Forum » Šola » problemček pri kemiji
problemček pri kemiji
Jagoda ::
Pozdravljeni, tudi jaz bi rabila majhno pomoč pri dveh nalogah iz kemije, in sicer:
1. 4,71g spojine A raztopimo v 100g vode. temperatura tališča nastale raztopine je -1,46°C. Krioskopska konstanta vode je 1,86 Kkg/mol. kolikšna je molska masa spojine A?
(našla sem enačbo: spremembaT = Kk * c , za c sem vzela: masna koncentracija (Y) / M , vendar mi je potemkaj rezultat prišel 0,304 g/mol, kar je pa teoretično nemogoče..)
2. V posodi s prostornino 5,0 L uvedemo 0,50 mol ogljikovega dioksida. Ko se pri določenih pogojih vzpostavi ravnotežje, je v plinski zmesi v posodi 0.026 mol ogljikovega oksida. Pri kemijski reakciji je nastal tudi kisik. izračunajte konstanto ravnotežja pri teh pogojih.
enačba kemijske reakcije:__________________________________________
za: ogljikov dioksid / ogljikov oksid / kisik
- začetna množina [mol]:
- ravnotežna množina [mol]:
- ravnotežna koncentracija [mol/L]:
Za vnaprej se vam iskreno zahvaljujem !
1. 4,71g spojine A raztopimo v 100g vode. temperatura tališča nastale raztopine je -1,46°C. Krioskopska konstanta vode je 1,86 Kkg/mol. kolikšna je molska masa spojine A?
(našla sem enačbo: spremembaT = Kk * c , za c sem vzela: masna koncentracija (Y) / M , vendar mi je potemkaj rezultat prišel 0,304 g/mol, kar je pa teoretično nemogoče..)
2. V posodi s prostornino 5,0 L uvedemo 0,50 mol ogljikovega dioksida. Ko se pri določenih pogojih vzpostavi ravnotežje, je v plinski zmesi v posodi 0.026 mol ogljikovega oksida. Pri kemijski reakciji je nastal tudi kisik. izračunajte konstanto ravnotežja pri teh pogojih.
enačba kemijske reakcije:__________________________________________
za: ogljikov dioksid / ogljikov oksid / kisik
- začetna množina [mol]:
- ravnotežna množina [mol]:
- ravnotežna koncentracija [mol/L]:
Za vnaprej se vam iskreno zahvaljujem !
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | KemijaOddelek: Šola | 3284 (2783) | gruntfürmich |
» | kemijske reakcije dokazovanja elementov v organskih spojinah ...Oddelek: Šola | 4697 (4231) | SeMiNeSanja |
» | Kemija - pomočOddelek: Šola | 4155 (3059) | lmorgh |
» | Ogljikov dioksid kot gorivo? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 10595 (8696) | Senitel |
» | Rabil bi pomoc pri resevanju neke nalogeOddelek: Šola | 1277 (1185) | T-Mac |