» »

Montnje 2.4GHz signala

Montnje 2.4GHz signala

Robi :P ::

Pozdravljeni!
Zanima me ali lahko moj Wireless set tipkovnice in miške (2.4GHz) moti moje wifi omrežje, ki ima prav tako frekvenco 2.4GHz??
Ali se da dobiti kak program da bi tipkovnici in miško nastavil drugo frekvenco??
  • spremenilo: Robi :P ()

RejZoR ::

Je možno ja. In ne, frekvence miške in tipkovnice boš težko spremenil (razen če imaš gor kakšna stikala za frekvence), lahko pa router prestaviš na drug kanal. To pa imajo vsi routerji.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

RejZoR je izjavil:

Je možno ja. In ne, frekvence miške in tipkovnice boš težko spremenil (razen če imaš gor kakšna stikala za frekvence), lahko pa router prestaviš na drug kanal. To pa imajo vsi routerji.

Ne tipkovnica in miška nimata router mam pa Linksys WRT54GL pa me zanima kje lahko spremenim frekvenco in na koliko jo naj dam??

use 2.4?

use 2.4?

evo tole so nastavitve ampak nikjer ne vidim kaj drugega kot 2.4 Ghz kaj naj nastavim

mr1two ::

Sej je dosti, če že odstopa od 2.4 za dobro mero... Recimo če izbereš kanal 13, bi moral bit skoraj na konju.

All ::

Enak problem sem imel z brezžičnimi slušalkami, ki so prekrile wifi signal. Pomagalo je da sem prestavil signal na routerju na kanal 1.

dal sem na kanal 1 in net šteka tk da bom poskusil še z kanalom 13

Zgodovina sprememb…

dobro sem prestavil net zdaj dela ampak mi iz 365 kB/s zbije na 102 kB/s testiral sem s speed test.net in bittorent tk da ne vem če mam na kanal 1 al pa 13 je tk da net šteka če mam karkoli drugega net ne dela...Kaj naj naredim?? Internet je lahko samo brezžičen!

RejZoR ::

Sej ni treba it iz enega ekstrema v drugega. Probaj it + - 2 kanala.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

RejZoR je izjavil:

Sej ni treba it iz enega ekstrema v drugega. Probaj it + - 2 kanala.

probal sem vse kanale net pri drugih sploh ne dela..:(

amigo_no1 ::

Katero tipkovnico in miško imaš ?

Če si v bloku doma ali pa tudi tko, če imaš dosti sosedov okrog sebe, ki uporabljajo wifi, bi se splačalo pogledat ali ti že drugi zasedajo kanale v tem frekvenčnem pasu. Za pc nevem, ampak ziher obstaja, jaz za ta namen uporabljam kr en app na android telefonu: wifi analyzer, kjer piše na katerem kanalu s kakšno jakostjo obstaja neko omrežje, ki broadcasta svoj ssid- tako da če se tvoja wifi frekvenca pokriva z neko drugo, pride do kolizij in tvoja wifi naprava na sprejemnem delu ne razloči kaj je kaj...
Tako lahko poiščeš najustreznešo luknjo v frekvenčnem pasu, da lahko komunicirajo tvoje naprave med seboj.

LP

smo v hiši na vasi in vem da imajo nekatere hiše wifi ampak jih niti moja wirless kartica ne lovi ker so predaleč tako da to ni glih problem... ali res ne obstaja program s katerim bi lahko kontrolirav frekvenco

amigo_no1 ::

Ja 3 kaže.
Katero wifi karico imaš ?
V nastavitvah le te onemogoči power saving, če je slučajno vklopljen.
Pri wifiju moraš vedno najprej generalno ugotoviti kjer najboljše vleče, potem se začneš igrati z fine-tuningom antenc pri routerju in sprejemiku.
Daš lahko router kam drugam, da bo vpliv wifi tipkovnice čim manjši ?
Priporočam tudi menjavo fw na router-ju s tomato http://victek.is-a-geek.com/tomato.html

stran 60
http://dvd.mojmikro.si/2010-02/MikroPDF...

amigo_no1 je izjavil:

Ja 3 kaže.
Katero wifi karico imaš ?
V nastavitvah le te onemogoči power saving, če je slučajno vklopljen.
Pri wifiju moraš vedno najprej generalno ugotoviti kjer najboljše vleče, potem se začneš igrati z fine-tuningom antenc pri routerju in sprejemiku.
Daš lahko router kam drugam, da bo vpliv wifi tipkovnice čim manjši ?
Priporočam tudi menjavo fw na router-ju s tomato http://victek.is-a-geek.com/tomato.html

stran 60
http://dvd.mojmikro.si/2010-02/MikroPDF...

Lepo povrsti:
WiFi kartica je tale: http://www.mimovrste.com/artikel/249002... ( use savig pa te fore imam izklopljene )
Signal imam 3-4 črtice včasih celo 5 signal ni problem router je pa Linksys WRT-54GL Routerja ne morem ne vem kako premikati sedaj je na najboljši poziciji
Glede fw-jev pa spročim kako bo

dogo ::

Imam enak router in nimam nikakršnih problemov z signalom in brezžičnimi računalniškimi dodatki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dogo ()

ne deluje:( kaj res ne obstaja noben program ki bi spremenil frekvenco tipkonvici in miški????

dogo je izjavil:

Imam enak router in nimam nikakršnih problemov z signalom in brezžičnimi računalniškimi dodatki.

ta router je super stvarca ampak očitno ga wirless set moti

Zgodovina sprememb…

A če pa sklopš wireless set pa je ok?

mr1two je izjavil:

A če pa sklopš wireless set pa je ok?

da :(

balocom ::

A lahko najdeš bolj točno frekvenco za tole tipkovnico + miša ter mogoče kako širok kanal uporablja? Zna pomagat pri iskanju primernega kanala za Wi-Fi.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

sej to je problem da nikjer ni frekvence in ne morem vedet kako bi nastavil router

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WiFi v bloku

Oddelek: Omrežja in internet
344842 (1536) starfotr
»

Internet preobjemenjen, kaj je krivo?

162208 (1526) SmeskoSnezak
»

Routerji odletel Wifi, katerega novega?

224848 (3937) kuglvinkl
»

Preveč wi-fi omrežij v bloku

132952 (2227) St235
»

Wifi - na daleč - problem (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6010191 (9107) lebang1

Več podobnih tem