» »

EU predlaga nadaljevanje nižanja cen mobilnega gostovanja

1
2
»

čarli ::

antonija je izjavil:

Poglej katerokoli gospodarsko panogo. Najdi casovno obdobje, kjer je ena firma/kartel firm dobil prevladujoc polozaj na trgu. Poglej kaj se je zgodilo z razvojem, cenami, ponudbo. Ce si bolj mlade sorte je bil v sloveniji tak primer Telekom, ce si samo slep in rad trollas je v svetu bil en tak rpimer M$ s svojim IEjem v casu ko zanj ni bilo konkurence (ki je "carobno" izginila zaradi M$jevih poslovnih praks). Ce se zelo zelo potrudis bos _mogoce_ nasel kaksen primer, kjer se s casom ni pojavil monopol/kartel in izkoriscanje takega polozaja, mapka I double dare you da mi tak primer pokazes.


Khm pričakoval sem neke dokaze (baje celo empirične;)), v zameno pa dobim kako DRŽAVNI MONOPOLIST odira svoje stranke in dejansko kar vse davkoplačevalce. Res ironija da te kap:) In ja MS je svoj IE dal gor na svoje Win. Pa kaj pol. A kje piše, da moraš uporabljati Win?

antonija je izjavil:

Z drzavo je pa takole: za davek + prispevke ti zagotovijo (tema za drugo debato) neko socialno varnost, zdravstvo, solanje, itd. "Premije" od firm ti ne zagotovijo nic, razen da bojo z naslednjim izdelkom doticno premijo poskusali se bolj dvigniti da bi si zvisali profit. Preko trupel ce bo treba.


Ja seveda. Ta "socialna vaenost" je prekleto draga. Ampak očitno nekatere ne moti, ker misliji, da dobijo v zameno "brezplačno" zdravstvo in šolstvo. Da kvalitete niti ne omenjam;)

antonija je izjavil:

A nagone se brzda, da se ljudi ekonomsko osiromaši tako, da se jim pobere več kot polovico plače?:)
Ce se jim pri tem zagotovi osnovno zdravstevo oskrbo, solanje, itd., potem je to relativno good deal. Lahko pa vprasas kaksnega americana iz nizjega sloja (slikovito imenovanega white-trash) kako se kaj obnese situacija, kjer ti zavarovalnica sploh noce prodati zavarovanja. Ampak tega te verjetno se niso naucili v soli, k'nede?


Khm čudno. Pri nas moraš tudi 3 mesece plačevati dopolnilno zavarovanje brez da si zavarovan. Toliko o tem ko imaš toliko povedati čez ZDA. In ja ne vem zakaj zdaj noter vlačiš ZDA? A sem jih kje omenjal kot simol kako se stvari delajo? A bomogoče misliš, da so ZDA kapitalistične in svobodne?:)

antonija je izjavil:

In ja če imaš ti take nagone potem ne misli, da jih imajo tudi ostali.
Misli?? Jaz _vem_ da jim imajo vsi ostali! Od scurka do srne in cloveka, pa vse prej, nazaj in vmes. Ce si ti preprican da si visje bitje in da si imun na nagone potem good luck... You'll need it.


Khm, ne vem. Jaz se nimam za višje bitje;) Očitno pa mislite, da so birokrati višja inteligentna bitja ane:)

antonija je izjavil:

Fora je v tem da so v ameriki ze kar nekaj casa zlobirali za pravne osebe enake pravice kot za fizicne osebe. S tem se seveda efektivno pojavi situacija, da tudi rpavne osebe sodelujejo pri izbiri voditeljev narodov, v koncni fazi imajo veliko (veliiiiiko) vecji vpliv pri tem kot vsi posamezniki skupaj. Zato pa imamo lobiranje (==legalne podkupnine), ce to ne uspe pa kar cisto odlschool podkupnine (==kazniva dejanja) s katerimi se sprejemajo zakoni, ki so dobri samo in izkljucno za pravne osebe, za fizicne pa ne. Taka situacija je IMO nedopustna in vedno mora veljat da fizicna oseba >> pravna oseba.


Pa kaj spet vlačiš ZDA. Kje sem jih jaz omenjal? Zakaj ne komentiraš tisto kar sem ti jaz repliciral? Ni argumentov na a ne:D

antonija je izjavil:

Jebes foxconn in apple in vse druge, ce morajo zaradi njih umirati ljudje. Ali pa drugace: kolk cloveskih zrtev je tebi osebno vreden tvoj telefon? In hladilnik? In sendvic? Pri kateri stevilki ti bo postalo tolk neugodno da bos mogoce celo pomislil kaj zagovarjas? (Predlog, da poglej na situacijo iz druge strani, kjer ti ne serjes s polno ritjo po drugih, ki so lacni, ti je verjetno prevec tuj da bi ga sploh bilo smiselno predlagat)


Khm, spet pišeš o zadevi B, C, D namesto, da mi odgovarjaš na zadevo A. Pač tako je ko ni argumentov...

antonija je izjavil:

Se pravi zagovarjaš socializem???
Če vidiš svet, tako kot nekateri, črnobel, potem verjetno vsi zagovarjamo socializem.
Pokazi mi enega ki ga ne zagovarja, pa se mu takoj nalimem pred vrati s par kolegi in mu vzamem vse kar ima, including sposobnost govora in hoje po svojih nogah. Kdo pa se rabi socialisticne policaje, bomo pa ja imeli vsak svojo privat varnostno sluzbo in ziveli v raju. Pa gasilce tud, itak!!


Ja saj nekatere soseske že uporabljajo privat policaje ker so ti dost cenejši;) In ja tudi gaslilce se bi dalo privatizirati. Ne vidim zakaj ne. Pač bi plačal nek prispevek direktno njim in ne kot sedaj preko birokratov, da še oni pol od teh prispevkov živijo;)

antonija je izjavil:

Kar roke gor kdo ne bo rabil socialisticnih policajev (zegnanih od drzave) ko se mu na vratih nalimajo trije 100+ kislki mozakarji s topimi predmeti v rokah in prijazno povprasajo "your valuables or your life? Or both?".


Khm, ti vse mešaš tako kot je za socialiste to značilno:) Sploh pa nisem nikjer pisal o privatizaciji policije v prejšnim postih, tako da ne vem zakaj jih tle sploh omenjaš;)

antonija je izjavil:

Aha torej praviš, da je komunizem dober? Namreč tam so tudi poznali dirigirane cene
In ti bos drugim predaval o crno-bele pogledu na svet?


Ne boš kar ti ker vidim, da ti gre to dobro od rok:) Sploh ko sugeriraš stvari katere nisem napisal. No ko pa gre za dokaze pa jih ni od nikoder:)) I wonder why?

antonija je izjavil:

Vsi delamo napake sj smo navsezzadnje nepopolna bitja ane. je pa fora, da folk misli, da so birokrati bolj pametni in da vejo kako in kaj
Folk tudi misli, da so pravne osebe bolj pametne in da vejo kako in kaj, predvsem so pa prepricani da delajo se za koga drugega kot samo in edino za svojo rit. Nevarno misljenje, sploh ce se ga ne zavedas. (brez glupega smileya ki sploh ne pase v debato)


Ja itak, da je moje razmišlanje nevarno, ker je preveč "svobodno" ane:) Pa da ti slučajno ne delaš v kakšnem JS ko z vsemi štiri braniš socializem?

PS: In če kdo ne razume kaj noter vlačiš pravne in fizične osebne. Pravzaprav kdo pa jim je dal ta naziv? Država ane;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: čarli ()

nevone ::

Vsi delamo napake sj smo navsezzadnje nepopolna bitja ane. je pa fora, da folk misli, da so birokrati bolj pametni in da vejo kako in kaj


(Tudi) birokrati morajo delovati po zakonu. Zakone pa v demokratični državi pišejo izvoljeni od ljudstva.

Ni nobene potrebe po kazanju s prstom enkrat na nesposobne birokrate drugič na sebične kapitaliste. Vsaj ne po uniformnem vzorcu.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

antonija ::

In ja MS je svoj IE dal gor na svoje Win. Pa kaj pol. A kje piše, da moraš uporabljati Win?
Ti si pa res se bolj nov... M$ je (s precej grdimi prijemi) unicil konkurenco, za tem je pa IE postajal vedno vecje sranje. Razvoj se je prakticno ustavil, dokler ni skupina nadebudnih zanesenjakov naredila _zastonj_ brskalnik ki je M$jevega prakticno povozil. Z nekaj (10?) letno zamudo je sicer M$ bil kaznovan za svoje pocetje, ampak to nic kaj prevec ne pomaga vsem potrosnikom, ki so zaradi tega bili efektivno obsojeni na IE in vse njegove traparije.
Seveda bos dal "argument" da ni treba uporabljat winsov, ampak ce ti vsaka firma zna poslovat samo z office rpogrami (drzava icnluded) potem dejanske izbire nimas. Papiranto pa mogoce ja, ampak ti nic ne pomaga.

Khm pričakoval sem neke dokaze (baje celo empirične;)), v zameno pa dobim kako DRŽAVNI MONOPOLIST odira svoje stranke in dejansko kar vse davkoplačevalce. Res ironija da te kap
Torej trdis da je monopol bil dober? ALi da je bil slab? You lost me there...

Pa kaj spet vlačiš ZDA. Kje sem jih jaz omenjal? Zakaj ne komentiraš tisto kar sem ti jaz repliciral?
Ker so tam uvedli tako pravno stanje, prvi, mi smo pa pridno sledili. Samo zati ker jih ti nisi omenjal (ket ti pac ne sutreza) se ne pomeni da ne pasejo v debato. Deal with it. Ce se le da z argumenti (ki jih do sedaj nimas se nic).

Khm, spet pišeš o zadevi B, C, D namesto, da mi odgovarjaš na zadevo A. Pač tako je ko ni argumentov...
Isto kot zgoraj. Nekaj konkretnega bos moral napisal, ne pa da se na vse pretege trudis izvleci ven in spremenit temo.

Ja saj nekatere soseske že uporabljajo privat policaje ker so ti dost cenejši
Ti samo povej kdaj ti ustreza, pa pridem naokoli. Naslov mi bos verjetno rade volje zaupal, saj bos imel privat varnostnike (ki se vsak dan dvakrat pripeljejo mimo in zbezijo ko rpide mimo skupina 15letnih mulcev (ker so pac zanic placani in nimajo namena najebat zaradi kapric drugih).

In ja tudi gaslilce se bi dalo privatizirati. Ne vidim zakaj ne. Pač bi plačal nek prispevek direktno njim in ne kot sedaj preko birokratov, da še oni pol od teh prispevkov živijo
Seveda bi se jih dalo. Ampak potem bi se tarife mickeno dvignile (so probali v ZDA, pa se je najbolj kapitalisticna drzava na svetu na koncu raje odlocila za socialisticne gasilce. Zakaj ze?).

Sploh pa nisem nikjer pisal o privatizaciji policije v prejšnim postih, tako da ne vem zakaj jih tle sploh omenjaš
Ker tako korajzno in odkrito naspotujes vsemu kar je na dalec podobno socializmu. Ker si glasen kot se le da dokler si skrit za random nickom nekje na internetu. Ker vem da ne bos znal argumentirano odgovorit na tako vprasanje. Ker vse nakazuje da si cisto navaden troll. In predvsem ker ti sploh ni jasno kaj pises (zato tudi nobenega rgumenta iz tvoje strani).

Ja itak, da je moje razmišlanje nevarno, ker je preveč "svobodno" ane:) Pa da ti slučajno ne delaš v kakšnem JS ko z vsemi štiri braniš socializem?
"Svobodno", ja... narekovaji so zelo pomembni. In ne, ne delam v JS ampak v PS.

PS: In če kdo ne razume kaj noter vlačiš pravne in fizične osebne. Pravzaprav kdo pa jim je dal ta naziv? Država ane
A si ti siguren da sploh ves o cem pises? Sta ti jasna pojma "pravna oseba" in "fizicna oseba"? Sledis debati dovolj dobro da ves o cem je govora? Bralno razumevanje na doovlj visokem nivoju da znas izluscit srz problema? Ker trenutno ne zgledas kot da si na nivoju... ;)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

čarli ::

nevone je izjavil:

Vsi delamo napake sj smo navsezzadnje nepopolna bitja ane. je pa fora, da folk misli, da so birokrati bolj pametni in da vejo kako in kaj


(Tudi) birokrati morajo delovati po zakonu. Zakone pa v demokratični državi pišejo izvoljeni od ljudstva.


A da birokrati delajo po zakonu?:) Očitno živiš v pravljicah;) In ja demokracija je teror večine. Toliko o demokraciji;)

nevone je izjavil:

Ni nobene potrebe po kazanju s prstom enkrat na nesposobne birokrate drugič na sebične kapitaliste. Vsaj ne po uniformnem vzorcu.

o+ nevone


A praviš, da ni potrebe, da se razkirvajo rabote al kako?

ahac ::

In ja tudi gaslilce se bi dalo privatizirati. Ne vidim zakaj ne. Pač bi plačal nek prispevek direktno njim in ne kot sedaj preko birokratov, da še oni pol od teh prispevkov živijo


Tko kot privat dimnikarji z monopolom, a ne? Vsi vemo kako super to deluje...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

čarli ::

ahac je izjavil:

In ja tudi gaslilce se bi dalo privatizirati. Ne vidim zakaj ne. Pač bi plačal nek prispevek direktno njim in ne kot sedaj preko birokratov, da še oni pol od teh prispevkov živijo


Tko kot privat dimnikarji z monopolom, a ne? Vsi vemo kako super to deluje...


Khm, kdo pa daje monopol dimnikarjem? Država ane;) Eni pa res ne znate videt dlje od lastnega nosa:)

ahac ::

Sej če pa država ne bi čisto nič naredila, bi se pa diminkarji med sabo zmenil in še dodatno dvignil cene oz. sčasoma bi se združil in bi spet imel monopol (ampak z še manj regulacije).
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

čarli ::

ahac je izjavil:

Sej če pa država ne bi čisto nič naredila, bi se pa diminkarji med sabo zmenil in še dodatno dvignil cene oz. sčasoma bi se združil in bi spet imel monopol (ampak z še manj regulacije).


A res? A potem trdiš, da konkurenca je slaba?:D Ti očitno misliš, da je slabo ker imamo Špar, Lidl, Hofer, Leclerq in ostale trgovce. Mogli bi imet samo Mercator in Tuš in bi bile potem cene nižje a ne:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: čarli ()

nevone ::

A da birokrati delajo po zakonu? Očitno živiš v pravljicah In ja demokracija je teror večine. Toliko o demokraciji


Pravim da _morajo_ delati po zakonu, ne da vsi delajo po zakonu in da ga nihče ne krši.

A praviš, da ni potrebe, da se razkirvajo rabote al kako?


Ne, pravim da ne moreš vseh ljudi (tudi birokratov ne) zmetat v isti koš.

Sej nismo naivni tle gor no. Ravno zato pa vemo, da je tudi kapitalist lahko skorumpiran ali pa oderuški ali pa goljufa.

To, da mi nečesa ni treba kupit ali uporabit pa zame ni zadosten argument. Jaz _moram_ stvari kupovat, če hočem normalno funkcionirat. Seveda jih moram tudi proizvajat.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

antonija ::

In ja demokracija je teror večine. Toliko o demokraciji
Kaj bi ti raje tiranijo manjsine (kar je kapitalizem)?

Ja, ce bi dimnikarskemu cehu dali rposte roke bi definitivno kmalu imeli cene pucanja dimnikov po 5 eur in vsi bi ziveli v raju... ali pa vsaj v carlijevi glavi (mora biti kar fino tam notri, kot v pravljici).

A res? A potem trdiš, da konkurtenca je slaba?
mislim da tega nihce ni trdil. Veliko jih pa trdi da free market vodi v nizanje konkurence in k kreiranju monopolov in kartelov. Z drzavo ali brez.
Nadalje vecina trdi da je vsak monopol slab, pa ce je pozegnan od drzave ali pa ne. Zato bi nekateri radi revizijo vseh mehanizmov, ki vodijo v monopolno stanje.

Drugi pa pac tiscite glavo v pesek in se delate da je vse v najlepsem redu, dokler se ne zgodi kaj spabega. potem je pa jasno kriva drzava, kdo drug pa se dela slabe stvari?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

nevone ::

mislim da tega nihce ni trdil. Veliko jih pa trdi da free market vodi v nizanje konkurence in k kreiranju monopolov in kartelov. Z drzavo ali brez.


No, to pa ne drži. Bolj uspešni pri tem so tisti, ki se navežejo na državo. Saj recimo M$-ju tudi očitate, da vas ovira zato, ker je uspel prepričat uradnike in je zato večina trga zasičena s tem orodjem.

Na prostem trgu, kjer država skrbi zgolj za čim bolj pošteno igro koonkurenca veliko lažje vznikne.

Sistemske rešitve so tiste, ki podpirajo monopole bolj, kot je monopol sam zmožen zdržat na prostem trgu. Razen če prosti trg pomeni uzurpacijo države. Kar pa ne sme.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

čarli ::

nevone je izjavil:

A da birokrati delajo po zakonu? Očitno živiš v pravljicah In ja demokracija je teror večine. Toliko o demokraciji


Pravim da _morajo_ delati po zakonu, ne da vsi delajo po zakonu in da ga nihče ne krši.


Lej jaz pa ti pravim, da je to pravljica za naivne;) Oni pač delajo kakor se jim zljubi. Tako kot npr policaji svojim pogledajo čez prste itd.

nevone je izjavil:

A praviš, da ni potrebe, da se razkirvajo rabote al kako?


Ne, pravim da ne moreš vseh ljudi (tudi birokratov ne) zmetat v isti koš.

Sej nismo naivni tle gor no. Ravno zato pa vemo, da je tudi kapitalist lahko skorumpiran ali pa oderuški ali pa goljufa.


Ja seveda je lahko goljufiv in oderuški. A sem kje pisal, da niso? Ampak a oni poberejo tudi več kot polovico plače? Ko to dela država pa noben se nič ne buni. Očitno je, da pač mislite, da je tako prav;) Jaz bi uvedel tak sistem, da bi folk dobil bruto bruto plačo in naj pol davke in prispevke sam plača. Že naslednji dan bi bila revolucija:)

nevone je izjavil:

To, da mi nečesa ni treba kupit ali uporabit pa zame ni zadosten argument. Jaz _moram_ stvari kupovat, če hočem normalno funkcionirat. Seveda jih moram tudi proizvajat.

o+ nevone


Itak. Ampak državi plačuješ že zato ker živiš in delaš a ne;) In cene padajo tam kjer je najmanj regulacije...

čarli ::

antonija je izjavil:

In ja demokracija je teror večine. Toliko o demokraciji
Kaj bi ti raje tiranijo manjsine (kar je kapitalizem)?


Tebi niso znani pojmi;) Zato pa tudi kapitalizem smatraš za to kar pač smatraš...

antonija je izjavil:

Ja, ce bi dimnikarskemu cehu dali rposte roke bi definitivno kmalu imeli cene pucanja dimnikov po 5 eur in vsi bi ziveli v raju... ali pa vsaj v carlijevi glavi (mora biti kar fino tam notri, kot v pravljici).


Ja čudno. Zakaj pa potem ni kruh po 5€ v vseh trgovinah?:) Potem pa v bistvi, da kar predlagam, da ukinimo trg in bomo spet v socializmu. Aja točno saj socializem je propadel:)) Največja žalost pa je, da nekateri mislite (in teh ni niti malo), da to kar imamo sedaj je kapitalizem;)

p3434705<blockquote>A res? A potem trdiš, da konkurtenca je slaba?</blockquote>mislim da tega nihce ni trdil. Veliko jih pa trdi da free market vodi v nizanje konkurence in k kreiranju monopolov in kartelov. Z drzavo ali brez. Nadalje vecina trdi da je vsak monopol slab, pa ce je pozegnan od drzave ali pa ne. Zato bi nekateri radi revizijo vseh mehanizmov, ki vodijo v monopolno stanje.[/st.citat naj bi izjavil:



Pa a ti veš sploh zakaj pride do monopola? Očitno ne ker kar naprej blodiš eno in isto. Seveda, da bi mi že enkrat dokazala nasprotno z (empiričnim) dokazom pa od nikoder;)

p3434705Drugi pa pac tiscite glavo v pesek in se delate da je vse v najlepsem redu, dokler se ne zgodi kaj spabega. potem je pa jasno kriva drzava, kdo drug pa se dela slabe stvari?[/st.citat naj bi izjavil:



A res? A sem kdaj to napisal? Spet tipično podtikanje in pisanje o zadevah od B do Ž,


A res? A sem kdaj to napisal? Spet tipično podtikanje in pisanje o zadevah od B do Ž, samo ne o z


Pa a ti veš sploh zakaj pride do monopola? Očitno ne ker kar naprej blodiš eno in isto. Seveda, da bi mi že enkrat dokazala nasprotno z (empiričnim) dokazom pa od nikoder;)

p3434705Drugi pa pac tiscite glavo v pesek in se delate da je vse v najlepsem redu, dokler se ne zgodi kaj spabega. potem je pa jasno kriva drzava, kdo drug pa se dela slabe stvari?[/st.citat naj bi izjavil:



A res? A sem kdaj to napisal? Spet tipično podtikanje in pisanje o zadevah od B do Ž, samo ne o z


A res? A sem kdaj to napisal? Spet tipično podtikanje in pisanje o zadevah od B do Ž, samo ne o zadevi A;)

antonija ::

Ko to dela država pa noben se nič ne buni.
Kako mislis se ne buni? Seveda se, ampak tako bunjenje je v tejle temi (skupaj s teboj) povsem offtopic.

In cene padajo tam kjer je najmanj regulacije...
Ubistvu je regulacije najmanj tam kjer cene padajo. Pomesal si vzrok in posledico.

Tebi niso znani pojmi
No, you're a towel??!? :|

Ja čudno. Zakaj pa potem ni kruh po 5€ v vseh trgovinah?
Probej uganit zakaj. Potem pa se ugani zakaj je cena klicev v EU visja od klicev znotraj slovenije. Potem pa primerjaj svoja odgovora in ti bo marsikaj jasno.

Pa a ti veš sploh zakaj pride do monopola?
Ja. Ves ti? Ker obnasas se kot da ne ves.
Ves kaj se zgodi ko rpide do izkoriscanja monopola? Tudi to verjetno ne ves...
Dejstva si pa ze dobil, pa si jih mirno ignoriral. Drugega od tebe ni za pricakovati.

...dokazala...
S tem glagolom je v tem kontekstu nekaj narobe v vec pomenih.

A res? A sem kdaj to napisal? Spet tipično podtikanje in pisanje o zadevah od B do Ž, samo ne o zadevi A
Tko na uc bi rekel starost priblizno 16 let maximum, pa starejsi bratec na ekonomskem faksu prvi letnik kjer si ponesreci znal prebrat naslov ene od knjig.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

čarli ::

antonija je izjavil:

Ko to dela država pa noben se nič ne buni.
Kako mislis se ne buni? Seveda se, ampak tako bunjenje je v tejle temi (skupaj s teboj) povsem offtopic.


Še vedno čakam na tvoj empirični "dokaz":) In ni prav nič off topic. Ker nekateri bi očitno radi kar komunizem nazaj za malo varnosti pred grdim kapitalizmom ane;) No Benjamin Franklin je lepo povedal takim:
Anyone who trades liberty for security deserves neither liberty nor security

antonija je izjavil:

In cene padajo tam kjer je najmanj regulacije...
Ubistvu je regulacije najmanj tam kjer cene padajo. Pomesal si vzrok in posledico.


Khm, ne bo držalo. Ti nimaš pojma o čem pišeš:D A potem trdiš, da regulacija privatnikom ne povzroča višjih stroškov in jih celo niža stroške:))?

antonija je izjavil:

Tebi niso znani pojmi
No, you're a towel??!? :|


A to je vse kar premoreš?:)

antonija je izjavil:

Ja čudno. Zakaj pa potem ni kruh po 5€ v vseh trgovinah?
Probej uganit zakaj. Potem pa se ugani zakaj je cena klicev v EU visja od klicev znotraj slovenije. Potem pa primerjaj svoja odgovora in ti bo marsikaj jasno.


Nisem dobil odgovora. No pa saj nisem presenečen;) Pač komunistična logika nima odgovora na vprašanja:)

antonija je izjavil:

Pa a ti veš sploh zakaj pride do monopola?
Ja. Ves ti? Ker obnasas se kot da ne ves.
Ves kaj se zgodi ko rpide do izkoriscanja monopola? Tudi to verjetno ne ves...
Dejstva si pa ze dobil, pa si jih mirno ignoriral. Drugega od tebe ni za pricakovati.


Pa kdo dela monopole? A si sploh brala kaj piše v moji prvi repliki tebi? A si brala mit o SO kateri socialisti zmeraj dajete kot zgled monopolista. No slovenski socialisti zdraven dajete še državi telecom kar je vrh ironije:)

antonija je izjavil:

...dokazala...
S tem glagolom je v tem kontekstu nekaj narobe v vec pomenih.


No v katerih pa?

antonija je izjavil:

A res? A sem kdaj to napisal? Spet tipično podtikanje in pisanje o zadevah od B do Ž, samo ne o zadevi A
Tko na uc bi rekel starost priblizno 16 let maximum, pa starejsi bratec na ekonomskem faksu prvi letnik kjer si ponesreci znal prebrat naslov ene od knjig.


Khm, a to spet v stilu diskerditacije ko zmanjka argumentov:)

antonija ::

Še vedno čakam na tvoj empirični "dokaz"
Si ze dobil primere brez narekovajev. Pa nisi zanl nic pametnega odgovoriti. nazau pejd brat in probaj se enkrat.

Ker nekateri bi očitno radi kar komunizem nazaj za malo varnosti pred grdim kapitalizmom ane
Ne, eni bi se radi znebili "varnosti" kapitalizma za vec svobode. Ergo Franklinov citat.

A potem trdiš, da regulacija privatnikom ne povzroča višjih stroškov in jih celo niža stroške
Kje to trdim?

A to je vse kar premoreš?
Boljsi agrument od tvojih...

Nisem dobil odgovora.
Probaj bolje razmislit. Ne dvomim da ti bo v drugo uspelo. ;)

Pa kdo dela monopole?
Monopoli se ustvarijo povsod kjer so dobrine omejene (naravno ali umetno). Brez regulacije to danes pomeni prakticno vsako panogo, od oskrbe z vodo dalje... Seveda si vse to ze vedel, samo nisi hotel povedati, k'nede? :))

A si sploh brala kaj piše v moji prvi repliki tebi? A si brala mit o SO kateri socialisti zmeraj dajete kot zgled monopolista.
En 100 let star pfftopic primer ki bo zalegel za vse druge? No pa razlizo M$jev IE in njegovo pomanjkanje kvalitete ob ustvaritvi monopola in iztrebitvi konkurence. Ta razlaga bi me pa res zanimala...

Khm, a to spet v stilu diskerditacije ko zmanjka argumentov
In to rece nekdo ki ne zna drugega kot copy/pastta svojih odgovorov iz posta v post ko ne ve kaj bi napisal? Pateticno.

In se vedno se obnasas kot da imas dialog z zensko...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

ahac ::

čarli je izjavil:

ahac je izjavil:

Sej če pa država ne bi čisto nič naredila, bi se pa diminkarji med sabo zmenil in še dodatno dvignil cene oz. sčasoma bi se združil in bi spet imel monopol (ampak z še manj regulacije).


A res? A potem trdiš, da konkurenca je slaba?:D Ti očitno misliš, da je slabo ker imamo Špar, Lidl, Hofer, Leclerq in ostale trgovce. Mogli bi imet samo Mercator in Tuš in bi bile potem cene nižje a ne:))


Ne, ravno obratno. Jaz trdim, da je konkurenca dobra in več trgovcev = boljš. Ampak brez regulacije se bodo združeval in dealal med sabo tolk dolg, dokler res ne bo ostal samo en.

Recimo jaz sem tudi čisto za to, da država neha omejevat ceno bencina, ker mislm, da bi to spodbudilo konkurenco.

Ampak obstajajo pa primeri, kjer trg ne deluje in cene mobilnega gostovanja so že tak primer. Pač je večini uporabnikov pomembno, da imajo poceni klice doma, ko grejo v tujino so pa presenečeni nad visokim računom. In potem je tako, da tuj operater sicer lahko zniža ceno roaminga pri njemu, ampak bo tvoj lokalni operater tebi vseeno zaračunal višjo in sam vzel tisto razliko.
Operaterjem je pa to čisto kul, ker to pomeni, da tekmujejo samo pri cenah klicev v domači državi, velik dobiček pa delajo z roamingom. Ker se pa telefoni večinoma avtomatsko povežejo v omrežje z najboljšim signalom (redko kdo je ročno izbiral omrežje v tujini) pa to tudi pomeni, da veliki operaterji dobijo večino roaming userjev, čeprav če so najdražji.
Sej je dost dolgo trajalo prejšnje stanje in EU je dobro preučila trg, preden se je odločila za tak poseg.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

čarli ::

antonija je izjavil:

Še vedno čakam na tvoj empirični "dokaz"
Si ze dobil primere brez narekovajev. Pa nisi zanl nic pametnega odgovoriti. nazau pejd brat in probaj se enkrat.


Kje sem dobil kakšno študijo z empiričnimi dokazi? A to tvoje pisanje samtraš za empiričen dokaz al kako?:D

antonija je izjavil:

Ker nekateri bi očitno radi kar komunizem nazaj za malo varnosti pred grdim kapitalizmom ane
Ne, eni bi se radi znebili "varnosti" kapitalizma za vec svobode. Ergo Franklinov citat.


Ne eni bi radi svobodo. Eni bi pa radi totalno varnost;) Ampak ta varnost prinese totalno represijo kar je tebi očitno vredu. Pač kot prava komunistka:)

antonija je izjavil:

A potem trdiš, da regulacija privatnikom ne povzroča višjih stroškov in jih celo niža stroške
Kje to trdim?


Sevda trdiš Saj si napisala, da jaz zamenjal vzrok in posledico. Mi je pa itak jasno da si se izgubila v lastnih nebulozah:)

antonija je izjavil:

A to je vse kar premoreš?
Boljsi agrument od tvojih...


Aja kot tisti o empiričnih dokazih nda:))

antonija je izjavil:

Nisem dobil odgovora.
Probaj bolje razmislit. Ne dvomim da ti bo v drugo uspelo. ;)


Khm, kaj pa naj bi mi uspelo. A brati tvoje zmedene misli?:D

antonija je izjavil:

Pa kdo dela monopole?
Monopoli se ustvarijo povsod kjer so dobrine omejene (naravno ali umetno). Brez regulacije to danes pomeni prakticno vsako panogo, od oskrbe z vodo dalje... Seveda si vse to ze vedel, samo nisi hotel povedati, k'nede? :))


Khm, a se jaz pisal slučajno o naravnih monopolih? A moraš res vse zamešati kar se da:) Sploh pa se naravni monopoli krčijo z boljšo tehnologijo. Ampak tebi je ekonomija itak španska vas tako, da škoda izgubljati besed, ker itak ne boš razumela;)

antonija je izjavil:

A si sploh brala kaj piše v moji prvi repliki tebi? A si brala mit o SO kateri socialisti zmeraj dajete kot zgled monopolista.
En 100 let star pfftopic primer ki bo zalegel za vse druge? No pa razlizo M$jev IE in njegovo pomanjkanje kvalitete ob ustvaritvi monopola in iztrebitvi konkurence. Ta razlaga bi me pa res zanimala...


Kakšen monopol pa ima MS z IE. A ti mogoče prepoveduje, da inštaliraš druge brskalnike?

antonija je izjavil:

Khm, a to spet v stilu diskerditacije ko zmanjka argumentov
In to rece nekdo ki ne zna drugega kot copy/pastta svojih odgovorov iz posta v post ko ne ve kaj bi napisal? Pateticno.


Za razliko od tebe vsaj dajem argumente, medtem ko ti predavaš o novi komunistični ureditvi:D

antonija je izjavil:

In se vedno se obnasas kot da imas dialog z zensko...


Ja s kom pa imam potem. Namreč antonija je žensko ime a ne:)

čarli ::

ahac je izjavil:

Ne, ravno obratno. Jaz trdim, da je konkurenca dobra in več trgovcev = boljš. Ampak brez regulacije se bodo združeval in dealal med sabo tolk dolg, dokler res ne bo ostal samo en.


In to imaš dokaz kje? A potem trdiš, da so bili v 19. stoletju sami monopolisti? A ti sploh veš kakšne nebuloze pišeš?

ahac je izjavil:

Recimo jaz sem tudi čisto za to, da država neha omejevat ceno bencina, ker mislm, da bi to spodbudilo konkurenco.


Ja ampak, če se ne motim si za EU regulacijo pri mobilnih storitvah ane;) Torej kje je razlika?

ahac je izjavil:

Ampak obstajajo pa primeri, kjer trg ne deluje in cene mobilnega gostovanja so že tak primer. Pač je večini uporabnikov pomembno, da imajo poceni klice doma, ko grejo v tujino so pa presenečeni nad visokim računom. In potem je tako, da tuj operater sicer lahko zniža ceno roaminga pri njemu, ampak bo tvoj lokalni operater tebi vseeno zaračunal višjo in sam vzel tisto razliko.


Aha a zdaj je pa že problem. Ja lej, saj se ni treba oglasit na telefon, če si v tujini a ne;)

ahac je izjavil:

Operaterjem je pa to čisto kul, ker to pomeni, da tekmujejo samo pri cenah klicev v domači državi, velik dobiček pa delajo z roamingom. Ker se pa telefoni večinoma avtomatsko povežejo v omrežje z najboljšim signalom (redko kdo je ročno izbiral omrežje v tujini) pa to tudi pomeni, da veliki operaterji dobijo večino roaming userjev, čeprav če so najdražji.


Ja in s tem zavreš konkurenco med roamingi ane;) Namreč sedaj ni noben več motivirat za konkurenco. Posledično pa se dvigajo tudi cene domačih paketov...

ahac je izjavil:

Sej je dost dolgo trajalo prejšnje stanje in EU je dobro preučila trg, preden se je odločila za tak poseg.


Daj daj. A imaš kakšno študijo kako je EU preučila trg? In kako veš, da se ne motijo v svoji študiji?;)

ahac ::

Ja in s tem zavreš konkurenco med roamingi ane

Če bi konkurenca pri roamingu delovala, ne bi bilo takih cen, kot so bile in tudi ne bi bilo potrebno, da EU zahteva znižanje.

Daj daj. A imaš kakšno študijo kako je EU preučila trg?

Očitno pred tem ukrepom EU nisi uporabljal svojega telefona v tujini, ker drugače bi imel študijo v svoji denarnici.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

antonija ::

Kje sem dobil kakšno študijo z empiričnimi dokazi?
Ne vem kje si dobil studijo... si narocil akksno? Jaz sem ti napisal primere. Bo zdej slo lazje?

Ne eni bi radi svobodo.
Ja, enim od nas je zelo vsec svoboda.

Eni bi pa radi totalno varnost
Ja, taki kot si ti bi pa radi 100% varnost pred grdimi komunisti in socialisti (ce sploh ves kaj ta dva izraza pomenita...)

Khm, a se jaz pisal slučajno o naravnih monopolih?
A sem jaz?

Sploh pa se naravni monopoli krčijo z boljšo tehnologijo.
Sicer offtopic v tej debati ampak cestitam, nisi povsem neizobrazen.

Kakšen monopol pa ima MS z IE. A ti mogoče prepoveduje, da inštaliraš druge brskalnike?
Oh dear, pa sem upal da znas vsaj brat :8) Dej rpobaj se enkrat prebrat pa potem skomponiraj kaksen smiselen odgovor.

Za razliko od tebe vsaj dajem argumente
Um... ja? Pokazi enega - argument namrec. Pomoznosti takega ki si ga ti napisal.

Ja s kom pa imam potem. Namreč antonija je žensko ime a ne
Ce bi ljudje na forumih uporabljaji svoja osebna imena potem bi imel ze drugic v tej temi prav, ampak na zalost ni temu tako. Na forumih se uporabljajo psevdonimi. Probaj posikat kaj ta beseda pomeni pa bo spet slo malo lazje.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

čarli ::

ahac je izjavil:

Ja in s tem zavreš konkurenco med roamingi ane

Če bi konkurenca pri roamingu delovala, ne bi bilo takih cen, kot so bile in tudi ne bi bilo potrebno, da EU zahteva znižanje.


Pa kako ti veš kakšne so prave cene? A se pravi so EU birokrati merilo in so edini, ki vejo katere cene so ustrezne?

ahac je izjavil:

Daj daj. A imaš kakšno študijo kako je EU preučila trg?

Očitno pred tem ukrepom EU nisi uporabljal svojega telefona v tujini, ker drugače bi imel študijo v svoji denarnici.


Aha spet en ki je "pameten" potem ko ga povprašaš po dokazih:) No na tvojo žalost sem bil v tujini in probal telefon uporabljat kar se ga da malo;)

čarli ::

antonija je izjavil:

Kje sem dobil kakšno študijo z empiričnimi dokazi?
Ne vem kje si dobil studijo... si narocil akksno? Jaz sem ti napisal primere. Bo zdej slo lazje?


Khm, ti si pisala, da poznaš študije. In to empirične;) In ko sem te povprašal za to študijo je vse tiho bilo oz si začela pisati o zadevi B:)

antonija je izjavil:

Ne eni bi radi svobodo.
Ja, enim od nas je zelo vsec svoboda.


Ja tebi očitno ne, če si pripravljena to trgovati z "varnostjo";)

antonija je izjavil:

Eni bi pa radi totalno varnost
Ja, taki kot si ti bi pa radi 100% varnost pred grdimi komunisti in socialisti (ce sploh ves kaj ta dva izraza pomenita...)


Khm, ne daj me ti nauči kakšna razlika je med socialisti in komunisti:) In jaz ne rabim varnosti kar ti že ves čas pišem. Ampak očitno je tvoj um blj ubog pri razumevanju:)

antonija je izjavil:

Khm, a se jaz pisal slučajno o naravnih monopolih?
A sem jaz?


Ja si:) Pa ne da niti ne veš kaj so naravni monopoli?:D

antonija je izjavil:

Sploh pa se naravni monopoli krčijo z boljšo tehnologijo.
Sicer offtopic v tej debati ampak cestitam, nisi povsem neizobrazen.


Wow, kakšno priznanje sem dobil. Sem počaščen;((

antonija je izjavil:

Kakšen monopol pa ima MS z IE. A ti mogoče prepoveduje, da inštaliraš druge brskalnike?
Oh dear, pa sem upal da znas vsaj brat :8) Dej rpobaj se enkrat prebrat pa potem skomponiraj kaksen smiselen odgovor.


Pišeš o monopolu MS z IE ane;) Očitno vlada totalna zmeda v tvoji glavi:)

antonija je izjavil:

Za razliko od tebe vsaj dajem argumente
Um... ja? Pokazi enega - argument namrec. Pomoznosti takega ki si ga ti napisal.


Preberi si moj prvi post;) Tam imaš veliko virov. Aja točno ti ne razumeš drugega kot marxistično doktrino ane:)

antonija je izjavil:

Ja s kom pa imam potem. Namreč antonija je žensko ime a ne
Ce bi ljudje na forumih uporabljaji svoja osebna imena potem bi imel ze drugic v tej temi prav, ampak na zalost ni temu tako. Na forumih se uporabljajo psevdonimi. Probaj posikat kaj ta beseda pomeni pa bo spet slo malo lazje.


Ja res se uporabljajo psevdonimi, ampak zelo čuden psevdonim, če moški uporablja ženskega;) Pa ne da si ženska ujeta v mošsko telo?:))

antonija ::

Khm, ti si pisala, da poznaš študije. In to empirične
A sem res? Potem ti pa ne bo tezko citirat... ali pac?

Ja tebi očitno ne, če si pripravljena to trgovati z "varnostjo"
Za "varnost" se ne sekiram kaj prevec. Za varnost znam pa sam precej dobro poskrbet.

Khm, ne daj me ti nauči kakšna razlika je med socialisti in komunisti
Resno? Po ekstenzivnem trollanju in predalckanju sogovrnikov na kapitaliste, komuniste in socialiste se izjasnis da ubistvu sploh ne ves kaj pomenijo besede, ki jih uporabljas? Evo eno preprosto razlago, od tukaj naprej pa probej sam.

Ja si:) Pa ne da niti ne veš kaj so naravni monopoli?
Ne nisem. Seveda bos takoj podal moj citat ki utrjuje tvoje stalisce, brez dvoma.
Je pa iz tega lepo razvidno da ti (spet) ne ves o cem govoris.

Wow, kakšno priznanje sem dobil. Sem počaščen
Ce si od tega pocascen, mora biti tvoje zivljenje precej zalostno. Moje sozalje.

Pišeš o monopolu MS z IE ane
Spet narobe. Se enkrat nazaj brat, pa da vidimo ce bo v tretje uspelo.

Preberi si moj prvi post
Evo tvoj prvi post:

čarli je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Res je, preveč po ovinkih to delajo. Enostavno bi zapovedali, da ima storitev isto ceno, če se dogaja znotraj EU, zakaj morjo komplicirat, se bojijo srda mobilnih operaterjev?


Zakaj ne bi uvedli kar komunizma in bi živeli potem v raju ane;)
Precej pateticen argument...

Ja res se uporabljajo psevdonimi, ampak zelo čuden psevdonim, če moški uporablja ženskega
Se bolj cudno je, da vretencar na nivoju avstralopiteka uporablja psevdonime ki jih kot imena uporabljajo homo sapiensi, pa se ob to nihce ne obesa...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

ahac ::

Pa kako ti veš kakšne so prave cene? A se pravi so EU birokrati merilo in so edini, ki vejo katere cene so ustrezne?

Saj EU lahko dobi informacije s stroških, ki jih imajo operaterji in se ve, da mednarodni klic operaterja ne stane 10x več kot lokalni.

Kako pa misliš, da se določi cena za zaključevanje klicev? Se pravi... ko nekdo iz Simobila kliče na Mobitel, kolk dobi Mobitel? Tisto tudi ne more Mobitel sam določit...

No na tvojo žalost sem bil v tujini in probal telefon uporabljat kar se ga da malo

Zakaj pa?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Lonsarg ::

ahac je izjavil:


Kako pa misliš, da se določi cena za zaključevanje klicev? Se pravi... ko nekdo iz Simobila kliče na Mobitel, kolk dobi Mobitel? Tisto tudi ne more Mobitel sam določit...


Nene on nebi nobene ragulacije, on bi dovolu Mobitelu in SImobilu da zaračunata po 50€/minuto za zaključevanje klicev v njihova omrežja;)

čarli ::

antonija je izjavil:

Khm, ti si pisala, da poznaš študije. In to empirične
A sem res? Potem ti pa ne bo tezko citirat... ali pac?


Khm, no pa te bo pa citiral;)
to da free market ne deluje in da se (if left unattended) vedno sprevrze v monopol/kartel je precej dokazano dejstvo (in to empiricno, ne teoreticno).
http://slo-tech.com/novice/t506648/p343...

A boš sedaj še zanikala?:)

antonija je izjavil:

Ja tebi očitno ne, če si pripravljena to trgovati z "varnostjo"
Za "varnost" se ne sekiram kaj prevec. Za varnost znam pa sam precej dobro poskrbet.


Ja očitno ne če kličeš državo na pomoč ane;)

antonija je izjavil:

Khm, ne daj me ti nauči kakšna razlika je med socialisti in komunisti
Resno? Po ekstenzivnem trollanju in predalckanju sogovrnikov na kapitaliste, komuniste in socialiste se izjasnis da ubistvu sploh ne ves kaj pomenijo besede, ki jih uporabljas? Evo eno preprosto razlago, od tukaj naprej pa probej sam.


Ne rabim jaz razlage:) Te razlage silahko vtakneš veš kam;)

antonija je izjavil:

Ja si:) Pa ne da niti ne veš kaj so naravni monopoli?
Ne nisem. Seveda bos takoj podal moj citat ki utrjuje tvoje stalisce, brez dvoma.
Je pa iz tega lepo razvidno da ti (spet) ne ves o cem govoris.


Aha torej, če dam tvoj citat kjer pišeš o naravnih monopol (čeprav očitno ne veš kaj so to sploh) bom dokazal, da ne vem kaj piše:D A ti delaš v kakšnem PR v JS?:)

antonija je izjavil:

Wow, kakšno priznanje sem dobil. Sem počaščen
Ce si od tega pocascen, mora biti tvoje zivljenje precej zalostno. Moje sozalje.


Sožalje dajaj kar svoji pameti in logiki:D

antonija je izjavil:

Pišeš o monopolu MS z IE ane
Spet narobe. Se enkrat nazaj brat, pa da vidimo ce bo v tretje uspelo.


Huh ja. Torej zakaj pa si pol omenjal sploh MS in IE?

antonija je izjavil:

Preberi si moj prvi post
Evo tvoj prvi post:

čarli je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Res je, preveč po ovinkih to delajo. Enostavno bi zapovedali, da ima storitev isto ceno, če se dogaja znotraj EU, zakaj morjo komplicirat, se bojijo srda mobilnih operaterjev?


Zakaj potem ne svetuješ EU birokratom, da uvedejo kar iste cene za isti kruh povsod na območju EU?;)

antonija je izjavil:

Zakaj ne bi uvedli kar komunizma in bi živeli potem v raju ane;)
Precej pateticen argument...


Jah argument, ki ga ti daješ se samo lepo formuliral ;)

antonija je izjavil:

Ja res se uporabljajo psevdonimi, ampak zelo čuden psevdonim, če moški uporablja ženskega
Se bolj cudno je, da vretencar na nivoju avstralopiteka uporablja psevdonime ki jih kot imena uporabljajo homo sapiensi, pa se ob to nihce ne obesa...


Ne vem no. Meni je bizarno, da moški uporabljajo ženska imena. Ampak hej svašta p... rodi:D

ahac je izjavil:

Pa kako ti veš kakšne so prave cene? A se pravi so EU birokrati merilo in so edini, ki vejo katere cene so ustrezne?

Saj EU lahko dobi informacije s stroških, ki jih imajo operaterji in se ve, da mednarodni klic operaterja ne stane 10x več kot lokalni.


Ja in še vedno mi nisi povedal kakšna je prava cena ane;) In ja po zaslugi tebi intebi podobnih imamo sedaj držaje klice lokalno...

ahac je izjavil:

Kako pa misliš, da se določi cena za zaključevanje klicev? Se pravi... ko nekdo iz Simobila kliče na Mobitel, kolk dobi Mobitel? Tisto tudi ne more Mobitel sam določit...


Ja določajo to med sabo trgovci ane;)

Lonsarg je izjavil:

ahac je izjavil:


Kako pa misliš, da se določi cena za zaključevanje klicev? Se pravi... ko nekdo iz Simobila kliče na Mobitel, kolk dobi Mobitel? Tisto tudi ne more Mobitel sam določit...


Nene on nebi nobene ragulacije, on bi dovolu Mobitelu in SImobilu da zaračunata po 50€/minuto za zaključevanje klicev v njihova omrežja;)


Ja tako kot kruh stane po 10€/kg a ne:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: čarli ()

Lonsarg ::

čarli je izjavil:


Lonsarg je izjavil:

ahac je izjavil:


Kako pa misliš, da se določi cena za zaključevanje klicev? Se pravi... ko nekdo iz Simobila kliče na Mobitel, kolk dobi Mobitel? Tisto tudi ne more Mobitel sam določit...


Nene on nebi nobene ragulacije, on bi dovolu Mobitelu in SImobilu da zaračunata po 50€/minuto za zaključevanje klicev v njihova omrežja;)


Ja tako kot kruh stane po 10€/kg a ne:)


U, v primeru kruha prosti trg deluje, torej VERUJEŠ da bo vedno, bravo.

Če bi jaz bil Mobitel me nobena konkurenca ne bi prisilila, da znižam cene zaključevanja klicev, postavil bi jih na 100€/min pa je, saj končni uporabnik moj ne bo nastradal, nastradal bo uporabnik konkurence, torej bom uporabnike pridobil! Kaj bi se zgodilo? Vsi bi dvinili zaklučevanje klicev na take cene, da bi se cene klicev v "ostala mobilna omrežja" močno podražila, nič več ne bo meni konkurenca od Tuša dajala 400minut v 20€/mesec pakete! Ne bo mogla, kaj pa če uporabnik veliko v moje omrežje kliče?
Simobil je velik se boma pogodila pa si razdelila trg, če bom pa vidu šanso se pa še Simobila znebim, brez regulacije se marsikaj da.

BTW SPLOŠNO ZNANO je, da je z reguliranjem asimetričnih cen zaklučevanja klicev regulator spravil na trg tušmobil, brez te regulacije bi imeli samo Simobil in Mobitel - FAKT

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

antonija ::

Khm, no pa te bo pa citiral;)
to da free market ne deluje in da se (if left unattended) vedno sprevrze v monopol/kartel je precej dokazano dejstvo (in to empiricno, ne teoreticno).
Aha, in kje tocno so tukaj omenjene studije?

Aha torej, če dam tvoj citat kjer pišeš o naravnih monopol
Ga ne das, ker ga ni. Seveda pa lahko poskusis...

A ti delaš v kakšnem PR v JS?
Ce se prav spomnim sva tole ze sla skoz in odgovor je se vedno ne. V zadnjih dveh dneh nisem zamenjal sluzbe.

Ne vem no. Meni je bizarno, da moški uporabljajo ženska imena. Ampak hej svašta p... rodi
Meni je bizarno da ti je v zivljenju uspelo osvojit vescine tipkanja (ceprav ti ne gre najbolje)...

Ne rabim jaz razlage
Oh dear, now you've done it. Edina slabsa stvar ki bi jo lahko napisal je, da si troll. Mars nazaj pod most!! 8-)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

čarli ::

antonija je izjavil:

Khm, no pa te bo pa citiral;)
to da free market ne deluje in da se (if left unattended) vedno sprevrze v monopol/kartel je precej dokazano dejstvo (in to empiricno, ne teoreticno).
Aha, in kje tocno so tukaj omenjene studije?


To si ti napisal, da imaš študije! Se vidi, da niti ne veš kaj si pisal:D

antonija je izjavil:

Aha torej, če dam tvoj citat kjer pišeš o naravnih monopol
Ga ne das, ker ga ni. Seveda pa lahko poskusis...


Khm ti očitno res ne veš kaj pišeš. Aja točno ekonomija ti je španska vas in niti ne veš kaj je to naravni monopol;)

antonija je izjavil:

A ti delaš v kakšnem PR v JS?
Ce se prav spomnim sva tole ze sla skoz in odgovor je se vedno ne. V zadnjih dveh dneh nisem zamenjal sluzbe.


Meni nisi ničesar napisal kje delaš;)

antonija je izjavil:

Ne vem no. Meni je bizarno, da moški uporabljajo ženska imena. Ampak hej svašta p... rodi
Meni je bizarno da ti je v zivljenju uspelo osvojit vescine tipkanja (ceprav ti ne gre najbolje)...


No da to "ugotovitev" napiše takšen debil kot si ti je v bistvu kompliment:))

antonija je izjavil:

Ne rabim jaz razlage
Oh dear, now you've done it. Edina slabsa stvar ki bi jo lahko napisal je, da si troll. Mars nazaj pod most!! 8-)


Ajde spizdi zdaj opica nazaj v kletko kjer ti je mesto:)

čarli ::

Lonsarg je izjavil:

U, v primeru kruha prosti trg deluje, torej VERUJEŠ da bo vedno, bravo.


Ne ti si domišljaš, da država dela konkurenco;)

Lonsarg je izjavil:

Če bi jaz bil Mobitel me nobena konkurenca ne bi prisilila, da znižam cene zaključevanja klicev, postavil bi jih na 100€/min pa je, saj končni uporabnik moj ne bo nastradal, nastradal bo uporabnik konkurence, torej bom uporabnike pridobil! Kaj bi se zgodilo? Vsi bi dvinili zaklučevanje klicev na take cene, da bi se cene klicev v "ostala mobilna omrežja" močno podražila, nič več ne bo meni konkurenca od Tuša dajala 400minut v 20€/mesec pakete! Ne bo mogla, kaj pa če uporabnik veliko v moje omrežje kliče?


Veš obstajajo pogodbe;) In če spreminjaš pogodbe enostransko se lahko tudi odpoveš.

Lonsarg je izjavil:

Simobil je velik se boma pogodila pa si razdelila trg, če bom pa vidu šanso se pa še Simobila znebim, brez regulacije se marsikaj da.


Ja včasih je bil simobil majhen ane;)

Lonsarg je izjavil:

BTW SPLOŠNO ZNANO je, da je z reguliranjem asimetričnih cen zaklučevanja klicev regulator spravil na trg tušmobil, brez te regulacije bi imeli samo Simobil in Mobitel - FAKT


Yeah right. Jaz bom na takšne "fakte" dam bolj malo;)

Lonsarg ::

Carli na moje citate si odgovarjal z klasicnim izogibanjem, ki so ga politiki tko vajeni. V bistvu si za odgovor mojim citatom napisal nekaj kar je res, da se ustvari videz kot da je citat trdil drugace, ceprav poves tako nerelavantno stvar, da nicesar ne zavrze. Se bos moral kar lepo se enkrat potrudit pa cel post se enkrat napisat ce mislis da bom mel kako debato z tabo.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Danes še zadnje znižanje stroškov mobilnega gostovanja v EU

Oddelek: Novice / Ostale najave
249479 (6688) GizmoX
»

Prihodnji teden pocenitev mobilne telefonije v tujini

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
2511274 (8536) MrStein
»

EU spet znižuje cene mobilnega gostovanja, najopaznejša sprememba za Hrvaško

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
84605 (2722) 6151
»

EU nadaljuje zniževanje cen mobilnega gostovanja

Oddelek: Novice / Ostalo
1810381 (9007) CyberPunk
»

Cenejša mobilna telefonija v EU

Oddelek: Novice / Ostale najave
276208 (4593) Lonsarg

Več podobnih tem