Forum » Omrežja in internet » Firewall problemi
Firewall problemi
Bug ::
Imam novi firewall: BlackICE in sem zadovoljen z njim, vendar pa me vcasih tudi "prevec sciti": ne morem uporabljati programov kot so Kazaa, eMule, WinMX,...
Pa tudi ko sem postavil FTP server (ok, polovicno sem resil tako, da sem v nastavitvah firewall-a "spustil" port 21) mi noce odpreti kakega .txt besedila - na disk ga lahko shranis, ne mores pa odpreti neposredno,...
Imam tudi www server preko IIS vendar mi tudi ne deluje ko je firewall priklopljen.
Vem, da ima vse to storiti s porti vendar ne vem kateri porte uporabljajo doloceni programi.
Ali obstaja na www kaka stran na kateri so opisani vsi porti in za kaj se ti uporabljajo?
Pa tudi ko sem postavil FTP server (ok, polovicno sem resil tako, da sem v nastavitvah firewall-a "spustil" port 21) mi noce odpreti kakega .txt besedila - na disk ga lahko shranis, ne mores pa odpreti neposredno,...
Imam tudi www server preko IIS vendar mi tudi ne deluje ko je firewall priklopljen.
Vem, da ima vse to storiti s porti vendar ne vem kateri porte uporabljajo doloceni programi.
Ali obstaja na www kaka stran na kateri so opisani vsi porti in za kaj se ti uporabljajo?
Ziga Dolhar ::
Bug, večino portov lahko izveš v nastavitvah oz. pomoči teh programov.
Web server uporablja port 80. Ostale izveš nalažje če v google vržeš nekaj podobnega program +port.
Lahko pa napišeš samo "port list", in dobiš ven tole stran: Lenoba.
Web server uporablja port 80. Ostale izveš nalažje če v google vržeš nekaj podobnega program +port.
Lahko pa napišeš samo "port list", in dobiš ven tole stran: Lenoba.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu Server sshOddelek: Omrežja in internet | 1619 (1095) | Birddy |
» | težava z dostopom do IP kamere prek dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 6125 (4631) | nx6325 |
» | Domač server!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1877 (1323) | s1m0n |
» | kateri firewall v sožitju z P2P??Oddelek: Programska oprema | 2143 (1611) | Jst |
» | FIREWALL?Oddelek: Omrežja in internet | 1366 (1090) | sasox |