» »

Težava s prijavljanjem na slo.tech

Težava s prijavljanjem na slo.tech

barbarpapa1 ::

Pozdravljeni

Poslednji teden imam zanimivo težavo s prijavljanjem na Slo.Tech. Prijavim se lahko samo iz enega računalnika (tega, na katerem to pišem), z drugih pa ne. Sem poskusil še na dveh drugih računalnikih v domačem omrežju pa v službi. In to v Google Chrome, Firefoxu in IE-ju, pa s shranjenimi gesli pa ročno vpisanimi. Brez uspeha, prijave ne naredi, niti ne "zjamra", da sta ali uporabnik, ali pa geslo napačna.

Kaj bi bilo lahko vzrok takemu obnašanju in kako to dopravit.

LP

Jože

barbarpapa1 ::

Pozdravljeni

Izgleda, da sem edini do sedaj s takšno težavo. Vsi trije domači računalniki so v skupnem omrežju in dostopajo do interneta preko routerja in kabelskega modema. Službeni računalnik je, jasno, povsem ločen od domačih (ni niti na isti lokaciji, kaj šele skupnem omrežju. Še ponudnik interneta je povsem različen (doma Telemach (triera), v službi Amis)).

A se komu kaj sanja?

LP

Jože

Highlag ::

Poizkusi kakšno zgodovino zbrisat...
Never trust a computer you can't throw out a window

fosil ::

Imaš morda v geslu kakšen z ali y?
Probi copy/pastat geslo.
Tako je!

barbarpapa1 ::

Pozdrav

Na računalniku, s katerega imam dostop, so nameščeni Win XP 32bit. Na ostalih, s katerih se ne da prijaviti, imajo eden prav tako Win XP 32 bit, drugi Win XP 64 bit in ta tretji Win 7 Ultimate 64 bit. Na vseh čiščena zgodovina v brskalnikih, drugače na sistemih nič spremenjenega. Na vseh domačih je antivirus AVG, na službenem NOD. Geslo ne vsebuje črk z ali y, tako,da kakšna zmeda s tipkovnicami na to ne vpliva. Ne copy/paste gesla in uporabniškega imena, ne ročni vnos ne pomagata.....Z domačih računalnikov sem probal s Cromom in Firefoxom, pa tudi to ne pomaga.....

LP

Jože

Mesar ::

Pobriši kukije in poskusi znova?
Your turn to burn!

fosil ::

Probaj če se lahko prijaviš na https://slo-tech.com/
Torej preko varne povezave.
Drugače bi jaz še odinstaliral AVG in probal potem.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

Mesar ::

Zakaj bi AVG blokiral S-T? Medtem ko je lahko cache problem v brskalniku ki še kje drugje nagaja ne samo na S-T, lahko so pa kukiji problem čeprav si S-T nebi smel privoščiti, da lahko "čuden" kuki onemogoči prijavo... vsej jaz nebi pričakoval tega.
Your turn to burn!

barbarpapa1 ::

Pozdrav

Poskusil sem na računalniku z Win 7. Uporabil sem Chrome in Firefox, v obeh sem predhodno zbrisal vse, razen gesel (ctrl-shift-del). Nato sem vtipkal https://slo-tech.com/, ročno vnesel uporabniško ime in geslo,a brez uspeha. Mislim, da AVG ni kriv, ker je tudi na tem računalniku, na katerem to pišem. Pa tudi tukaj se lahko prijavim samo v, hmmm. recimo temu, glavno stran (slo-tech.com). Če grem v katero temo na forumu, prijava prav tako ne deluje.

LP

Jože

barbarpapa1 ::

Pozdrav.

Sem poskusil tudi v službi (Internet Explorer), a brez uspeha. Malo prej sem poskusil tudi s tega računalnika, vendar iz OS Ubuntu in to z Opero, Firefoxom in Chromom in iz vseh treh brez uspeha! Na vseh treh sem izbrisal vso zgodovino brskanja (tudi cookije) za celoten čas nazaj, odkar jih imam nameščene, naredil pa sem "normalen" dostop, ne preko https. Ko sem šel na istem računalniku nazaj na Win XP, sem se komaj lahko spet prijavil (uporabljam Chrome). Si niti ne predstavljam, kaj povzroča takšno obnašanje, je pa moteče (vedno bolj!).

LP

Jože

Zgodovina sprememb…

fosil ::

A to z ubuntujem si testiral v virtualcu ali z live cd-jem?
Če si iz virtualca probaj z live cd-jem.
Če tudi iz live cd-ja ne dela, potem je verjetno problem v ruterju/isp-ju, ali pa te admini nekako blokirajo :)
Tako je!

barbarpapa1 ::

Pozdrav

Ne eno, ne drugo. Imam dual boot mašino ;-). Sem šel ob zagonu najprej v Ubuntu, naredil test, nato pa rebootal zadevo in šel v Win XP.

LP

Jože

barbarpapa1 ::

Pozdrav

Še vedno nobenega premika pri tej stvari. Bom se malo lotil nastavitev routerja, čeprav sumim, da tu ni nič narobe. Zakaj? Zato, ker se mi ne uspe logirati tudi na službenem računalniku, ki z mojim domačim omrežjem nima nobene veze. No, tudi test iz Ubuntu-ja (na tem računalniku) z varno povezavo je bil neuspešen. Ima še kdo kakšno idejo?

LP

Jože

fosil ::

Jaz mislim da enostavno vtipkaš napačno uporabniško ime ali geslo, ker v tem primeru nič ne zajamra da je kaj narobe.
Mimogrede v imenu imaš en R preveč ;)
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

barbarpapa1 ::

Pozdrav

Ne bi rekel da napačno vpišem. Prvič zato, ker isti vnos na tem računalniku pod Win XP izvede prijavo, na vseh drugih računalnikih pa ne. Tudi na tem ne, če dela pod ubuntu OS-om. Tudi prijava s shranjenim uprabniškim imenom se obnaša isto. Gesel in uporabniških pa se nisem dotikal že ohoho časa....

Aja, tisti "r" ni odveč, temveč je tam iz dveh razlogov. Če se ti da, fosil, jih lahko poskusiš uganiti ;)

LP

Jože

klemenSLO ::

A gumb 'zapomni si me' dela? Ker meni si nikoli ne zapomni loginq. Tako da moram vedno dodatno klikat...
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Zgodovina sprememb…

Primoz ::

klemenSLO: odblokiraj trajne cookije.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

fosil ::

Ko se je ravno Primoz oglasil.
Mogoče se da v logih pogledat za falirane prijave, kaj je bilo narobe, ime, geslo?
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

Primoz ::

Ne belezimo.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

vorantz ::

Meni pa dela te probleme na telefonu...na noben način se ne morem logirat :/

Barbarpapa2 ::

Pozdravljeni

Tako, sedaj ni več mogoča niti prijava s tega računalnika, s katerega je prijava še delala. Zaradi tega sem ustvaril novega uporabnika, da lahko sploh pišem na Slo-tech.

Vmes sem dobil še nov telefon, preko katerega sem se poskusil logirati na Slo-Tech kot Barbarpapa1, a neuspešno. Za omenjeno ime sem tudi proskusil dobiti geslo, a brez uspeha, vedno se je zadeva končala z napako, ne glede na to, iz katerega računalnika sem poskusil (trije domači, službeni). Tako sem vedno bolj prepričan, da me nekdo ali nekaj blokira na Slo-tech-ovi strani, sploh, ko sem se poskusil logirati iz telefona, kjer prej tega še nisem izvajal. Logiranje na mobilnem telefonu (seveda z novim uporabniškim imenom) gre b.p.

Pod novim uporabniškim imenom se Slo-tech tudi čudno obnaša. Zelo pogosto pride pri skoku na kakšno temo, še pogosteje pa pri skoku na kakšno stran teme z več stranmi do "time-out" napake (vrže ven) in klik na "poskusi ponovno" ne pomaga. Ne deluje niti neposredna ponovna prijava na Slo-tech. Pred ponovno prijavo je potrebno odpreti kakšno drugo stran, jo zapustiti in se spet vrniti na Slo-Tech. Simptomi so neodvisni od brskalnika (IE, Opera, Firefox, Chrome), ali internet providerja (Telemach, Amis).

Opisane težave imam samo in edino na Slo-techu, vse ostalo deluje normalno. Zdaj me pa zanimajo Vaša mnenja, sploh mnenja adminov pri Slo-techu.

LP

Jože


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Prijavljanje napak (strani: 1 2 3 470 71 72 73 )

Oddelek: Slo-Tech
3644485144 (3777) Ishiwatta
»

Slo-tech in problem z prijavo

Oddelek: Slo-Tech
7751 (584) Jerry000
»

Kateri gonilnik za GeForce 2 Pro za Ubuntu?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5840 (743) Barbarpapa2
»

Ali je slo-tech iOS hater :) ?

Oddelek: Slo-Tech
142418 (1948) Marat
»

Slo-Tech preko TLS povezave (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Obvestila
12016023 (11663) Jst

Več podobnih tem