» »

Western Digital disk z zunanjim napajanjem

Western Digital disk z zunanjim napajanjem

ChuckNorris ::

V lasti imam zunanji disk WD MyBook Essential velikosti 1TB, 3.0usb, in imam eno vprašanje za vas poznavalce. Disk sem kupil z zunanjim napajanjem ker mi je takrat služil samo kot dodaten disk pri računalniku, tako da mi je bilo vseeno za tisti adapterček in dodaten kabel. Z nakupom TV ki ima možnost priključka USB pa se disk uporablja dosti za gledanje filmov preko njega. Vendar me zelo moti ta napajalni kabel, ki ga moram vedno znova in znova vklapljati in izklapljati iz elektrike pod posteljo. Je kakšna alternativna rešitev, da bi dobival dovolj napajanja ki ga potrebuje direktno iz matične plošče oz napajalnika, ter iz TV? Tako da ne bi rabil tega kabla skozi vlačiti sem ter tja.

lp

Dr_M ::

Edina alternativa je, da si nabavis 2.5" zunanji disk, s tem bo po vsej verjetnosti delalo brez napajanja.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

zavajon ::

Od koderkoli boš potegnil napajanje, ta disk potrebuje 12V. Napajanje preko USB je možno samo za 2.5" diske, ki delajo na 5V. Lahko pa iz napajalnika iz kakega molex potegneš 12V in 0V (rumena in črna)

ChuckNorris ::

Pojma nimam kaj je molex, niti kako bo to potem funkcioniralo..ve kdo kaj več, sem iz mb če bi kdo bil pripravljen to zlotat al kaj se more nardit :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prihaja novi standard napajalnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Matične plošče
5712434 (8913) Cange
»

Napajalni razdelilec

Oddelek: Pomoč in nasveti
171783 (1219) Furbo
»

Adapter USB - SATA / IDE (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
595517 (4791) T-Mac
»

Čitalec diskov St-Lab U-390!