» »

Zoran Janković

Zoran Janković

Temo vidijo: vsi
««
50 / 68
»»

Trubadur ::

OMG, kam je padel Slo-Tech.
Berite Thomasa!

korenje3 ::

arnecan1 je izjavil:

jype je izjavil:

arnecan1> Nihče ni omenil tebe.

Napisal si "pametni".

Nič hudega, pač je nekdo nasedel na limanice in ga volil. Je pa hudo, da ga po vsem, kar je v zadnjih letih prišlo na površje, nekateri še vedno zagovarjajo.

Zadnjo sodbo bo sicer prineslo sodišče, ampak nekatere stvari so evidentne.


na površje so prišle govorice. kot sem že prej napisal iz ust do ust. to da se sodi na 24 kurah in podobnih medijskih portalih in pa na ulicah je neustavno.

arnecan1 je izjavil:

crniangeo je izjavil:

arnecan bi raje videl da je na oblasti spet vika ali danica, al pa še hujše nek sdsjevc, da bi iz čuze za jajota naredil hotel s petimi zvezdicami :)

Ja, seveda. Če bi malo več čital moje poste, bi vedel, da sem striktno proti Janši.

Ampak Janša ni izgovor za to, kar je delal in dela Janković.

Upam, da sodišče enkrat opravi svoje brez proceduralnih napak.


daj nas malo pouči, kaj je delal in kaj dela?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

arnecan1 ::

korenje3 je izjavil:

na površje so prišle govorice. kot sem že prej napisal iz ust do ust. to da se sodi na 24 kurah in podobnih medijskih portalih in pa na ulicah je neustavno.

Sem napisal, dosodilo bo sodišče. Volijo in zagovarjajo pa ljudje.

korenje3 je izjavil:


daj nas malo pouči, kaj je delal in kaj dela?

Vse napisano, vsi linki prilepljeni. Če ne, prečitaj debato od prve do zadnje strani, je napisano vse. Tudi par mojih prispevkov izpred par let. Lahko pa napišeš kaj dotično ni res, pa potem razpravljamo.

Evidentno je, da sta tako Electa in Volos pod njegovima sinovoma lepo služila pri Mercatorju. Zadeva je stara 10 let, težko dokazljiva, vredna mogoče samo pogojne kazni. Večje pizdarije so se dogajale predvsem v Srbiji, pa zemljišča, Stožice, kjer je bankrotiralo dosti privatnikov, čudne prakse dodeljevanja del v Ljubljani.....

solatko ::

arnecan1 - To kar je napisano, je vredno toliko, kot, da bi to spisala midva. Brez dokazov, brez dokumentacije,........
Sodni organi so pregledali poslovanje Z.J. v Mercatorju do zadnje pikice in niso našli niti ene zadeve, tudi posli z Elekto so bili čisti in transparentni - bili so na razpisih pač najcenejši ponudnik.

Problem je nastal, ko je vodstvo podjetja sklenilo pristopit k managerskemu odkupu, pa ne na račun lastnih delnic, temveč na račun kreditov, zavarovanj, ter garancij bank. Če program nebi bil dober, nebi mogli narediti tak program. Ker pa je bil Mercator velik delničar Dela (vemo pa vsi zakaj so nastali tajkuni, v igri za delove delnice), so morali Z.J. umaknit in nastavit svojega, totalno nesposobnega človeka. Kosmova in Zdolšek sta pripravila vse, da bi Delo prešlo v last J.J., vendar sta se v zadnjem trenutku premislila (verjetno niso prišli z Janezom skupaj za ceno tega posla) in prešla direktno k glavnemu akterju pri teh poslih - Šrotu v pivovarno Laško.

Takrat se sistem Mercator na managerskem nivoju niti ni trudil delat posle za dobiček, temveč pripravo terena, da se vse transakcije - Meckator, Istrabenz in Pivovarna Laško speljejo tako, da bo prav. Vsi trije so bili namreč največji delničarji časopisnega podjetja Delo.

Zaradi tega je moral odit človek, ki je proizvajal dobiček, saj so mu bile take kravje kupčije, čeprav je Balkanec, tuje.
Zaradi enega časopisa, uničit četrtino slovenskega gospodarstva, je sposoben samo plešasti firer.

In verjetno je res tako, da ima Mitja določene dokaze zoper vašega vodjo, da v boj z njim pošilja svoje vazalčke, sam pa skoraj ne odpre ust, na vse obtožbe, ki jih v svojih blogih ravno tako, kot rumeni tisk, piše Mitja iz dneva v dan. Kolikor mi je znano Janez toži skoraj vsakega, ki si upa oporekat njegovi visokosti, Kunstlju da popoln mir. Čudno.

Koliko je odpora proti uspešnemu managerju se je videlo takoj, ko je ablast prevzel veliki. Prvo je Jankoviču precej skresal proračun (cca 80mioEUR), pomnožite to z leti, kar se to izvaja, pa boste dobili precej večjo vsoto, kot je ljubljanski puf.
In kam je šel ta denar?
Večino so ga dobile krajevne skupnosti (za občine so premajhne), v katerih županujejo SDS-ovi in NSI-jevi župani, saj so tako nesposobni, da v večini teh občin še prispevek za uporabo zemlišča ne plačujejo.

Zanimivo je to, da tudi leva vlada ni vrnila denarja, kljub sodbi US, saj tudi njim manjka prispevek iz proračuna mesta LJ, katerega v strankarske blagajne ne bo, dokler bo župan Z.J., pa v Kopru tudi ne, dokler bo župan Popovič.

Če kolikor toliko uporabljaš logiko, ti mora bit vzrok za toliko afer, brez sodnega epiloga.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Looooooka ::

Problem Slovenije....ko se politikom dovoli igrati gospodarstvenike potem pa ti isti pezdeti pljuvajo po gospodarstvenikih, ki bi se šli politike. Rit jih peče zato, ker bi gospodarstveniki tudi pri tej umazaniji iztržili več in dokazali, da so politiki res totalno nesposobni...zato pa mamo politike v postopkih, gospodarstveniki pa veselo skačejo okoli(razen ene ampak ta žal ni bila pravega spola, da bi ceh poskrbel zanjo). Vmes nas poskušajo prepričatm da so milijarde pokradli gospodarstveniki čeprav je žalostna resnica to, da so jih spušili politiki. SPUŠILI...če bi jih vsaj ukradli bi obstajala možnost, da se jih dobi nazaj tko pati politiki še klinčevga dvosobnega stanovanja ne morejo kupit brez afere :) ... Dokaz, da niso sposobni psa peljat scat dvakrat na dan, kaj šele, da bi vodili državo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

Okapi ::

jype je izjavil:

arnecan1> Pametni so odstopili od podpore

Narobe razumeš jankovičev uspeh v Ljubljani. Pametni nikoli nismo volili zanj - volili smo proti neki drugi, bolj zoprni barabi.
Proti (ali za) katero? Me res prav zanimajo konrekretno imena.

Matako ::

solatko je izjavil:


In verjetno je res tako, da ima Mitja določene dokaze zoper vašega vodjo, da v boj z njim pošilja svoje vazalčke, sam pa skoraj ne odpre ust, na vse obtožbe, ki jih v svojih blogih ravno tako, kot rumeni tisk, piše Mitja iz dneva v dan. Kolikor mi je znano Janez toži skoraj vsakega, ki si upa oporekat njegovi visokosti, Kunstlju da popoln mir. Čudno.


Pravemu mikislovcu ni nič čudno.

Kar je resnično čudno je, da se Mikija izogibajo tudi mediji tipa Mladina, in Nedeljski. Madrfaking Nedelj'c! Čitiva, ki sicer nimajo težav s tem. In ne samo mediji, vsi ga ignorirajo. Če bi šel kak brezdelni novinar v keho zaradi pisanja česarkoli o komerkoli, bi bil že cel halo. Stvar bi bila na Dnevniku, pisale bi se kolumne... saj kaj na Fejsiću.

EDIT: Mimogrede, za tiste ki ne spremljate, Mikija so ravno te dni spustili ven, predčasno, zaradi lepega vedenja.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Poldi112 ::

Menda da ga ignorirajo. Razen par osebkov na tem forumu ga imajo verjetno vsi za klovna.

Btw, kako kaj napreduje knjiga. September je ravno spet mimo :)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Okapi ::

Kar je resnično čudno je, da se Mikija izogibajo tudi mediji tipa Mladina, in Nedeljski. Madrfaking Nedelj'c! Čitiva, ki sicer nimajo težav s tem. In ne samo mediji, vsi ga ignorirajo. Če bi šel kak brezdelni novinar v keho zaradi pisanja česarkoli o komerkoli, bi bil že cel halo.
Miki jih je vse po vrsti pred leti nategnil s svojimi zgodbicami o prisluhih, mogoče je od nekaterih celo kaj pokasiral. Zdaj so pa posledice.

arnecan1 ::

solatko je izjavil:

1. Zopet mešaš Jankovića in Janšo (čeprav sem osebno napisal dosti sporočil proti Janši, je to izgleda najlažji način nekoga očrniti, da si pač janšovec, če si proti Jankoviću;((, skratka super argument)
2. Ko navajaš Kunstlja za verodostojnega pričevalca dogodkov, nisem več siguren, da lahko kaj pametnega odgovorim, da bi rešil debato:))

Samo da te postavim na realna tla, Jankoviću nad glavo še vedno visi zgodba iz Srbije, Stožice in Grep, KPK, FURS in sedaj še podkupnine ter celo izsiljevanje s spolnimi uslugami. Mogoče sem kaj izpustil. Če obsodba bo v bilo katerem primeru, pa ne vem napovedati. V Sloveniji padejo celo tako trdne zadeve kakor Balkanski bojevnik, Janković pa je premeten, čeprav ne zna uporabljati računalnika.

Skratka, spretnost zame ne nadomesti poštenosti, oz. grehi Janše ne oprostijo Jankovića.

cekr ::

Še dobro, da imate Janšo, da ga vedno vlačite v svoje svinjarije.

Le kaj bi bilo, če ga ne bi bilo.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Cervantes ::

cekr je izjavil:

Še dobro, da imate Janšo, da ga vedno vlačite v svoje svinjarije.

Le kaj bi bilo, če ga ne bi bilo.

Kar se svinjarij in tistih, ki jih to zabava tiče, prideta Jajo in Zoki res kot nalašč.

solatko ::

arnecan1 - Kar se tiče visenja nad glavo, mu to že skoz, kar je pričel dosegat uspehe in ni hotel finančno sodelovati s političnimi strankami, Janez je pa zato zraven, ker se večino afer, pojavi pri obeh, v zelo kratkih časovnih obdobjih. Najprej preiskava SDS, en teden za tem afera Z.J. z rihtanjem službe preko sexualnih uslug.

Obe sta za javnost zanimivi, odzivi pa nasprotni, janezu so podtaknil, zoki pa je res tak.

Sicer sta pa oba polna afer, pa še vedno oba na prostosti, torej nedolžna ali nedotakljiva.

O tem sklepajte sami, če pa se že gremo, pa raje gledam na položaju Robin Hud-a, kot Mr.Berlusconija.
Delo krepa človeka

Looooooka ::

cekr je izjavil:

Še dobro, da imate Janšo, da ga vedno vlačite v svoje svinjarije.

Le kaj bi bilo, če ga ne bi bilo.

80 mil eurov več in še kakšen dokončan projekt.

cekr ::

Govorimo o denarju za Stožice?
Od kje bi se pa to cvenk dobil?
In kdo bi ga vrnil?

Če bi bilo odobrenih 80M€, kam bi šel denar?
Itak so Stožice nasedel projekt. Tudi če bi bilo sedaj finančno vse na ničli, Stožice prinašajo stalno izgubo.
Štadion je itak proč vržen denar. Dvorana pa tudi sameva.
Res velika korist.
Itak je bilo pa tako zamišljeno, da se na veliko zapufa, potem pa stečaj in vse plačamo davkoplačevalci.
Pa še to: nisem iz LJ, sem se pa v teh dneh slučajno peljal skozi in opazoval. Center je recimo urejen. Kaj pa okolica?

Sem pa že napisal; ne verjamem v zadnji dve preiskavi.
Obe sta produkt dokazovanja državnih uradnikov, da nekaj delajo.
Obešanje na čveke, ne bo deloval. Rezultat bo ničen.
Če bi ga hoteli spravit za rešetke, bi ga že zdavnaj lahko zaradi insiderstva in ostalih packarij v Mercatorju.
Na gnilem zahodu je običajno tako, da direktor ne more brez dovoljenja lastnika kupovat delnice v firmi.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

solatko ::

cekr - Če ne spremljaš politike se ne smeši, ampak se najprej prepričaj o čem je govora. Ko je bil premie JJ je nekaterim občinam in mestom, skrčil proračune, za katere skrbi država in jih prerazporedil v občine, ki se ne morejo financirat same (torej jih po zakonu o lokalni samoupravi, nebi smelo biti).
Za LJ to pomeni cca 80mio€/leto manj denarja v MOL-ovem proračunu.

Nasedel projekt pa si ti sam, poznaš kakšen štadion na svetu, ki se financira sam, sploh, če na njem gostujejo klubi, ki še za plače igralcev, komaj izberejo denar.
Vsak štadion je stran vržen denar, če gledaš na to iz ekonomske plati, vendar hvala Bogu, ne šteje samo to. Če investitorji nebi zadnji čas stisnili rep med noge, naj bi se stadion in dvorana financirali preko dodatnih dejavnosti. Misliš, da je imela hala Tivoli dobiček?

Packarije v Mercatorju, so si enostavno izmislili novinarji, pregled poslovanja tega pač ni pokazal. Če ne veš, je naša država managerske prevzeme celo preveč podpirala in tudi dovoljevala, da so se managerji zapufali na račun lastnih delnic in pufe odplačevali iz poslovaja podjetij in jih tako uničevali. Vse pa je imelo svoj namen, predvsem prerazdelitev oziroma prva akumulacija kapitala ob prihvatizaciji družbenega premoženja.
Da nimaš pojma o čem govoriš je tvoja trditev v zadnjem stavku.
Nagrada upravi ob zaključnem računu je v pretežnem delu, v obliki delnic v vsaki boljši firmi v svetu. Edino kar je v razvitem kapitalizmu običajno, je to, da direktor, katerega rezultati so spravili podjetje v težave, težko postane direktor v katerikoli firmi, ki ima vsaj večji del privatnih delničarjev, pri nas pa so direktorji (med njimi je tudi znan slovenski bančnik, ki dela v ZDA), ki imajo za seboj tudi 10 in več propadov firm, ki so jih vodili in so v največje težave prišle med njihovim mandatom direktorovanja.
Delo krepa človeka

thramos ::

solatko je izjavil:

O tem sklepajte sami, če pa se že gremo, pa raje gledam na položaju Robin Hud-a, kot Mr.Berlusconija.


Oba sta Berlusconija. Že iz tvojih postov se lepo riše opis Jankovića kot klasičnega mafijskega šefa. Takšni kot ti, slepi verniki, pa ste zadovoljni z drobtinicami z mize, čeprav se v ozadju rušijo temelji pravne države in poštenega poslovnega okolja mesta.

Dolgoročno je takšno mafijsko poslovanje na najvišjem nivoju katastrofa, kljub občasnemu mostu čez Ljubljanico.

jype ::

thramos> Oba sta Berlusconija.

Ja, ampak en je naš, en pa vaš, ane.

Heavy ::

jype je izjavil:

thramos> Oba sta Berlusconija.

Ja, ampak en je naš, en pa vaš, ane.



Ja, zato se enega vrže v desno fojbo in enega v levo fojbo.

jype ::

Heavy> Ja, zato se enega vrže v desno fojbo in enega v levo fojbo.

Loh tut oba v isto, da pršparamo, je pa pomembno, da se oba, ne da se pri enem vedno zatakne.

thramos ::

Heavy je izjavil:

Ja, zato se enega vrže v desno fojbo in enega v levo fojbo.


Kakršenkoli izgovor je za fašista dovolj dober, da glasuje za koruptivneža in spodbuja poboje.

pirat ::

jype je izjavil:

Heavy> Ja, zato se enega vrže v desno fojbo in enega v levo fojbo.

Loh tut oba v isto, da pršparamo, je pa pomembno, da se oba, ne da se pri enem vedno zatakne.

to se pa strinjamo! eden od dvojice je dejansko že bil v zaporu slabih 6 mesecev lanskega leta, pri enem se pa res vedno zatakne

jype ::

pirat> to se pa strinjamo! eden od dvojice je dejansko že bil v zaporu slabih 6 mesecev lanskega leta, pri enem se pa res vedno zatakne

Tako je!

(Jaz sicer moram špilat fana Jankovića na tem forumu, ker je on baje kao levičar, ampak v resnici bi raje, da bi kdo drug pustil strokovnjakom, da vodijo mesto - pa takega kandidata ni, ker smo tudi Ljubljančani v povprečju ovce, ki nikoli ne bi izvolili župana, ki se namesto s svojim brandom ukvarja s tem, kar je dobro za mesto.)

Jebiga, tako nizek standard imamo, da imajo možnost biti izvoljeni samo pokvarjenci. Nekaj časa sem mislil, da bom to spremenil, zdaj mi je pa že popolnoma vseeno.

Heavy ::

jype je izjavil:

Jaz sicer moram špilat fana Jankovića na tem forumu, ker je on baje kao levičar.



Edino če z levo piše. Lahko pa vsak z pol zdrave pameti vidi, da njega ganejo le glasovi.

jype ::

Heavy> Edino če z levo piše. Lahko pa vsak z pol zdrave pameti vidi, da njega ganejo le glasovi.

Jasno, saj zato je zgradil stadion - pa bi meni bilo ljubše, če ga ne bi.

ZaphodBB ::

Nekaj časa sem mislil, da bom to spremenil, zdaj mi je pa že popolnoma vseeno.

Saj se da, samo je reeees dolg proces.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Pšenični ::

Eh, kje so tisti dobri stari časi, ko so Zokija hodili prosjakat na magistrat naj kandidira....? Kje so zdej te staroste in modreci???Kako ste ga hvalisali na tem forumu, .....zdej pa piha drugi veterček....

Še pomnite tovariši. Zdej pa pljuvate po stadijonu..."ki je bil zgrajen transparentno, po črki zakona"......kot ste trdili, kljub temu da so neplačani podizvajalci metali z njega v smrt.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Poldi112 ()

Looooooka ::

Še zmer ga hvalimo. Odkar je stadion ne rabim gledat viol in zmajev kako delajo gužvo na Dunajski. Kot da nogomet ne obstaja. Zmaga!

solatko ::

Pšenični - Najprej se pozanimaj, zakaj se je tisti delavec vrgel dol (bil je namreč zadolžen, zaradi kockanja) in to mečete ven vsakokrat v tej temi, brez da bi se kdorkoli prepričal zakaj gre. Kolikor je meni znano, so bili vsi podizvajalci plačani v skladu s pogodbami, kaj so pa potem počeli z denarjem lastniki teh podizvajalskih firm, pa ni stvar Z.J. in MOL-a.

Kar se tiče transparentnosti, je bil sigurno zgrajen bolj transparentno, kot večina gradenj v 25-ih letih.

Naj nekdo podrobneje pogleda stroške pri drugih gradnjah, kjer Z.J. ni bil naročnik, preko MOL-a.

Kolikor mi je znano, je SCT za zamudo pri izgradnji mostu (pa še vreme je bilo krivo), plačal kar precejšnje penale.

Nikoli niso stvari take, kot jih napiše rumeni tisk in afermaistri iz novinarskih vrst, po navadi tiste informacije niso vredne počenega groša, saj či bi bilo kaj pravega raziskovalnega novinarstva v tej državi, nekateri nebi mogli početi takih svinjarij, kot so jih, posledica je pa preko 150k ljudi na cesti, predčasni upokojitvi ali v registru nezaposljivih oseb.
Delo krepa človeka

pirat ::

solatko je izjavil:

Pšenični - Najprej se pozanimaj, zakaj se je tisti delavec vrgel dol (bil je namreč zadolžen, zaradi kockanja) in to mečete ven vsakokrat v tej temi, brez da bi se kdorkoli prepričal zakaj gre. Kolikor je meni znano, so bili vsi podizvajalci plačani v skladu s pogodbami, kaj so pa potem počeli z denarjem lastniki teh podizvajalskih firm, pa ni stvar Z.J. in MOL-a.

Kar se tiče transparentnosti, je bil sigurno zgrajen bolj transparentno, kot večina gradenj v 25-ih letih.

Ker si očitno bolj trde sorte:

Stadion Stožice je gradilo podjetja GREP d.o.o. Pobrskaj po AJPES registru (je brezplačen, rabiš le registracijo) pa boš našel matično številko družbe Grep d.o.o. Potem pobrskaj malo po insolvenčnih objavah in boš ugotovil, da je Grep lani predlagal postopek poenostavljene prisilne poravnave, ki pa ni uspel, glede na javno objavljeni seznam terjatev pa je slika naslednja -> na dan 27.10.2014 je bilo stanje obveznosti Grepa naslednje:

- neplačane obveznosti Grepa do bank, ki so dale posojilo za gradnjo: skupaj 123 mio EUR, največ DUTB (83 mio EUR), potem pa SID 20 mio EUR in še nekatere manjše banke;

- ostale neplačane obveznosti Grepa do drugih upnikov (med drugim tudi podizvajalcev): skupaj 70,5 mio EUR... poimenski seznam je javno dostopen na AJPES-u, tudi če izključiš MOL, pa nekaj bank, itd.. ti še vedno ostane lep nabor podjetij, katerim so ostali dolžni... in za marsikatero manjše podjetje je tudi 50 ali 100 tisoč EUR lahko usodnih.

In zdaj samo še čakam tvoj odgovor, "ja, saj je MOL tudi med upniki, torej je bil tudi MOL oškodovan v tem projektu, vsega pa so krive banke ...;((

Okapi ::

FYI, Grep je zasebna firma in nima lastniško nič ne z MOL, ne z Jankovičem. Če Grep komu kaj ni plačal, za to ni kriva Ljubljana.

Pšenični ::

Okapi je izjavil:

FYI, Grep je zasebna firma in nima lastniško nič ne z MOL, ne z Jankovičem. Če Grep komu kaj ni plačal, za to ni kriva Ljubljana.



No, kdo ti še verjame kaj napišeš??

"Grep kot denarni kanal za Jankoviće

Poročali smo že, da so davčni inšpektorji pri davčnem nadzoru več pravnih in fizičnih oseb, ki so povezane z družino Janković, predvsem pa z Zoranom Jankovićem ter njegovima sinovoma Damijanom in Juretom, ugotovili, da je Grep avgusta lani podjetju Baza Dante posodil pol milijona evrov. Davčna uprava je nato ugotovila, da je skoraj 400.000 evrov isti dan končalo na računu podjetja KLM Naložbe, ki je v 62,5-odstotni Jankovićevi lasti, 100.000 evrov pa so pet dni pozneje posodili Rokometnemu klubu Krim. To se je zgodilo le teden dni po tistem, ko je Grep od Mestne občine Ljubljana prejel 3,9 milijona evrov za dela na športnem parku Stožice. Iz odredbe za preiskavo tako izhaja, da je Grep v okviru projekta Stožice služil kot kanal, prek katerega se je javni denar prelival v podjetja, ki jih nadzoruje Janković s sinovoma."

Vidim Poldek da ti moji posti smrdijo.

Okapi, ti si še v fazi zanikanja, ko tvoj junak ni tisto kar si sanjal, ......

Zgodovina sprememb…

pirat ::

Okapi> FYI, Grep je zasebna firma in nima lastniško nič ne z MOL, ne z Jankovičem. Če Grep komu kaj ni plačal, za to ni kriva Ljubljana.

Verjameš tudi v zobno vilo? Grep je zasebno podjetje, jasno, vendar pa je bil projekt Stožice daleč od izključno zasebnega projekta. Konec koncev stadion in športno dvorano upravlja javni zavod Šport Ljubljana (http://www.sport-ljubljana.si/Center_st..., MOL pa naj bi med drugim koristil tudi parkirne površine. Za osvežitev spomina, še nekoliko poljudnejše literature -> recimo tole:
https://www.rtvslo.si/crna-kronika/jank...
Ljubljansko okrožno sodišče je zoper župana Zorana Jankovića v zadevi Stožice izdalo sklep o uvedbi sodne preiskave. Tožilstvo ga sumi oškodovanja bank in Evropske unije. Janković je osumljen, da je Grepu pri financiranju športnega parka z navidezno pogodbo pomagal pri preslepitvi bank.
http://www.delo.si/novice/kronika/zoper...
http://www.24ur.com/za-projekt-stozice-...
Tudi pogoje, kdo sploh lahko gradi stadion, je postavil MOL:
http://www.finance.si/195156/Jankovi%C4...

Pšenični ::

solatko je izjavil:

Pšenični - Najprej se pozanimaj, zakaj se je tisti delavec vrgel dol (bil je namreč zadolžen, zaradi kockanja) in to mečete ven vsakokrat v tej temi, brez da bi se kdorkoli prepričal zakaj gre. Kolikor je meni znano, so bili vsi podizvajalci plačani v skladu s pogodbami, kaj so pa potem počeli z denarjem lastniki teh podizvajalskih firm, pa ni stvar Z.J. in MOL-a.

Kar se tiče transparentnosti, je bil sigurno zgrajen bolj transparentno, kot večina gradenj v 25-ih letih.

Naj nekdo podrobneje pogleda stroške pri drugih gradnjah, kjer Z.J. ni bil naročnik, preko MOL-a.

Kolikor mi je znano, je SCT za zamudo pri izgradnji mostu (pa še vreme je bilo krivo), plačal kar precejšnje penale.

Nikoli niso stvari take, kot jih napiše rumeni tisk in afermaistri iz novinarskih vrst, po navadi tiste informacije niso vredne počenega groša, saj či bi bilo kaj pravega raziskovalnega novinarstva v tej državi, nekateri nebi mogli početi takih svinjarij, kot so jih, posledica je pa preko 150k ljudi na cesti, predčasni upokojitvi ali v registru nezaposljivih oseb.


http://www.portalplus.si/1136/stozice-1...


"Letošnje poletje je zaznamovala peta obletnica "zaključka intenzivne gradnje" nasedle investicije Športno-rekreacijskega centra Stožice. 10. avgusta 2010 je investitor GREP, d.o.o. pridobil odločbo poskusnem obratovanju nogometnega stadiona, športne dvorane in pripadajočimi zunanjimi površinami, čeprav se trgovski center ni nikoli zgradil. Ostale so prazne površine, neplačani podizvajalci in kasnejši poskusi refinaniranja z evropskimi sredstvi in kreditom sedmih bank..."

"Kazenske ovadbe iz naslova pomanjkljive investicijske dokumentacije in svetovanja, kršitev v postopku sklenitve JZP, zavestne nasedle investicije, protipravnosti Zemljiškega katastra in Katastra stavb ter poizkusov vpisa v zemljiško knjigo, samo-razlastninjenja GREP-a, zlorabe zavarovanj bančnih terjatev, zlorabe upravnih dovoljenj in opustitve dolžnega nadzora niso ne zavržene, ne zavrnjene, ne spoznane za krive. Se enostavno ne procesirajo."

Zgodovina sprememb…

Matako ::

Ko gledam ves ta beton ...



Dojamem.

Stožice so Zokijeva Brasilia!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

solatko ::

Seveda je po vaše, vse to organom pregona znano, vendar se kljub temu ne upajo ljubljanskemu šerifu, odvzet prostost, čeprav vsi gostilniški pravniki in policaji vedo, da je Grep samo kanal za odtekanje mestnega denarja na Zokijev račučn.
Seveda minusi, ki so nastali z pripravo projekta, celotnega kompleksa Stožice in odstop privatnih partnerjev, ker so ugotovili, da se investicija ne bo povrnila tako kot so kazale prve slike projekta, so načrtno delo Z.J. saj on osebno stoji čisto za vsemi, ki so se zakalkulirali.

Vsak športni objekt je nasedla investicija, samo nekaj držav na svetu je zmožna s temi objekti ustvarjat dobiček ali samofinanciranje. To je tako, kot izgradnja šole, bolnice, knjižnice,..... temu se po domače reče infrastruktura, ki sama po sebi nikoli, nikjer ne nosi pozitivnih rezultatov.
Če pa na drugi strani pogledaš ureditev obeh brežin Ljubljanice, majhna investicija, lahko prinese na drugi strani, preko davkov, velik profit, pa gre še vedno samo za lepotne popravke, ki nimajo uporabne vrednosti.

Nobena svetovna znamenitost, sama po sebi ne nosi dobička, ker pa jo hodi gledat na miljone ljudi, ki tam ali v okolici zapravljajo denar, pa je posreden učinek lahko (seveda ob pravi organiziranosti) velikanski.

Ljubljana pred nastopom Z.J. ni imela praktično kaj pokazat, če prav so se vse, danes ogledovane znamenitosti, že nekaj desetletij nahajale na istem mestu, a je bil dostop in urejenost okolice tako nemogoč, da razen tistih, ki so za te stvari vedeli, nihče od potencialnih obiskovalcev, ni niti pomislil, da bi katero obiskal, si ogledal, spil kakšen pir ali kavico, skratka bela Ljubljana je bila zanimiva, kot železarske Jesenice.
Večina turističnega sveta, je Ljubljano rabilo samo zato, da so šli skozi na druge turistične destinacije.

Danes je samo zaradi šminke (ureditve), obisk turistov neverjeten, poraba le-teh iz leta v leto večja in celotna država ima od tega, kar lep dohodek.

Kdor teh razlik ne prepozna in jih podpira, je pač kreten, ki ne ve, kako se v mestih dela denar.

Zato smo "fani" Z.J. z njim, kot županom, čisto zadovoljni, sploh, ko se spomnimo kar nekaj županov, ki so bili politične lutke, za kanaliziranje denarja na račune političnih strank.

Ni vse dobro, vendar se premika, dela, investira in lepša, kar je bistvo za prebivalce mestne prestolnice in njene okolice, v kateri se tudi dogaja.
Delo krepa človeka

thramos ::

solatko je izjavil:


Danes je samo zaradi šminke (ureditve), obisk turistov neverjeten, poraba le-teh iz leta v leto večja in celotna država ima od tega, kar lep dohodek.


Zagrebu se tudi viša obisk, je tudi to zasluga Jankovića?

V resnici je celotna regija trenutno sredi turističnega buma. Tudi šminkanje centra je pozitivno vplivalo na obisk (oziroma vsaj pripomoglo, da Ljubljana ni ostala črni raček sredi labodov), vendar pa so odločujoči faktorji širši turistični trendi in trenutna geopolitična lokacija v svetu.

Trenutno smo skupaj z okolico popularni - Jankovićevi ekipi vsekakor lahko čestitamo za njihov delež pri tem, kar pa nikakor ne sme biti izgovor za dopuščanje mafijskih metod v vodenju glavnega mesta. Dolgoročno bo prestolnica zaradi takšnega načina delovanja več izgubila, kot pridobila.

Nekaterim zaslepljenci tega pač ne vidijo, drugi so del mafije, tretjim pa je vsak izgovor dober, da lahko opravičijo svoj glas.

scipascapa ::

Vsi smo vedeli, da bodo Stožice propadli projekt pred začetkom.

Okapi ::

Eni kar nekaj trobezljate;(( Ljubljana je en spodoben stadion in dvorano potrebovala. V resnici je bila sramota, da smo imeli samo en 70 let star stadion, podoben stadionu kakšnega italijanskega vaškega kluba. In eno 45 let staro dvorano, ki bi jo v razvitem svetu že pred 10 let podrli, ker je zastarela. In je čisto vseeno, za koliko tekem na leto stadion in dvorano potrebujemo. Ljubljana je dovolj premožno mesto, da si to lahko privošči.

LuiIII ::

Takoj, ko se podmizno zahteva neke donacije občini ali z njo povezanim pravnim subjektom za boljše "točke" pri natečajih, je zadeva za pregon. To se zaradi mene lahko gredo čisto privat firme, ko se gre pa to javno podjetje oz. občina, so pa to mafijska posla.
Glede Stožic je pa očitno tako, da jih niti dokončanje ob pravem času z vsemi trgovinami očitno ne bi investicijsko zaprlo. Očitno je bil namen in silne investicijske iskušnje ter znanje dovolj samo za krajo države. Kaj drugega kot kraja, bančni luknji, ki jo moramo pokrivati davkoplačevalci (jaz se trudim, da res minimalno), ne moremo reči. Ali smo Stožice res potrebovali pa dobro kaže zasedenost stadiona in dvorane ter silni sponzorji (ja gospodarstvo), ki bi vlagali v šport. Torej? Niti ne!
Me pa zanima kako bomo čez 20 let gledali na to obdobje v razvoju Ljubljane? Se mi zdi, da Ljubljana postaja vedno bolj samo še nek turistični rezervat v katerem bivajo tisti, ki si bivanje v rezervatu lahko privoščijo in tisti, ki nimajo izbire in morajo živeti na obrobju rezervata. Sam sem se iz Ljubljane odselil že kar pred nekaj leti. Sedaj živim na vasi 20 minut vožnje stran. Razen na kakšen redek sestanek (tudi podjetja se lahko selijo iz Lj.) in kulturni dogodek v mesto ne hodim. Če sem aktualen: se vozim samo mimo, iz sonca, mimo megle (Ljubljana) naprej na sonce.

Utk ::

Okapi je izjavil:

Eni kar nekaj trobezljate;(( Ljubljana je en spodoben stadion in dvorano potrebovala. V resnici je bila sramota, da smo imeli samo en 70 let star stadion, podoben stadionu kakšnega italijanskega vaškega kluba. In eno 45 let staro dvorano, ki bi jo v razvitem svetu že pred 10 let podrli, ker je zastarela. In je čisto vseeno, za koliko tekem na leto stadion in dvorano potrebujemo. Ljubljana je dovolj premožno mesto, da si to lahko privošči.

Ni problema, ampak to se mora vedet preden se kaj zgradi. Ne pa da se nekaj dela, plačali bomo pa že nekako. Nekaterim pa nikoli.

ZaphodBB ::

Eni kar nekaj trobezljate;(( Ljubljana je en spodoben stadion in dvorano potrebovala. V resnici je bila sramota, da smo imeli samo en 70 let star stadion, podoben stadionu kakšnega italijanskega vaškega kluba. In eno 45 let staro dvorano, ki bi jo v razvitem svetu že pred 10 let podrli, ker je zastarela. In je čisto vseeno, za koliko tekem na leto stadion in dvorano potrebujemo. Ljubljana je dovolj premožno mesto, da si to lahko privošči.

Ne more si pa privoščit, da bi se tak štadion zgradil brez korupcije in laži? Tako kot si Slovenija ne more privoščit, da bi se TEŠ6 zgradil brez zavajanja o cenah premoga, izvedbi projekta in stroških?

In ti človek se ukvarjaš z revizijami?

Scary shit.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZaphodBB ()

Okapi ::

Za odkrivanje korupcij in laži imamo pristojne organe. Nimam čisto nič proti, če se mu dokaže, da je kaj goljufal, in ga zapre.

O.

Looooooka ::

thramos je izjavil:

solatko je izjavil:


Danes je samo zaradi šminke (ureditve), obisk turistov neverjeten, poraba le-teh iz leta v leto večja in celotna država ima od tega, kar lep dohodek.


Zagrebu se tudi viša obisk, je tudi to zasluga Jankovića?

V resnici je celotna regija trenutno sredi turističnega buma. Tudi šminkanje centra je pozitivno vplivalo na obisk (oziroma vsaj pripomoglo, da Ljubljana ni ostala črni raček sredi labodov), vendar pa so odločujoči faktorji širši turistični trendi in trenutna geopolitična lokacija v svetu.

Trenutno smo skupaj z okolico popularni - Jankovićevi ekipi vsekakor lahko čestitamo za njihov delež pri tem, kar pa nikakor ne sme biti izgovor za dopuščanje mafijskih metod v vodenju glavnega mesta. Dolgoročno bo prestolnica zaradi takšnega načina delovanja več izgubila, kot pridobila.

Nekaterim zaslepljenci tega pač ne vidijo, drugi so del mafije, tretjim pa je vsak izgovor dober, da lahko opravičijo svoj glas.

Err jaz se spomnim kakšna je bila Ljubljanq prej. Parkorakov je manjkalo do tega, da bi bila taka depresija kot je bil včasih Maribor(verjetno je tudi tam danes bolje).
Tako, da si lahko prejšnje "demokratično" vodenje Ljubljane vtaknete v rit. Ne vem kam je šel prej denar ampak v infrastrukturo definitivno ne.
Pame res briga kdo je župan ampak ma da se rihtajo stvari tko kot se zdej. Pa tud če mestu vzamejo še 80 mil eurov. Krediti so zato, da se jih porabi, odplačal jih bomo pa slek ko prej. Denarja posmrti ne rabimo...prej zapufan stadion za časa življenja in center v katerega nas ni sram povabit tujca. Ampak teh stvari škrtuhi pač ne bodo nikol dojel, ker mislijo, da je treba z mestop upravljat kot z denarnico človeka na minimalcu s kreditnim rejtingom ---Ž.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

thramos ::

Looooooka je izjavil:

Ne vem kam je šel prej denar ampak v infrastrukturo definitivno ne.


Saj tudi danes, z izjemo Centra, ne gre. Ureditve strogega mestnega jedra mu verjetno ne očita nihče. Očita(m)jo mu, da se pozablja na vse ostalo in ne pripisujemo mu zaslug, kjer mu ne gredo.

In mafijske posle. (Mi že vemo da je kriv, če bo padlo, bo zaradi proceduralnih napak. SolatkoPRESS.)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: thramos ()

noraguta ::

Looooooka je izjavil:

thramos je izjavil:

solatko je izjavil:


Danes je samo zaradi šminke (ureditve), obisk turistov neverjeten, poraba le-teh iz leta v leto večja in celotna država ima od tega, kar lep dohodek.


Zagrebu se tudi viša obisk, je tudi to zasluga Jankovića?

V resnici je celotna regija trenutno sredi turističnega buma. Tudi šminkanje centra je pozitivno vplivalo na obisk (oziroma vsaj pripomoglo, da Ljubljana ni ostala črni raček sredi labodov), vendar pa so odločujoči faktorji širši turistični trendi in trenutna geopolitična lokacija v svetu.

Trenutno smo skupaj z okolico popularni - Jankovićevi ekipi vsekakor lahko čestitamo za njihov delež pri tem, kar pa nikakor ne sme biti izgovor za dopuščanje mafijskih metod v vodenju glavnega mesta. Dolgoročno bo prestolnica zaradi takšnega načina delovanja več izgubila, kot pridobila.

Nekaterim zaslepljenci tega pač ne vidijo, drugi so del mafije, tretjim pa je vsak izgovor dober, da lahko opravičijo svoj glas.

Err jaz se spomnim kakšna je bila Ljubljanq prej. Parkorakov je manjkalo do tega, da bi bila taka depresija kot je bil včasih Maribor(verjetno je tudi tam danes bolje).
Tako, da si lahko prejšnje "demokratično" vodenje Ljubljane vtaknete v rit. Ne vem kam je šel prej denar ampak v infrastrukturo definitivno ne.
Pame res briga kdo je župan ampak ma da se rihtajo stvari tko kot se zdej. Pa tud če mestu vzamejo še 80 mil eurov. Krediti so zato, da se jih porabi, odplačal jih bomo pa slek ko prej. Denarja posmrti ne rabimo...prej zapufan stadion za časa življenja in center v katerega nas ni sram povabit tujca. Ampak teh stvari škrtuhi pač ne bodo nikol dojel, ker mislijo, da je treba z mestop upravljat kot z denarnico človeka na minimalcu s kreditnim rejtingom ---Ž.

Realizacija iz eu sofinanciranih infrastrukturnih projektov je pod 10%.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

sheeshkar ::

Okapi je izjavil:

Za odkrivanje korupcij in laži imamo pristojne organe. Nimam čisto nič proti, če se mu dokaže, da je kaj goljufal, in ga zapre.

O.

Imamo tudi novinarje, ki zgodbe o različnih aferah in sumljivih poslih Zokija in družine poročajo ter spremljajo že zelo dolgo časa. Pri marsikateri izmed teh zgodb je vsakemu, ki ni zaslepljen z ideologijo ali kultom osebnosti, jasno, da so njihove poslovne praske skrajno sporne in da obstaja zelo velika možnost, da je pri marsikateri aferi dejansko šlo za kazniva dejanja (sedaj pa hitro spljuvajmo novinarje, ki so v primeru Jankovića udeleženi v neki zaroti, ki želi zrušiti "sposobnega" župana in poslovneža, v primeru Janše pa verjamemo prav vsem, tudi zadrogiranim blogerjem in se smejimo teorijam o Murglah in stricih iz ozadja).

Ali ga moramo zapreti na podlagi zgodbic v časopisih? Ne. Zato imamo pravosodni sistem. Ni pa prav nobene potrebe po tem, da se voli sporne osebnosti, za katere še njihovi podporniki pravijo, da "tudi, če kdaj kj ukrade, vsaj kj nardi". Povsem enake izgovore ponujajo tudi Janševi verniki. Ob vsaki aferi gre najprej za babje čenče, potem za neko zaroto medijev (in Murgelj), nato pa se morebitno sporno dejanje relativizira z "levica je pokradla milijone, Janša vsaj kj nardi" ali kaj podobno neumnega. Na kratko, Jankovićevi podporniki ste povsem enaki Janševim vernikom.

V normalnih demokracijah izvoljeni predstavniki ljudstva ob takšnih aferah odstopijo (tudi, če zatrjujejo, da niso krivi), še več, če imajo zgodovino sumljivih poslov, potem ponavadi sploh niso izvoljeni (sedaj pa hitro najdite nek primer sporne osebe, ki je kljub sumljivim aferam ostala na položaju, da bomo lahko dobili nov izgovor, zakaj je Janković še vedno lahko župan).

jype ::

thramos> Saj tudi danes, z izjemo Centra, ne gre.

Nekaj časa ni šel, ampak ravno zdaj baje asfaltirajo še en del kolesarske steze med Zalogom in Poljem. Še 50 let, pa se mi bo splačalo preseliti nazaj v meglo.

sheeshkar> Ni pa prav nobene potrebe po tem, da se voli sporne osebnosti, za katere še njihovi podporniki pravijo, da "tudi, če kdaj kj ukrade, vsaj kj nardi".

To je res, ampak... Potem si lahko izmisliš zgodbico, da je Patrija podkupila Janšo in na podlagi tega potem on izgubi volitve!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

noraguta ::

Naš preganjavico?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

crniangeo ::

Žalostno je to, da pljuvalcem še kar ne zmanjka sline.
Še vedno se spominjam ene par dobrodelnih koncertov za namene gradnje štadiona pod Vikinim ali Daničinim vodstvom.
Zbran denar je poniknil.
Manjkajoči milijoni so šli po nekih teorijah na razne urbanistične raziskave glede ustreznosti stadiona in razne pedološke inštitucije.
Do Jankovičevega prihoda ni bilo niti bu niti mu glede gradenj. Le vzpenjača je bila zgrajena, za katero se je kasneje izkazalo, da so z njo le stroški :)

dejmo za začetek:
http://www.finance.si/112061/Ljubljansk...

lejmo stroške vzpenjače, olala :
http://www.mladina.si/90775/uvo-manipul...

Saj bi še par linkov in pamfletov nalimal, ampak lej, ura je 16:14 in grem počas domov :)
Verjamem, da se boste že uskladil in bomo kmalu prišli do neke "resnice" ki bo mogoče zadovoljila vse strani.(seveda, le pod pogojem, da bo finančni kolač dovolj velik za levico, desnico in kvazi papeže, ki se trudijo biti bolj papeški od papeža :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
««
50 / 68
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lokalne volitve (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25243283 (36803) SimplyMiha

Jankovicu je dolgcas (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

Oddelek: Loža
1584214061 (182124) Pšenični

Več podobnih tem