Forum » Omrežja in internet » Sharing folder
Sharing folder
Selassie ::
Imam dve mrezni kartici v racunalniku, ena je za gledanje t2-tveja, drugo imam pa za mrezo.
Mrezna kartica ki ima ip od t2-ja se mi poveze 100Mbps, druga gre pa preko routerja in se mi poveze z 1Gbps.
Problem je pa v tem ko zelim prenesti datoteke iz drugega racunalnika na tega, mi prenasa datoteke samo z 100Mbps.
Kako moram nastaviti mrezno kartico da mi bo prenasalo z 1Gbps.
Mrezna kartica ki ima ip od t2-ja se mi poveze 100Mbps, druga gre pa preko routerja in se mi poveze z 1Gbps.
Problem je pa v tem ko zelim prenesti datoteke iz drugega racunalnika na tega, mi prenasa datoteke samo z 100Mbps.
Kako moram nastaviti mrezno kartico da mi bo prenasalo z 1Gbps.
logout ::
Hitrost prenosa podatkov po mreži je omejena z najpočasnejšim elementom na celi poti prenosa. Običajno pri lokalni mreži to pomeni tvoj_disk-tvoja_mrežna-mrežno_stikalo-sosedova_mrežna-sosedov_disk. Če imaš občutek, da deluje prepočasi, je potrebno ugotoviti, pri katerem elementu "bremza" in šele nato popravljati.
Pogosto se dogaja tudi to, da ljudje ne ločijo med "bit" in Byte" in jih zato begajo sicer korektni rezultati meritev.
L.p., Kloko
Pogosto se dogaja tudi to, da ljudje ne ločijo med "bit" in Byte" in jih zato begajo sicer korektni rezultati meritev.
L.p., Kloko
Selassie ::
Ce izklopim mrezno ki pridobi t-2 ip mi prenasa z 110MBps, tako da je problem v mrezni kartici, ker se mi hoce preko nje povezati.
kihc ::
Ali ti v lastnostih povezave piše 100Mbit al 1000? Če ti piše 100, in sta obe mrežni giga, pol zamenjaj kabel.
x
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hitrost prenosa znotraj wireless LANOddelek: Omrežja in internet | 5109 (4570) | amigo_no1 |
» | Integriran LAN 1000Mbps na plošči dela na 100 MbpsOddelek: Strojna oprema | 1478 (1313) | Tarzan |
» | Omejitev hitrosti na mrežni karticiOddelek: Omrežja in internet | 2908 (2632) | jmorenoeu |
» | 1gbps mrezna povezavaOddelek: Omrežja in internet | 2543 (1616) | fRiK0 |
» | Gigabitna mrežna povezavaOddelek: Omrežja in internet | 4149 (2566) | Spc |