Forum » Izdelava spletišč » Strežnik za firmo
Strežnik za firmo
trulex ::
Prvič bom postavljal strežnik za manjšo firmo in me zanima par stvari. Na njem bom imel spletno stran z bazo, mail server, ftp server, podpirati mora tudi sinhronizacijo outlook koledarjev. Kakšna mašina bi zadostovala za te potrebe, ali je koristno imeti ups, in kateri os naj naložim gor? Slišal sem da je ubuntu server primeren za osnovne stvari, na voljo imam tudi microsoft server. Omogočati mora oddaljen dostop. Prosim tudi za nasvete glede varnosti.
HardFu ::
1. Najemi server pri hetznerju, recimo Root Server X3
2. Uporabi google apps, do 50 uporabnikov je zastonj, imas maile in sihnronizacijo reseno
3. To je to.
Vse ostalo je metanje denarja skozi okno.
2. Uporabi google apps, do 50 uporabnikov je zastonj, imas maile in sihnronizacijo reseno
3. To je to.
Vse ostalo je metanje denarja skozi okno.
http://codeable.io
dëych ::
Če misliš uporabljat Google Apps, potem praktično ne rabis dedicated serverja in plačevat vsak mesec 40€+. Za web/ftp server z mysql bazo si lahko omisliš spletno gostovanje, ki ga plačaš cca 40€/leto.
MrBrdo ::
No ja, Google Apps so v resnici tok cool, da je vredno razmislit o njih, pa četudi jih moraš plačat Ti tudi na strežniku marsikaj poenostavijo, predvsem pa za končnega uporabnika.
Jaz osebno bi vzel VPS Ker je najceneje, če šteješ še štrom ki ga ni potrebno plačat, je skoraj zastojn, pa ni se ti treba ubadat z upsom in podobnimi rečmi. Kapacitete bi morale za naštete potrebe več kot zadostovati, razen če imaš namen preko FTPja prenašat več TB podatkov mesečno. Ene par poceni možnosti: intovps, hostineuro, linode (ta je mal dražji, ampak tudi boljši - Xen).
Za OS pa priporočam Ubuntu ali Debian, ker sem se enkrat prepričal da sem si dal gor CentOS, pa mi je blo že takoj žal, po par mescih so me pa še shekal.
Lah maš tut (navadno) kišto v firmi, sam pol se kdo spotakne ob kabl, pa to.
Jaz osebno bi vzel VPS Ker je najceneje, če šteješ še štrom ki ga ni potrebno plačat, je skoraj zastojn, pa ni se ti treba ubadat z upsom in podobnimi rečmi. Kapacitete bi morale za naštete potrebe več kot zadostovati, razen če imaš namen preko FTPja prenašat več TB podatkov mesečno. Ene par poceni možnosti: intovps, hostineuro, linode (ta je mal dražji, ampak tudi boljši - Xen).
Za OS pa priporočam Ubuntu ali Debian, ker sem se enkrat prepričal da sem si dal gor CentOS, pa mi je blo že takoj žal, po par mescih so me pa še shekal.
Lah maš tut (navadno) kišto v firmi, sam pol se kdo spotakne ob kabl, pa to.
MrBrdo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MrBrdo ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Free email provider za lastno domeno?Oddelek: Pomoč in nasveti | 6500 (3514) | zuz3k |
» | Menjava gostovanja - iščem novegaOddelek: Omrežja in internet | 2998 (1921) | MasterKiD |
» | Prehod na Google appsOddelek: Omrežja in internet | 2605 (1945) | bastadu |
» | pomoč: lastna domena, domači ftp strežnikOddelek: Omrežja in internet | 2421 (2103) | bluefish |
» | Infrastruktura serverjev v podjetju - problem oz. vprašanjaOddelek: Strojna oprema | 2886 (2128) | gokky |