» »

TB 1.4GHz na 235W napajalniku?

TB 1.4GHz na 235W napajalniku?

BendeR ::

En kolega si bo zaj nabavo TB1.4 in ma not 235W napajalnik zdaj pa me zanima če bo ta zadeva špilala.Sicer vem da je to slaba kombinacija ampak povejete če bo ali nebo ker si novega napajalnia definitivno ne bo kupo( vsaj po moje).

Kaj pa novi duroni bi mu špilali 1GHz-1.2GHz?
Bi mu ker od teh?

cekr ::

Iz prakse ti povem, da zadeva deluje čisto OK. Seveda pa ti odsvetujem, da imaš zraven kakšno požrešno grafično kartico. Je pa tudi veliko odvisno od kvalitete napajalnika, namreč lahko imaš 300W pa ti zadeva ne bo delala, lahko pa imaš 200w pa ti bo. Me pa zelo nekam tišči, ko nekateri govorijo o nekih gromozanskih močeh. Kdor se s temi zadevami ukvarja ve, da vse komponente v škatli ne delajo hkrati in ni nobene potrebe po večjih močeh.

DrSergioDJ ::

jah..jest mam tb 1Ghz, na 235w, a je delal navit na 1450mhz + disk + DVD + CD-RW + gf2mx400 + 4 ventilatorji, pa ni niti mal problemov blo :D pomoje bi slo...
...

rc-car ::

235W napajalnik, ce je kvaliteten, zmore boga in pol!
Imam Durona@1G, DVD, RW, 6 ventov, ... in dela cist lepo.

Ce nima prevec dodatnih komponent noter bi mogu cist lepo spilat.
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

g0Run7 ::

meni 250 vatni deluje odlično z tb 1.4@1.5, gf2mx navit do konca, cdrw...

Mercier ::

Kje so stari dobri časi, ko si še monitor napajal z računalnika.

Hm to je tudi obstajalo}:)

Pa še nekaj kaj se poraba med duronom in athlonom na enaki frekvenci kaj pozna (mislim da nista navita npr. d900 proti athlonu900)

Denis: poraba med Athlonom in Duronom se zelo pozna! Ce se ne motim porabi Athlon 1.5x, ce ne 2x vec kot Duron..
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Hm nebi si mislo da je tolk.Po pravici povedano.Kolk se spomnim ko sem en članek bral je pisalo da je duron v bistvu TB le z manj predpomnilnika.Lahko pa se tudi motim (vrjetno se )
:D:D

U bistvu to nekako drzi, sam..
Nebi ti znal tocno pojasnit :8)

Binji ::

Jst mam TB 1Ghz, GF2 MX, ... skup sz 250W pa ce kopiram fajle pa gledam TV na tunerju stekne. Po moje lih premajhna moc.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

zile ::

Sej dela če proc ni 100% obremenjen. Poženi kakšen Seti, pa probi kakšen CD spečt :\

miranpozar ::

Naj proba, če bo delalo, če ne pa naj se človek zamisli nad svojo neumno skopušnostjo "novega napajalca definitivno ne bo kupil"!!!! Mislim... zapraviš več deset jurjev za super procesor, super plato, nov ram, pa še kaj verjetno, potem pa mu je težko dati tistih sedem jurjev za 300W napajalec?!?! Pa še strega lahko proda za par jurjev. Svašta majka rodi!

Miran Požar, Portorož, www.miranpozar.com

Torej bi Duron 1.2GHz te mogo delat na 235W,če je tolk manj požrešen.
Zaj pa še eno vprašanje ki se tiče mene:
Kaj na Abit KT7A v1.1 (bios 3r) bi delal ta duron(oziroma od 1GHz naprej) brez nadgradnje biosa al bi mogo flashat.

kokos ::

Jaz tudi nisem verjel, da naj bi bile potrebe po moci tako velike in sem novo plato, TB 1G in MX-2-400 kar lepo vtaknil v staro skatlo z 235W napajalnikom in voila, vse lepo deluje.
Nekaj casa sem ga gonil na 1.4, pa je vse lepo delovalo.
Se mi zdi, da so napajalniki ena podobna rec, kot ojacevalci - podatki proizvajalcev so nekaj, dejanska moc, ki jo spravijo iz sebe pa je lahko cisto nekaj drugega (pa ne mislim samo za peak power in RMS-tudi RMS podatki so marsikdaj cist mem).

Skratka splaca se ti probat. Se mi zdi, da starejsi ko je napajalnik bolj orenk je narejen (izjema so zelo dragi novi, sicer je pa danes veliko vec pofla pri racunalnikih nasploh)

Yohan del Sud ::

Še konkreten podatek

Duroni (odvisno od mhz in tehnologije izdelave (cca) 25 - 50 W)

Athloni (40 - 80 W)

Se pravi ob najhujšem priganjanju ti proc ne more požreti več ko tretjino elektrike...

Yohan del Sud ::

Sicer pa grem zej kupit xp 1600+ ki bo nadomestil starega d600 pa bom poročal če bodo problemi.

sparc49 ::

Med novimi Duroni in XPji ni skoraj nobene razlike v porabi:
XP
Duron

Na kratko: D1200 ima porabo 31.3A, XP1500+ pa 34.3A.
Za moc je potrebno tok pomnoziti z nap. napetostjo (1.75V).

Ja, novi Athloni XP in Duroni z Morgan jedrom so veliko manj pozresni. Vsekakor se lahko proba z 235W napajalnikom!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Morgan 1GHz, ker mboard...

Oddelek: Kaj kupiti
81024 (880) Binji
»

Moc Napajalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
13993 (806) Yurko
»