Forum » Strojna oprema » kupujem prenosnik
kupujem prenosnik
BRBR ::
1. Naj bi bilo mogoče ga uporabit kot nadometilo za prejšnji desktop računalnik = nanj priklopit navadno vireless tipkovnico & miš + 'ta star' monitor (s tastarim nondigital priklopom) + tiskalnik
Berem po internetu da so s tem (monitor - resolucija-preklapljanje) težave oz komedije...
2. Nikjer ne piše koliko usb priključkov ima prenosnik ? Ali je to fixno ali se razlikuje od modela do modela ?
3. Big-bang skoraj vedno v kompletu prodaja win7 home slo/en, in ko pogledaš je slo, prodajalec pa mi je razlagal da se 'sigurno' da preklopit na en, ni pa mi znal pokazat kje.
Kolikor sem jaz gledal je enak šmoren kot na win7 pro, kjer se to ne da.
4. win 7 home/pro, kao na home ne moreš vzpostavit remote desktop, al pa je bila to fora na win xp ? Druge bistvene razlike ?
5. HP 2579 all in one, al naj s tem pričakujem težave, kolikor se spomnim inst 64 bitnih driverjev na win7 pro ni bil uspešen ....
6 HD 5000/7000 obratov, Ali je to v 'real life' kakšna bistvena razlika ?
Mnenja - predogi ?
EDIT: glede 3, piše nekaj tule
Berem po internetu da so s tem (monitor - resolucija-preklapljanje) težave oz komedije...
2. Nikjer ne piše koliko usb priključkov ima prenosnik ? Ali je to fixno ali se razlikuje od modela do modela ?
3. Big-bang skoraj vedno v kompletu prodaja win7 home slo/en, in ko pogledaš je slo, prodajalec pa mi je razlagal da se 'sigurno' da preklopit na en, ni pa mi znal pokazat kje.
Kolikor sem jaz gledal je enak šmoren kot na win7 pro, kjer se to ne da.
4. win 7 home/pro, kao na home ne moreš vzpostavit remote desktop, al pa je bila to fora na win xp ? Druge bistvene razlike ?
5. HP 2579 all in one, al naj s tem pričakujem težave, kolikor se spomnim inst 64 bitnih driverjev na win7 pro ni bil uspešen ....
6 HD 5000/7000 obratov, Ali je to v 'real life' kakšna bistvena razlika ?
Mnenja - predogi ?
EDIT: glede 3, piše nekaj tule
- spremenil: BRBR ()
MIHAc27 ::
1) Več denarja več muzike (ponavadi). Koliko sploh misliš dat za prenosnika.
Drugače težave z resolucijami so samo zato, ker imajo prenosniki švoh grafiko in manj možnosti.
2)Različni modeli imajo seveda različno število USB. 2 bi moral imeti vsak.
3)Izbereš ko začneš inštalacijo. KASNEJE SE NE DA SPREMINJAT KAR TAKO!!!! Razen če imaš Ulitmate verzijo, kar dvomim da bo gor.
4) Home verzije ne moreš dat na domeno. Remote desktop na en ali drug način dela povsod.
5)Če ni posebnega razloga (Npr več kot 4Gb rama, kak poseben kos softwera) za inštalacijo 64bitnega sistema uporabi raje 32bitni. Čeprav novejše naprave nimajo težav z kompatibilnostjo nikoli ne veš.
6) Razlika seveda je. Če rabiš za internet, word nepomembna. Če veliko premetavaš podatke oz igraš potem vseeno mogoče glej za 7000 obrati. Bo pa v teoriji 7000prej crknil k 5000.
Drugače težave z resolucijami so samo zato, ker imajo prenosniki švoh grafiko in manj možnosti.
2)Različni modeli imajo seveda različno število USB. 2 bi moral imeti vsak.
3)Izbereš ko začneš inštalacijo. KASNEJE SE NE DA SPREMINJAT KAR TAKO!!!! Razen če imaš Ulitmate verzijo, kar dvomim da bo gor.
4) Home verzije ne moreš dat na domeno. Remote desktop na en ali drug način dela povsod.
5)Če ni posebnega razloga (Npr več kot 4Gb rama, kak poseben kos softwera) za inštalacijo 64bitnega sistema uporabi raje 32bitni. Čeprav novejše naprave nimajo težav z kompatibilnostjo nikoli ne veš.
6) Razlika seveda je. Če rabiš za internet, word nepomembna. Če veliko premetavaš podatke oz igraš potem vseeno mogoče glej za 7000 obrati. Bo pa v teoriji 7000prej crknil k 5000.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win7, kako namestim Language pack ? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 29057 (18300) | GTX970 |
» | windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Operacijski sistemi | 57016 (38757) | mtosev |
» | Windows 8 je tu (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 66424 (50357) | HupChup |
» | Mac OS X 10.6 v petek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 18698 (13200) | ShARk63 |