» »

Apple garancija samo 1 leto?

Apple garancija samo 1 leto?

MrBrdo ::

Meni se je pokvaril Airport Express, kupljen v trgovini FMC 17.12.2010. Zdaj sem šel da bi mi ga zamenjal v garanciji, pa so mi oni rekli da je garancija samo 1 leto. Jaz se pa spomnim da je bilo tudi tukaj na ST enkrat objavljeno nekaj glede te garancije, če se prav spomnim da je kao evropski zakon al nekej takega da mora bit na vse elektronske naprave najmanj 2 leti garancije. A kdo ve kako je s tem potem? A lahko uveljavljam garancijo ali ne?
Če ja, a ma kdo kak link kjer je ta "zakon" oz. karkoli že kjer je to predpisano, da se ne bom tam kregal pol z njimi.

Hvala, LP
MrBrdo

IceIceBaby ::

Prvič slišim za tak predpis. Veliko elektronike ima garancijo samo 1 leto, žal tudi apple.

Tole je tale novica o kateri sem govoril: http://slo-tech.com/novice/t499998
Tam je tudi link na to direktivo. Zdej je samo vprašanje ali to velja tudi za moj Airport Express. Oziroma bolj natančno a je to "stvarna napaka". Če je potem bi morala bit stvar garancije po http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?...
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MrBrdo ()

Ma kokr sm iskal po netu so kr slabo nrjeni te Airport Expressi... Sam men zgleda da tole potem ni "stvarna napaka". A kdo ve za ziher?
MrBrdo

Zheegec ::

MrBrdo je izjavil:

Ma kokr sm iskal po netu so kr slabo nrjeni te Airport Expressi... Sam men zgleda da tole potem ni "stvarna napaka". A kdo ve za ziher?

Express je precej jajc ja, za razliko od extreme :)
Drugače je stvarna napaka malo bolj zakomplicirana zadeva, ni vse samo v tem, kaj je napisano, je važna tudi sodna praksa.
Jaz ti predlagam, da vseeno uveljavljaš stvarno napako, z malo sreče ne vejo niti, da morajo odgovoriti v 8 dneh in ti pripada nov artikel :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

kmetek ::

To ni stvarna napaka.

Zheegec je izjavil:

Jaz ti predlagam, da vseeno uveljavljaš stvarno napako, z malo sreče ne vejo niti, da morajo odgovoriti v 8 dneh in ti pripada nov artikel :)

Kako to misliš bolj točno, da grem tja in jim rečem da je stvarna napaka in tam pustim? Al kako?
MrBrdo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zavrnitev stvarne napake

Oddelek: Mobilne tehnologije
244912 (4218) Diogenes
»

Pritožba na zavrnitev stvarne napake (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
519676 (6860) BlaY0
»

Mobitel, uveljavljanje garancije (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5523432 (19250) Tilen
»

Vračilo artikla,kupnine, zamenjava, stvarna napaka?

Oddelek: Pomoč in nasveti
337511 (6980) Ziga Dolhar
»

HTC HD7 nakup????

Oddelek: Mobilne tehnologije
202980 (2618) Jaži

Več podobnih tem