Forum » Programiranje » [C#]Length
[C#]Length
krastača ::
Delam na nalogi polja: sem nekaj naredila da mi Length ni več v modri barvi in mi program ne dela. Kako to popravim?
static void Main(string [] args) { int[] p = new int[10]{ 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, - 1 }; int vsota = 0; float povprecje = 0; for (int i = 0; i < p.Length; i++) { Console.Write("p{[0]} = {1,3}", i, p[i]); vsota += p[i]; } povprecje = (float)vsota / p.Length; Console.WriteLine("Vsota je {0}!", vsota); Console.WriteLine("Povprecje je {0}!", povprecje); Console.ReadKey(true);
- zaklenil: Ziga Dolhar ()
win64 ::
Sicer vidim napako, a ti jo ne bom povedal, ker se iz tega ne boš nič naučila. Napako pa ti sigurno javi prevajalnik, ti jo moraš samo prebrat.
krastača ::
okay našla eno napako - p[{0}] - mora bit nasprotno a vendar zakaj pa mi več Length ne javi v modri barvi?
LeQuack ::
Pri meni tudi Length ni nič modro obarvan, tako da je čisto v redu. Namesto da obrneš for zanko lahko tudi spremeniš stavek:
Pa pri prvem stavku ko definiraš tabelo, če imaš množico elementov že znano ne rabiš podati velikosti tabele, samo napišeš tako:
for (int i = 0; i < p.Length; i++) { // Izpisi stevila v obratne vrstnem redu od (p.Length - 1) do 0 Console.WriteLine("p[{0}] = {1,3}", i, p[(p.Length - 1) - i]); vsota += p[i]; }
Pa pri prvem stavku ko definiraš tabelo, če imaš množico elementov že znano ne rabiš podati velikosti tabele, samo napišeš tako:
int[] p = { 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, - 1 };
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# program za pretvorbo v desetiško število z rekurzijoOddelek: Programiranje | 1459 (1182) | MrStein |
» | [C#] Operacija IN in ALI med dvema int številomaOddelek: Programiranje | 1161 (974) | LeQuack |
» | [C#] Reševanje domačih nalogOddelek: Programiranje | 3248 (2752) | krastača |
⊘ | [C#]polje znakovOddelek: Programiranje | 2361 (2189) | Ziga Dolhar |
» | C# (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 11986 (8821) | Ericssony |