» »

hosting vprasanje

hosting vprasanje

Gandalfar ::

Neumann ::

Imam eno vprašanje..zagnal bi rad stran, katera bo ciljala predvsem na tuji trg..Usa in ostalo, pa se odločam za Hostgator ponudnika, najbolj pa me zanima, če bi mi lahko pomagali pri izbiri in sicer me zanima:

-ko kupim web hosting, recimo tole:

http://www.hostgator.com/shared.shtml recimo Baby Plan ali pa Business Plan, piše da imam potem neomejeno prostora, neomejeno domen,...
kaj točno pomeni neomejeno domen? www.nekaj.com, www.nekaj.com/home.html ali sta to dve domeni? če me razumete?

imel bom stran na kateri bom imel nekaj člankov, share-al bom nekaj filmčkov youtuba?

Vsak nasvet bi bil dobrodošel, predvsem me zanima kaj naj najbolj gledam, to da dobim mail z mojo domeno zraven? info@nekaj.com???

Prosim za kakršen koli nasvet..

Lp Neumann

Zgodovina sprememb…

black ice ::

Za eno domeno se šteje domena.com, moja.domena.com je poddomena, www.domena.com/index.html je točen naslov natanko ene strani.

Email naslova ne 'dobiš' zraven ampak moraš postaviti (v tvojem primeru ponudnik hostinga) mail server na katerem ta domena gostuje. Tako lahko imaš neomejeno število računov (oz. po dogovoru s ponudnikom hostinga) v stilu: info@domena.com, mail@domena.com, uporabnik@domena.com in tako naprej.

Neumann ::

Super hvala, torej moreš na ta "mail" potem hodit na njihovo stran? tole z mejlom ne razumem čist.

black ice ::

Verjetno imajo opcijo webmail (spletni vmesnik, kot recimo Gmail), normalno pa lahko uporabljaš tudi v vsakem mail clientu (Outlook, Thunderbird).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako dodati domeno v voljin dns streznik

Oddelek: Omrežja in internet
62812 (2401) Ice-Heki
»

Podatki ki jih ponujajo web hosti ( razlaga )

Oddelek: Izdelava spletišč
71512 (1164) schtr4jh
»

Kaj je domena in kaj so vrata?

Oddelek: Pomoč in nasveti
71661 (1574) incognito
»

pddomena

Oddelek: Omrežja in internet
323035 (2687) Gwanaroth
»

Apache usmeritev www domene