» »

Delo v Avstraliji (tujini)

Delo v Avstraliji (tujini)

1
2
»

ZaphodBB ::

V Quebecu se trudijo ohraniti svoj francoski značaj in ker kandidatov, ki obvladajo francoščino, ni veliko, imajo ti takšno prednost, da praktično vsakomur (mlajšemu od 35 let in s faksom) odobrijo vizo.

Prasci diskriminatorni.

jype ::

Karaya 52> Resno, Nova Zelandija je bolj potrebna delavcev, tako pravijo.

Potem naj se zresnijo in nehajo kopirat kitajski model internetnega nadzora.

Mufasa ::

Pred časom sem se na monster.com prijavil na razpisano delovno mesto v Klagenfurtu za Entwicklerja. Sedaj sem šel skozi telefonski pogovor in povabljen na osebni razgovor. Imate morda kakšne podatke kakšne so kaj neto plače v IT za razvoj in kako je z prijavo za stalnega rezidenta v Avstriji? Kako je kaj z najemom stanovanj.

ombre ::

donfilipo je izjavil:

Razlike že kar se tiče sociale so neprimerljive.


Ha pa ga mamo:)

Takole iz pručke pravega popotnika.

Ne resno bi bilo zanimivo vedeti, kakšne so tako na uč, razlike med socialo v USA in Avstraliji?


Delal sem v Avstraliji, bil sem prijavljen na njihov Centrelink (ala socialna služba), tako da vem. Plačano imaš zavarovanje (Medicare), ki podpira 90% vseh zdravstvenih storitev (zobarja pa moraš sam plačat), če si državljan Avstralije ti plačajo še nekaj za najemnino, dobi pa se cca 800$ na mesec podpore (odvisno od tega koliko imaš) JAh, pa malo bolj se potrudijo zate. Službo pa se dobi v cca 7 dneh. (v tem času sem imel tri razgovore, je pa res da sem bil pripravljen delat vse) V ZDA pa sem bil res samo popotnik.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

donfilipo ::

Super Hvala.

Informacije iz prvih ust v kleni sloveščini pomenijo veliko več kot dobesedno tone fraz, na uradnih straneh takih organizacij. In ko ti nekdo pomaga prebiti led, je pa tudi veliko lažje potem sestavljati latinske drobce s takih uradnih strani.

P.S. Še ena misel, ki se mi je porodila, ko sem bral par postov višje in je čest problem. Desničarji radi mislijo, da levica Amerike ne mara, ker rada kritizira. Sploh american way itd. To enostavno ni res. Če bi nekdo spretno znal izmeriti naklonjenost in ure zabite za proučevanje marjanske pop kulture in resnejše kulture, nisem čisto prepričan, da ne bi vodili levičarji:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

maastermedia ::

Okapi ::

Če bi nekdo spretno znal izmeriti naklonjenost in ure zabite za proučevanje marjanske pop kulture in resnejše kulture, nisem čisto prepričan, da ne bi vodili levičarji
Ja, imaš tudi v Ameriki veliko commie loverjev, kot so razne Baezice, pa Dylani in podobna levičarska golazen, ki bi jo pošteni rdečevrati Američani najraje posadili na vlak in poslali v Kanado, kamor sodijo.8-)

O.

tintorel ::

Karaya 52 ::

Ja, res je. Kanada je premala neoliberalna, da bi se ubadal z njo. Pravi palcek v ekonomskem outputu napram US-A. Neka zbledela brezidejna zemeljska gmota, prav pateticna. Poleg tega Montreal ni ravno veliko mesto. Gledati je potrebno tudi polozaj stroke v ekonomiji je pa mogoce dobra izhodiscna drzava. Toliko da dobi clovek drzavljanstvo. Mogoce se je najlazje spraviti v USA preko Pueto Rica, moram se to preuciti.

Socialne pomoci sploh niso kljucen razlog za emigracijo. Zivis v hostlih in isces sluzbo. Malo je zoperno, se pa da. Skoraj gotovo najdes shit job, ki ti omogoca najetje sobe. Iz te tocke potem starta tudi vecina domacih studentov, pa naj gre za Nemcijo, Francijjo ali UK. V EU je sploh lahko. Najprej gres na nek urad kjer te ostevilcijo z davcno stevilko, potem pa dobivas po 50EUR na teden v Nemciji, podobno je v UK, samo moras vsaj nekaj zasluziti. V Londonu je tezko zaceti, shit jobs so placani cca 6,5 funta na uro, ziveti moras v tretji, cetrti coni zraven imigrantov iz tretjega sveta. Francija je ze lazja, minimalna placa je ze 9,5EUR na uro, poleg tega imas moznost ziveti v lepih predelih, ker je mix stanovanj toliko boljsi. Berlin je zgodba zase, poceni mesto ampak v meni priklice negativne asociacije s svojo socrealisticno arhitekturo. Shit job, 6EUR na uro. Samo v info, ce koga zanima. Mogoce je lazje v manjsih mestih, ne ravno prestolnicah. Lyon, Bordeaux npr.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Evo, me resnično zanima, kako ti bo z vsemi temi tvojimi predsodki uspelo kam priti in tam uspeti.

O.

Karaya 52 ::

Predsodki? Kanada pac ni to, slaba kopija US-A in zakaj bi clovek izbral kopijo ce lahko izbere original. Ta predmestja so pa zal taksne greznice, da v Sloveniji ne vidis podobnih. Sem zivel nekaj casa tam, ker si pac prisiljen - tako kot vsi - zaradi ekonomske situacije in ni prijetno. Marseille se je spremenil v taksno greznico in se vecina Francozov mesta izodne ce ze gredo na obalo. Mesto brez kulture, civilizacija je samo se v knjiznicah. Potrebno je cimvec potovati in na lastni kozi izkusiti te tokove. V Sloveniji te izkusnje clovek zal ne more dobiti in potem obticis z romanticno predstavo o neki barvitosti na ulici. Sj je barvito, nekateri se niso slisali za tuse, drugi pljuvajo v avtobusih, tretji pijani lomastijo po metrojih in se derejo "Alzirija!!!11!!1!!". Fuzine so Beverly Hills napram tem cetrtim.

jype je izjavil:

Karaya 52> Vseeno fail, da vse priseljence spravis na kup.

?


Roko na srce, tako se je pac izslo. Slovenci iz nekega razloga ne zivijo radi v blokih, jih je manj kot sedmina. Ostali raje izberejo hise, ki so drazje in zato imigrantom nedostopne. Potem s pac vsi znajdejo na kupu, tam kjer je najceneje.

Okapi ::

zakaj bi clovek izbral kopijo ce lahko izbere original.
Če lahko. Kdor poskuša zeleno karto dobiti na fejk spletnih straneh, je še daleč od Amerike.;)

O.

jype ::

Karaya 52> in zakaj bi clovek izbral kopijo ce lahko izbere original.

Ker je kopija bistveno boljša, oziroma v besedah Kanadčanov: OH I'M SORRY I COULDN'T HEAR YOU OVER MY HEALTH CARE PLAN.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Yohan del Sud ::

Za Kanado je tu obrazec, da vidiš če si sploh kul zanje:

tu

Tak na uč bi rekel, če si francosko govoreč gozdar, ti ne bo hudega ... :P

Ne resno, nisem šel izpolnjevat, malo preveč osebnih podatkov zahtevajo, ampak če se komu da... naj objavi tu rezultate.
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

FiDeK ::

Enkrat sem čisto za hec izpolnil tole za Kanado. Vpisal sem kot da imam že par let izkušenj iz IT sektorja (trenutno še nimam :)) in da znam dokaj dobro angleško. Že čez kakšen dan sem dobil mail od nekega odvetnika, ki mi je že kar hotel začeti urejati vse potrebno za imigracijo :D

PaX_MaN ::

Ne resno, nisem šel izpolnjevat, malo preveč osebnih podatkov zahtevajo, ampak če se komu da... naj objavi tu rezultate.

No shit, še prstne odtise ti poberejo:

The final component of the new legislation would give the Minister the authority to make it mandatory for visa applicants to provide biometric data (i.e., fingerprints, photograph) to visit Canada. Documents can be forged or stolen, whereas biometric data provide greater certainty, confirming the identity of applicants when they apply.

""Biometrics will be an important new tool to help protect the safety and security of Canadians by reducing identity fraud and identity theft,"" said Minister Kenney. ""As fraudsters become more sophisticated, biometrics will improve our ability to keep violent criminals and those who pose a threat to Canada out. In short, biometrics will strengthen the integrity of Canada's immigration system while helping facilitate legitimate travel.""

These measures would put us in line with international partners such as the United Kingdom, the European Union, Australia, and the United States. This would help prevent known criminals, failed refugee claimants and deportees from using a fake identity to obtain a visa. The use of biometrics would also bolster Canada's existing measures to facilitate legitimate travel by providing a fast and reliable tool for confirming identity.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

PaX_MaN ::

Aja, pa še šeral si jih bodo med sabo:

Canada signed arrangements with the U.S., the U.K., Australia and New Zealand in 2009 (High Value Data Sharing Protocol), allowing for the exchange of a limited number of fingerprint records in an effort to counter fraud and reduce the abuse of our respective immigration programs.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

SPEEEED ::

Mane pa zanima za koliko časa grem lahko delat v avtralijo brez delovne vize, če je to sploh mogoče?
Delo za pol leta mi ni težko dobit, lahko tudi za 3 mesece.
Je možno?

Okapi ::

Ne. Razen če delaš na črno.

O.

mtosev ::

kaj pa je narobe s irsko in VB? tam so tudi prosta delovna mesta pa še ostaneš v EU in nimaš problemov s papirji
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Gandalfar ::

Nic, malo tezje je it cez vikend domov :)

mtosev ::

sn letel iz brnika v london (gatwick) in let je trajal 2,5-3h.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Gandalfar ::

Ja, pa prevoz tja pa nazaj pa okoli pa stroski ..

Okapi ::

Se mi zdi, da si pri Avstraliji en al premalo prebral.;)

O.

Invictus ::

Okapi je izjavil:

Za večino je lažje, zato pa so se Slovenci, dokler so se še na veliko izseljevali čez lužo, koncentrirali v isti četrti Clevelanda, pa v Barilochu in še kje.

O.


Po pripovedovanje nekoga, ki je bil v Clevelandu, so Slovenci tam ravno tako skregani med seboj kot v Sloveniji :D.

SPEEEED je izjavil:

Mane pa zanima za koliko časa grem lahko delat v avtralijo brez delovne vize, če je to sploh mogoče?
Delo za pol leta mi ni težko dobit, lahko tudi za 3 mesece.
Je možno?


Če si si že našel službo, greš lahko uradno delat za 6 tednov. Toliko časa namreč traja "business visa". Seveda moraš pa v tem času zaprosit za avstralsko turistično viso in po tem koncu "business vise" it iz Avstralije ven. Npr. za en teden na Bali.

Potem prideš lahko spet nazaj.

P.S. Za "business viso" zaprosi tvoj delodajalec, ali pa sam, s tem da ti on pošlje "invitation letter".
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Pegaz ::

Zanimivo. Je kdo iz IT-ja delal summer internship v tujini? V katerih državah in firmah ste delali?
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Življenje v ZDA (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19028744 (9005) Ganon
»

Kvaliteta življenja v Floridi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8622011 (17151) Dejan_007
»

Zaposlitev po FE (LJ)

Oddelek: Šola
283910 (2871) eric_cartman
»

Fresh new beginning in Slovenia (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11921098 (17059) Ramon dekers
»

Delo (selitev) v tujino

Oddelek: Loža
258894 (4138) D3m

Več podobnih tem