Forum » Zvok in slika » Audacity - nimam snemalne naprave
Audacity - nimam snemalne naprave
tonccy ::
Vem, glupo vprašanje, pa vendar.
Z Audacityjem bi rad snemal podcaste RTV SLO, da jih bi lahko v MP3 formatu poslušal v avtu.
Je to sploh možno brez zvočne kartice?
V mešalniku zvoka imam (NVIDIA High Definition Audio) za Dell monitor in privzete zvočnike 3-Z-10 USB.
Za snemalno napravo pa vse prazno.
Intel i7, Windows 7, matična ASUS P6T.
LP
Z Audacityjem bi rad snemal podcaste RTV SLO, da jih bi lahko v MP3 formatu poslušal v avtu.
Je to sploh možno brez zvočne kartice?
V mešalniku zvoka imam (NVIDIA High Definition Audio) za Dell monitor in privzete zvočnike 3-Z-10 USB.
Za snemalno napravo pa vse prazno.
Intel i7, Windows 7, matična ASUS P6T.
LP
- spremenil: tonccy ()
dragana ::
A zvočne kartice, ki jo premore tvoja plošča pa ne najde(Realtek(R) ALC1200)? So driverji za zvočno kartico nameščeni?
dragana ::
ASUS P6T ima Realtek zvočno kartico (in ne Nvidia http://www.asus.com/Motherboards/Intel_..., tako da to ni to. Instaliraj driverje in bo najbrž delovalo.
Še bolj enostavno pa bo, ter manj dela boš imel, če enostavno dobiš en program za dolvleko podcastov. V linux-u je zelo fajn gPodder. Ta ti podcast sam spravi v mp3 formatu in snemanje ni potrebno.
Še bolj enostavno pa bo, ter manj dela boš imel, če enostavno dobiš en program za dolvleko podcastov. V linux-u je zelo fajn gPodder. Ta ti podcast sam spravi v mp3 formatu in snemanje ni potrebno.
Evo takole,
odstranil sem gonilnik NVIDIA High Definition Audio (ki verjetno spada k grafični kartici za prenos zvoka preko HDMI kabla?), in instaliral Realtek ALC 1200.
Po ponovnem zagonu mi je spet naložilo NVIDIA High Definition Audio, Realtek pa se v "napravah za zvok" še vedno ne pojavi.
odstranil sem gonilnik NVIDIA High Definition Audio (ki verjetno spada k grafični kartici za prenos zvoka preko HDMI kabla?), in instaliral Realtek ALC 1200.
Po ponovnem zagonu mi je spet naložilo NVIDIA High Definition Audio, Realtek pa se v "napravah za zvok" še vedno ne pojavi.
Ko odraram prenešeno datoteko, dobim tri rar datoteke od katerih lahko odraram le eno. Vseeno se Realtek High Definition driver pojavi v nadzorni plošči - programi. Ne pojavi pa se v napravah za zvok. Tudi v novi mapi Realtek - Audio ne morem ničesar odpreti, da bi mogoče našel kakšne nastavitve.
???
LP
???
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 7 - problem z zvokomOddelek: Pomoč in nasveti | 6891 (4600) | Mikec17 |
» | LG TV in Lenovo PCOddelek: Zvok in slika | 1890 (1569) | matonson |
» | Zvočna karticaOddelek: Pomoč in nasveti | 801 (707) | bluefish |
» | Windows 7 brez zvoka na HDMI izhoduOddelek: Zvok in slika | 1360 (1090) | zavajon |
» | "Brez avdio naprave"Oddelek: Pomoč in nasveti | 5904 (4223) | gasos |