Forum » Operacijski sistemi » LINUX Mint -instaliranje na IZBRANO particijo
LINUX Mint -instaliranje na IZBRANO particijo
WinXP ::
Prvič nalagam op.sistem LINUX in sicer distribucijo MINT 12
(ediciji GNOME in pa KDE ne vem v čem je razlika,nisem imel časa brati na internetu do zdaj)
Problem pa je pri izbiri PARTICIJE da se Linux instalira tja kamor jaz hočem.
Disk je razdeljen na 4 dele
C (50GB) ...Win7
D (33GB)
E (18GB) ...WinXP
F (850GB)
in jaz bi rad na D (33GB) ki sem jo rezerviral za Linux vendar Linux ob instalaciji stalno sili v C ali F.Kljub temu da instaliranih datotek ne vidim v Windowsu mi ni prav da noče ravno na tisto particijo ki sem jo priredil zanj.
(ediciji GNOME in pa KDE ne vem v čem je razlika,nisem imel časa brati na internetu do zdaj)
Problem pa je pri izbiri PARTICIJE da se Linux instalira tja kamor jaz hočem.
Disk je razdeljen na 4 dele
C (50GB) ...Win7
D (33GB)
E (18GB) ...WinXP
F (850GB)
in jaz bi rad na D (33GB) ki sem jo rezerviral za Linux vendar Linux ob instalaciji stalno sili v C ali F.Kljub temu da instaliranih datotek ne vidim v Windowsu mi ni prav da noče ravno na tisto particijo ki sem jo priredil zanj.
- zavaroval slike: Gandalfar ()
ABX ::
Dej sliko ja, ker če ne je nemogoče ugotovit kje je težava.
Če lahko daš ime vsaki particiji bo vse bolj pregledno.
Če lahko daš ime vsaki particiji bo vse bolj pregledno.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Icematxyz ::
Na sliki 1 izberi "Nešto drugo".
In ročno določi razdelke. Ker boš OS, ki ga Windows "ne pozna" nameščal "med" 2 Windows OS in pri tem morda spreminjal tudi strukturo razdelkov ti priporočam, da storiš prej sledeče:
Predvidevam, da so vsi štirje razdelki osnovni razdelki? V Windows 7 predhodno spremeniš z vgrajenimi orodji razdelek D v razširjen razdelek in na njem ustvariš 2 logična pogona in šele potem izvedeš namestitev Linux Mint.
Sledi navodilom (razdelek D).
In ročno določi razdelke. Ker boš OS, ki ga Windows "ne pozna" nameščal "med" 2 Windows OS in pri tem morda spreminjal tudi strukturo razdelkov ti priporočam, da storiš prej sledeče:
Predvidevam, da so vsi štirje razdelki osnovni razdelki? V Windows 7 predhodno spremeniš z vgrajenimi orodji razdelek D v razširjen razdelek in na njem ustvariš 2 logična pogona in šele potem izvedeš namestitev Linux Mint.
Sledi navodilom (razdelek D).
Icematxyz ::
Sem sedaj še pogledal sliko 3. Skratka če izbereš /dev/sda5 in klikneš na gumb "Promijeni..." -> določiš priklopno točko / -> datotečni sistem ext4 -> zagonska zastavica izključena, boš lahko namestil Linux Mint na ta razdelek. Namestitev za Boot Loader prestavi na /dev/sda.
Tako boš namestil Linux Mint, če želiš imeti še ločen /swap razdelek pa, kot sem že rekel pred namestitvijo v Windows 7 izdelaj še razdelek/logični pogon za swap in ga potem pri namestitvi označiš in klikneš na gumb "Promijeni..." -> izbereš priklopno točko Swap.
Tako boš namestil Linux Mint, če želiš imeti še ločen /swap razdelek pa, kot sem že rekel pred namestitvijo v Windows 7 izdelaj še razdelek/logični pogon za swap in ga potem pri namestitvi označiš in klikneš na gumb "Promijeni..." -> izbereš priklopno točko Swap.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dual boot - ne delaOddelek: Pomoč in nasveti | 2275 (2067) | Invictus |
» | Linux particijaOddelek: Pomoč in nasveti | 1214 (848) | pegasus |
» | Namestitev GRUB-aOddelek: Operacijski sistemi | 2145 (1908) | Icematxyz |
» | Kako naj namestim Ubuntu?Oddelek: Operacijski sistemi | 2907 (2302) | Icematxyz |
» | Ubuntu in Win7 Dual BootOddelek: Operacijski sistemi | 2146 (1781) | Icematxyz |