Forum » Omrežja in internet » Omrežje doma
Omrežje doma
StanleyKrt ::
Živijo!
Imam velik problem z internetom doma. Kako nastaviti ruter da bi delal internet brez problema.
Modem imam povezan z dvema ruterja Belkin firmo. Problem je pa ta da ne znam nastaviti tako da nebi ven metal internet povezave. Ker račmo da preko prvega ruterja downloadam torrent tudi z omejeno (manjšo) povezavo mi na drugem ruterju internetna povezava ne dela sploh ali obratno. Kdo ve zakaj? Na siolovmu modemu imam naštiman PPPOE ON tu imam pa neke možnosti Dynamic Static PPPoE PPTP. Baye ne smem nastaviti na PPPOE na rutarju... oz tudi če mi nato ne dela tako kot bi moralo. Zdaj bi mel jaz to rad narejeno tako da ali fizično preko kabla ali pa če bi se preko wifija povezal na ruter (zavarovan z geslom) da bi moralo delati. Kako nastaviti točno ruter kdo ve???
POMOČ!!!
Imam velik problem z internetom doma. Kako nastaviti ruter da bi delal internet brez problema.
Modem imam povezan z dvema ruterja Belkin firmo. Problem je pa ta da ne znam nastaviti tako da nebi ven metal internet povezave. Ker račmo da preko prvega ruterja downloadam torrent tudi z omejeno (manjšo) povezavo mi na drugem ruterju internetna povezava ne dela sploh ali obratno. Kdo ve zakaj? Na siolovmu modemu imam naštiman PPPOE ON tu imam pa neke možnosti Dynamic Static PPPoE PPTP. Baye ne smem nastaviti na PPPOE na rutarju... oz tudi če mi nato ne dela tako kot bi moralo. Zdaj bi mel jaz to rad narejeno tako da ali fizično preko kabla ali pa če bi se preko wifija povezal na ruter (zavarovan z geslom) da bi moralo delati. Kako nastaviti točno ruter kdo ve???
POMOČ!!!
StanleyKrt ::
Ok! Prišel sem do ugotovitve da bi dejansko potreboval "bridge" povezavo na ruterju. Zanima me če kdo ve ali rabita biti oba ruterja z bridge povezavo ali samo eden? in kateri izdelek priporočate?
Zoro3 ::
Siolov modem si nastavi kot modem(switch), da se nebo avtomatsko povezoval, potem pa v router v nastavitve vpiši PPPOE (tvoje up ime in geslo od siola). Pa bi moralo delat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 33511 (12419) | Lonsarg |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14999 (13588) | styled |
» | povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)Oddelek: Pomoč in nasveti | 5445 (4949) | BorutK-73 |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52316 (24066) | simone |
» | Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 23430 (22346) | MTB |