» »

Prenosnik, kje je prazen prostor na disku!

Prenosnik, kje je prazen prostor na disku!

Realman ::

Torej gre za eden novejsi prenosnik od Compaqa, gor so seveda licencni Win XP, kateri so ze bili prednalozeni.Problem, je da ije vsega skupaj gor datotek za cca. 10GB, z vsemi programi.Particija je velika 20GB, prostora na disku Free samo 3GB.Pregledal s total commanderjem, vse file, kar je gor je dobrih 10GB.A mi lahko kdo razlozi kje so manjkajocih 7GB.Skrite datoteki niso, poskusil defrag,scandisk.Potem sem se se z nekimi dos programi igral.Enostavno manjka 7GB.Nimam vec idejo, kje bi lahko bili.
Hibernacija zaseda 1GB, je zraven pristeta, prav tako izmenjevalni file od winsov ki je dobra 2GB.A obstaja kaksen program, da bi lahko ugotovil kje je manjkajoci prostor, v kosu tudi ni.

ZA pomoc se vsem vnaprej zahvaljujem.

meszaj ::

Poizkusi:

Start ---> Run: compmgmt.msc ---> Storage ---> Disk Management

in preveri ce imas kak unalocated space....


LP

Realman ::

unlocated sigurno ni particija je velika 20gb, sam ne vem kje je tistih 7GB, ker jih res ne najdem.pozabil sem napisat, da mi vcsaih po zagonu da nazaj kaksen 1gb, potem pa spet zgine... ne vem no

Grega_ ::

Pod C:\Documents and Settings\TVOJE UPOR.IME\Local Settings se včasih nabira velik stvari. Mogoč še tja pogledaš.

Lp Grega

Realman ::

verjemi, da sem pogledal, ni to, saj pravim lahko gledam z programom, ki kaze vse datoteke skrite, zascitene... pa je razlika enostavno prevelika, ne vem kaj hudica pozira disk...

dragana ::

A si pomislil na obnovitvene datoteke system restore?

Realman ::

Sem vendar to ni, saj vcasih zgine naenkrat po 2GB, po restartu racunalnika, ne da bi kaj dodatno nalagal.Potem pride vcasih nazaj, kaksen GB.JAz se kaj takega vglavnem nisem videl, vse vsem desetletju kaj dela z racunalniki.Sumim Winse ki se original od Compaqa, tako kot vsak prenosnik, ki imajo se tiste svoje dodatke notri.Samo ne vem, kaj vpliva na te spremembe.Oz. kje je skrito.

tvich ::

Možno je tudi, da imaš na diksu prednaloženo diagnostično/sistemsko particijo z image-om xp-jev in diagnostiko (razni hardware diagnostic tool, recovery...). V samih XP-jih boš težko našel particije z drugačnim datotečnim sistemom. Naredi si boot cd, dej zraven Partion magic ali kaj podobnega in poglej kako maš disk razparcelan. Čeprav lahko partition magic zalaufaš tud iz winsov.
Povej še tip modela prenosnika in koliko je točno star?
LP

P.S. Povej kako si naredil 20gb particijo in kdaj?
And AC said, ''LET THERE BE LIGHT!''
And there was light--

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tvich ()

Realman ::

Model je HP Compaq 6120 z 1GB rama.PArticije so bile narejene 100% ok.Primary je 20GB, potem pa se logicna ostalo koliko je 80GB diska.NArejeno v dosu z Partition Magicom.Garant ok.Problem je da mi skace, disk mi vzame par GB, potem pa vcasih zopet nazaj da, vendar ne vse.Opazil sem tudi, ko sem brisal file, bil je backup driverjev in ostale sare, kar pac dobis zraven prenosnika, da sem se odlocil da pobrisem cca. 4GB, ko sem zbrisal sem zacudeno ugotovil, da mi free samo cca. 2gb vec in ne 4 toliko kot sem zbrisal.Mislim, res je fenomen.

tvich ::

Mal me je sram, samo sploh ne vem zakaj sodelujem v debati ker ti itak nisem nič pametnega povedal. Ampak bom še poskušal :) Zdej če razmišljam bol po kmečko: Kaj vse je v Xp-jih sposobno samo od sebe spreminjat velikost na disku:
-paging file (a ga maš na fiksiranega)
-system restore (itak lahko sam določiš kok hočeš da ti zavzame)
-hibernation (ta je še najbolj sumljiv, sam če je izklopljen pol pa ne vem)

Še vedno bi mi bilo najbolj pri srcu, da maš eno linux servisno particijo, ki se ti še vedno skriva, samo če ne druzga bi jo moral zaznat kot unalocated space. Drugače je pa ta model sploh nima, ker dobiš zraven Recovery disk.

Mogoče je pa že čas za novo inštalacijo OS-a?

LP
And AC said, ''LET THERE BE LIGHT!''
And there was light--

Realman ::

Ni ne paging file , ker se vidi da je cca. 2GB. System restore tudi ni, ter seveda Hibernation je vklopljen in zasede 1GB. Vse sem v glavne pogledal, pa ne najdem kaj bi se lahko bilo, particija pa je tudi uredu kreirana.Ocitno bo treba piratske Winse nalozit pa bo.JAz se vedno mislim, da ga ti Winsi neki jebejo, ko imajo te Compaqove dodatke.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Okupiran ssd disk

Oddelek: Strojna oprema
151732 (1037) pbrgle1
»

Velikost particije za Visto

Oddelek: Operacijski sistemi
284937 (4327) Tr0n
»

Kako razdeliti 250GB disk? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
516030 (5143) bajsibajsi
»

Prazen prostor na disku mi je izginil

Oddelek: Pomoč in nasveti
101210 (1083) Uč _
»

winME restore mapa

Oddelek: Pomoč in nasveti
212562 (2104) Jeronimo

Več podobnih tem