Forum » Pomoč in nasveti » En PC za dva ali več uporabnikov - nujno rabim pomoč
En PC za dva ali več uporabnikov - nujno rabim pomoč
SanAndreas ::
Zdravo vsem!
Tu lepo prosim za pomoč, če bi mi lahko kdo poslal kakšen info o pravilni uporabi oziroma kakšna navodila na moj ZS (Zasebna Sporočila).
Se pravi, en PC za dva uporabnika, torej dva LCD monitorja, dve USB miški in tipkovnici ter podobno.
Moj PC ima trenutno XP Professional SP2. Rabim samo za domačo uporabo.
Hvala za pomoč in nasvet!
Tu lepo prosim za pomoč, če bi mi lahko kdo poslal kakšen info o pravilni uporabi oziroma kakšna navodila na moj ZS (Zasebna Sporočila).
Se pravi, en PC za dva uporabnika, torej dva LCD monitorja, dve USB miški in tipkovnici ter podobno.
Moj PC ima trenutno XP Professional SP2. Rabim samo za domačo uporabo.
Hvala za pomoč in nasvet!
SanAndreas je doma iz Rimske Galaksije ima srebrn NLP :)
Na Youtube sem marsikaj videl, pa vendar potrebujem tukaj nekoga, ki ima dobre izkušnje, da bi mi lahko kako pomagal to zadevo narediti.
Upal sem, da mi bo kdo lahko pomagal vsaj v našem jeziku, namreč tuj jezik mi dela malo preveč preglavice...
Lahko mi kdo pošlje pomoč preko ZS (Zasebna Sporočila).
Lahko mi kdo pošlje pomoč preko ZS (Zasebna Sporočila).
Ali te zadeve morda delujejo podobno ali ne? - Preklopniki in razdelilniki -> http://www.enaa.com/oddelki/conrad/dept...
69charger ::
KVM preklopniki ne omogočajo uporabe naenkrat,imajo samo možnost priklopa več računalnikov na en monitor.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
KVM preklopniki ne omogočajo uporabe naenkrat,imajo samo možnost priklopa več računalnikov na en monitor.
Aha tega pa ne rabim, torej rabim samo en PC za dva uporabnika v WinXP (ne Linux, Ubuntu,...), ima kdo rešitev?
dzinks63 ::
Preko virtualizacije bi nekako šlo., drugače pa nabavi še en PC, dobiš že za cca 50€ in ga povežeš z tistim katerega že imaš doma.
s1m0n ::
Probaj z http://international.ibik-soft.com/cont... res, da je plačljiv a če ti bo zadoščal se splača! Je pa 10 dnevna testna verzija! Meni lepo deluje vendar z Windows 7! Lepo določiš katero tipkovnico, miško, monitor... bo uporabnik uporabljal pa je!
technolog ::
Ja veš kak je overhead virtualnih mašin?
Naprimer linux je sposoben lavfat več namizij hkrati in jih streamat preko VNC (oddaljenega namizja). Tako lahko dokupiš še en čip računalnik za 20€ in nanj daš samo VNC odjemalec. In vse to brez virtualizacije. Ne vem če se da to skonfigurirat tud v WinXp, ti bodo drugi povedali.
Mamo pa že en topic: En racunalnik, dva uporabnika
Drugače pa Microsoft ponuja prav programsko rešitev prav za ta problem, imenuje pa se Windows MultiPoint Server 2010. Sam verjetno ni poceni.
Naprimer linux je sposoben lavfat več namizij hkrati in jih streamat preko VNC (oddaljenega namizja). Tako lahko dokupiš še en čip računalnik za 20€ in nanj daš samo VNC odjemalec. In vse to brez virtualizacije. Ne vem če se da to skonfigurirat tud v WinXp, ti bodo drugi povedali.
Mamo pa že en topic: En racunalnik, dva uporabnika
Drugače pa Microsoft ponuja prav programsko rešitev prav za ta problem, imenuje pa se Windows MultiPoint Server 2010. Sam verjetno ni poceni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
Najlepša hvala vsem za pomoč in nasvet!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Iščem L1 Physical Layer SwitchOddelek: Omrežja in internet | 1182 (1019) | NeMeTko |
» | 2 racunalnika 1 tipkovnicaOddelek: Pomoč in nasveti | 848 (719) | Mare3 |
» | CPU switchOddelek: Strojna oprema | 1986 (1682) | ender |
» | Priklop dveh računalnikovOddelek: Strojna oprema | 1227 (1060) | lasse007 |
» | kvm preklopnikOddelek: Strojna oprema | 1428 (1197) | solatko |