Forum » Programiranje » kako začeti?
kako začeti?
kihc ::
Sm normaln človk ki ga zanimajo računalniki. Predvsem hardweare, ampak vseeno bi rad izvedel kaj več o tem. Zanima me keteri program bi mi priporočili, ter katero knjigo.
Sem polpoln začetnik ( razen v Visal Basicu poznam funkcijo background ter crycel)
Sem polpoln začetnik ( razen v Visal Basicu poznam funkcijo background ter crycel)
morphius ::
HM...zakaj se ti zaj zanimas...hardware ali software(programiranje pa to)???
Lp, morphius
Lp, morphius
akhm...fajn šele zdej pagruntam de mi pol teksta manka...
ne, mislem programiranje ( kva bi pa dilav v tej rubrik??)
ne, mislem programiranje ( kva bi pa dilav v tej rubrik??)
morphius ::
Sicer sem bolj Java fan, samo če si že kaj delal v VB-ju, pol še tam nadaljuj. (in ti nebom pomagal) Če se boš pa odločila za Javo pol pa KLIK za primere in še legendrani sajt go Java za pomoč.
Glede knjig, pa kr v knjižnico in kako za začetnike predelat.
Pa obilo užitkov v spoznavanju novega sveta.
Lp, morphius
Popravek : Me je začela peči vest, ta da...če želiš programirat v VB-ju, pa kr KLIK.
P.S.: Poskusi malo preko google-a poiskati...najdeš svašta.
Glede knjig, pa kr v knjižnico in kako za začetnike predelat.
Pa obilo užitkov v spoznavanju novega sveta.
Lp, morphius
Popravek : Me je začela peči vest, ta da...če želiš programirat v VB-ju, pa kr KLIK.
P.S.: Poskusi malo preko google-a poiskati...najdeš svašta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: morphius ()
jlpktnst ::
Če te predvsem hardware zanima. Kaj bi pa rad delal (programe) - če bi rad čipe programiral pa delal low-level zadeve ter podobne hakeljce ti bolj priporočam c/c++ (ali pa assembler - sicer se pa itak da v c++ kodo vstavit assembler). Za popolne začenike pa ti seveda priporočam VB ali pa Delphi. Za linke pa ostale vprašaj, se mi jih nekako ne da iskat ob tej uri:) mogoče drugič, pa lahko noč.
ok, se bom kar Vb-ja držev (sorry morphius :)), tk by theway c++ se ql sliš, a maguče lohk kdu pavi kva več o tem?
jlpktnst ::
eh? naprimer? povem ti lahko zmožnosti, pa vendar bi imel raje da uporabiš google. primerjam pa malo težje. če res ne najdeš, si bom vzel čas in napisal. ko bom imel čas:)
LP
LP
Microsoft ::
kihc, fajn bi blo tud, če bi povedu, ka bi pa sploh rad programiru. Pa recimo kake cilje kej maš? Ka bi se rad sploh naučil?
Mim grede, za začetek lahka nardiš program za krmiljenje semaforiziranega križišča. Seveda, če bi rad šel v to smer...
Mim grede, za začetek lahka nardiš program za krmiljenje semaforiziranega križišča. Seveda, če bi rad šel v to smer...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Visual Basic.NET - za začetnika ?Oddelek: Programiranje | 4761 (3880) | mHook |
» | s cim zaceti delphi ali c++Oddelek: Programiranje | 1827 (1358) | Chronoz |
» | JAVA - kako začeti...?Oddelek: Programiranje | 3136 (2751) | borut-t |
» | Prevajanje & Prenosljivos programjaOddelek: Programiranje | 1234 (1063) | Gandalfar |
» | Programiranje (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6515 (5113) | Thomas |