» »

Napajalnik cvili

Napajalnik cvili

d4vid ::

Pozdravljeni!

Spet imam težavo, imam server in zagnal sem ga pol meseca nazaj in je deloval normalno. Včeraj pa sem pa po nesreči izklopil (nimam UPS-a), ko sem "izklopil" varovalko. No, dodal sem še eno mrežno kartico, in zagnal. Zagnal se je normalno, čez nekaj časa pa sem poskusil do njega dostopat, nič. Grem pogledat kaj je narobe z njim in slišim, da napajalnik glasno cvili, nato neha in spet začne cvilit. Ok, to ni ravno dobro, ampak zakaj ne dela. Priklopim zaslon in tipkovnico in ugotovim, da takrat, ko cvili, PC čist zamrzne. Recimo (gor imam Ubuntu server), v ukazni lupini, mi tisti _, ki utripa, obstoji, potem pa začne spet utripat. Aja, napajalnik je nek nestandarden, tako po merah, kot po konektorjih. Konektor za matično je 24pinski, ampak če dam drugega, se ne zažene. PC je Intel Pentium IV 1,4 GHz in 256 MB rama, 2 diska, osnovna grafika. Drugače pa je Compaq DeskPro ES 80 (po ohišju sodeč), drugače ne piše nikjer.

Kdo ve, kaj je težava? Kondenzator, transformator...?
Hvala!

McLuzo ::

Zelo verjetno kondenzatorji, odpri in poglej če so napihnjeni oz. puščajo, če si vsaj malo vešč spajkanja jih lahko brez težav pomenjaš.

listje123 ::

Zanima me če imam dovolj zmogljiv napajalnik saj sem v kratkem času nadgradil računalnik na močnejše komponente.
Napajalnik je 550W.

PROCESOR:amd athlon ii x4 640
GRAFIČNA:radeon hd 4890 1gb ddr5
Ram:4gb ddr3

69charger ::

550w katere firme? Če je kakšen poceni Energon ali pa LC Power je premalo.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

listje123 ::

LC Power je
Koliko W oz kateri napajalnik pa bi zadostoval.

Zgodovina sprememb…

69charger ::

Jaz sem imel enega poceni LC Powerja 550w pa niti Athlon X2 in Radeon 4770 ni zmogel. Recimo od Corsaira 650-750w.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nekaj uničuje trde diske...?

Oddelek: Pomoč in nasveti
255168 (3673) solatko
»

Napajalnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13213159 (8793) Napajalc
»