Forum » Pomoč in nasveti » Excel iskanje zaporedja
Excel iskanje zaporedja
Zmago1 ::
iščem pomoč namreč imam en dolg spisek imen in bi rad poiskal vse primere kjer gre za isto vrsto zaporednja.
Glej sliko, v tem primeru recimo se pojavi zaporedje 3-h imen 2x, kako bi poiskal vsa taka zaporedja v nekem sheetu?
slike mi ne pripne, zato je tu primer:
janez
josko
meta
cene
cene
meta
janez
josko
meta
meta
iscem vsa zaporedja janez-josko-meta, kot vidimo se 2x ponovi, jaz pa imam takle spisek dolg ene 500 vrstic,?! kako najdem vse??
hvala, lp
Glej sliko, v tem primeru recimo se pojavi zaporedje 3-h imen 2x, kako bi poiskal vsa taka zaporedja v nekem sheetu?
slike mi ne pripne, zato je tu primer:
janez
josko
meta
cene
cene
meta
janez
josko
meta
meta
iscem vsa zaporedja janez-josko-meta, kot vidimo se 2x ponovi, jaz pa imam takle spisek dolg ene 500 vrstic,?! kako najdem vse??
hvala, lp
- spremenil: Zmago1 ()
smetko ::
ena od možnoszi:
če imaš podatke v koloni A od A1 naprej, potem v celico B1 vpišeš formulo =A1&A2&A3 in jo skopiraš po celotni koloni.
V celico C1 pa vpišeš formulo =COUNTIF(B:B;B1) in jo skopiraš po celotni koloni. rezultat te kolone je število ponovitev niza.(iščeš vrednosti večje od 1).
če imaš podatke v koloni A od A1 naprej, potem v celico B1 vpišeš formulo =A1&A2&A3 in jo skopiraš po celotni koloni.
V celico C1 pa vpišeš formulo =COUNTIF(B:B;B1) in jo skopiraš po celotni koloni. rezultat te kolone je število ponovitev niza.(iščeš vrednosti večje od 1).
No comment
Sc0ut ::
Z VBA si probaj sprogramirat apriori ali pa fp-growth algoritem.
Association rule learning @ Wikipedia
Association rule learning @ Wikipedia
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sc0ut ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč excel (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 7904 (3481) | -JM- |
» | Excel: stolpce v vrstice ?Oddelek: Programska oprema | 5163 (4791) | _jackson_ |
» | Pomoč za excellOddelek: Programska oprema | 1321 (1227) | Silikon |
» | EXCEL-VISUALBASICOddelek: Programiranje | 1106 (1009) | bm0267 |
» | Tabela ExcelOddelek: Programska oprema | 1796 (1599) | Šimpanz |