» »

Uvoz ročnih ur iz kitajske

Uvoz ročnih ur iz kitajske

flips123 ::

Lepo pozdravljeni!
Zanima me kaj vse rabim, da lahko uvozim ročne ure iz kitajske?

Omenjene ure bi potem rad prodajal v svoji trgovini in me zanima na kaj vse moram biti pozoren pri uvozu (oznake CE, slovenska navodila...)

Ali lahko uvozim ročne ure kar iz strani kot je www.dealextreme.com?

Hvala za odgovor!

;-) ::

z temi urami nebo takega zaslužka da bi trgovina laufala. kak boš dal garancijo ?

flips123 ::

Trgovino že imam vendar bi še povečal ponudbo.

Ti izdelki so zelo ugodni in garancija nebi bila problem saj bi izdelek lahko takoj zamenjal z novim pokvarjene bi pa pošiljal na 3 mesece na kitajsko, da jih zamenjajo z delujočim, kar iz prakse vem, da je mogoče.

KoMar- ::

RejZoR ::

Najprej se odloči kakšne ure bi rad prodajal. Ker na no name kitajske mehanske kar pozabi, ker so vse krš in jih tak al tak nihče ne bo hotel. Kvarčne digitalne pa se je za vprašat zakaj bi jih kdo hotel? Mislim, cheap Casio ur v velikih količinah iz kitajske ne boš mogu uvažat, ker ti jih bojo uničili če bojo fejk, no name izdelkov pa vprašanje če bo kdo hotel. Zato prej dobro premisli kaj sploh hočeš prodajat in kdo bojo tvoji ciljni kupci.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Mr Hilter ::

Če imaš s.p. kot prodajalec pomoje ni problem z uvozom za prodajo. Piši jim na carino, ali pa se oglasi tam. Sem prepričan da bo šlo.

Moral boš pridobiti le papirje, da je skladno za prodajo na EU trgu. Katere za uro točno rabiš ne vem, ti bojo pa ziher znali povedati.

St235 ::

Edino pazi, da ne gre za kakšne fake verzije obstoječih znamk, tega ti 100% ne bodo pustil prodajat.

flips123 ::

Torej naj se za vse informacije, ki jih potrebujem, da lahko izdelke uvozim obrnem na carino?

Seveda, da fake verzij nebi uvažal :)

Okapi ::

Carina na ure je 4,5 % oz. minimalno 0,3 EUR/kos in maksimalno 0,8 EUR/kos. Zraven pa potem prišteješ še 20% DDV.

O.

Bananovec ::

Pazi, da bo CE Marking verodostojna:
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

ssokec ::

moje iskušnje:
z dealextrem-a sem kupil 2 otroški digitani uri (cca 4€/kos), ena je delovala par dni (baterija problem natančnosti nisem preverjal), pri drugi pa je baterija zdržala 3 mesece vendar je dnevno zaostajala nekaj sekund in moj sine je bil zelo nesrečen ker ni imel točne ure. Pa tudi sama kakovost izdelave ni takšna kot je videt na slikah.

Glede na to da se neke digitalne ure dobijo pri nas že od 10-12 € (hofer, lidl) se boš moral zelo dobro potruditi (izbrati kvalitetno uro), kajti lahko pričakuješ da bodo nekatere stranke v enem letu dvakrat - trikrat uveljavljale garancijo na uro.

Drugače pa veliko sreče pri poslu!

LP!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ssokec ()

#000000 ::

Jest sem kupil 2 moški "kronograf" in eno digitalno klasiko, kronografa sta guznila v roku 14 dni, digitalna pa še dela ampak se ne da nastavit poletnega ali zimskega časa :)

Tko da če boš prodajal ure za par evrov pol ja, več pa niso vredne.

flips123 ::

Spletno trgovino www.dealextreme.com sem dal kot primerek, da imate boljšo predstavo kaj želim. Seveda pa vem, da je potrebno pri kitajskih prodajalcih biti pozoren na kvaliteto.

Torej, če sem prav razumel je za uvoz ročnih ur potrebno:
- CE oznaka na uri (na notranji strani ali kako?)
- Plačilo carine 4,5 % in plačilo 20% DDV ob uvozu (ali moram potem, ko izdelek prodam še 1x prišteti DDV in potem še davek na dobiček?

Sedaj me pa zanima kako naj naredim deklaracijo izdelka?

-valvoline- ::

Glede na to da je mobilni telefon nuja,ali folk sploh še kupuje ročnih ur,da bi služili svojemu namenu?

Vice ::

dealextreme in podobni portali imajo zelo drage stvari, ker preko njih prodajajo posredniki. Če kopuješ direktno od proizvajalca boš dobil občutno cenejše. Kot drugo, če boš kupoval na "slepo" ne da bi se prepričal o kakovosti ti pa garantiram, da si boš naredil veliko izgubo in stroške, pa še zgubil boš na imenu... Ni vse zlato kar se sveti :)

RejZoR ::

Erm, ja? Za šport je telefon še vedno preveč neroden in večini služi ura kot nakit. Sploh pri moških, ki težje nosijo "okraske" kot npr ženske. Ura pa je neke vrste all time classic. Če imaš seveda all stainless steel izvedbo al pa s primernim usnjenim paščkom, ne razne plastične športne izvedbe. Pač odvisno za kakšen namen jo uporabljaš... poslovnežev ne boš videl z G-Shock urami kot tud ne boš videl športnikov z nekimi grozno resnimi in umirjenimi urami. Je pa tko, da je tud mal psihološkega faktorja kar ti pa težko razložim, si moraš nekako lastit uro, ki si jo kupil s točno specifičnim namenom ali lastnostjo in jo skoz nosiš, da razumeš kaj mislim s tem. Pač ročne in žepne ure so cela znanost tko kot torbice pri ženskah recimo... Opazovalcu izgleda vse isto, ko pa se spustiš v detajle pa vidiš da ni.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

-valvoline- ::

Modni dodatek. Outdated :D

;-) ::

So te že prehiteli kitajci v domžalah, ure kake si zmisliš za od 1-10€ pa še delajo bolje kot tiste iz DE imam sam ene 3 doma ki še po 2 letih delajo BP samo baterije sem zamenjal

St235 ::

flips123 je izjavil:

Spletno trgovino www.dealextreme.com sem dal kot primerek, da imate boljšo predstavo kaj želim. Seveda pa vem, da je potrebno pri kitajskih prodajalcih biti pozoren na kvaliteto.

Torej, če sem prav razumel je za uvoz ročnih ur potrebno:
- CE oznaka na uri (na notranji strani ali kako?)
- Plačilo carine 4,5 % in plačilo 20% DDV ob uvozu (ali moram potem, ko izdelek prodam še 1x prišteti DDV in potem še davek na dobiček?

Sedaj me pa zanima kako naj naredim deklaracijo izdelka?


damn je nekaterim težko ostat on topic.

Kar se DDVja tiče: Ko/če boš davčni zavezanec se ti bo DDV poračunal. Torej ti ga boš plačal pri uvozu in zaračunal pri končni stranki. Dvojne obdavčitve z DDV ni, bo pa carina neposredno tvoj strošek, ki ga boš potem seveda moral prevalit na kupca.

Davek na dobiček se plača samo kadar se dobiček izplačuje (pri d.o.o.), če boš imel s.p. boš plačal dohodnino od profita, ki pa ga po mojem ne bo problem pokrivat z dejanskimi stroški.

Kar se delaracije tile, boš moral naredit vse v slovenščini, vključno z navodili. Zavezuje te slovenska zakonodaja, ki zahteva 1 letno garancijo, reševanje garancije v 45 dneh, stvarne napake v 8 dneh. Pri tem ne pozabit, da garancija ob vsaki menjavi teče na novo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DealExtreme - poceni gadgeti (strani: 1 2 3 439 40 41 42 )

Oddelek: Loža
2052317259 (62344) Karen
»

Alibaba večja od Amazona in Ebaya skupaj

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
126959 (5546) mtosev
»

PayPal Ebayev vlečni konj

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
299651 (8644) mtosev
»

GSM iz uvoza

Oddelek: Mobilne tehnologije
399255 (7674) Furbo
»

Naročilo iz Amerike

Oddelek: Loža
112621 (2422) Keyser Soze

Več podobnih tem