» »

Prepočasen pc in www.povezava

Prepočasen pc in www.povezava

WinXP ::

Težava je naslednja. Najprej je bil večkratni izpad iz električnega omrežja, rezulat okvarjena matična plošča in crknjena grafična pci ex16, ter malo bad sectorjev na novem trdem disku (ki sem jih zdaj odpravil)

Sedaj sem kupil novo matično, grafično pa sem zaenkrat dal staro noter in sicer navadno pci.
V eni temi sem opisoval da se mi zelo pogosto pojavlja bluescreen z različnimi opisi, kljub temu da sem vse komponente dajal skupaj katere pašejo, ram uporabljam tudi eno palčko, driverji so originalni, bios je na default, ni nobenih sporov med strojno opremo, je bil pa sistem napaden z virusi in trojani.

Zanima me zakaj je pc Še vedno po rednem skeniranju z antivirusnimi programi, rednem defragmentiranju in update-u
in sveŽi naloŽitvi windowsev tako p. O. Č. A. S. E. N, se z. A. T. I. K. A kurzor pri miŠki, disk je večkrat zaposlen z nekim svojim branjem iz ozadja, pravtako pa je tudi

Internetna povezava zelo počasna in njen download datotek.
Uporabljam wireless usb ključ preko mobilnega omreŽja za katerega piše da je podprta povezava do 7. 2 mbps, ključ pa je hitrosti do 150mbps, domet ne vem koliko je oz. Signal.
Čisto vse je upočasnjeno od pc-ja do interneta in večkrat pride do samodejnega restarta ali bluescreena. Eno stran od interneta odpira celo večnost, tudi če zamenjam brskalnik, pravtako nenormalno počasi vleče kaj dol z utorrenta, kljub dosti seederjev z dobro hitrostjo seeda.

Ne vem več kaj naj storim, pride mi da prodam ta blesavi pc in vzamem stabilne socket a, ali pa čisto običajen laptop, ne pa da imam tako"novo tehniko" z usb 3. 0 oz. Socket am3+.

WinXP ::

Ugotavljam sledeče: IE explorer se stalno "zamrzne" pravtako kot recimo My Computer če ga želim odpreti,kaže ikono "zaseden" za 2-3 minute in takrat se PC sploh ne odziva,če klikaš ekran,kar pobeli -sistem je očitno zavzet z nekimi HOST procesi iz ozadja.

Ali kdo priporoča kakšen program za nadzor,izklop itd.procesov kot so npr. svchost,taskhost.exe,ASCservice itd...ki jih vidiš ali onemogočiš tudi z ctrl+alt+del,vendar pride do pada sistema...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WinXP ()

amigo_no1 ::

Imaš več problemov:

1.) počasen sistem
2.) počasen net

Za 1. naloži vse (ustrezne) driverje.
Ne priporočam piratskih custom made kopij winsev, saj nihče ne ve kaj vse se skriva notri.

Kateri os imaš sedaj naložen ?

Temperature komponent so v mejah normale ?

Za 2.
offline scan !
http://www.avira.com/en/support-downloa...


Uporabljam wireless usb ključ preko mobilnega omreŽja za katerega piše da je podprta povezava do 7. 2 mbps, ključ pa je hitrosti do 150mbps, domet ne vem koliko je oz. Signal.

Usb modem @ hdspa ?
Teh 150 mbps je max prepustnost za lokalni wifi lan (wifi n standard), če veš kaj sem napisal (mešaš jabolka in hruške, 2 različni zadevi).


Linux mint/ubuntu si daj gor, očitno si pravi magnet za pridobivanje svinjarije v os, kar ima za posledico tudi počasen sistem.
Freezanje IE en tak pokazatelj.

Zaradi izpada el. toka mi ni še nobena matična crknila, kvečjemu zaradi previsokih sunkov napetosti.
Bad sectorjev na disku tudi ne moreš odpraviti, razen če Chuck Norris :D.Lahko jih kvečjemu označiš tako, da jih FS več ne uporablja.

Zgodovina sprememb…

WinXP ::

Trenutno Windows 7 Ultimate 64bit,probal sem z 32bit, 30% je manj problemov.Ravnokar sem nalozil stari dobri stabilni Windows XP in skorajda ne prihaja do teh tezav (bluescreeni ipd...)

USB Modem Wifi uporabljam ja,standard G.
Hmmm,Linux ali Ubuntu mi pa deluje tako tuje,njegovo okolje oz.izgled mi ni niti malo kot Windowsevo,zato raje vidim XP.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WinXP ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nenormalno počasen download oz.internet speed

Oddelek: Pomoč in nasveti
173011 (1125) DeeCoy
»

Novi USB (3G) MODEM za MOBILNI INTERNET

Oddelek: Pomoč in nasveti
164533 (4230) OvCa77
»

Omreževanje pc

Oddelek: Omrežja in internet
51056 (895) amigo_no1
»

Sem kupil pokvarjen wifi usb adapter?

Oddelek: Pomoč in nasveti
142237 (1880) Icematxyz
»

Router za uporabo Xtremerja z žično povezavo

Oddelek: Zvok in slika
193511 (2055) libreus

Več podobnih tem