Forum » Omrežja in internet » Prospero 632 povezan z netgear wgr614v7
Prospero 632 povezan z netgear wgr614v7
MMEci ::
Pozdravljeni!
Dobil sem wireless router netgear wgr614v7, sedaj pa me zanima kako bi lahko to priklopil na siolov prospero 632, da bi mi delal wireless internet.
Hvala za odgovore.
LP MMental
Dobil sem wireless router netgear wgr614v7, sedaj pa me zanima kako bi lahko to priklopil na siolov prospero 632, da bi mi delal wireless internet.
Hvala za odgovore.
LP MMental
popster ::
wan na netgearu povežeš z enim portom ki je na prosperotu označen z 1-4. pazi tudi na subnet mask ki mora bit pri prosperotu unikaten.
MMEci ::
Hvala za odgovor, zanima me pa še to ali lahka mam iz prosperota kabel v računalnik in drug kabel na netgear in potem naprej na računalnik.
ivan01 ::
Odvisno, kako imaš nastavljenega Prosperota. Če je na njem nastavljen PPPoE, lahko imaš en računalnik še vedno priključen na modem. Na routerju boš tudi moral nastaviti PPPoE, da ti bo internet deloval preko routerja. Edino je treba paziti če imaš statični ip, lahko hkrati vzpostavljaš samo eno sejo. Torej, če želiš imeti en računalnik preko modema (prosperota), je potrebno router nastaviti, da deluje kot switch, da bo deloval internet preko routrja. Če imaš dinamični ip naslov, takrat pa se lahko max. vzpostavljata hkrati dve PPPoE povezavi (torej router in modem), potem bo tudi internet deloval preko obeh naprav. V tem (drugem) primeru, je pa tudi potebno paziti kako imaš nastavljen router, če je nastavlje da konstantno prekinja in vzpostavlja PPPoE povezavo na nekaj minut, lahko pride tudi do obešanja sej na strežniku in lahko, da ti občasno internet preko ruterja ne bo deloval (v tem primeru je najboljše samo nastaviti, da ti router vzpostavlja povezavo in vse računalnike povezati preko routerja).
Dobro je tudi, da imata router in modem različne ipje, če bosta imela iste, se lahko zgodi, da na eno od naprav ne boš mogel dostopati (ali na modem ali pa na router). Vse skupaj pa povežeš tako kot je opisal "popster"
LP
Dobro je tudi, da imata router in modem različne ipje, če bosta imela iste, se lahko zgodi, da na eno od naprav ne boš mogel dostopati (ali na modem ali pa na router). Vse skupaj pa povežeš tako kot je opisal "popster"
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52101 (23851) | simone |
» | sinope568+in linksys WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 5919 (5609) | dreamtheater |
» | Kateri router z PPPOE ?Oddelek: Omrežja in internet | 2015 (1758) | Jinto |
» | Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!Oddelek: Omrežja in internet | 9641 (9310) | Hanzek |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4871 (4390) | SasoS |