» »

PC se občasno resetira - XP

PC se občasno resetira - XP

boss-tech ::

Na eni kišti imam WinXP in občasno ob npr brskanju zmrzne in resetira.
Napaka je takšna:

Napaka

Napaka

Sem pognal mem test 2 rundi in ni bilo napak. Katere naslove v napaki upoštevam pri iskanju rešitve?

69charger ::

Verjetno imaš virus. Prenesi si Malwarebytes in z njim očisti računalnik. Če ne bo bolje,bo treba kaj tršega recimo ComboFix. Pa odstrani PowerDVD,watchdog.sys je njegova datoteka in bo povzročal probleme vsakič ko ga boš zagnal.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

solatko ::

Ker gre verjetno za starejšo mašino, stestiraj HDD, RAM-e, kompletno očisti mašino (spihaj predvsem vsa ležišča, s kakšno radirko očisti konektorje na grafični in ramih), lahko ti crkuje DVD enota, lahko so oksidirani moleki za priklop napajanja na IDE enote.
Moral si boš pač vzeti čas in mašino temeljito očistiti in na novo zložiti.
Delo krepa človeka

69charger ::

Najprej naj očisti virusov da ne bo šel šarit po mašini potem bo pa isti drek.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

Bolj redke so zlobne kode, ki računalnik ugašajo občasno, največkrat gre za slabo delovanje kakega kosa HW ali pa za neustrezen gonilnik. Zlobne kode delajo sranje večinoma v enakih intervalih.
Lahko pogleda v kakšnem stanju so kondenzatorji (tudi na starejših ploščah pogost vzrod modrine), največkrat pa gre za oksidacijo konektorjev RAM-a, odpovedovanja DVD enote, slabih kontaktov molek-ov, napajanja IDE enot...... in seveda prahu.
Delo krepa človeka

Enron x86 ::

Izklopi strojno pospeševanje Flasha, po bo vse OK (greš npr. na YouTube, predvajaš en posnetek, klikneš z desno -> Settings... in odstraniš puščico pred Enable hardware acceleration). Sem imel čisto isti problem (watchdog.sys) in je to pomagalo. Še boljše pa bo, če si namestiš najnovejše gonilnike za grafično kartico; vsaj pri Nvidii so to težavo odpravili.

Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

turopolcan ::

imam podoben problem. dva dni nazaj se mi je pokazala ista (ali podobna - nisem siguren če je bila napisana datoteka watchdog.sys) slika kot je na vrhu teme. računalnik se je ugasnil po tem sem računalnik znova zagnal (hard reboot) in je delal normalno (je že starejši). nato sem ga zvečer normalno ugasnil (zaustavitev sistem blabla), zjutraj se mi pa ni hotel zagnati. prižgal se je, hard disk je nekaj malega "zaškrabal" vendar je to to, monitor je bil prižgan, vendar se ni napisalo nič, niti se zgodi nič. potem sem ga resetiral na hard in je delal normalno. vedel sem, da je nekaj narobe,vendar pač nisem takoj reagiral. no danes zjutraj pa opazim, da se je ponoči sam resetiral, po ene 5minutnem uporabljanju kompa se je to ponovilo in tako vedno znova po enih 5minutah delovanja, vedno znova reset. sedaj se spet več sploh na zažene (kot se mi ni dan prej, se pravi prižge se, vendar ne pride niti do biosa oz. biločesa). kake ideje? par prijateljev mi je reklo da verjetno napajalnik, vendar se nekak bojim, da je šlo kaj hujšega.

Najprej poglej, kakšno je stanje kondenzatorjev, potem pa preveri napajalnik.
Če so kondenzatorji napihnjeni, jih boš moral zamenjat ali pa v nabavo nove MB.
Škoda, ker ne dajete malo več podatkov, saj se napake precej razlikujejo tudi na podlagi matičnih plošč, procesorjev, diskov.....
Delo krepa človeka

D3m ::

A imaš slučajno grafično Intel HD?
|HP EliteBook|R5 6650U|

turopolcan ::

sem precej laik v teh stvareh tak, da sem ga že predal enemu znancu, ki se razume v te stvari. hvala lepa vseeno za ponujeno pomoč!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trdi disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
383476 (2703) Voluharr
»

Windows XP Black screen

Oddelek: Pomoč in nasveti
123221 (2961) Twix
»