» »

Kako narediti Android aplikacijo?

Kako narediti Android aplikacijo?

Lion29 ::

Torej tako,

rad bi naredil aplikacijo za Android. Obvlada spletni razvoj (php, html, js, css) o javi nimam pojma.

Do sedaj (ob povrsnem spremljanju raznih novic na spletu za spletni razvoj) sem dobil obcutek, da lahko naredim android aplikacijo ravno s temi tehnoklogijami ki jih obvladam.

No, pobralk sem dol android SDK z vsemi priteklinami in ugotovil, da je to namenjeno java razvijalcem (se najbolje v eclipse IDE)...

Zdaj meni se zdi neumno, da bi se ucil jave za ta namen, ce obstajajo tudi druge moznosti....

torej zanimajo me vase izkusnje... kako ste se vi tega lotili, na kaksen nacin ravijate...ce razvijate tudi mimo jave, bi prosil za par nasvetov
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Tr0n ::

Java bos moral znat. Al pa Ruby. :)

Sicer pa Eclipse kot IDE rula. Vcasih se celo boljse kot kak Visual Studio.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

_Dejan_ ::

Si poizkusil app inventor? Ti bo olajšal narediti kakšeno simpl aplikacijo za android...
Link: http://appinventor.googlelabs.com/about/
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _Dejan_ ()

Lion29 ::

ja in kaj so potem sencha tools in jquery mobile? a ni to za mobilne aplikacije razvijat?

sicer jaz zdaj ze kako leto uporabljam netBeans... se pravi bom moral javo osvojit, da naredim android app?

_Dejan_ sem neki bral o tem app inventorju, da je to za otroke :)
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

dolenc ::

Ja javo rabiš osnovno poznat da lahko začneš z androidom, potem pa ima še android svoje fore.

Spletno programiranje ti pa tukaj kej dosti ne pomaga, mogoče css klicanje razredov je podobno kot z androidov xml :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dolenc ()

Lion29 ::

in kaj so potem sencha in jquery mobile (ki se ni izdan) ?

baje da se da ddobre aplikacije naredit za web v html5, ki delajo dobro na mobilcih.... nimas pa valda dostopa do kamere, accelerometra in ostalih bombonckov...

jaz bi rad naredu tako aplikacjo, ki uporablja geo location, bazo s podatki iz neta... in to je to...


a vi kaj veste, ce je potrebno za mobitelov razpis narest native aplikacijo ali je dosti web aplikacija?
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

dolenc ::

Web aplikacija ni android aplikacija :). Drugače pa če se še nisi prijavil na razpis, si prepozen.

Lion29 ::

sem se :)

se pravi lahko kar pozabim, ker mi ni zdaj se za ucit javo... za nase potrebe bo zadosti web aplikacija... mobitelov razpis pa segre lahko solit :)
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

js osebno ::

Native aplikacijo bi pisal v javi? 8-O

Lion29 ::

maja no... pac aplikacija da dela na androidu.... vem da naj bi native bil c++

btw....a kdo ve, zakaj mi android VM na w7 tako pocasi laufa? grooozno
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lion29 ()

Lion29 ::

uff je to zakomplicirano (vsaj za zacetnike)...

instaliral eclipse mobile...zraven se ADT in startal po navodilih prvi hello word projekt...

pa mi ga je brez vecjih tezav uspelo..... kaj zdaj?

malo sem gledal... clovek se zgubi totalno... cel kup enih fajlov, nastavitev, etc.

obstajajo kaki easy video tutorialsi, da lahko startam?
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Tr0n ::

Tutorial je - nauci se javo. :)

Lion29 ::

lol, sam java je obicni programski jezik...sej logiko ze vem iz php-ja in pascala....

mene bolj zanima zakaj je tolko fajlov, kako je povezano in take stvari :)
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

celebro ::

Na FRI-ju je bila poletna šola za Android: http://ucilnica.fri.uni-lj.si/course/vi.... Prijavi se kot gost, klikni na Video arhiv predavanj.

Lion29 ::

celebro je izjavil:

Na FRI-ju je bila poletna šola za Android: http://ucilnica.fri.uni-lj.si/course/vi.... Prijavi se kot gost, klikni na Video arhiv predavanj.


wow, carsko!

full, full ti hvala
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

dolenc ::

Če boš javo kapiral, kako se z objekti dela boš tud androida kapiral, sicer ma svoje fore, ampak je vse zlo javi podobno. Ti pa res vzame kar nekaj časa, tolk da sem jaz obupal(zaenkrat) :D

js osebno ::

Lion29 je izjavil:

btw....a kdo ve, zakaj mi android VM na w7 tako pocasi laufa? grooozno

Torej: Virtualno poganjaš linux (android), na katerem se virtualno izvaja java koda. Hm. Le zakaj je počasno?

Gandalfar ::

Android VM je pocasen, zal.

Ce se noces ucit Jave, vzames Phonegap in razvijas s HTML5 in XUI ali jqTouch. Kar ti bolj sede.

Lion29 ::

pismo poganjam virtualno windows XP pa dela cisto tekoce.... (in tudi java na njem)

ce pa 800MHz in 1GHz procesorji uspejo poganjat androida in javo, ne vidim zakaj moj dual core nebi mogu tega bp poganjat

@Gandalfar:
hvala. Sicer gledam to predavanje sole androida in moram rec, da je natancno to kar potrebujem! A zal nimam tega casa... tako da bom moral zadevo preskocit!

hvala za cas in nasvete folk!
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

js osebno ::

Lion29 je izjavil:

ce pa 800MHz in 1GHz procesorji uspejo poganjat androida in javo, ne vidim zakaj moj dual core nebi mogu tega bp poganjat

Vzrok je optimizacija. Čeprav pri androidu na splošno ni veliko prisotna. Ravo zato pa obstaja potreba po big ass 1 Ghz procesorjih..

Gandalfar ::

Android VM emulator tece pocasi na vseh OS-ih. Kar je zanimivo, glede na to da je pa iPhone emulator prehiter :)

Mavrik ::

Lion29 je izjavil:

pismo poganjam virtualno windows XP pa dela cisto tekoce.... (in tudi java na njem)

ce pa 800MHz in 1GHz procesorji uspejo poganjat androida in javo, ne vidim zakaj moj dual core nebi mogu tega bp poganjat


Ker je tvoj dual core x86 arhitektura, Android pa teče na ARM procesorjih in mora (za razliko od tedaj ko teče Windows XP) emulirat celotni ukazni set procesorja (kar dela KVM).

Po drugi strani pa iOS emulator laufa svoj kernel preveden na x86, kar pomeni da teče zelo hitro, samo so pa večje razlike v izvajanju.

Za nekoga ko se spravlja programirat maš precej omejeno znanje osnov.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

Lion29 ::

strinjam se!

ko sem se jaz te stvari ucil (beri skoraj 20 let nazaj) je bil dos in malo kasneje win3.1 :D tak da teh stvari se v soli nisem ucil...

programiram pa ze krepko cez 15 let (pascal =>delphi, php, javascript, actionscript, sql) jave nisem nikoli potreboval, se manj pa kako potekajo virtualizacije na kjerih arhitekturah... glavno da vem, kje laufa apache in na kak nacin laufam mysql/postgre in php... drugo me ne (ni) zanima (lo)... zdaj ker je pac bla taka potreba, sem se pac malo bolj o teh stvareh informiral... ce bi mel cas, bi se definitivno bolj temu posvetil... zal ga pa nimam
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Lion29 ::

hmm...baje da se vseeno da narest web aplikacijo...ki se jo vstavi v java lupino, ki ima browser komponento.... uu.. to je treba mal raziskat!
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Gandalfar ::

Sej pravim, to je Phonegap pa http://www.appcelerator.com/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Začetek Programiranja...

Oddelek: Programiranje
162994 (2365) amacar
»

Kateri sdk za razvoj iOS in Android aplikacij?

Oddelek: Programiranje
255151 (3584) jizzer
»

Kateri programski jezik?

Oddelek: Programiranje
233008 (2314) driver_x
»

Mobilni development (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
7513910 (10289) Gandalfar
»

[Java]Mala šola razvijanja android aplikacij

Oddelek: Programiranje
202450 (1755) Marat

Več podobnih tem