Forum » Pomoč in nasveti » partition magic - problemi z d particijo
partition magic - problemi z d particijo
Yo111 ::
serbus
imam en velik problem. imam disg velik 40 gb .z partition magicom 8 sem naredil d (logicno) particijo veliko 7 Gb in na njo potem posnel podatke iz c -ja . potem pa sem jo hotel se povecati za 8 Gb. med tem ko je partitino magic delal to mi je nekdo sesetiral racunalnik :( .
in ko se racunalnik ponovno zazene (os je win98) , zagnal se je cisto normalno, so ble na d- ju neki cudni fajli (namesto lepih imen faljlov je blo cisto zmesano , neke crte, stevilke), pol datotek pa je blo vredo. potem pa sem pognal scandisk in mi je javil da je nasel napake pa sem dal da naj popravi. po tem se pa je na disko d pojavlo cel kup fajlov ki zgledajo "file000.chk"...
prej so bli vsi ti fajli lepo sortirani po raznih mapah , sedaj pa jih je scandisk dal vse v root direktorij. preblizno pol particije d pa je ostalo lepo ohranjeno.
najbolj zanimivo pa je da je preblizno 8 Gb diska za kolker sam hotu povecat disk d zginlo nekam v neznano.
a ma kdo kak nascet kako v lahko dobil nazaj podatke in teh 8 gb brez da bi zbrisal particijo. datotecni sistem je fat 32 na celem disko, samo zgleda da je glih s tem nekaj narobe.
upam da me bote zastopli ker je problem res cuden
hvala
imam en velik problem. imam disg velik 40 gb .z partition magicom 8 sem naredil d (logicno) particijo veliko 7 Gb in na njo potem posnel podatke iz c -ja . potem pa sem jo hotel se povecati za 8 Gb. med tem ko je partitino magic delal to mi je nekdo sesetiral racunalnik :( .
in ko se racunalnik ponovno zazene (os je win98) , zagnal se je cisto normalno, so ble na d- ju neki cudni fajli (namesto lepih imen faljlov je blo cisto zmesano , neke crte, stevilke), pol datotek pa je blo vredo. potem pa sem pognal scandisk in mi je javil da je nasel napake pa sem dal da naj popravi. po tem se pa je na disko d pojavlo cel kup fajlov ki zgledajo "file000.chk"...
prej so bli vsi ti fajli lepo sortirani po raznih mapah , sedaj pa jih je scandisk dal vse v root direktorij. preblizno pol particije d pa je ostalo lepo ohranjeno.
najbolj zanimivo pa je da je preblizno 8 Gb diska za kolker sam hotu povecat disk d zginlo nekam v neznano.
a ma kdo kak nascet kako v lahko dobil nazaj podatke in teh 8 gb brez da bi zbrisal particijo. datotecni sistem je fat 32 na celem disko, samo zgleda da je glih s tem nekaj narobe.
upam da me bote zastopli ker je problem res cuden
hvala
ka a res noben ne ve ka bi se dalo naredit. res da sem malo nerazumljivo napisal sam upam da vseeno zastopite problem.
da probam se enkrat opisat.
imam primarno particojo c: 23 gb
podaljsano particijo 15gb
logicno particijo d: za katero bi morlo uporabit cel prostor podaljsane, ampak ga samo 7 gb ostalo pa je izginlo neznano kam, polovico filov na tej particiji pa je uniclo (scandisk je naredo chk. file). recimor ko v raziskovalco pogledam velikost d: napise 7Gb, v partition magico pa 15Gb samo zraven ko pise prazen prostor ga je samo 100mb morlo bi bit pa 8.1gb. tako da tudi tu napise napacno.
upam da ni edina varianta brisanje particije ker rabim podatke gre za mp3-je)
da probam se enkrat opisat.
imam primarno particojo c: 23 gb
podaljsano particijo 15gb
logicno particijo d: za katero bi morlo uporabit cel prostor podaljsane, ampak ga samo 7 gb ostalo pa je izginlo neznano kam, polovico filov na tej particiji pa je uniclo (scandisk je naredo chk. file). recimor ko v raziskovalco pogledam velikost d: napise 7Gb, v partition magico pa 15Gb samo zraven ko pise prazen prostor ga je samo 100mb morlo bi bit pa 8.1gb. tako da tudi tu napise napacno.
upam da ni edina varianta brisanje particije ker rabim podatke gre za mp3-je)
vili ::
Se enkrat pozen PM in poglej ce ti je naredu kako PQRP particijo (to bi lohk pojasnl kam je zginl tistih 8 Mb)
pol mors pa najdt enga z win2k,xp,ali linuxom da ti mounta to particijo in presname kar se da men je ratal sam je slo svinsko pocas
baje se da tud z PTEDITOM
pol mors pa najdt enga z win2k,xp,ali linuxom da ti mounta to particijo in presname kar se da men je ratal sam je slo svinsko pocas
baje se da tud z PTEDITOM
ViLi was here !!!
sem ze zrihtal. v partition magicu sem zbrisal celo particijo , pa potem dal undelete partition, pa je na novo ustvarilo particijo z vsemi podatki kot so bili prej na njej, tistih 8gb ki pa je prej zginlo pa je najdlo kot nerazporejen prostor.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne igrajte se s particijami!Oddelek: Operacijski sistemi | 2732 (1904) | drejc |
» | Prenosnik, kje je prazen prostor na disku!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1180 (974) | Realman |
» | Izgubljeni podatki?!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1015 (916) | Nocko |
» | Partricije ter win XP in RH9Oddelek: Operacijski sistemi | 1268 (1102) | DixieFlatline |
» | Pomoč kok rešit podatke!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 976 (890) | Mr.B |