» »

Izdelava ribnika

Izdelava ribnika

emmentaler ::

Dober dan, zanima me, če ima kdo ribnik?
Bi rabil nasvet...Oz, zelo pomembno je, da ima notr postrvi...
Sem prebral en kup stvari o teh ribnikih, in mi je približno jasno kako bi se zadeve lotil, če bi mel not zlateribe...malo nejasnosti je sam pri filtrih/črpalkah......
Ker pa hočem postrvi, imam pa dodatna vprašanja....
Zdaj, tam ko bi imel ribnik je pač travnik ki nima v bližini potoka ali kaj......Zdaj me predvsem zanima, za postrvi, ali rabim konstantno svežo vodo in naredim na način pritok/iztok?? To bi se dalo, ker nekje pod zemlji je voda, je bil en tu pa zmeril....Bi pačprejmoral nek vodnjak skopat...Če pa postrvi ne potrebujejo svežo vodo,da se zadovoljijo z kroženjem enake vode, sem pa razmišljal da bi rekel gasilcam naj mi pripeljejo potočno vodo, in potem črpalko ter filtre.....pač ne vem....naj en pove...Pač mogoče sam kompliciram v brezvee, kratko in bolj jedrnato vprašanje je, ali se postrvi v ribniku zadovoljijo z enakimi pogoji kot pa okrasne ribe??
lp

hvala

;-) ::

Imamo ribnik.

Kaj dosti pojma o tem nimam ampak rabil boš pomoč kake ribiške družine, da ti svetuje, pa še ko ti oni svetujejo negre vse po načrtu, mi ga že tretjo sezono praznimo zaradi "izboljšav".

Prvo rabiš vedet sploh kako si na stvari z vodo, naš se sam polni od deževnice in bližnjih izvirov...samo to je treba vse speljat, nič ne pade samo od sebe v ribnik. Če je voda greš naprej.

Potem rabiš iztok ki je tam kamor piha veter-da spihuje umazanijo iz površja iz ribnika.

Cela pizdarija je okoli tal v ribniku, najbolje je prebrat kako knjigo, če pa te vse zanima v živo in ti štajerska ni daleč lahko prideš pogledat k nam pa bo zraven človek ki ti bo znal vse povedat kako in zakaj je tako. Ni pa ravno tak kot da bi šel kruh pečt, ker delaš nek "ekosistem" v katerem želiš da je vse ok, to pa ni pes skup spravit. Mi smo meli pomoč ribičev, lastnik enega največjih ribnikov je svetoval...pa že tretjič praznimo..je neko veselje:D

Pač mogoče sam kompliciram v brezvee, kratko in bolj jedrnato vprašanje je, ali se postrvi v ribniku zadovoljijo z enakimi pogoji kot pa okrasne ribe??

Ne postrvi rabijo drugačne pogoje kot okrasne ribe. To zagotovo.

emmentaler ::

http://www.ribniki.si/content/kako-smo-...

nekaj takšnega po velikosti bi naredil....Saj na tej strani je kup vredu infromacij, sam postrvi so pač postrvi....Vrjetno bo najbolj pametno da najdem kakšen lokalen domač ribnik, in se pogovorim z osebo kako in kaj...
Drgače sem pa mislil skopat bazen za vodo, takšne kot imajo na podeželju za pitno vodo itd....tam ven bi črpal vodo po cevki ki bi se potem iztekala po nekakšnem slapu v ribnik, iztok bi pa tud po cevkah nazaj v bazen napelu....pač črpalka bi rabla skoz delat, takšno nekakšno konstantno kroženje vode bi naredil....Iztok bi blo verjetno bolje kam drugam napeljat, sam sosedu na teraso pa tud ne gre...:D

Silver ::

Postrvi rabijo izjemno čisto vodo z veliko kisika, predvsem pa močno tokovanje. Vsaj če želiš, da se dobro počutijo na dolgi rok. Ostani raje pri zlatih ribah, če bi rad kaj večjega pa premisli o koi krapih, ki so lahko pravi kapitalci, možnosti za nastanitev je še veliko drugih, tudi z "domačimi" vrstami.

Za konkretna vprašanja se obrni pa na http://www.aquanubis.com/forum/ribniki/ kjer ti bodo sigurno vedeli svetovati iz prve roke!

Vikking ::

Silver je izjavil:

Postrvi rabijo izjemno čisto vodo z veliko kisika, predvsem pa močno tokovanje. Vsaj če želiš, da se dobro počutijo na dolgi rok.


Potočna postrv Da. Šarenka ni toliko občutljiva.

Če bo "ribnik" zelo majhen, potem vrži noter zlate ribice.

emmentaler ::

Ok..hvala za odgovore...Bom kar zlate ribe mel pa Koi krape:D So res lepe:D
Ima kdo izkušnje z Oase filtri?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hrana (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9110453 (2244) IzRezije
»

Kje kupujete ribe (štajerska-mb) ?

Oddelek: Loža
263734 (3140) korenje3
»

Katera riba je to ?

Oddelek: Loža
141959 (1796) mihec87
»

A ste kej ribiči tuki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
708349 (4957) Meizu
»

Ribice umirajo.... :(

Oddelek: Loža
492781 (1926) BigFoot

Več podobnih tem