» »

Katero kamero naj kupim ?

Katero kamero naj kupim ?

IceIceBaby ::

Ok, naj povem da o digitalnih in navadnih kamerah nimam velik pojma. Doma mam eno 10 let staro kamero ki pa je že zlo boga in jo bo treba zamenjat. Predvsem pa mora imet možnost priklopa na firewire.

Snemam bolj poredko in ne preveč zahtevnih stvari. Včasih bi rad posnel kakšno sceno skejtanja in bordanja in pa tko mal na dopustu pa kak piknik itd. Uglavnem nič zahtevnega.
Toliko da pol priklopm na comp in mal zmontiram vse skup pa dodam kakšne napise in to je to.
Pa dobr bi blo če bi kamera omogočala da posnamem iz računalnika nazaj na kaseto. Mel sem eno sposojeno doma pa ni tega omogočala.

Za kamero nebi rad dal preveč denarja. Zanima me če so tiste za cca. 120k sit dobre za takšno uporabo ali se splača orenk zadevo nabavt. Zanima me tudi na kaj je treba gledati pri kamerah.

waters ::

Važno je da je da ima DV in/out- firewire, da je čim manjša, nikakor ne potrebuješ gor fotoaparata. Lahko vzameš mini DV format - precej dražji vendar dobra naložba ali pa digital 8. Obe vrsti snemata v digitalnem formatu.Priporočam 800.000 CCD. Naj te ne zavede digitalni zoom 100 je že preveč. Sam osebno imam Sony, je pa malo dražji.

igor6 ::

Morda bi sam se dodal, da v Sloveniji vprasaj pri trgovcih glede exportinga (senmanja nazaj) na kamero. Mislim, da to ze po "defaultu" omogocata JVC in Cannon (nisem 100%). Ni pa nek grozen problem saj ostale kamere priklopis na racunalnik (zal moras met kabel) in kamero odklenes. Vecji del kamer za evropsko trzisce zal nima moznosti snemanja s kamero - exportinga oz. senmanja iz Videa ali TV na kamero... To pa zato, da bi si sli vsi lepo kupit Mini DV rekorder...

Glede Dig8 pa ne vem kako je z odklepanjem - imam pa nekje v spominu, da je zananec imel frke in je menda se danes ni odklenil. Sam imam panasonica NV DS 25 (ima tudi kartico za footgrafije) in sem kupil kamero tocno z istim namenom kot jo namravas ti... Ceprav nekateri pravijo, da je za nic oz slabe barve in bla bla bla... Sem jaz noro zadovoljen...

No kamero sem kupoval cca 1 leto in bi ti morda priporocil Mini DV ne spomnem se tocno zakaj sam zdi se mi, da je boljse (razvoj tehnike, cene kaset, kompaktibilnost...).

lp, Igor

Lucio ::

Jaz imam Panasonic MiniDV NV-DS55 in jo pradajam za 130.000 SIT (je žal brez komande, ker sam jo izgubil, dam pa zravem 2 bateriji). Če si zainteresiran mi piši na mail. Je pa brezhibna stara cca 1 leto. Je pa žal zaklenjena za snemat nazaj na kaseto, vendar je na netu tako shema kabla hot software, ki ti jo odklenejo. Tega pač nisem rabil zato se nisem veliko ubadal s tem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater tip kamere kupiti?!

Oddelek: Kaj kupiti
484102 (3253) nodes
»

digitalna kamera

Oddelek: Kaj kupiti
162314 (1873) roscha
»

Nakup videokamere

Oddelek: Kaj kupiti
292224 (1826) pivmik
»

Digitalna kamera (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
636239 (5340) Caligula
»

Sony mini dv kamera in FIREWIRE

Oddelek: Zvok in slika
271690 (1491) Caligula

Več podobnih tem