» »

Navijanje/Hlajenje računalnika

Navijanje/Hlajenje računalnika

atech ::

Zdravo,
lotil sem se nadgradnje računalnika, nova matična, procesor athlonII 250, rami kingston 2x2Gb, grafična. V kišti sta še dva ide diska, dvd, in napajalnik. Te stvari so stare, iz prejšnjega računalnika, edino ploščice za matično nimam. Ohišje je navadno asus.
Spredaj imam režo za 9 cm, zadaj za dva 9 cm ventilatorja. Na boku so reže za ventilator, samo so nefunkcionalne, ne da se ventilatorjev gor dat.

OHIŠJE
Kako naj postavim ventilatorje (imam 5x9 cm in 2x12cm). A je treba zapreti dotok zraka pri odvečnih odprtinah, dodajane filtra na pred ventilator. S čim bi izoliral zvočno propustnost. Problem so tudi glasni diski.
PROCESOR
Zaenkrat je stock hladilnik. Ventilatorček dela ob full loadu na 3000 rpm, temperature do 47C.
RAMI
Brez vsega, procesor malo piha po njih. Namen imam iz knauf nosilca naredit stojalo za ventilator(me je strah da nebo kakega kratkega stika), ali je boljše dati bakrene hladilnike.
GRAFIČNA
Dva ventilatorja sta gor. Temperature do 60C, oz. bom stestiral. Na ohišju bi spodaj dal ventilator da bi pihal po grafični.
MATIČNA
Kot vidite v linku je stock hlajenje. V everstu kaže 42C.
NAPAJALNIK
Je star 350W, 8 cm hladilnik. Dokaj tih. A je v redu če ima matična 24 priključkov, napajalnik pa samo 20. Deluje, samo me zanima če lahko vodi do kakih težav.

Računalnik je navit na 3600MHz iz 3000MHz. FSB je na 245, množilnik na 15, notrhbridge množilnik spuščen na 8, HT pa na 800 mhz, povečanje FSB doprinese nekaj MHz. Voltažo sem zvišal CPU za 0.05 in norhbridge isto. Ram latence sem dal na 7-7-7-7-22-27 @1333MHz.

Recimo, da je to zaenkrat vse.
Zdaj pa vi povejte kaj se najbolj splača, kje postavit ventilatorje in ostale zadevščine.

LP Alen

SaggyD ::

Dober dan..

Najbolj se splača imeti dober ventilator na procesorju. Nato pa enega na zadnji strani računalnika, ki piha ven, in s tem bo topu zrak iz procesorja takoj zapustil računalnik.. Na boku jaz ne bi deval ventilatorjev saj bi tako "vzemal" zrak ventilatorju na procesorju. Na prednji strani, pa če imaš pa daj da isto piha ven.. V vsakem primeru daj ventilator na procesor in enega vzadi ki piha ven. Tako imam jaz naštimano in imam navitega AMD X4 965 Procesor iz 3400 MHz na 3900 MHz, in mi leti na 50 stopinj celzija..

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: SaggyD ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Namizni računalnik in glasni ventilator

Oddelek: Pomoč in nasveti
413804 (2121) ST-777
»

Nasvet za hlajenje in utišanje PCja... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10032563 (30608) kuglvinkl
»

Kako utišati tole konfiguracijo?

363162 (2225) Steinkauz
»

AMD X2 4000+ & Sapphire HD2600XT -> Max temp ?

161306 (1203) MarkoMan
»

Postavitev ventilatorjev?

241902 (1285) Nejc Pintar

Več podobnih tem