» »

Athlon & napajalnik ???

Athlon & napajalnik ???

nevednez ::

Rad bi si nabavu Athlona 800, mam pa napajalnik 235W, v parih revijah je pisalo da je treba met za Athlone minimum 300W napajalnik??? Prodajalec pa mi je reku da mu je delu čist OK na 230W ??? Je to res al pa me hoče prodajalc nategnat???
???

simon ::

Jaz imam T650 z 200W napajalnikom, pa notri dva diska, zvocno, UW Scsi, DAT, pekac, mrezno in obcasno se kaj pa ne pocepne. Sem pa tudi slisal da se to lahko zgodi, samo je verjetno odvisno tudi od kvalitete napajalnika.

Opkow ::

Se ne mislis met 4 diske v RAID polju met pa zraven se pekac, DVD, in se kak disk, OC-jan proc in se par ventov po kisti, polne PCI slote pol je dovol 235 W napajalnik.

Je pa vse tudi odvisno od kvalitete napajalnika, ki mora bit sposoben zdrzat pri veliki obremenitvi stalno napetost.

OZZY ::

Jest mam 230w pa durona 700@850 in pa kup ventilatorjev pa vse dla normalno. To je na enem kompu. Drugega pa mam bolj uštimanga (300w in 500w+ napajalnika). 500w+ napaja pelta drugi pa ostalo.

ChiefThunder ::

Če nimaš preveč dodatnih ventilatorjev in veliko hardwera, je 235w napajalnik zadosten.

Stripy ::

Problemi se lahko pojavijo, ce das gor kaksen GeForce GTS ali kaj hujsega in par ventilatorjev.
Ohisje s 300W napakalnikom pa lahko dobis v Gericomu v Celovcu za ca. 800 ATS.

nevednez ::

Aja mam notri pekača plextor 12/10/32, en jeftin CD-ROM , ATI Rage Pro 8MB, disk 6GB, pa zvočno
???

Stripy ::

Bo delovalo v redu tudi z 235W napajalnikom, dokler ne bos dodajal kasnih hudih stvari.

miranpozar ::

Predvsem je pomembna kvaliteta napajalnika. S kakšnim cenenim kitajskim 300W napajalcem bo zadeva lahko delala slabše kot z 230W napajalnikom priznanega ameriškega proizvajalca!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

kuntek ::

To je res. jaz pa pravim, da se vseeno splača investirati v 300W napajalnik. Misli malo v naprej, nikoli ne veš kaj boš še vse dokupil in dal v kišto.

CCD ::

Če je kdo pozabil:

Na Slo-techu v rubriki Triki obstaja Sergiov članek o vezavi dveh ATX napajalnikov. Moč se preprosto sešteje in dobiš iz 235W in recimo 200W kar 435W!

Vsekakor zelo poceni rešitev, edina težava je morda prostor, ki ga drugi napajalnik zasega ampak se da to tudi na Midi towerju lepo rešit; vržeš stran tist nosilec za beeper in vent. pa naštimaš 2. napajalnik in obrneš napajalnikov vent. da piha ven iz kište iz vleče zrak v napajalnik skozi reže (uh|O). Kot že rečeno so stroški minimalni, je trikrat ceneje kot 300W (ali celo 400W)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali bo dovolj moci?!?!?

Oddelek: Strojna oprema
342050 (1414) Matek
»

Pokadilo plato ABIT BH6 - zakaj?

Oddelek: Strojna oprema
131729 (1253) Gre^gor
»