» »

POMOČ PROSIM xp ali hardwerska napaka???

POMOČ PROSIM xp ali hardwerska napaka???

XPSISTEM ::

Kako se je začelo...( že od vsega začetka) 1. nisem v xp mogel inštalirat običnega hp 690 printerja... kasneje sem opazil da mora bit priklopljen ko inštaliram sistem. Če pa sem ga kasneje poskušal ne gre! Poskušali smo z dodatnimi kabli pa drugim lpt portom pa nič.- a to ni nič
2 nadaljevalo se je z sesuvanjem xp in sicer najprej sred dela po naprimer 1 ali 2 urah mrk in ponovni zagon. kasneje mi je crknil monitor (gotovo posledica nenehnega prižiganja in ugašanja) no sedaj pa k bistvu ki me tepe sedaj
Ne morem inštalirat xp iz 4 cd (vključno z mojim z katerega sem jih že nešteto krat.) enostavno pride do ključa in mal čes o pa mrkne. no sm probov z win milenium a isti pes.

Kaj naj nardim a je kej narobe z hardverom( plata) al z biosom) Res hvala za pomoč

ToniT ::

Malo opiši hardver, da bomo vedeli, za kaj gre.

Danes sem rešil težavo ( eno) in sicer xp sem inštaliral težava pa je bila v biosu. Skratka imam 700 celerona plato z raid podporo (bx), 256 ram. 2 particije. ... procesor sem mu navit na 900 (100) (že kake 1 leti mi je tko delov brez problema) zej pa se je kr ugašov pri ključu v setapu. no nastavu sm na nižjo 600 (66) in ugotovu da je najvažneje to zadnje 66 ker na 100 ne dela ...( ZAKAJ!!!? več ne dela) Jest sumim da je preobremenjen in se preveč segreje in poj restartira?

No prosu bi še za bol težeko težavo enostavno ne morem inštalirat 690c hp printerja. zajebaval sem se res veliko in ne samo jest še dva moja kolega. Ratal je ene dvakrat ko sem delov instalacijo sistema xp a naknadno ga nemorem inštalirat ! printer je dober preiskusil v mileniumu. z xp sm že printal na tem printerju. Sumim da je prav tako bios vendar ne vem kaj naj naredim ker sem že mal pogledal pa nič oprijemljivega ne dobim!

morphius ::

Hm....sicer se ne spoznam kaj dosti na hardware, samo kolko jaz vem, Celeron nima te opcije da bi se restartal, ko se preveč segreje?! Kolko jaz vem, "raje" mrkne. :( Če se spraviš navija, vedno za vredu hlajenje poskrbi. Sicer pa Celeroni niso najbolj primerni za navijanje.
Glede printerja pa počekiraj malo na netu za driver-je....mogoče so tvoji "prestari"???

Lp, morphius

dr.J ::

Ali nima printer tudi USB priključka? Če ga ima, poskusi z njim.

Sicer o Windowsih skoraj nimam pojma, a sem inštaliral en HP (ne vem če ne ravno 690) na USB na W2K sistem enemu sodelavcu v službi. No, zadoščala so navodila za namestitev. Poglej na HPjevo stran, če je kje potreben kakšen trik.

usb ja nima xp sistem ma svoje drajverje in tudi če ga ročno instaliram ga ne zazna kaj pa z biosom a je možno da je tam napaka???

AngelOfDeath ::

Jaz mam dotični printer in do dandanes še nisem mel nikoli problemov z njim inštalira sem ga vedo te ko sem ga rabil :D (tok, tok, tok)

ngc2392 ::

pri enih platah je navijanje vzrok za sesuvanje sistema! tako da je najbolje, da vedno ko daješ sistem gor, spustit nazaj na nominalmno hitrost procesorja. sem že imel izkušnje, ko sem imel sistem že ves porihtan, pa sem malo navil in adijo sistem. še enkrat :(
glede printerja...ko nameščaš sistem, imej prižgan printer (priporočeno). drugače pa ga samo prižgi in restartej mašino. skoraj vedno ga sama zazna, če pa ne, pa ročno. dodaj printer. ali pa še najbolje, da samo vstaviš cede z drajverji in gre...

HVALA za nasvete! to z cd oz z disketo nisem probov - a saj majo xp že drajver notri ? misliš da bo kaj drugače.

Deanu ::

Glede težav s tiskalnikom se v BIOS-u poigraj malo z nastavivami LPT porta ( SPP, EPP, ECP). Za starejše tiskalnike je verjetno najboljše port nastavit kar na standardni.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Optimizacija starega pisarniškega računalnika (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11613193 (10150) mihagr
»

Na koliko metrov podaljšati kabel za tiskalnik?

Oddelek: Strojna oprema
142289 (1908) Lincolin
»

HP DeskJet 690c series

Oddelek: Pomoč in nasveti
61470 (1376) jurera
»

WinME mi delajo hitreje od WinXP

Oddelek: Operacijski sistemi
221876 (1490) daylight
»

pomoč računalnik prosim pomagajte