» »

Problem z grafično

Problem z grafično

PNG ::

Ahoj.

V dolgih letih ukvarjanja z računalniki še tega nisem videl. Dobre pol leta stara Gigabyte GTX 560 SoC grafična kartica (kao ročno izbrana, najboljša grafična jedra za to serijo - SURE...) mi riše neke čudne pike čez svetle površine na ekranu (in ja, kriva je grafična ne ekran, saj sem probal laptop priklopit na ekran in deluje OK).

Kakšna ideja kaj je to, je to možno sam popraviti ali bo treba na servis z njo (torej sem 3 mesece brez računalnika), itd...

Hvala lejpa in boug požegnaj.

EDIT: Novi driverji ne pomagajo. Temperature okrog 28-29 stopinj celzija. Zanimivo, vendar nižja resolucija pomaga - pike izginejo :|
  • spremenil: PNG ()

Robi :P ::

nekje sem prebral da jo daš v pečico na 200°C (seveda odstraniš vse hladilnike in dodatne dele) ampak zaradi previdnosti si več o tem poišči na netu

PNG ::

Ne pojavljajo se mi artefakti. Sploh pa se dobre pol leta stare grafične vredne 200€+ ne daje v pečico.

hojnikb ::

za foro spust frekvenco na stock 560ko, ker predvidevam da je ta tovarniško navita.
#brezpodpisa

mr1two ::

Ma to ti riše te anomalije samo v 2d načinu ali se zadeva pojavi tudi v igrah?
Kakšen napajalnik imaš?
Pri furmarku deluje normalno ali ne?
Lahko poskusiš tudi s kakšnim live ubuntu cdjem, da vidiš ali je problem v gonilnikih, lahko pa s kakšnim driver cleanerjem pobrišeš vse kar je od obstoječih gonilnikov in namontiraš gor ene izpred cca pol leta(mogoče so novi gonilniki krivi).

PNG ::

Oboje, 2d in v igrah. Antec TruePower New 750. Ne vem, še nisem poganjal teh furmark benchmarkov. Ni problem v gonilnikih, ker se je zadeva pred kratkim začela, gonilnike pa imam že dolgo časa iste.

Zanimivo je, da se mi je to do zdaj zgodilo recimo 3 krat. Traja kakšne pol ure, čez čas pa neha.

Spomnil sem se, da če samo na resoluciji 1920*1200 to počne, da je mogoče potem vseeno lahko ekran kriv, saj na laptopu ko sem testiral nisem imel te resolucije. Ko sem probal z laptopom na 1920*1200 resoluciji tega ni bilo, samo je pa res da ko sem spet nazaj na namiznik preklopil tudi tam več tega ni bilo, tako da sedaj ne vem ali je ekran ali grafična kartica kriva.

Jao.

69charger ::

Nek problem z Gigabytovim GTX560 je bil že v Battlefield 3, mislim da moraš ali poflashat nov BIOS na grafično ali pa moraš malce znižat/povečat frekvence. Malce pogooglaj ali pa preglej Battlefied 3 temo, tam se je o tem razpravljalo.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

PNG ::

Prenavite so bile, novi driverji so pa situacijo rešili. Vem, ker igram BF3 in ga na začetku nisem mogel brez da bi downclockal. A ne izgubim garancije, če flasham bios na grafiki? Čeprav dvomim da bo to pomagalo, če je grafična do zdaj delala...

69charger ::

Če flashas originalni BIOS z Gigabytove strani nebi smeli bit nič narobe, le flashaj z BIOSov, v Windowsih jo boš zaflashal. Ampak pred tem probaj šeenkrat z drugo grafično/prenosnikom na pravi resoluciji.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trije monitori - znanstvena fantastika? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
7710786 (8262) PrimozR
»

Zatikajoč Windows 7 desktop pri dveh monitorjih na Nvidi-ji

Oddelek: Strojna oprema
201861 (1580) kriko1
»

Hard freeze računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
574622 (3832) PNG
»

Katero grafično kartico kupiti 6870 ali 6950? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17330860 (27291) galu

Nvidia vs AMD,Gtx 470/570 vs 6970/50HD+Novice (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Strojna oprema
36381237 (75552) bluefish

Več podobnih tem