» »

[Java]Mala šola razvijanja android aplikacij

[Java]Mala šola razvijanja android aplikacij

killa bee ::

V reviji moj mikro je clanek Mala šola androida. Namen tega clanka je nauciti se sprogramirat kako Android aplikacijo. Odlocil sem se da bom napisal program po tem clanku. Nekje se mi je zalomila pa ne vem kaj sem narobe naredil. Pisal sem na mojmikro vendar nisem dobil odgovora.

Inštaliral sem Java SE JDK(1.6.32) potem Android SDK. Zatem pa še IntelliJ IDEA.

V Android SDK sem naredil Virtual device. Potem sem pa v IDEA-i izbral start new project from scratch, tam kjer te vpraša za virtula device sem dodal tisto, ki sem jo naredil.Dodal sem tudi javo. Končal sem z izdelavo programa in mi napiše da je izdelan. Ko dam Run mi pa napiše samo "android" namesto "Hello World, my Activity". Zanima me zakaj mi ne izpiše "Hello World, my Activity" ? Napiše mi samo to spodaj na sliki.

aplikacija

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

lambda ::

Brickal si simulator. ;)

Screen, ki si ga podal je sicer splash screen ob zagonu simulatorja (če se pravilno spomnim, prvič traja kar nekaj časa, da se simulator zažene, kasneje gre hireje). Si počakal nekaj časa ali si takoj ugasnil?

killa bee ::

aja sam res, zdj dela kokr vidm k sm pustu mal dalj prižgan

smoke ::

Če maš android telefon potem raje debuggiraj na njem, boš zgubo manj živcov ;). Ta simulator dejansko emulira ARM procesor zato je vse skup zelo počasno.

killa bee ::

ampak baje da je samo prvič počasno

smoke ::

Je kr vsakič ko z nule štartaš počasno ;). Maš pa možnost shranjevanja snapshotov stanja emulatorja če se ne motim. Takrat se sicer zaštarta hitreje ampak dela še pa vedno po polžje.

Marat ::

Če imaš Android telefon ga priklopi prek USBja in poganjaj projekte na njem. Še prej si boš moral instalirat driver: http://developer.android.com/guide/deve...

killa bee ::

trenutno še nimam ampak mislm kupt glaxy Ace

Zgodovina sprememb…

nUUb ::

Upam da si opazil, da ima Galaxy Ace bolj porazno resolucijo. Videl sem ga v živo in je kockasto, kot HTC Wildfire ipd.
Predlagam ti Huawei-ov U8800 (si ga lastim) ali pa U8800Pro (boljši CPU kot U8800). Ker če boš oz. delaš svoje aplikacije, potem nisi/neboš tuj z custom ROMi. Jaz imam gor trenutno ICS. Med večjimi bugi je trenutno odsotnost nativnega Wi-Fi tetherja. Naj omenim, da je na ICSju podprt Chrome (Beta). V horizontalnem položaju S-T deluje odlično, le v vertikalnem malo čudno prikazuje text.

In ja karkoli boš delal, delaj na telefonu, jaz sem sam probaval eclipse in tisti emulator, ampak na telefonu veliko hitreje dela.
i7 2600k@4.8GHz - nV 760 - 850 EVO 250GB - 4TB FreeNAS
ASUS 1920x1080@144Hz

jan_g ::

killa bee je izjavil:

ampak baje da je samo prvič počasno


Ja, samo prvič, ker lahko potem vsakič naslednjič deployaš na že zagnan emulator. Ampak, ko ga boš enkrat ugasnil in potem kasneje spet pognal (recimo reset računalnika, ...), bo spet prvič rabil celo večnost da se bo zagnal.

killa bee ::

sm že kupu Ace-a

c00L3r ::

Uporaben nasvet za tiste, ki boste razvijali z emulatorjem:
Ne uporabljat 3.x ali 4.x verzije Anroid-a v emulatorju. Ne da je počasno, obupno počasno je, dejansko ne moreš delat s tem. 2.3 še nekako gre.

Najboljše pa je prek fizične naprave. Kar pomeni, če hočete razvijat za tablice, potrebujete tablico.

Mavrik ::

Zanimivo, 4.x meni deluje dokaj normalno hitro na emulatorju (telefonska verzija seveda). Problem je namreč samo v velikosti zaslona.

Za testiranje 3.x in 4.x pa se komot lahko uporablja Android x86 v VirtualBoxu, ki pa deluje precej hitreje kot katerikoli emulator tudi na velikosti tablic. Edino na hardwarske stvari (stanje mreže, GPS etc.) se tam ne moreš zanašati. Je pa vseeno cenejša opcija kot pa 500€ za tablico.
The truth is rarely pure and never simple.

c00L3r ::

Mogoče potrebujem svežo namestitev Android development tools, ampak meni 3.x in 4.x emulator obupno dela. Tudi na telefonski resoluciji. Imam pa nek srednje zmogljiv stroj, Core Quad in 4gb ram-a.

Mavrik debug-at gre tudi prek VirtualBox-a?

Mavrik ::

c00L3r: Ko sem rekel "normalno" sem mislil "nič počasneje kot ostali emulatorji". Kot sem pa rekel - najpočasnejši del emulatorja je risanje slike, zato pazi na resolucijo. 800x480 4.x ti bo delal okej. Če ga boš nabil na 1280x800 potem boš pa seveda čakal pol ure za boot.

Mavrik debug-at gre tudi prek VirtualBox-a?


Da. "adb connect -ip Androida v virtualcu-:5555" pa se ti pokaže na seznamu.
The truth is rarely pure and never simple.

killa bee ::

a je dost narobe če mam galaxy Ace, mislm a bi mogu met nujno Huwawei oz. Andoid vmesnik ne pa samsungov (TouchWiz)

Marat ::

nič ni narobe

killa bee ::

Pogruntal sem da brez (dobrih) osnov Jave ne bom mogel nč sprogramirat v Androidu tako da sem se odločil da vzamem tečaj jave.Pridobil sem si osnovni tečaj Jave(lynda.com) tako da sedaj rabim kakšne didaktične programe napisat v Javi(konzolne aplikacije).
Mislim da rabim kakšne enostavne konzolne aplikacije da povadim objektno programiranje(in te stvari). Mislim da bi mi prav prišle kake vaje kot jih imajo verjetno na FRI za domačo nalogo(seminarsko) ali kaj podobnega kjer se naučiš nekega osnovnega programiranja. Ima kdo kakšne take vaje ali pa če obstaja kaka taka literatura, ki ima po možnosti kako spremno besedo in po možnosti v slovenščini?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: killa bee ()

btree ::

Drugače imaš v angleščini stran, ki ti razloži vse detajle:
http://introcs.cs.princeton.edu/java/ho...

killa bee ::

najdu sem neke vaje ampak so za Javo 5. A je to dost narobe k je zdj že Java 6/7

Marat ::

killa bee je izjavil:

najdu sem neke vaje ampak so za Javo 5. A je to dost narobe k je zdj že Java 6/7

v redu bo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Remix OS Android

Oddelek: Operacijski sistemi
91718 (1478) sese12
»

Linux v dual-boot-u vs. na virtualki

Oddelek: Operacijski sistemi
184430 (3976) moat
»

CERN zagnal LHC@home 2

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
247372 (6104) gruntfürmich
»

Kako narediti Android aplikacijo?

Oddelek: Mobilne tehnologije
2410750 (10155) Gandalfar
»

[Linux]pohitriti wine

Oddelek: Operacijski sistemi
121078 (843) 'FireSTORM'

Več podobnih tem