» »

Vlada 2012 -

Vlada 2012 -

Temo vidijo: vsi
««
148 / 264
»»

enadvatri ::

Okapi je izjavil:

Mah, to s tečenjem vode v grlo je čisto navaden FUD.;((

O.

Niti najmanj. Imamo resne težave in kratek čas na razpolago, da jih rešimo. Vseeno je rešitve, ki bi poslabšale ali komaj kaj izboljšale situacijo, smiselno preprečiti. Ne glede na časovni trak.

FUD je pa zastraševanje s tehnično in vsiljeno vlado EU, ukazi od zgoraj ipd.

Cervantes ::

FUD, tudi jaz tako mislim, ampak WTF, kaj mislim jaz. Dosedaj mi ni še nobeden prepričljivo razložil, zakaj FUD. Zoki tuli da je FUD, sindikati, Mencinger maybe, ampak noben ne pove, ZAKAJ?? Jajotu & trobilom seveda ne verjamem nič, ampak tudi druga stran nima nobenih eksplicitnih razlag.

Kaj pa če je vse res?

;((

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r ::

kaj pa če vlada ne bi počela tega, kar ji mednarodne organizacije odločno odsvetujejo?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Matako ::

Pri mednarodnih organizacijah je najboljše to, da ima človek veliko izbiro. :))
/\/\.K.

Invictus ::

Pri mednarodnih organizacijah je edino to fino, da je tam visoka plača. Če uspeš tam najti službo ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Kakorkoli, pozabite, da bo katerakoli mednarodna organizacija politično pospravila Jeznega Jajčka (ker zdaj je pa res jezen). Sami ga bomo morali, ni druge.

Kako je pa druga štorija.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

samo 1 pot: s stolom vred ga zanesemo skozi vrata (in vse ministre in vse poslance)

roCkY ::

pa še 200 fikusov in županov zraven

ZaphodBB ::

Ampak koga bodo potem levaki krivil, ko jajčkota ne bo več?

Še Jankoviča brez jajčkota ni. Bo potem samo še Zoran Ković?

USS Liberty ::

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/slove...

letna dajatev za uporabo vozil v cestnem prometu za Nissan GTR stane po novem 400 evrov. Sicer pa to bo najbolj nepravično prizadelo tiste, ki imajo razmeroma malo vredne rabljene avte z velikimi mašinami.

Sem mislil, da so v prejšji vladi z "veleumi" darjo radić in svetlikom izčrpali vse nore domislice, pa jim tudi v tej trenutni vladi norosti zlepa ne zmanjka.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Je pa avto CAR. Sicer pa, če maš 100 jurjev za carja, no ja, pa še 400 zraven ... bo šlo pa za SiolTV... WTF.

ZaphodBB je izjavil:

in obratno, koga boste vi krivili, ko bi komunajzarje spakirali? pa če pozabimo dejstvo, da je večina aktualne vlade tudi komunajzarske

je pa vseeno fascinantno, kako trdno janševi stojite za njim :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

Je pa vseeno fajn, da imamo komunajzarje.

Tako vsaj Jajotu ni treba zrušit WTC-ja.

Mr.B ::

Kmalu zatem se je v javnosti pojavil tudi dvom o "originalnih" podpisih. Komercialna televizija je poročala, da vseh poslancev Pozitivne Slovenije v teh dneh sploh ni bilo v Sloveniji. Zato se je postavilo vprašanje, ali se ni ponekod v njihovem imenu podpisal kdo drug. Povedano drugače. Določen poslanec se je z zahtevo sicer strinjal, ker ga pa fizično ni bilo, je njegov podpis dodal nekdo drug. Zato ne bi bilo odveč, ovržen pa bi bil vsak sum in dvom, da pristojna služba preveri tudi podpise pod zahtevo o državnem holdingu.

Hoteli ste teater, namesto države. Upam da vam bodo želocipoleg iger to tudi potrdili. Ali bomo pa spet poslušali mamice, ki ne dosegajo standardov socialnega minimuma...
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

ZaphodBB ::

T-h-o-r je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

in obratno, koga boste vi krivili, ko bi komunajzarje spakirali? pa če pozabimo dejstvo, da je večina aktualne vlade tudi komunajzarske

A jaz sem Janšev ker ti klatiš neumnosti? Logika na višku.

Ko bomo spakirali komunajzarje bomo krivili druge kriminalce. V tem trenutku se meni Janša in njegovi ne zdijo največji problem, če pa spakiramo komuniste bo pa Janša s svojimi hitro na vrsti.

Tako gre to.

ZaphodBB je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

A jaz sem Janšev ker ti klatiš neumnosti? Logika na višku.

Ko bomo spakirali komunajzarje bomo krivili druge kriminalce. V tem trenutku se meni Janša in njegovi ne zdijo največji problem, če pa spakiramo komuniste bo pa Janša s svojimi hitro na vrsti.

Tako gre to.

zato, ker kadarkoli v tej (ali podobnih) temah rečem: spakirajmo vse, se takoj eden najde in reče, janše pa ne :D

Janac ::

mislim da nas držacva sili k državljanski vojni. Kar se dogaja v Sloveniji trenutno je živi obup, kako naj 4 članska družina preživi z 600 do 700 eur prihodka mesečno ?
stanovanje 250, voda, elektrika, hrana............. vse skupaj nanese več koz 500 eur, torej jim ostane še 200 eur za hčerko ki hodi v šolo, sina ki študera in za starša ki oddaljeno delata od doma za pičlih 300, al pa 400 eur. Mislim da tako negre več naprej, sramota je kako se vlada obnaša v takih primerih...

mtosev ::

haha. ni še tak hudo. malo si poglej grke, špance in portugalce. oni so že šli v kurac. v SLO še ni tak hudo

minimalna neto plača v SLO je 580eur
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Janac ::

mtosev je izjavil:

haha. ni še tak hudo. malo si poglej grke, špance in portugalce. oni so že šli v kurac. v SLO še ni tak hudo

minimalna neto plača v SLO je 580eur

Ja, ti ko imaš polno rit vsega lahko serješ s takimi, taki kot si ti krize še niti občutili niso.

Okapi ::

Pravi se je oglasil.:))

O.

Mr.B ::

Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

Invictus ::

T-h-o-r je izjavil:

ahaha, a to je zdaj nova taktika, da se plešastega slika v nekih "divine" umetniških kadrih/pozah :))

Mislim da so mu že nadeli naziv, da izgleda kot pogret mrlič ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Janac je izjavil:

vse skupaj nanese več koz 500 eur, torej jim ostane še 200 eur za hčerko ki hodi v šolo, sina ki študera

Hm, v bistvu smo do zdaj res živeli v nekakšnem Disneylandu...

Če si vzel najboljša leta gospodarskega razcveta v 20. stoletju v povprečni industrializirani državi (t.i. zahod)... sta lahko ena taka delavska starša le sanjala, da bi sama iz žepa financirala neke študije ipd.

Pač je šel mulc namesto študirat obračat burgerje. Saj ni nič nizkotnega.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Ker zakoni že veljajo. Oni se lahko pritožijo nad odločitvijo komisije glede teh podpisov tudi pri drugih zakonih, ter sodišče ugotovi napako pri komisiji, vendar to ne razveljavi že sprejetih zakonov.

Tako nekak. Lahko se pogrunta, da je postopek vložitve podpisov nejasen, premalo natančno opredeljen. Ne moreš pa na podlagi tega za nazaj razveljaviti zakonodaje. Fixaš postopek in mir.

Tele Finance so pa tud soore loosers. In nenormalno nekonsistenti v svojih prispevkih. Drugače si ne morem razlagati takih izjav:

To je edina možnost za ustavitev plenjenja državnega premoženja in pretrganje vsemogočne naveze med politiki, bančniki in pomembnimi državnimi direktorji. Tisti, ki nam bodo dali posojila, bodo za poplačilo zahtevali popolno privatizacijo, takšno, kot si je danes niti predstavljati ne moremo.

LOL, WTF? Trpanje celotnega državnega premoženja pod SDH, kjer ne bo niti minimuma nadzornih mehanizmov, ki jih je poznala AUKN, pa bo ustavilo plenjenje državnega premoženja? Mislim, a nas ima Urbas za idiote? Kot sem že napisal - v tem konkretnem primeru je Janša stopil na grablje, ki jih je sam skril v travo. Demokratična ureditev pač zahteva pristajanje na najmanjši skupni imenovalec. In če ga ni, te bo nekdo zminiral. Jasno ko beli dan. Če z glavo rineš skoz zid, si boš samo razbil glavo.

Za privatizacijo pa se zavzemajo mende že skoz. Kje je torej problem? Verjetno v tem, da ne bo privatizacija od zunaj ugodna za nobeno politično elito. Za državljanje itak nikol ni bla.

Pa dajmo razsut še eno populistično o suverenosti. Če v strahu pred izgubo suverenosti že itak igraš po muski nekoga tretjega, si suveren? Itak, da ne. Tako da naj nehajo nabijat o tem. Slovenija ni suverena država.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Matako je izjavil:

Janac je izjavil:

vse skupaj nanese več koz 500 eur, torej jim ostane še 200 eur za hčerko ki hodi v šolo, sina ki študera

Hm, v bistvu smo do zdaj res živeli v nekakšnem Disneylandu...

Če si vzel najboljša leta gospodarskega razcveta v 20. stoletju v povprečni industrializirani državi (t.i. zahod)... sta lahko ena taka delavska starša le sanjala, da bi sama iz žepa financirala neke študije ipd.

Pač je šel mulc namesto študirat obračat burgerje. Saj ni nič nizkotnega.

Ti živiš očitno v enem Horrorlandu(tm). Ne bomo te bezali iz njega, če ne želiš, ne vleci pa nas tja.

res me zanima, kako se bo zaključila ta poslednja bitka, za poslednjih 10 milijard, ki so nam še ostale

zaenkrat kaže 50:50 v boju komunajzarji:konvertirani komunajzarji

cekr ::

Referenduma o slabi banki ne bo.

Zoki se je tega najbolj bal.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

1 od 2. Saj ni tako slabo.

EDIT: Drugič pa manj šlamparije, prosim.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Pravilno.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Sedaj pa še ugotoviti, kako so podpisovali prejšnjega. Saj jih vseh sploh ni bilo takrat na voljo.

Medicinski bratec je Viranta tudi pozval, da ga ovadi zaradi poneverbe.
Upam, da bo to storil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

PaX_MaN ::

Dejstvo je, da je bila torkova polnočna akcija tipičen strel na gol od daleč v zadnji minuti.

Včasih rata, včasih ne.
/\/\.K.

Zdej pa stave, kdo bo prvi umaknil podpis.

Bo Vogrin prvi?

PaX_MaN ::

Vogrinov ni skeniran, AFAIK.
Sam od PS so.

amigo_no1 ::

Komentar iz rtvslo:
Holding je zgolj izročitev vsega državnega premoženja v roke predsednika vlade, kar je slabo na splošno, pri tem predsedniku vlade pa še posebej.
Trenutni predsednik vlade ima precej slabe reference glede poštenosti in glede pameti in sposobnosti pri upravljanju s premoženjem.

Opozicija je nesposobna (ne znajo (nočejo ?) niti speljati procedure po ps-u :))), vlada še bolj.

Kaj misli vlada početi s to slabo banko in SDH-jem, če tako pleteničijo o prodaji državnih deležev ?

PaX_MaN je izjavil:

Vogrinov ni skeniran, AFAIK.
Sam od PS so.

Ni skeniran. Ga pa lahko umakne.

Verjetno misliš za prvo pobudo (holding)?

Dvomim. Čeprav, pri naši WTF sceni je itak vse možno. Niti ni preveč važno.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Matako je izjavil:

Verjetno misliš za prvo pobudo (holding)?

Dvomim.

Lahko dvomiš. Samo tip ima tožilstvo nad glavo.
In še marsikaj...

Po drugi stani je lahko tudi Janševa varovalka.

Recimo: pingvini in ZKJ zberejo 30 glasov z Vogrinom. So zadovoljni.
Vogrin se umakne in zadeva pade, ker niso bili toliko pametni in vložili več podpisov.

To je hipotetično. Možno pa je.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

PS je popušila z referendumom o slabi banki.:D

Virant se je končno dobil s skupino pravnih strokovnjakov:

http://www.rtvslo.si/slovenija/virant-r...

...ob tem je dejal, da ima že sam kot pravnik dovolj znanja za to odločitev, a se je kljub temu želel posvetovati s pravniki, med njimi so bili Igor Kaučič, Rajko Pirnat, Miro Cerar, Rajko Pirnat, Janez Čebulj in zakonodajno pravna služba.

Aha! Tukaj so skenirali kar celega Rajka Pirnata, ne le njegov podpis, to je še huje!! Preklete Majerjeve podgane.
/\/\.K.

a kar celega človka so prekopirali?;((

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Ja saj vidiš, da vsi skupaj samo kopirajo. Da nam ne vladajo kaki kloni?
/\/\.K.

amigo_no1 ::

mtosev je izjavil:

PS je popušila z referendumom o slabi banki.:D

Ne, popušil je slovenski narod.

Zgodovina sprememb…

trololo2 ::

Daedalus je izjavil:

Pa dajmo razsut še eno populistično o suverenosti. Če v strahu pred izgubo suverenosti že itak igraš po muski nekoga tretjega, si suveren? Itak, da ne. Tako da naj nehajo nabijat o tem. Slovenija ni suverena država.

Jah svet ni črno-bel in obstajajo stopnje suverenosti. Definitivno smo v tem trenutku manj suvereni kot če sploh ne bi bili zadolženi. Ampak ko pride trojka bo pa stopnja suverenosti še bistveno manjša. Zdaj vlada lahko sama izbira kako uravnotežiti proračun, potem bo le še izvajalec ukazov. Saj pri klovnijadah z referendumi bo to boljša opcija, pa tako že vemo da trojka zareže pretežno v JS in pokojnine. Fine by me.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: trololo2 ()

Jest sem čisto zato, da pride četverka. EU trojka + en možicelj iz USA.

Samo ne vem, če bo to dovolj.
Pri nas smo enostavno prvaki v izigravanju.

Mogoče pa pridejo in rečejo: "Delati v državni upravi je ponos." in ukinejo plače.

Enostavno si bo treba naliti čistega vina.
Le v čem je slovenski uradnik boljši od recimo slovaškega, ki nima niti pol plače našega?
Pa Slovaki pridejo skozi, pri nas pa toliko ropota.
Naša prudoktivnost ni nič boljša od slovaške.

bluefish ::

trololo2 je izjavil:

Definitivno smo v tem trenutku manj suvereni kot če sploh ne bi bili zadolženi.
Tako kot praktično vse druge nacije Evrope in verjetno tudi sveta. Pa še nisem slišal tujih politikov lapati o zmanjšani suverenosti,...

Ko sem že omenjal grablje v faci JJ...

Šušteršič je v komentarju O zlorabi referendumov za politične bitke, ki ga je napisal za Finance februarja lani, izpostavil, da je škoda, ki jo lahko povzročita slab parlament in slaba vlada, precej večja od škode, ki jo povzročita en ali dva referenduma. Poudaril je tudi, da ga tako imenovani vsebinski argumenti, da ljudje na referendumih sprejemajo neumnosti in ne vedo, o čem odločajo, ne prepričajo.

Ko sem že omenjal nekonsistenco enih Financ... ki se grejo "resen tisk".
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

trololo2 ::

bluefish je izjavil:

trololo2 je izjavil:

Definitivno smo v tem trenutku manj suvereni kot če sploh ne bi bili zadolženi.
Tako kot praktično vse druge nacije Evrope in verjetno tudi sveta. Pa še nisem slišal tujih politikov lapati o zmanjšani suverenosti,...

Koliko ti izposojen denar zmanjša suverenost je odvisno od mnenja posojilodajalca(ov) da boš to zmožen tudi vrniti.

Mi te sposobnosti (torej nimamo opcije pridi do poceni novih posojil da bi vrnili obstoječa) nimamo hence imamo omejeno suverenost pri deljenju tekočega proračuna. Nemčija (ali sever EU) recimo ki do novega denarja pride praktično zastonj tega problema nima in zato tudi ne lapajo o tem. Jug pa lapa, vključno z nami.

Da razširim še prejšnji post... Politiki pač poenostavijo stvari in enostavno rečejo da bomo izgubili suverenost. Se pravi digitalizirajo več nians suverenosti v samo dve stanji suvereni/nesuvereni. Dalo bi se debatirati če je ta meja res pri kompletni izgubi zmožnosti krojenja tekočegai proračuna, IMO boljša meja kot kakšna druga.

BTW Daedalus, tole tvoje ukvarjanje z JJ prav v vsakem postu pa meji na patologijo... Škoda živcev se obremenjevati toliko s katerimkoli politikom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: trololo2 ()

cekr je izjavil:

Sedaj pa še ugotoviti, kako so podpisovali prejšnjega. Saj jih vseh sploh ni bilo takrat na voljo.

Medicinski bratec je Viranta tudi pozval, da ga ovadi zaradi poneverbe.
Upam, da bo to storil.

Ne bo, ker bo sicer tepen od drugih koalicijskih strank, ki so počele prav isto. Ne glede na trenutek sem za to, da se to enkrat konča, a sedanja vlada pri pridigi nima nobene kredibilnosti. Sploh pa ne, ker je že večkrat (ena stranka) dokazano in z naklepom ponarejala ...

BTW Daedalus, tole tvoje ukvarjanje z JJ prav v vsakem postu pa meji na patologijo... Škoda živcev se obremenjevati toliko s katerimkoli politikom.

Pač ne maram hinavcev. In veselo uporabim vsako priložnost, da pokažem na to lastnost JJ. Če si opazil, je večina tega threada fanboyevsko nabijanje in ne ravno posredovanje bolj zanimivih informacij. Jaz ga uporabljam ravno zato - da kažem, da je Cesar nag. Do kosti. Ko bo na oblasti Jankovič, bom pa njega slačil.

Živcira me pa simpl dejstvo, da tile klovni nek političen "prestiž" postavljajo nad državljana. Nas gulijo zato, da instrumentalizirajo svojo oblast v boju zoper drugače misleče. Ja, to me pa resno jezi. Če tega nisi sposoben dojet, pač niti hudo brihten. Si pa zato verjetno manj slabe volje, ko ti nek samooklicani rešitelj razlaga, kako boš delal več za manj, zato da se bo ta rešitelj lahko jajcal naokoli po TV in razlagal, kdo je "tapravi", kdo pa ni. In obenem nabijal davke in dajatve, pa te na tak način tiščal v drek, za dobro lastne koristi.
[J.P.Sartre]
««
148 / 264
»»