeren ukrep, dokler ne rešimo težav, zaradi katerih smo tam kjer smo.

Kar se tiče pa pravic (porodniška, šolstvo,...): narod se ima vsekakor pravico odpovedati nekaterim pravicam (porodniško častimo vsi, šolstvo častimo vsi,...) in se osredotočiti na to, da tiste pravice, ki so res pomembne (za eksistenco ljudi) ne zmanjšamo, ergo policija, zdravstvo, socialna podpora za socialno ogrožene.

lp
Death before dishonor!

Karaya 52 ::

Okapi je izjavil:

S tem da ne smeš vsega sodit po sebi. Če Karaya nima nič od Mirovnega inštituta, to še ne pomeni, da nima nihče nič.

O.


That goes without saying, ce nimam nic od tega, zakaj ga potem placujem, naj placajo tisti, ki v tem vidijo korist, zacensi z njihovimi clani.

Ce koga zanima, koliko je Mirovni institut posrkal iz drzavne blagajne:

1.878.436,51€

BlueRunner ::

para! je izjavil:


Kar se tiče pa pravic (porodniška, šolstvo,...): narod se ima vsekakor pravico odpovedati nekaterim pravicam (porodniško častimo vsi, šolstvo častimo vsi,...) in se osredotočiti na to, da tiste pravice, ki so res pomembne (za eksistenco ljudi) ne zmanjšamo, ergo policija, zdravstvo, socialna podpora za socialno ogrožene.

Porodniska in solstvo sta dve stvari, ki jih lahko smiselno placujejo vsi danes zaposleni, saj je od stevila novorojenih in njihove izobrazbe neposredno odvisno kaksno pokojnino bomo dobili cez X desetletij.

Stvari so pac povezane. Danes spremenis eno stvar, da ti je na kratki rok bolj "fino", potem pa cez desetletja ugotovis, ooops - to pa ni bilo OK. Praviloma takrat, ko je za vse ze prepozno.

Timurlenk ::

veš, koliko so šele verske skupnosti? precej več
Demokracija je zdej v drugem planu, to je vendar jasno.

Okapi ::

Če bi Karaya vedel, koliko so dobili razni alternativci z Metelkove, bi ga itak kap na licu mesta.>:D

O.

noraguta ::

BlueRunner je izjavil:

para! je izjavil:


Kar se tiče pa pravic (porodniška, šolstvo,...): narod se ima vsekakor pravico odpovedati nekaterim pravicam (porodniško častimo vsi, šolstvo častimo vsi,...) in se osredotočiti na to, da tiste pravice, ki so res pomembne (za eksistenco ljudi) ne zmanjšamo, ergo policija, zdravstvo, socialna podpora za socialno ogrožene.

Porodniska in solstvo sta dve stvari, ki jih lahko smiselno placujejo vsi danes zaposleni, saj je od stevila novorojenih in njihove izobrazbe neposredno odvisno kaksno pokojnino bomo dobili cez X desetletij.

Stvari so pac povezane. Danes spremenis eno stvar, da ti je na kratki rok bolj "fino", potem pa cez desetletja ugotovis, ooops - to pa ni bilo OK. Praviloma takrat, ko je za vse ze prepozno.

Glede šolstva bi se samo zgrozil. Njega dni nam je dekan na faksu zaupal, da nas itak nebodo nič uporabnega naučili. Temveč le preizkusili ali smo zadosi "pridni". Wtf je šolstvo počelo z menoj poprej 12 let? Ali gre za tri stopnje preverjanja potencialnih delavcev. Osnovno, srednje , univerzitetno priden?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

oldguy ::

Stvari so pac povezane. Danes spremenis eno stvar, da ti je na kratki rok bolj "fino", potem pa cez desetletja ugotovis, ooops - to pa ni bilo OK. Praviloma takrat, ko je za vse ze prepozno.


Točno to ugotavljamo sedajle. Leta nazaj smo delali na kratki rok, to nas pa zdaj tepe po glavi. Stvari so pač povezane - če jemlješ za 25% prihodkov pufa letno, boš čez manj kot štiri leta eno leto delal samo za plačevanje tega pufa. No, delal boš ti ali pa tvoji potomci.

para! ::

BlueRunner je izjavil:

para! je izjavil:


Kar se tiče pa pravic (porodniška, šolstvo,...): narod se ima vsekakor pravico odpovedati nekaterim pravicam (porodniško častimo vsi, šolstvo častimo vsi,...) in se osredotočiti na to, da tiste pravice, ki so res pomembne (za eksistenco ljudi) ne zmanjšamo, ergo policija, zdravstvo, socialna podpora za socialno ogrožene.

Porodniska in solstvo sta dve stvari, ki jih lahko smiselno placujejo vsi danes zaposleni, saj je od stevila novorojenih in njihove izobrazbe neposredno odvisno kaksno pokojnino bomo dobili cez X desetletij.

Stvari so pac povezane. Danes spremenis eno stvar, da ti je na kratki rok bolj "fino", potem pa cez desetletja ugotovis, ooops - to pa ni bilo OK. Praviloma takrat, ko je za vse ze prepozno.

Ja, seveda. Zato pa je v državah, kjer popolnoma zastonj šolstvo ne obstaja in kjer študenti nimajo ogromnih privilegijev, standard tako nizek in so praktično na robu propada, ker nimajo izobraženih ljudi in sploh imajo prenizko nataliteto. Oh, wait, a nismo to mi, ki plačamo vsakemu fakulteto in kolektivno prvih 12 mesecev vzgajamo otroke na plečih vseh?

lp
Death before dishonor!

Karaya 52 ::

Okapi je izjavil:

Če bi Karaya vedel, koliko so dobili razni alternativci z Metelkove, bi ga itak kap na licu mesta.>:D

O.


Imamo v temi uradnika, ki z veseljem razmetava davkoplacevalski denar in "strokovno apoliticno javnost", ki uspesnost meri po kolicini nagrabljenega davkoplacevalske denarja. Znova dokazujejo, da socialno drzavo razumejo samo kot korito iz katerega se mastijo, polozaj sibkih pa v debatah izkoriscajo za ohranjanje privilegijev. Skrajno podlo ce se mene vprasa. Kaviar socialisti, ki se slepajo na proletariat in ga v javnosti po svoji farizejski navadi zagovarjajo, v resnici ga pa zaprtimi vrati prezirajo in smesijo. Kolega Okapi, poznam vas kot lasten zep!

noraguta ::

Okapi je izjavil:

Če bi Karaya vedel, koliko so dobili razni alternativci z Metelkove, bi ga itak kap na licu mesta.>:D

O.

Metelkova res ni problem proračuna.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
««
50 / 91
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26745841 (39961) dstr17_
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
531136938 (128236) poweroff
»

Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20781999 (77583) lexios

Več podobnih tem