» »

mldonkey

mldonkey

shock ::

Pozdravljeni,
zanima me kakšno je vaše mnenje o tem programu? Kako se obnesein, kakšni so kaj prenosi itd.
Kako je zdaj to narejeno? Kaj je to vse v enem 8(edonkey, direct connect, overnet, ...) ?

borchi ::

hmm, zlati časi mldonkeya so na žalost mimo. eMule in eDonkey serverji, ki jih skup paca Lugdunum master sta kriva, da je bil mldonkey potisnjen na stranski tir.

sicer je pod linuxom mldonkey še vedno najboljši edonkey klient, če ga pa misliš pod windowsi laufat pa verjetno zgublaš cajt (če že res hočeš, ti ga lahko skompajlam za windowse, da ga sprobaš, če nimaš cygwina instaliranga).

glede all-in-one pa tkle, še vseen je bolš, da uporablaš za vsak network "native" klient. prvič, mldonkey (razen edonkey&overnet) ne zna kombinirat downloade istega fajla iz različnih networkov. drugič, v nekatere networke ne zna (oz. ne zna dobro) uploadat, tako da si neke vrste leecher kar ni ravno lepo.

skratka, mldonkey ni več tisto kar je bil recimo pred pol leta, ko je res bil za par razredov boljši (v nekem smislu bolj agresiven) klient od originalnega eDonkey-a. če maš linux, ti razen poganjanja eMule skozi wine (so določeni problemi, npr. ne moreš kliknat na fajl in pogledat source, ampak se ga da uporabljat) ne preostane kaj dosti izbire. dela se sicer na portanju emule v linux ampak brez sodelovanja avtorjev emule in modov, tako da ne vem kako misli ta človek, ki zdaj že par mescev porta emule na linux, slediti vedno novim verzijam, ki prihajajo dobesedno vsak dan? mogoče uspe mldonkeyu pogruntat, da bo v bistvu emuliral emule klienta, kar bi bilo še najboljše v tej situaciji, da bi imeli vsaj tako učinkovitega edonkey klienta kot je emule z podporo za overnet. no, je še en projekt imenovan cdonkey, sam so še mal daleč od klienta za mase (cdonkey naj bi bil menda za emule viden kot emule klient!!!).

če pa imaš windowse pa je mldonkey vreden ogleda le, če imaš res nekaj odvečnega časa, ker je potrebno kar nekaj dela, da spraviš mldonkey v kolikor toliko uporabno stanje. drugače ostani pri emule. opozarjam, da je mldonkey napisan z linuxom v mislih in je delovanje pod windowsi slabše kot v linuxu.
l'jga

shock ::

Ja v bistvu je v tem da imam server (se ve linux >:D) na eni lokaciji in bi sporbal ta mldonkey. Kaj trenutno je mldonkey najboljša varianta za snemanje fajlov dol? In nisem te čist razumel z cdonkey, kaj bo al ne bo?

borchi ::

mldonkey TRENUTNO ni najboljša varjanta za download z edonkey omrežja. je pa trenutno najbolša za linux.

cdonkey? če bo al ne bo? hja, ne vem! sem pozabu mojo stekleno kroglo nekje ;-)
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

Sumo ::

Hmm kaj pa je narobe z overnetom za linux? Jaz ga uporabljam, pa ni tako slab. Le prenosi bi lahko bili malo hitrejsi :\ Bi jaz profitiral ce bi uporabljal mldonkey?

shock ::

SUmo: mislim da je kr vredu zdaj sem posnel nekaj dol (film dolg 800MB) v 1 urci. Niti ni tako slabo samo živce boš izgubil ku jaz če ne boš imel vse potrebne porte na linuxu odprte:D.

Elemen_T ::

800 MB v eni urci?

Kaj maš ti direktno optiko do warez strežnika na Microsoftu?
In to preko donkey omrežja?

Bush Powah' >:D

shock ::

okej 1 urci in 15 mogoče. Sem lih tako za foro pobral en film, ki je imel 162 sourcev, drugače ne vidim razloga da bi to tako hitro pobiral dol.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Program eDonkey dokončno umrl

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
284555 (3033) Bistri007
»

eDonkey kralj P2P omrežij (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
559422 (7892) Eru
»

Linux in Direct Connect

Oddelek: Omrežja in internet
91431 (1301) shock
»

Kateri je poleg Kazaa 2.0 najboljsi?

Oddelek: Programska oprema
342486 (1760) cybermedo
»

linux - wine - šumniki

Oddelek: Programska oprema
5866 (802) borchi

Več podobnih tem