» »

pomoč: lastna domena, domači ftp strežnik

pomoč: lastna domena, domači ftp strežnik

axee ::

Pozdravljeni!

Pri domovanje.com imam zakupjeno domeno, ki je primarno bila rabljena za google apps. Pri prijatelju, ki ima zakupljeno gostovanje pri nekem drugemu ponudniku sva zrihtala primeren cname, da je link mail.domena.si delovala. Naj opomnim, da o tem NIMAM POJMA.

Sedaj bi rad, da bi ftp.domena.si preusmerilo na moj domač ip, kjer je postavljen FTP server.

Sem res začetnik, kaj mora prijatelj z gostovanjem storiti, da bo stvar delovala.

krho ::

Dodat A zapis v DNS, kjer je IP tvoj domač IP, ime pa pač ime poddomene
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Squeazer ::

Nevem kako je pri domovanje, ampak pri domenca.si (tam imam jaz vse moje domene registrirane) lahko poljubno spreminjam in dodajam DNS zapise. Zdaj pa če je enako pri domavanju, če imajo nadzorno ploščo, lahko to tam dodaš. Če se ne spoznaš jih pokliči pa ti bodo povedali kako. če pa nimajo tega pa jim samo pošlji na mail katero poddomeno hočeš (ftp.domena.si) na kateri IP (svoj domač ip) pa ti bodo zrihtali najvrjetneje...

axee ::

Ne, nimam nobene nadzorne plošče, vse kar lahko storim je podaljšam registrirano domeno. A ni tako, da za take nastavitve potrebuješ tudi zakupljeno gostovanje?

krho, hvala, bom poskusil

Squeazer ::

Ah. Ja za DNS zapise nebi smelo bit tak..... jaz na domenci nimam zakupljenega gostovanja pa imam vse v zvezi z domenami omogočeno... DNS zapise, ime ki se izpiše kot lastnik domene.... vse lahko instantno spreminjam. ima pa krho prav ja, vbistvu moraš dodat A zapis v dns..... kar pa dvomim da ti kaj pomeni :). Veš kaj, pokliči ti njih, pa jih vprašaj če lahko kako dodaš DNS zapis za eno poddomeno, pa jim obrazloži kaj rabiš. Drugega načina ne vidim, glede na to da nimaš svojih DNS strežnikov :)

P.S. To Moraš urediti pri domovanju, tvoj prijatelj ne more nič če nima dostopa do DNS strežnikov. To ti mora domovanje porihtat, če pa ti nebodo hotli.... no potem se dalje pogovarjajmo, najprej probaj pri njih.

axee ::

Pa mi nekaj pomeni, ko imam pred sabo wikipedio in kontrolno pločo padem notri in vse zrihtam, samo potem vse pozabim ker ni to ravno stvar ki bi me zelo zanimala..

Hvala, se oglasim!

Squeazer ::

Ah pametno, večino ljudi samo hoče natančna navodila do nečesa, noben več ni researcha ne dela.....

fosil ::

Če hočeš urejat zapise za domeno, moraš načelno imet gostovanje. Je pa tako, da ti nekateri registratorji domen omogočijo osnovno upravljanje z domeno.
Večina sicer tega nima. V tem primeru moraš najprej domeno usmerit na naslov kjer imaš gostovanje in nato potem tam spreminjaš zadeve. Torej imaš tam nadzorno ploščo za urejanje. Torej moraš to urejat pri prijatelju, ki ima gostovanje, kamor si usmeril svojo domeno, ne pa pri domovanje.com
Tako je!

axee ::

Hvala za odgovor!

Kontaktiral sem na domovanje.com, kjer so mi ponudili brezpračno urejanje domene in njenih DNS zapisov. Res dober odnos.

Squeazer ::

Super. A lahko še samo poveš, kako urejaš DNS zapise? Preko nadzorne plošče, al moreš njim napisat? Hvala!

@fosil to je res v primeru, da bi tam gostoval tudi DNS zapise. To se ureja pri tistem, kjer so DNS strežniki gostovani (ponavadi pri tistem, kjer se registrira domena). DNS lahko imaš postavljen tudi doma, ampak je zakomplicirano.... fejst :)

axee ::

Dobim nadzorno ploščo. Ponudili so mi tudi, da mi sami nastavijo, a sem nakoncu sam.

Squeazer ::

Ah tako, ok, hvala za odgvor!

fosil ::

To se ureja pri tistem, kjer so DNS strežniki gostovani (ponavadi pri tistem, kjer se registrira domena)

Registracija domene in gostovanje (tako domene, kot web strani) nista nujno povezana in večina registratorjev ne ponuja brezplačnega gostovanja domene. Pri registratorju vpišeš samo naslov dns serverjev, same dns zapise pa se ureja na gostovanju.
Tako je!

Squeazer ::

Res ja. Ponavadi imajo registrarji nek osnovni DNS in imajo možnost da uporabiš njihovega, če so pa kvalitetni pa lahko še dodajaš DNS zapise. Če pa imaš gostovanje pa imajo ponavadi oni svoje DNS strežnike (vsaj bolj kvalitetni). Fajn si je najt enega registrarja, ki ima svoje dns strežnike in kjer lahko dodajaš zapise (domovanje, domenca) pa pač nek hsoting posebej... pa pač preusmeriš ročno na IP gostovanja..... meni se zdi, da imaš tak vse bolj fleksibilno, saj lahko ob kateremkoli trenutnku spremeniš dns zapise... Domenca ima še možnost da sam spreminjaš DNS strežnik za domeno, tako da ni nujno da njihovega uporabljaš.

axee ::

Pozdrav!

Potreboval bi pomoč! Pri domovanje.com sem nabavil gostovanje, zrihtal DNS nastavitve, vse deluje razen ene stvari: ko pošljem mail kateremukoli uporabniku google apps (uporabnik@mojadomena.si) dobim napako:

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 553 553 sorry, that domain isn't in my list of allowed rcpthosts (#5.7.1) (state 14).

slika

tako je sedaj bilo nastavljeno, enako kot pri hitrosti, samo da mi tukaj ne dela.

sem kaj izpustil?

res hvala za pomoč, uporabniki so že kar malce nestrpni..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

axee ::

Sem zrihtal. V (neumno nelogični) nadzorni plošči (plesk 8) sem moral ugasniti email service..

stvar je res tako nelogična da sedaj po 2 minutah nevem kako sem do tja prišel..

bluefish ::

Heh, s Pleskom sem se matral tudi jaz pri enem hostingu. Zadeva za ene par simple nastavitev potrebuje kup korakov in iskanja.

axee ::

Sej so zelo prijazni, v roku ene ure vedno odpišejo in na veliko razložijo rešitve ampak tale plesk ane...

Squeazer ::

Zato pa jaz dosti raje uporabljam cPanel :)

bluefish ::

Second that.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Weebly + domena + email naslov

Oddelek: Izdelava spletišč
102414 (1716) tadejkan
»

Usposobitev domene

Oddelek: Omrežja in internet
122847 (2592) neoserv
»

Gostovanje spletne strani + registracija

Oddelek: Pomoč in nasveti
81784 (1614) neoserv
»

Domena kupljena, kako naprej?

Oddelek: Omrežja in internet
214820 (3920) Rokic
»

pomoč pri nastavitvi domene

Oddelek: Izdelava spletišč
182670 (2136) Kunte

Več podobnih tem