» »

FileSonic onemogočil deljenje datotek

1
2
»

Grey ::

digitalcek je izjavil:

Grey je izjavil:

digitalcek je izjavil:

Grey je izjavil:

Če bi jaz rad delil pot Prej sem tebi kot glasbeniku izvajalcu naredil reklamo kot pa oškodoval. Reopisni video z ljudmi ki jih imam rad in pri tem za boljši efekt dodam notri glasbo, jo bom dal.


Če boš "dodal noter" mojo glasbo, te bom seveda kazensko preganjal, tožil. Napiši si svojo glasbo, kupi si instrument, plačaj (IN HODI 4 LETA V) srednjo glasbeno šolo, ali plačuj inštruktorja, svojo glasbo potem tudi izvajaj in posnemi - potem pa ne boš imel NOBENEGA problema.
Kako bi bilo, če bi jaz "za boljši efekt" mojega finančnega stanja od tvojih 750 evrov dohodkov vzel stran zase 80 evrov?
Aja, tebi ne sme nihče nič vzeti, ker NISI avtor, avtorju pa lahko?

Na podlagi česa? Kako sem se s tem monetarno okoristil supposedly tvojega dela (če privzamemo da nisi dinozavrski založnik)


Ne razumeš, ali nočeš razumeti?

Tudi če se z mojim delom nisi monetarno okoristil, zahtevam, da ga pustiš na miru (recimo na moji spletni strani). Enako, kot pusti na miru moje fotografije, ki so na spletu, mojega psa in moj moped.

Je to res tako težko razumeti? Pusti na miru TUJO lastnino, pa naj bo fizična, intelektualna, ali virualna.

Glasbe namreč NIKAKOR nisem napisal zato, da si boš ti z njo podlagal svoje filmčke. Ampak zato, da bom z njo kaj zaslužil.
Tako, kot si mopeda nisem kupil zato, da se boš z njim vozil ti...

In še najmanj pa si ne dovolim predlagati od tebe, kaj naj JAZ počnem s svojo lastnino. Naj prodam moped, ali ne, naj svojo glasbo prodajam po kakšnem znanem modelu, ali naj jo imam (za svoje veselje)le na moji spletni strani.

PUSTI PRI MIRU!

Če imaš več kot 5 let, pričakujem, da boš mojo željo:
1. Razumel.
2. Upošteval.


Mešaš jabolka in hruške. Tega TI ne dojameš, ker te je očitno povozil čas (mentalno, biološko, civilizacijsko). Tvoj moped...dvomim, da imaš tako dober okus kot jaz niti ne vem, če bi ga hotel imeti..."gliha ga vkup štriha"...tu ravno ne drži. Če bi ga pa že hotel imeti, ga bom kupil v trgovini ali pa s CNCjem sam izdelal. Če hočem imeti takega psa kot ti velja enako kot za moped. Kar slišim in kar vidim je MOJ spomin. Če slišim neko dobro skladbo, jo bom predvajal prijatelju. Če vidim neko dobro fotografijo ali umetnino jo bom pokazal prijatelju. To je človeška narava. Ali bi mi povzročal probleme, če bi si pel pesem v parku med množico mimoidočih ali jo žvižgal? Ali pa poslušal preko iPad-a v parku, kjer bi imel piknik z družino? Kaj pa najstniki, ki poslušajo glasbo na slušalkah in se sliši skozi slušalke zaradi glasnosti? Kaj pa če jaz na avtobusu gledam nek del nadaljevanke na svojem tabletu in poleg mene sedi neznanec in gleda skupaj z mano pa ni plačal za to? Če je odgovor na katerokoli od teh vprašanj DA, prosim, da se GLOBOKO zamisliš in ugotoviš, kje si izgubil človečnost in razsodnost. Zaslužiš pa itak že, ko jaz kupim skladbo/CD in obiščem tvoj koncert. Ali si ti založnik ali ne, je tu irrelevantno, ker založnik NI napisal glasbe. Tako, da je javkanje založnikov (MPAA, RIAA in podobnih oslov) popolnoma irrelevanten problem. Zaradi mene jih lahko vse disbandajo, ker so v 21. stoletju postali popolnoma nepotreben strošek ustvarjalcem. Sistem se bo sam popravil in uravnal tako, da bo prav. Le en trn v peti človeških svoboščin bo manj. Če bi vse založbe in založnike zakopali 1 km pod zemljo, svet ne bi bil na popolnoma nič slabšem. Ravno nasprotno, bolje bi bilo.

digitalcek ::

Grey je izjavil:


Če hočem imeti takega psa kot ti velja enako kot za moped...


Spet si totalno zgrešil.



Če ne želim, da imaš MOJEGA psa, ga NE BOŠ imel, pa če te na mestu vzame hudič. Podobnega ja, iste pasme ja, ampah mojega - NE! Mojega psa lahko samo ukradeš in te bom seveda tožil. Niti klonirati ti ga ne pustim!

Če ne želim, da gre moj komad v obliki mp3 naokoli, ne bo šel, ker to PREPOVEDUJEM. Lahko seveda napišeš podoben komad. Če bo preveč podoben, te bom mogoče tožil za plagiatorstvo, ampak to0 je izven te debate.
Prav moj komad pa ti NE DOVOLIM raztresati naokoli po spletu.

In če želim, da bo moja fotka samo na moji spletni strani (ali mogoče še na Jožetovi), bo le tam in nikjer drugje. Ker JAZ tako hočem in tudi zahtevam. Fotko lahko seveda pogledaš. Lahko tudi posnameš svojo. Podobno, ali bistveno različno.
Mojo pa ne boš odnesel (in jo lepil, kjer ti paše), brez, da te tožim (če jo najdem kje drugje).

Še vedno nič jasno?

Grey je izjavil:


Če bi vse založbe in založnike zakopali 1 km pod zemljo, svet ne bi bil na popolnoma nič slabšem. Ravno nasprotno, bolje bi bilo.


Če bi vse, ki brez dovoljenja avtorjev vlečete dol tuja dela, zakopali 1 km pod zemljo, bi ne bili avtorji in založbe prav nič na slabšem.
Ostali bi kupovali, kolikor bi kupovali. Najbrž več, kot prej. Ali pa celo bistveno več, ker bi videli, kako žalostno so končali dolpteguni. En kilometer pod zemljo...

Zgodovina sprememb…

_IKE_ ::

@digitalček........tko iz radovednsoti: kaj točno si ti v tej dol poteg zgodbi ?

digitalcek ::

_IKE_ je izjavil:

@digitalček........tko iz radovednsoti: kaj točno si ti v tej dol poteg zgodbi ?


Avtor, ki mu kradejo.

Gandalfar ::

Digitalcek ima cisto prav. Puste na mir tuja avtorska dela.

SuperVeloce ::

Posredniki in založniške hiše itak v takšnem stilu, kot so sedaj, ne bodo več dolgo obstajale, če SOPA, PIPA & ACTA ne bosta sprejete...

Vse več avtorjev noče več podpisati pogodbe z založbo, raje glasbo (ali tudi knjigo) prodajo na druge načine. Veliko avtorjev se toži po sodiščih z založbami, saj so prekinili pogodbe zaradi drakonskih marž.

Nekaj te vojne se vidi tudi na youtube, kjer založbe zaradi bedastega USA zakona pošiljajo zahtevke za odstranitev kar vsepovprek. Odstranjuje se stvari, ki niso avtorska lastnina založbe ali pa se celo zgodi, da se odstrani komad ki je podoben njihovem, kljub temu da je starejši. Tudi kraja se je dogajala... vse zato ker nisi pri vplivni založbi. Hja, sedaj se pa toži, če imaš denar...
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Atari RapidSharu: dajte no pazit, da ne gostite naših avtorsko zaščitenih vsebin

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
3911501 (8957) Gavran
»

Ustanovitelju Megauploada zasegli vilo, tožilstvo razširilo obtožnico

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
3013757 (11238) Mesar
»

BTjunkie prostovoljno prenehal obratovati (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
20245730 (38358) ahac
»

Google razširil mehko cenzuro piratskih pojmov

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
4014426 (12288) antonija
»

RapidShare ni odgovoren za početje uporabnikov

Oddelek: Novice / Tožbe
114237 (3293) MrStein

Več podobnih tem