» »

Nakup HTC EVO 3D

Nakup HTC EVO 3D

RickRoss ::

odločil sem se za nakup htc evo 3d. Se ga splača nabaviti? Je dober?

Bi mi lahko gdo naštel pluse in minuse ?


Hvala.

P.S. telefona ne kupujem zaradi 3d slikanja, je pa vseeno plus!

koli99 ::

Imam ga dobra dva tedna in zadeva je taka: Odzivnost je super, prav tako tečejo brez zatikanja vse aplikacije kar sem jih naložil. Zaslon je v prostoru in zvečer super, podnevi je pa popolnoma druga zgodba. Pri direktni svetlobi ne vidiš na ekranu skoraj nič. Baterija je tako tako (meni pri syncu e-integral(2 mail računa), weather, stanje na cestah+ še nekaj app-ih) ter wireless non stop prižgan zdrži max 1 dan. Zvečer roma aparat na polnilec. Je kar težak(in debel) in sem zato imel težavo dobiti žepek zanj. Če vzameš pri mobitelu telefon z izbiro NAJNAJ, dobiš zraven 24 mesecev e-integral(meni pride zelo prav), ter mobilno TV(aparat podpira HD predvajanje - deluje brez zatikanja in lepo), vendar za gledanje TV uporabljam Siol TVIN, kjer je slika ravno tako odlična. 3D ne uporabljam, ene parkrat sem posnel za foro, vendar me bolijo oči pri gledanju 3D slike oziroma posnetkov, zato se držim raje 2D. Slike dela povprečne, posnetki so zelo dobri.
Če bi izbiral še enkrat bi se še enkrat odločil zanj, saj je relativno poceni in s "hardware-om" konkurira telefonom, ki so še enkrat dražji.

Alessio983 ::

Dober dan !

Ker nameravam kupiti ta telefon, vendar ga nisem uspel kje testiralti, me zanima tisti ki ga imate oz. veste katera verzija sensa je gor. Enaka kot na sensationu ali katera druga. Na gsm areni piše da je samo sense UI in ni 3.0, na uradni strani piše za oba da je samo sense in zdaj nevem

jenxi ::

HTC Sense je 3.0. Komaj čakam, da naredijo še update na ICS.

Tudi meni je telefon zelo všeč, se strinjam z vsem, kar je napisal koli99. Će bi moral še enkrat kupiti, bi kupil isto.

LP,
jenx

Alessio983 ::

OK hvala za odgovor, je definitivno moj :D

broken/link ::

sam si tudi lastim HTC evico 3D že cca teden dni in kar lahko rečem o telefonu je: AWESOME ~ odzivnost telefona je fantastična in telefon brez težav predvaja 720p.
Glede samega ekrana se moram strinjat s kolijem. Po dnevu pri močni svetlobi ne vidiš nič, baterija je pa tudi ... ob polni obremenitvi polniš telefon dnevno. Če pa sklopiš wi-fi ti pa baterija lahko zdrži tudi kakšn dan več. ampak glede na to, da ima uUSB za polnjenje, to ni neki gromozanski problem.
Telefon je res malo težji od konkurene (evo je recimo težak 170g, galaxy s2 pa samo 116g), ampak tbh mene ta teža sploh ne moti oz mi je celo všeč, ker ko ga držiš v roki imaš občutek, da držiš en kvaliteten izdelek v roki, ne deluje plastično/ceneno. Je pa ta zgodnji "pločevinast" pokrovček zelo tanek in krhk, meni je uspelo telefon že vreči po tleh in čeprav je padel samo 10cm se mu že pozna uvita pločevina. tako da zaščitni ovitek == a must.
3D fotoaparat in slike in testne igrice so useless. NFS shift mi je uspelo v 3d načinu igrati celih 30sec, nakar sem sključil 3d efekt, ker drugače mi bi glavo razneslo. 3d slike so tudi precej useless ker sploh nimaš občutka 3d-ja, ampak je bolj občutek tistih 3d smurfs kartic, ki si jih dobil lansko leto v sparu. Je pa tako, da moraš v družbi vsem pokazat to čudo od 3d-ja, ker si vsi želijo videt ta fail od faila :)
htc sense 3.0 me je tudi izjemno pozitivno presenetil in mi je dejansko zelo všeč, prav tako privzeta HTCjeva tipkovnica.
sam sem ga kupil pri tušmobilu za 1eur, tako da imam mesečni strošek 21eur in moram rečt, da za ta denar je telefon res best buy in v tem tednu mi ni bilo še niti 1x žal, da sem ga nabavil. Imel sem ga možnost primerjat s samsungom s2 in ja, samsung je res boljši (predvsem baterija in kamera), ampak evo 3d je pošten telefon ki trga gate :) vsekakor priporočam nakup o.ob

xardas ::

Je mogoče kdo že iskal, kako bi se dalo povezat na ad hoc omrežje s tem telefonom? Nekaj sem bral o connectify in Virtual router, oba stestiral, vendar ni delovalo.

Alessio983 ::

pozdrav


Kupil sem ta telefon in sedaj me zanima, če ima kdo enake probleme, baterija se napolni do 98 % nikoli do 100 %, če izklopim in ponovno vklopim gre do 100 %, vendar za par minut potem pa ponovno pade na 98 %. Ali je kaj narobe ? Baterija pa sem razočaran, mi ga še ni uspelo obdržati 2 dni, pa ne delam kaj prida na njem.

ziga1990 ::

ne pričakuj dolge avtonomije baterije
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

broken/link ::

baterija tudi meni ne drži na 100% skoraj nič časa. par sekund/minut, odvisno, kaj začnem delat s telefonom po tem, ko ga sključim z napajanja.
Glede avtonomije baterije je pa tako, da je na začetku res porazno nizka, ampak se ti bo v parih tednih rahlo dvignila. Z minimalno uporabo (torej klici, SMSi, NIČ neta/wi-fija) ti bo verjetno zdržal 3dni, več ne pričakovat. Jst ga še vedno polnim dnevno (ampak sem se tega zavedal že ob nakupu, da bo tako).

IceBoX ::

Meni zdrži z nekaj klicov, SMS, bolj malo neta tam okoli 2 dni. Če pa ga pustim na miru, več kot 3 dni.
Huh...

Alessio983 ::

no ok hvala, normalno da na začetku skos nekaj delaš na njem :) ,prej sem mel wildfajerja pa mi je zdržala 3 dni brez problema, klup igranju ,tu pa dobesedno gre baterija dol kot minute. 1 minuta 1% ;D

edino kaj pa 3D gledanje na računalniku, kateri program uporabljate ker menda gre, samo moraš imeti očala.

Zgodovina sprememb…

Master_Yoda ::

Ali se ima kdo probleme z budilko ?

Jaz jo imam nastavljeno na vsak delovni dan, in se mi dogaja da mi sploh ne zvoni. Ga mogoce zmoti to da dam telefon v flight mode preden grem spat ? Pod sound settings sem gledal in je sound na 100%.

gendale ::

probi s kako drugo alarm aplikacijo, lohk da ma privzeta kak bug
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

bajsibajsi ::

Pri mojem budilka dela normalno tudi v flight mode. Si preveril, da imas pravilno visoko nastavljen zvok tudi za alarm in ne samo za klice?

MaTTe ::

Evo, pa imam tudi jaz EVO 3D :)
Po nekaj dneh uporabe lahko rečem, da me telefon še ni uspel razočarati. Zaenkrat dela vse tako kot mora, nič se ne zatika in nasploh je super telefon. 3D kamera, ki jo ima mi je pa tako-tako. Sem z njim napravil nekaj slik in ugasnil zadevo. Se vidi, da so slike 3D, ampak kot sem že večkrat povedal me 3D ne pritegne :)
Baterije pa še nisem uspel testirati dovolj dobro, da bi lahko rekel kako dolgo drži ob neki normalni uporabi, ker sem se veliko igral z njim in nalagal gor aplikacije, je pa vedno zdržala cel dan. Zaenkrat mi nek app pravi, da mi bo držala še 54 ur (polnenje sem končal pred nekaj urami). Bomo videli...

Tako, da za 200e (Mobitel, splošna akcija) dobiš dejansko kar dober telefon...

Master_Yoda ::

bajsibajsi je izjavil:

Pri mojem budilka dela normalno tudi v flight mode. Si preveril, da imas pravilno visoko nastavljen zvok tudi za alarm in ne samo za klice?


Sem ugotovil kaj je bil problem: Uporabljal sem widget Screen off and Lock (oz. nekaj takega), ki ti screen ugasne in telefon zaklene. Naj bi bila ista funkcija kot klik na power button (oziroma sem mislil, da je). Enkrat sem opazil , da ko sem telefon odklenil je bil prikazan zelo star cas, ki se je takoj updatal na pravega. Zgleda mi je uro ustavil in jo updatal takoj ko sem telefon spet odklenil, zato se alarm ni nikoli triggeral.

Zgodovina sprememb…

bajsibajsi ::

Se komu polni baterijo preko 4.2 MV? Ocitno je HTC izkumil nekaj novega...

Zgodovina sprememb…

broken/link ::

prvi v celoti delujoči ICS za HTC EVOta 3D. jutri stestiram \o/
http://forum.xda-developers.com/showthr...

MaTTe ::

Poročaj.
Drugače pa naj bi bil Evo 3D zdaj naslednji v vrsti za uradni update, kar upam, da bo kmalu :)

broken/link ::

saj to naj bi bil uradni leakan update :) verjetno še nestestiran, ampak kolikor sem bral komentarje teh 3dneh, odkar je zunaj, ni nobenih pritožb :)

broken/link ::

včeraj mi ni uspelo nič narest, ker imam famozni .018 hboot, ki ga je treba downgradeat na .009 oz nižje, ker drugače ne moraš imet telefona v S-off načinu. Danes za igračkanje ne bo časa, si ga bom pa vzel enkrat ta teden, pa to naredil, nato pa poročam :)

MaTTe ::

broken/link daj mi povej kako dolgo tebi baterija zdrži? Pravijo, da če ga rootaš drži dlje (ker lahko smeti dol pobrišeš...) ampak a to dejansko drži?

Alessio983 ::

meni drži baterija 3 dni v zmernem klicanju in nič drugega, mogoč kakšna fotka, malo neta, fb. Če pa igraš igre je pa dobesedno 1 minuta igranja , okoli 2 % baterije.

Zgodovina sprememb…

Boobiz ::

Kolega ga je kupil in v enem tednu prodal, ker je mel prej prazen telefon kot je skadil škatljo čikov.
Ni me pa hotel poslušat da bi naložil kak custom ROM..
I'm drunk, what's your excuse?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Boobiz ()

broken/link ::

s costum romom in celodnevno uporabo (mešano net, igrce, kak filmček, muska do službe in nazaj,...) mi zdrži 1dan.
Če ga nucam samo za kak klic, fotko,... mi zdrži 2dni.
S costum romom pa poročam konec tedna, ko namestim costum ICS ;)

MaTTe ::

Custom rom ubije garancijo, torej no go ...

broken/link ::

EDIT: ne s costum romom, ampak s stock romom. Costum roma še nimam zaradi hboota, ampak to bom rešit ta teden. potem pa poročam. Sem pa tudi sam bral, da se s costum romom da popravit delovanje baterije. Drugače pa je lepo razvidno iz statusa baterija, katera enota telefona porabi največ energije - ekran. Mal se poigraš s svetilnostjo, pa se da na easy podaljšat trajanje :)
Costum rom resda ubije garancijo, vendar se da vedno narediti reverse in namestit gor stock. Sam vedet je treba, kaj delaš :)

MaTTe ::

Ja, v 9ih urah je bil za 50% celotne porabe kriv nihče drug kot ekran -.-
Ga imam pa skoraj čisto dol vgasnjenega, so yea ... :\
Custom roma pa zaenkrat vsaj še ne mislim dajat gor.

oberskitona ::

broken/link je izjavil:

saj to naj bi bil uradni leakan update :) verjetno še nestestiran, ampak kolikor sem bral komentarje teh 3dneh, odkar je zunaj, ni nobenih pritožb :)


Kako pa se nalozi ta ICS update ali gre to samo preko updata v nastavitvah ali se je potrebno resnejce lotit zadeve.

lp

Zgodovina sprememb…

Master_Yoda ::

Jaz pa nimam pripomb nad baterijo. Zdrzi 2 dni - mogoce celo 3 ob majhni uporabi, oz. kak dan ob intenzivni uporabi (2 uri sportstracker, mogoce se kaksna muzika zraven).

Mi pa je smesno ko se nekateri pritozujejo kako malo jim baterija drzi imajo pa vse vedno vklopljeno (3g,wifi,gps,...), pa se igre igrajo.

broken/link ::

oberskitona je izjavil:


Kako pa se nalozi ta ICS update ali gre to samo preko updata v nastavitvah ali se je potrebno resnejce lotit zadeve.
lp


na xda forume poglej. ne gre preko updejta v nastavitvah, je mal več igračkanja s tem. naj bi pa v kratkem tudi uradni update prišel, ampak bo treba še malo počakat.

MaTTe ::

Konec maja sem zasledil na XDA, da naj bi bil ... bomo videli.

Trenutno meni baterija zdržala en dan in pol, pa nimam ravno problemov, če zdrži samo toliko. Je malo nerodno, samo ko grem spat se pač vklopi in je to to :)
Mogoče bodo rezultati boljši po še nekaj polnenjih, ker trenutno je še nov telefon ...

broken/link ::

Okidoki, končno sem našel čas in opravil kar je bilo treba:
1. root telefona
2. downgrade hboota iz 1.49.0018 na 1.49.0007
3. update telefona na android 4.0.3
namestil sem si tole verzijo: http://forum.xda-developers.com/showthr...
torej nekakšno uradno beta verzijo prihajajočega upgrejda z odstranjeno HTC navlako.
Po 1uri uporabe moram povedati, da sem navdušen :) dela super, tekoče, nobenega zatikanja, odzivnost fenomenalna, kar se pa tiče baterije bom pa stestiral v prihajajočih dneh. Filmčke še vedno lepo predvaja, moje applikacije, ki sem jih uporabljal, pa tudi vse delujejo gor bp. tako da zaenkrat same pohvale \o/

oberskitona ::

MaTTe je izjavil:

Konec maja sem zasledil na XDA, da naj bi bil ... bomo videli.


A je morda kdo ze zasledil update uradni???

broken/link ::

oberskitona ::

Bomo se zgleda kar malo pocakali kaksen mesec ali morda dva.

Hvala za info

bajsibajsi ::

Je samo meni (skoraj) vseeno, ce pride 4.0 ali ne? O_o

broken/link ::

sej ni blaznih razlik med v2 in v4.

pronto ::

Pozdravljeni. Ali mogoče kdo ve kako rootati htc 3d z ICS. Sem probal z oneclick htc root in ne dela.

Pompom ::

Dober dan!

Nameravam tudi kupit rabljen htc 3d evo in me zanima, če bo deloval na simobil oz. t2 omrežju?

Tisti telefon je bil kupljen pri mobitelu z naručnino ampak je gospa poskusila z bob sim kartico in dela prez težav.

Lp.

broken/link ::

če dela na bobu bo tudi drugje :)

bajsibajsi ::

Android telefoni kupljeni pri nas naceloma niso zaklenjeni na doloceno omrezje. Moj Evo 3D, kupljen pri Mobitelu, je deloval tudi s kartico Simobila.

Pompom ::

Dober dan!
Zanima me, če kdo uporablja t2 na htc 3d evo, ker meni napiše, da ni kartice SIM? Sem bil pri T2 in so probali z starejšimi t2 SIM karticami in vseneo ni delovalo.
Tam so jo probali dat v starejši telfon in je delalo.
Imate kake predloge?

Master_Yoda ::

Si probal kaksno drugo sim kartico v tem Evo 3dju ? Ker ce drugje SIM dela je mogoce telefon pokvarjen.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LG Optimus 4X HD (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
43191739 (41675) dr.Akula
»

Huawei IDEOS X5 U8800

Oddelek: Mobilne tehnologije
233290 (2630) errhec
»

HTC Desire HD (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
18529209 (17567) fishy12
»

HTC Evo 3D reboot

Oddelek: Mobilne tehnologije
262252 (1628) RAPtor_
»

HTC One X naprodaj ?? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
18434096 (25800) cebelar123

Več podobnih tem