Forum » Programska oprema » Ubuntu Server 11.10 RAID
Ubuntu Server 11.10 RAID
bucket ::
Pozdravljeni!
Postavljen imam domači strežnik z Ubuntu Server 11.10 z 2 x 2TB diskovja. Server deluje super.
Sedaj pa bi želel drugi disk uporabiti za Raid 1 ampak, to bi rad naredil na že delujočem sistemu. Torej brez ponovne inštalacije in po možnosti brez izgube podatkov.
Na internetu sem našel nekaj vodičev kako se naredi ampak so vsi nekoliko starejšega datuma in ne vem če bo šlo tako gladko kot pravijo.
Kako torej iz dveh diskov narediti Raid 1 na obstoječem sistemu?
Hvala.
Postavljen imam domači strežnik z Ubuntu Server 11.10 z 2 x 2TB diskovja. Server deluje super.
Sedaj pa bi želel drugi disk uporabiti za Raid 1 ampak, to bi rad naredil na že delujočem sistemu. Torej brez ponovne inštalacije in po možnosti brez izgube podatkov.
Na internetu sem našel nekaj vodičev kako se naredi ampak so vsi nekoliko starejšega datuma in ne vem če bo šlo tako gladko kot pravijo.
Kako torej iz dveh diskov narediti Raid 1 na obstoječem sistemu?
Hvala.
black ice ::
Imaš sistem nameščen na RAID polju ali na disku namenjenu samo za sistem?
Uporabi ukaz man mdadm.
Uporabi ukaz man mdadm.
bucket ::
Trenutno ni Raid-a konfiguriranega v serverju.
Na sda je sistem in podatki, sdb pa je več ali manj prazen.
Na sda je sistem in podatki, sdb pa je več ali manj prazen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bucket ()
black ice ::
Opcija brez izgube podatkov in namestitve sistema je edino uporaba rysnc na drug disk (sdb), če želiš RAID boš moral ponovno inštalirati sistem ter ustvariti primerne particije.
Hint: GRUB ne ve bootat z RAID polja, torej moraš /boot ločiti. Obstajajo neke stranpoti, samo meni niso delovale.
Hint: GRUB ne ve bootat z RAID polja, torej moraš /boot ločiti. Obstajajo neke stranpoti, samo meni niso delovale.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Software raid 1 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 11731 (10873) | uporabniik |
» | File server in routerOddelek: Pomoč in nasveti | 1567 (1042) | ABX |
» | raid 0 setupOddelek: Strojna oprema | 2128 (1591) | GrimReaper |
» | RAID 0 in izgube podatkovOddelek: Strojna oprema | 1846 (1192) | Vlady |
» | Raid 1, backup podatkov - image ...Oddelek: Programska oprema | 1029 (948) | cojss |