» »

Izpisek dosedanje delovne dobe

Izpisek dosedanje delovne dobe

lmorgh ::

Pozdravljeni!

Brat potrebuje izpisek dosedanje delovne dobe, pa me je prosil, naj mu ga priskrbim, ker ga trenutno ni v Sloveniji. Napisal mi je, da naj bi to dobil na strani ZPIZa oz. naj jih pokličem, če ne najdem. Ker danes niso dosegljivi preko telefona, jih bom poklical jutri.

Razen, če mi zna kdo povedat kje najdem to reč na njihovi strani...ker ne najdem. Ve kdo?

lp, hvala

St235 ::

Do željene zadeve prideš preko Moj ZPIZ, sam če se ne motim rabiš digitalno potrdilo.
http://www.zpiz.si/wps/wcm/connect/zpiz...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

lmorgh ::

Hvala!

mojsterleo ::

Lahko greš tudi do njih osebno, in dobiš potrdilo takoj. Samo če dviguješ za brata, boš po moje rabil kakšno pisno pooblastilo.

krho ::

Ja potrebuješ digitalno potrdilo in to, da je tvoja hišna št. res samo hišna številka brez dodatkov, kot so kakšne črke. Ker glede na izvajalca projekta so slovenske hišne številke tipa integer. ;((
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

KernelPanic ::

Tukaj bi se nekaj vprasal: Zakaj hudica, ce vrnes na Zavod delavsko knjizico (ki je vec ne rabis posredovati delodajalcu) in ti delodajalec ob sklenitvi delovnega razmerja zahteva, da jim das papir o dosedanji delovni dobi, se na tem izpisku delovne dobe spet vidi, kje vse si delal? Zakaj ZPIZ enostavno ne izda obrazca, kjer se samo kumulativna delovna doba, brez vidnosti, kjer si bil zaposlen? Mislim, ne da bi kaj skrival delodajalcu, ampak dolocen procent ljudi pac noce, da delodajalec izve, kje je bil prej zaposlen - lahko, da je slo v prejsnji sluzbi za "grdo" odpustitev - konflikt z nadrejenim ali karkoli drugega in lahko novi delodajalec klice starega, kjer te ocrnijo in pogodba posledicno lahko pade v vode.

Tilen ::

Če se ne motim je tako, da vidijo le to kje si delal in kako dolgo, ne pa vzroka prenehanja.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

KernelPanic ::

Tilen je izjavil:

Če se ne motim je tako, da vidijo le to kje si delal in kako dolgo, ne pa vzroka prenehanja.
Ja, ampak, naprimer, da ti noces razkriti, kje si bil prej zaposlen, ker poznam par primerkov, kjer je novi delodajalec klical prejsnjega in nato ni prislo do podpisa pogodbe - zaposlitve.

Tilen ::

To je pač neprofesionalno in ne moreš nič. Če te tako skrbi, pa si mogoče res ne zaslužiš, ne vem.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

KernelPanic ::

Tilen je izjavil:

To je pač neprofesionalno in ne moreš nič. Če te tako skrbi, pa si mogoče res ne zaslužiš, ne vem.
Cesa si jaz ne zasluzim, saj sem povedal, da poznam par primerkov, kjer se je to zgodilo, meni se (se zaenkrat) ni.

solatko ::

Vsak normalen zaposlovalec, bo, seveda če lahko, preveril pri prejšnjem, kakšen delavec si bil, da ne vzame ravno mačka v žaklju.
V tujini je normalno, da ti da delodajalec priporočilo, če si bil v redu delavec in te zaradi česarkoli ne rabi več.
Delo krepa človeka

St235 ::

KernelPanic je izjavil:

Tilen je izjavil:

Če se ne motim je tako, da vidijo le to kje si delal in kako dolgo, ne pa vzroka prenehanja.
Ja, ampak, naprimer, da ti noces razkriti, kje si bil prej zaposlen, ker poznam par primerkov, kjer je novi delodajalec klical prejsnjega in nato ni prislo do podpisa pogodbe - zaposlitve.KAr je edino logično. Ti v prijavi na delovno mesto navajaš neke izkušnje in delodajalec preveri resničnost teh podatkov. Pri nas je tega še malo. V ZDA praktično šteje samo tista delovna doba in izkušnje, ki jo lahko potrdiš z referenco prejšnjega zaposlovalca.

KernelPanic ::

Ja ja, saj se strinjam, samo zanimal me je, ker recimo, da kaj zaserjes v sluzbi, po tej logiki nimas sans vec za naslednjo zaposlitev ...

Invictus ::

Kje si bil prej zaposlen, novega delodajalca nima kaj zanimat.

Seveda se lahko pozanima, ampak tega ti ni treba povedat.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

St235 ::

Seveda moraš, ker ima delodajalec pravico preverit verodostojnost podatkov v aplikaciji. Kako naj drugače delodajalec ve, da imaš 5 let delovnih izkušenj na nekem področju?

Oziroma bolje rečeno, ni ti treba tega povedat, njemu pa te ni treba zaposlit, če ne more preverit tvojih navedb.

Gavran ::

In nasprotni primer za reference - si odličen delavec ki te dosedanji delodajalec noče izgubiti, zato da bodočemu delodajalcu o tebi samo najslabše, zato te novi ne vzame. Možen je tudi nasprotni scenarij - slab delavec ki ga trenutni delodajalec hvali na vse pretege samo da bi se ga znebil (podvprašanje - če je res dober, zakaj se ne potrudi in ga obdrži?)
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

mikic007 ::

V tujini se ponekod kar lepo preverja, kako si se odrezal v prejsnjih sluzbah in je zelo priporocljivo na lep nacin zakljucit. Je pa res, da je vse skupaj zaradi vecje migracije bolj normalno, vecina zamenja sluzbo na lastno zeljo, ker si zeli nekaj novega, isce boljso placo, pogoje. In tam se pac pogovoris z delodajalcem, malo mu gres na roko, malo ti gre on s papirjem in vsi so zadovoljni. Saj se tezko zgodi, da bi te nekdo zelel obdrzati, ker bi bil nezamenljiv ...

solatko ::

V razvitem svetu, dobremu delavcu ob pomanjkanju dela, sam delodajalec poišče in priporoči podobno ali boljšo službo in delodajalci ne igrajo takih iger, saj vedo, kako se znebiti slabega delavca, zato jih nimajo. Pri nas imajo z odpuščanjem delavcev težave, delavnopravno polpismeni delodajalci.
Slabega delavca ne moreš odpikat na horuk, ga pa lahko po njegovi krivdi odpustiš v enem do dveh mesecev, samo živce moraš imeti dobre.
Delo krepa človeka

mojca ::

Jaz sem se poslužila tega navodila: Izpis obdobij zavarovanja po ukinitvi delovne knjižice in jim poslala wordov dokument po elektronski pošti, ker sem nad njihovim e-portalom obupala.

Njihova aplikacija je pa živ obup. Polovica brskalnikov mi ne deluje, ker stran neprestano vrača JavaScript napake. Ko se prijaviš s sigenco, želi, da se registriraš in si izbereš dodatno geslo. Tu se recimo enemu browserju zašteka, ker JavaScript ni v redu. Z drugim poskusim vnesti novo geslo. Hura - geslo neveljavno, ker sem uporabljala ASCII znake med 33 in 47. Registrirati se mi uspe šele, ko vnesem geslo s samimi malimi črkami (verjetno bi delovale tudi velike črke). Lahko bi vsaj napisali, kateri znaki so dovoljeni. Pri oddaji vloge mi samodejno izpolni podatke o mojem začasnem bivališču. Tem, kjer sem že več kot pol leta odjavljena (vmes sem bila prijavljena že na drugem naslovu). Ko skušam potrditi odpošiljanje vloge, pa mi inteligentno na ne-windows okolju dolpotegne exe datoteko in sporoči, da podpisne komponente (ta prekleti setcce, ki nikjer ne deluje, samo drago ga plačujejo) ni bilo mogoče namestiti.

Za spletno stran sicer uporabljajo nek čuden IBM-ov WebSphere crap. Po nekaj klikih sodeč (stvar javlja čudne napake in precej informacij iz strežniki, ki jih uporabnik ne bi smel videti) bi jih nek izkušen heker lahko pohrustal za malo malico.

Ok, malo sem si olajšala dušo, zdaj lahko delam dalje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: mojca ()

Invictus ::

V info ...

WebSphere je O.K. Kompleksen produkt ki mora biti pravilno nastavljen.

Bolj je problem podjetje ki je naredilo stran.

JavaScript sranje nima veze z WebSpherom ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Kaboom ::

Edino kar najdem na ZPIZ portalu je vloga za "IZPIS O OBDOBJIH ZAVAROVANJA V REPUBLIKI SLOVENIJI PO 1.1.2009" ... kar pomaga tocno 5% delovnega prebivalstva, pa se tem revezem ne kaj dosti, ce se ne spomnijo kolko so delali zadnja stiri leta. razen da ugotovis, da ti delodajalec ni vplaceval prispevkov...

ne bi blo slabo, ce bi digitalizirali se ostalih 60 let ne?
al zamujam kaj - sem spregledal se kaksno okno kjer se da videt se vec?
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

St235 ::

zaposlitve, ki so se začele (in zaključile) pred tem datumom so vpisane v delovni knjižici. Lahko pa na portalu vlada.si predlagaš, da zaposlimo par ljudi, da bo te podatke pridno pretipkavalo v bazo, ki bo bolj kot ne sama sebi namen.

mojca ::

Kaboom je izjavil:

Edino kar najdem na ZPIZ portalu je vloga za "IZPIS O OBDOBJIH ZAVAROVANJA V REPUBLIKI SLOVENIJI PO 1.1.2009" ... kar pomaga tocno 5% delovnega prebivalstva, pa se tem revezem ne kaj dosti, ce se ne spomnijo kolko so delali zadnja stiri leta.


Pa izpisek iz rojstne matične knjige, potrdilo o stalnem/začasnem prebivališču ali potrdilo o nekaznovanju ti tudi nič ne koristijo, če niti tega ne veš, kdaj si bil rojen, kje stanuješ oz. ali si bil kdaj kaznovan :D

Tovrstne izpise/dokument se običajno uporablja za dokazovanje, ne toliko kot podaljšek lastnega spomina.

razen da ugotovis, da ti delodajalec ni vplaceval prispevkov...


Morda je to star podatek, ampak na linku, ki sem ga dala, piše:
Zavod bo tako od 1. 1. 2009 dalje na zahtevo zavarovanca izdal izpis zadnjega obdobja zavarovanja (od zadnje prijave v zavarovanje pred 1.1.2009 do prenehanja zavarovanja po tem datumu) oziroma izpis zavarovanj po 1. 1. 2009. Izpis dokazuje obdobje zavarovanja (statusa) in ne velja za potrdilo o doseženi zavarovalni dobi, ker ne vključuje preverjanja plačila prispevkov.

torej zares ne moreš (ali vsaj nisi mogel) preveriti, ali ti je delodajalec plačeval prispevke.

al zamujam kaj - sem spregledal se kaksno okno kjer se da videt se vec?


Piše sicer, da bo več podatkov/funkcionalnosti dostopnih kasneje.

Hayabusa ::

torej zares ne moreš (ali vsaj nisi mogel) preveriti, ali ti je delodajalec plačeval prispevke.

edavki.durs.si
IREK-21 Vloga za razkritje podatkov o obveznih prispevkih za socialno varnost iz delovnega razmerja

St235 ::

mojca je izjavil:

Kaboom je izjavil:

Edino kar najdem na ZPIZ portalu je vloga za "IZPIS O OBDOBJIH ZAVAROVANJA V REPUBLIKI SLOVENIJI PO 1.1.2009" ... kar pomaga tocno 5% delovnega prebivalstva, pa se tem revezem ne kaj dosti, ce se ne spomnijo kolko so delali zadnja stiri leta.


Pa izpisek iz rojstne matične knjige, potrdilo o stalnem/začasnem prebivališču ali potrdilo o nekaznovanju ti tudi nič ne koristijo, če niti tega ne veš, kdaj si bil rojen, kje stanuješ oz. ali si bil kdaj kaznovan :D

Tovrstne izpise/dokument se običajno uporablja za dokazovanje, ne toliko kot podaljšek lastnega spomina.

razen da ugotovis, da ti delodajalec ni vplaceval prispevkov...


Morda je to star podatek, ampak na linku, ki sem ga dala, piše:
Zavod bo tako od 1. 1. 2009 dalje na zahtevo zavarovanca izdal izpis zadnjega obdobja zavarovanja (od zadnje prijave v zavarovanje pred 1.1.2009 do prenehanja zavarovanja po tem datumu) oziroma izpis zavarovanj po 1. 1. 2009. Izpis dokazuje obdobje zavarovanja (statusa) in ne velja za potrdilo o doseženi zavarovalni dobi, ker ne vključuje preverjanja plačila prispevkov.

torej zares ne moreš (ali vsaj nisi mogel) preveriti, ali ti je delodajalec plačeval prispevke.

al zamujam kaj - sem spregledal se kaksno okno kjer se da videt se vec?


Piše sicer, da bo več podatkov/funkcionalnosti dostopnih kasneje.


Z prispevki nima ZZZS nič, to področje pokriva DURS in pri njih lahko tudi preveriš ali so bila izplačila dejansko realizirana


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali lahko delodajalec preveri kandidata za zaposlitev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8814330 (10712) harmony
»

Podnajemna pogodba

Oddelek: Loža
164881 (4147) Lonsarg

Delavska knjižica?

Oddelek: Loža
181960 (1363) zee
»

Prosim za nasvet: sporazumna odpoved

Oddelek: Loža
2810833 (10233) MadMicka

Več podobnih tem