» »

Powerline in WAN linija

Powerline in WAN linija

bibip ::

Zanima me, če bi se dalo preko powerline adaptorja WAN linijo prenest na drug konec hiše. Glejte spodnjo sliko-shemo.

Groba shema

Groba shema

Bi sprobal, samo se mal bojim, da ne bom kaj skuril. (Analogna linija ima cca 50V? Digitalni dostop? Kako je s tem?)

Digitalni dostop je dejansko digitalna linija preko bakrene parice?
Napetosti so znosne, da bi to prenesel en tak adaptor?

markk1 ::

Jaz imam doma LAN narejen preko električnega omrežja in moram rečt da je zadeva odlična. Na začetku sem bil skeptičen kako in kaj bo s prenosi, vendar ni nikakršnih izgub bilo kje v hišo priključim ta vmesnik. Tako da po moje bi WAN tudi moralo delovati.

lp

Zanima me bolj, kaj pride od centrale do mojega modema (routerja) sinope. Bi takoj sprobal, če bi le vedel, da ne bo nič narobe. Se pravi, telefonski kabelj preko powerline...

Offtopic:
Kar pa se tiče powerlina je pa, tako kot praviš, super. Veliko boljša izbira kot wireless, če ni (n). Na wireless imam prenos okoli 2MB/s (g), preko powerlina pa lepo dela nekje na 7,5MB/s (+- 0,5MB/s).
Adapter je Netgear deklariran na 200 Mbps. Cena je pa 60€ na par, kar pa spet ni zanemarljivo.

Ontopic:
Če ima kdorkoi kake informacije, če je tole izvedljivo brez fizičnih posledic, bom zelo hvaležen.

Spajky ::

Čim imaš modem, maš iz tel.žic analogni signal, ki ga Ne moreš direkt peljat na PowerLAN adapter! Moraš vmes dati obvezno tel.linijo na WAN priključek xDSL modema, pa potem iz njegovih out LAN priključkov lahko daš na PowerLan adapterje kabel.
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

OK. To me je zanimalo. Torej digitalni dostop nima nobene veze z telefonsko linijo. Vidim, da je to samo nateg, da malo več plačaš za siol telefon. KLIK

Bom moral malo drugače rešit.

Hvala za opozorilo Spajky. Hvala za odgovor markk1.

ebitom ::

Ima kdo izkušnje z "brenčanjem", brnenjem Powerline adapterjev? Vtaknjeni v vtičnico namreč proizvajajo rahlo slišen, a moteč visokofrekvenčni zvok. Ima kdo podobne izkušnje s svojim powerline adapterjem. Zanima me, ker bi rad ugotovil ali je to splošna lastnost teh naprav ali pač samo modela, ki ga uporabljam sam.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Powerline adapter internet

Oddelek: Omrežja in internet
494079 (2663) MrStein
»

Ali bi mi delal powerline (strani: 1 2 )

559582 (6384) next3steps
»

Innbox Powerline PLC (strani: 1 2 )

5015671 (14386) ...:TOMI:...
»

Powerline + wireless router pomoč

51567 (1447) ludbe
»

Katere PowerLine adapterje??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7718907 (16290) Furbo

Več podobnih tem